-
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האיר
קיבלתי לפני כמה ימים דרך ה-whatsapp:
נחשפתי היום למסמך משטרתי מטריד מאוד, המסמך יצא לתפוצת קציני משטרת התנועה, יח' האופנועים, מתנדבי מ.התנועה ומכוני הרישוי. המסמך מדבר על שיפורי רכבי ה4x4 עם התייחסות לכל חברה במיוחד, מכיל תמונות של "כיצד צריך להראות הרכב במקור" עם גובה הרכב ועם ציון מידות הצמיג המותרות ושיפורים "שנהוג לראות" לכל דגם עם הדגש על כיצד לנהוג בהתאם לתשובות הנהג, אם הנהג לא מודה ששינה ואומר שככה קיבל את הרכב, או שהרכב עבר ככה טסט או שהשינויים שונים מהחוזר ועדיין רשומים ברישיון לעקל את הרכב לשם עדות לתביעה. ועד למעצר הנהג.
הרכבים שמככבים שם זה הרנגלר לסוגיו(ראשון), ניסן פטרול, סוזוקי ויטרה טויוטה היילקס וטויוטה fj. יש שם יש שם אפילו טלפונים של קצינים בכל מחוז לשליחת תמונות במידה ויש ספקות. לראות ולבכות. זה נראה כאילו מלחמה אמיתית, כאילו מישהו עם רכב משופר דרס את בת המפכ"ל
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האיר
לא מאוד מפתיע..
כל הרכבים הללו התפרעו בצורה מטורפת במיוחד בעלי הרנגלרים.
מה שמצחיק, כי דווקא להם יש אפשרות חוקית להכניס (חוקית !) את השיפורים הללו לרשיון.
נכון זה בלבול מוח וצריך לעשות יבוא אישי ולדאוג לכל המסמכים וכו, אבל יש דרך !
במקום זה הם בחרו את השיטה המקוצרת של המאכר או אפילו של שיפורים בולטים מאוד לעין (גלגלי 40") ללא שום כיסוי חוקי.
גם אני לא אוהב את השיטה, וגם אותי זה מעצבן שחיבים 245 ואסור 255, אבל אני לא עושה דברים לא חוקיים בעליל.
כאשר משתינים מהמקפצה זה מה שקורה..
ובאופן ספסיפי, אל תאמין לכל מה שכתוב ב whatsapp...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קובי-ערד
כאילו מישהו עם רכב משופר דרס את בת המפכ"ל
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
קיבלת הסדר מניח את הדעת איך אלשייך (המפכ"ל החדש) שבר את הרגל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בלייד
ממש לא.
רשמתי במהלך השירשור שאני רוצה לבחון האם יש דרך חוקית.
אם זה חוקי, אין סיבה להסתיר את זה. אם זו פירצה בחוק או קומבינה אז גם היא תיסתם בבוא היום...
-
אני לא הייתי מצפה מבוחן רכב במכון טסטים או משוטר שעוצר אותך לבדוק האם המידה שמופיעה ברישיון היא חוקית או לא..
הם מסתכלים ברישיון - מה שכתוב שם צריך להתאים למה שמותקן על הרכב זה הכל.
אלא אם כמובן מדובר על מידה גדולה מאוד שבולטת לעין ואז יעלה חשד ומשם יתחיל כדור שלג..
לי יש רכב עם מידה גדולה שמקבילה ל 31 אבל על ג'נט 16, זה מופיע ברישיון (ככה רכשתי את הרכב, אין לי מושג איך זה קרה וגם לא אכפת לי) ואין עם זה כל בעיה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אני לא הייתי מצפה מבוחן רכב במכון טסטים או משוטר שעוצר אותך לבדוק האם המידה שמופיעה ברישיון היא חוקית או לא..
הם מסתכלים ברישיון - מה שכתוב שם צריך להתאים למה שמותקן על הרכב זה הכל.
אלא אם כמובן מדובר על מידה גדולה מאוד שבולטת לעין ואז יעלה חשד ומשם יתחיל כדור שלג..
לי יש רכב עם מידה גדולה שמקבילה ל 31 אבל על ג'נט 16, זה מופיע ברישיון (ככה רכשתי את הרכב, אין לי מושג איך זה קרה וגם לא אכפת לי) ואין עם זה כל בעיה.
עם כל מה שקורה שם בחוץ, ניכר שהיום לא מדובר רק בהשוואה מול הניירת שלך אלא גם מול מאגרי מידע ממוחשבים... זה כל העניין.
-
-
לא ברור מה מקור הסמכות החוקית של האוטודאטה לעניין צמיגים או לכל עניין אחר.
תקנה 322 לתקנות התעבורה עוסקת בצמיגים ולשונה :
322. (א) בגלגלי רכב יותקנו צמיגי גומי פנאומטיים מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה ובהם לחץ אויר במידה שקבע יצרן הרכב; ברכב אטי מותר להתקין צמיגים שאינם פנאומטיים.(ב) הצמיגים ברכב יותאמו לייעוד הרכב ויהיו בעלי אותם מבנה וכושר העמסה שקבע יצרן הרכב והמידות שנרשמו ברשיון הרכב.
סעיף 322ב' לא משאיר כל מקום לפרשנות , הצמיגים צריכים להיות תואמים לרשום ברשיון הרכב ולא באוטודאטה.
כל מי שיש לו צמיגים שעברו שינוי אי פעם או יש לו חשש כלשהו שידפיס את תקנות התעבורה יסמן לעצמו את תקנה 322 וישאיר בתא כפפות
http://www.nevo.co.il/law_html/Law01...11.htm#Seif350
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
גם אני לא אוהב את השיטה, וגם אותי זה מעצבן שחיבים 245 ואסור 255, אבל אני לא עושה דברים לא חוקיים בעליל.
...
קפץ לי לעין מה שכתבת... אז זה מה שמצויין באוטודאטה:
קובץ מצורף 103746
אסף.
-
תודה אסף, אני יודע שבאוטודטה דווקא מידה 245/75/17 לא מופיעה ו 255/75/17 כן מופיעה.
אבל...
היבואן החליט להיצמד לרנגלר הארופאי, והארופאי נועל 245.75.17 או 245.75.16.
וזה מה שמכשרי תנועה מוכן לאשר (בדקתי זאת אישית).
לא מענין אותו בכלל איך הוא מופיע באוטודטה (שכנראה מסתמך על היצרן האמרקאי)
בעקבות כל הבלגאנים שהיו עם הרנגלרים, כולם שומרים על התחת ולא מוכנים לאשר שום דבר.
מדינה בולשווקית קפטליסטית כבר אמרנו ?!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
תודה אסף, אני יודע שבאוטודטה דווקא מידה 245 לא מופיעה ו 255 כן מופיעה.
אבל...
וזה מה שכל מוביל מוכן לאשר (בדקתי זאת אישית).
בעקבות כל הבלגאנים שהיו עם הרנגלרים, כולם שומרים על התחת ולא מוכנים לאשר שום דבר.
מדינה בולשווקית קפטליסטית כבר אמרנו ?!
אבל היבואן של JEEP זה מכשירי תנועה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
תודה אסף, אני יודע שבאוטודטה דווקא מידה 245/75/17 לא מופיעה ו 255/75/17 כן מופיעה.
אבל...
וזה מה שמכשרי תנועה מוכן לאשר (בדקתי זאת אישית).
לא הבנתי מוני. כשאתה בא למכון רישוי, הוא פותח את תוכנת אוטודאטה, רואה שכתוב 255/75R17, הוא לא מאשר את ההחלפה הזאת? זה מה שאתה טוען?
לחלופין מכשירי תנועה מכרו רנגלר עם 245/75R17, מידה שאינה מופיעה באוטודאטה?
-
אגב לנושא תחילת השרשור - פות"ש וחברו, בטסט משווים את מידת הצמיג בפועל למידת הצמיג ברשיון. אוטודאטה הוא כלי עזר למכון הרישוי לשינוי מידות צמיגים, וכמו בדוגמא שהביא מוני, הוא לאו דווקא מעודכן או נכון לכל רכב.
-
אני שינתי מס' פעמים כחוק ! ברכב שטח ובפרייבט,
מה שמופיע באוטודתא במכון הם מעדכנים מיידית ללא כול בעיה.
רענן
-
בדקתי מול מכשירי תנועה, כמו שאמרתי הם מאשרים לרנגלר ספורט 2010
245/75/17 או 245/75/16.
שנים אחרות ודגמים אחרים אישורים אחרים, מגוחך נכון אבל זה המצב.
באוטודטה רשום מה שאסף הציג.
בכל מכוני הרישוי שדיברתי איתם לא היו מוכנים לבדוק לי טלפונית
"תבוא למכון תתן את רשיון הרכב ואז נבדוק" ציתות מדויק.
עוד לא היה לי את הזמן "לקפוץ" למכון הרישוי על מנת לעשות את הבדיקה הזו.
אם משהו שינה את מידות הצמיגים דרך מכון הרישוי ל 255 אשמח לשמוע על זה.
מתברר שבארץ פשוט אין צמיגי שטח מלא במידה 245 רק 255...
-
אתה מתעקש לא להבין ?
מה אכפת לך מה אומרים במכשילי תנועה !
אם מופיעה המידה באוטודתא לדגם והשנה של הרכב שלך,
במכון רישוי מעדכנים ללא כול בעיה תמורת תשלום אגרת שינוי בעלות של כמה עשרות שקלים.
אם קשה לך להגיע למכון, אז כנראה שאין רצון אמיתי להחלפת מידה ...
רענן
-
רענן, בנתים הסנליות שלי היא במימדים נשלטים, אז נראה לי שאני מבין לא רע..
אולי לך יש את הזמן ללכת למכון רישוי לעמוד בתור להציג מסמכים לקוות שהם אכן יסכימו לבדוק (הם לא מקבלים כסף על זה)
משהו בסביבות השעתים שלוש של זמן עבודה יקר..
אשריך, זכית בעבודה רגועה וסלחנית.
לי עדין לא היה את הזמן להקדיש לזה.
כנראה שאני באמת לא רוצה מספיק חזק צמיגי 255 במקום 245, מה לעשות כזה אני חלש אופי.
-
איזה מסמכים מוני??? גש למכון רישוי, תבקש לדבר עם הבוחן הראשי, תגיד שאתה שוקל להחליף צמיגים ורוצה להתייעץ איזו מידה מותרת ואף מומלצת, כי מקצועיות המכון שאתה מנהל אדוני, ידועה בכל הסביבה.
ואל תשחק אותה אבו-עלי... אתה עובד בטכניון... זה טוב כמעט כמו חברת חשמל :rolleyes:
-
תגידו לי על קיטבג שמעתם!!!
מה יהיה עם השרשורים האלה?
אסף עשה טובה חסום ומחק...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אגב לנושא תחילת השרשור - פות"ש וחברו, בטסט משווים את מידת הצמיג בפועל למידת הצמיג ברשיון. אוטודאטה הוא כלי עזר למכון הרישוי לשינוי מידות צמיגים, וכמו בדוגמא שהביא מוני, הוא לאו דווקא מעודכן או נכון לכל רכב.
הוא אולי כלי עזר אבל גם לפיו הם קובעים כן או לא ולא מעניין אותם משהו אחר, פשוט ראש קטן, דוגמה יפה היא בטרופר משנת 99' ומעלה שמאושרת מידה 31 אבל בפועל מכון רישוי שלא מעודכן לא יאשר רק אם תציג אישור יצרן/יבואן.
לפותח השירשור כניראה שהמידה היתה מאושרת ורשומה ברישיון אבל האוטודטא של המכון לא מעודכן.
סתם דוגמה, אם יש רכב x שיש לו 265/75 רשומה ברישיון ואותו רכב עם 265/70 שרוצה לשנות כמו הראשון והמידע לא נימצא באוטודטא הם לא יאשרו.
מוני יש צמיגי שטח מלא במידה 245 גם 70 וגם 75 ג'נט 16.