תגובה: סקודה יטי TSI 1.2- מותחני שרשרת טיימינג.
אם אף מוסך לא לוקח עליו את ההחה כרגע, ומחיר ההחלפה ידוע כמו גם מחיר הבדיקה, אני הייתי נכנס פעם בחודש או חודשיים לבדיקה במוסך בתשלום. הסיכוי שסך כל הבדיקות עד הנקודה שיחליפו את החלקים יהיה נמוך ממחיר ההחלפה לפני העמידה בקריטריון.
זה מאוד מרגיז. קביעת קריטריון החלפה לפי בלאי של חלק שידוע כלקוי. מה הם חוסכים? מה מרוויחים מזה? לא ברור.
אסף.
סוף סוף, יש סוף!
(ואפילו סוף שמח!!)
אז ככה,תוך כדי כתיבה בפורום של השירשור הנוכחי, נחתה בתיבה האישית שלי הודעה פרטית מאחד מחברי הפורום. הוא כתב - אני מנהל את מוסך סקודה בת"א, וחושב שאוכל לעזור. צור קשר.
אז יצרתי...
בטלפון, קיבלתי את מלוא תשומת הלב והסבלנות. גיא ביקש לשמוע את השתלשלות הדברים מתחילת הסיפור ועד היום ולבסוף פסק-
תגיע אלי למוסך עם הרכב, ואני מבטיח לך 2 דברים-
1.נבצע את ההחלפה לקיט יצרן מלא ומקורי+שנתיים אחריות לכל הקיט+נזק היקפי למנוע אם יגרם חלילה מכשל בקיט.
2.אשיג לך השתתפות יצרן/יבואן בגובה עליו איני יכול להתחייב בשלב זה, אבל מבטיח לעשות הכל.
כיוון שכבר ידעתי שאת הטיפול וההחלפה עלי לבצע, החלטתי שבהזדמנות הראשונה אגיע אל גיא (הסקודה גרה בב"ש, כך שזה קצת מאתגר...)
במוסך-
במהלך השבוע שעבר הגעתי למרכז. חייגתי אל גיא באמצע יום העבודה (סביב 1100), ושוב זכיתי לאוזן קשבת. הוחלט שאגיע, ואשאיר את הרכב לטיפול המדובר שהובהר שלא יסתיים באותו יום. המוסך המדובר הוא מוסך סקודה השוכן ברחוב תוצרת הארץ 20 בת"א.
במוסך עצמו הסביר לי גיא שאכן (כפי שחשדתם כולכם) שרשרת הטיימינג לא פורקה ע"מ לבדוק את מצבה. יש לסקודה מכשיר מיוחד, וכל המדידה מתבצעת ללא פירוק (בניגוד גמור למה שנאמר לי בב"ש, ונאמר פעם שניה בשיחת הבהרה שזה נושאה!)
השארתי את הרכב, ויצאתי ברכבת לב"ש, תוך שאני מקווה לרחמי היצרן/יבואן/מוסך...
ברגע שהרכבת החלה לנוע, חייג גיא ובישר שהשיג עבורי השתתפות יצרן ויבואן פנומנליות. עלות כוללת צפויה, סביב 500 ש"ח כולל מע"מ!!!
הייתם מאמינים??
מזכיר, בב"ש דרשו 3500!!!
הגעתי לב"ש שמח וטוב לב, תוך שאני מספר את הסיפור לכל מי שמוכן (או לא מוכן...) לשמוע.
:cool:
בב"ש-
יושב ואוכל ארוחת צהריים מאוחרת, ולפתע הודעת וואטס אפ- 3 תמונות ברצף (מגיא) המתעדות את העבודה על הרכב.
מה אומר לכם, נפלתי על התחת. סוף סוף יחס ראוי ממוסך!
עד היום הרגילו אותי לרדוף אחרי המוסך, ולהתחנן לדעת האם הרכב מוכן/התחילו לעבוד וכו'...
סוף דבר-
את הרכב מהמוסך אספה אישתי. מזל, נראה לי שאם אני הייתי מגיע, הייתי מחבק את גיא ודומע :p
הסכום לתשלום 411 ש"ח כולל מע"מ! משמעותית פחות מהצפוי!! שילמתם פעם שקל פחות מההערכה שקיבלתם בכניסה??
בקיצור חברים, יש לנו כאן בפורום אנשים נפלאים ששמחים לעזור לחבר קהילה.
מודה לכולכם על העצות לאורך הדרך,לגיא על שפנה ביוזמתו, על שפתר את העניין,פינק בתמונות, פינק (!!!) במחיר, ואפילו דאג שהרכב ישטף.
מאחל לכולם שבוע טוב, רווי סיפורים מסוג זה.
בכבוד רב,
השפן.
תודה רבה .
באמת שמחתי לעזור ואשמח לעזור לכול בעלי הסקודות.
בפתרון בעיות טכניות ויעוץ .
שרות יוצא מן הכלל!
תיכף אני קונה סקודה ובא
Sent from my iPhone using Tapatalk
כול הכבוד גיא !
בעיקר על היושרה שדיי קשה למצוא במחוזתינו.
אעדכן את מכריי בעלי ה VAG
בכלל, סוף סוף שרשור עם נחת (בסיום) !
רענן
בתור הבעלים של אוקטביה מספר 4 כבר (ללא שום בעיה משמעותית מעולם, לך תבין), שמחתי לשמוע את סוף הסיפור.
אגב אני ממליץ בכל פה להשקיע באוקטביה או ייטי עם מנוע ה 1.4 - עונג צרוף.
שלום חברים,
אני סובל מאותה תופעה, היום הייתי במוסך מורשה (בחדרה), שם הקליטו את הרעש ואמרו לי שלפי הוראות יצרן עד 3 שניות זה תקין ושלחו אותי לשלום, לדברי מנהל המוסך התקלות היו במנועים שיוצרו עד אפריל 2011 והמנוע שלי הוא יליד נובמבר 2011 כך שאין למוסך מה לעשות.
אישית, לא נראה לי מקצועי (בדיקה לפי אוזן), גם לא נשמע לי הרעש. אני אמור לחכות שתעוף לי בוכנה ואז יהיה עם מי לדבר? או שזה המצב?
תודה מראש לעונים.