שחר, קובץ יהיה אבל אני פסימי הרבה יותר ממך.
אני מעריך שלהביא את הסיקס שלי לתצורה שאני רוצה יעלה המון. אבל מקווה שתוך חצי שנה יהיה לי את הכסף.
Printable View
שחר, קובץ יהיה אבל אני פסימי הרבה יותר ממך.
אני מעריך שלהביא את הסיקס שלי לתצורה שאני רוצה יעלה המון. אבל מקווה שתוך חצי שנה יהיה לי את הכסף.
תיקון טעות קלה.
הבדיקה במוסך הייטק מוטורס היא חינם לחברי מועדון CJ.
אני ממש לא פסימי אני פשוט ריאלי .
הניסיון לימד אותי שסיקס זה בור ללא תחתית אז לפחות להתחיל עם בור יותר קטן .
תאמין לי שהכל מנסיון ,
אני למזלי לא רשמתי ולא חישבתי כמה הוצאתי עליו בארבע שנותיו ואני שמח שכך כי אם הקובץ הזה היה נופל לידי ההנהלה אצלי בבית כנראה שהייתי ישן איתו בחניה.
סיקס = אתה יודע איך אתה מתחיל , ועם הזמן אתה לומד שזה לעולם לא נגמר.
יש פה מישהו שהחתימה שלו היא " משוגעים או סוג של אדיוטים " לא זוכר מי זה אבל זה פשוט אמיתי.
בכל מקרה בהצלחה שחר.
אנשים טובים תודה על התגובות
נראה לי שמצאתי את האחד שלי בשעה טובה ומוצלחת
אל דאגה במידה וכן תקבלו עידכון ON LINE
ושוב תודה
מאוד תלוי כמה אתה נוסע.ציטוט:
סיקס = אתה יודע איך אתה מתחיל , ועם הזמן אתה לומד שזה לעולם לא נגמר.
מי שמשתמש ב CJ כרכב יומיומי, משלם יותר, כי הבלאי גדול יותר.
מי שנוסע סופ"ש ובחגים, משלם פחות, כי...
עד היום, הוצאתי כ 300 עד 400 ש"ח בחודש לתחביב, כך יש טעם לחיים.
ד"א, כמה עולה ביקור אצל מטפל? אצלי גם רואים תוצאות בסוף...
...My Two Cents
אביגדור
שחר, זה היה "זן נדיר או סוג של אידיוטים ?" כעבור מס' שנים זה השתנה ל "סוג של אידיוטים !" - כפי שאתה מבין הגעתי למסקנה נחרצת על שכמותנו... אח"כ ארז התבכיין שזה לא בסדר שאנחנו לא חותמים את סוג הג'יפים שלנו (כי לו יש את הכי גדול), בימים אלו אני שוקד על חתימה חדשה...ציטוט:
נכתב במקור על ידי שחר 9
כן, זה סוג של בור ללא תחתית, למעשה כמו כל רכב משומש בפוטנציה , אם זה נכון שסופות במצב סביר נמכרות סביב 15K כפי ששמעתי לאחרונה, אין שום טעם לרכוש סיקס, כמעט.
ניר,
ברור לחלוטין שהיום אחרי שהשקענו וצברנו את הנסיון זה פשוט אדיוטים.
שום בנאדם נורמלי לא ישקיע בגרוטאה .
לגבי סופות ב15K אני ספקן לגבי מצבן.
בכל מקרה לאדיוט שרוצה לטפל בידיו הוא ולא במוסך עדין הייתי ממליץ על סיקס ולא סופה , בעידן ההיטק המחשב עושה את ההבדל , בכל תחום מחשב הוא יתרון עד לגיפאות.
ראה ערך סיקס \ סופה
ראה ערך היילקס ישן\ היילקס חדש.
חג שמח
שחר
זה נכון שבשעה אתה מפרק את כל "מערכות ניהול המנוע" בסיקס, עד לבורג האחרון ומרכיב אותן חזרה לאחר שב99 אחוז איתרת ותיקנת את מקור התקלה, ובסופה יש סיכוי שתזדקק לסקופ/לפטופ כדי לעלות על בעייה וגם אז הבעייה עלולה להיות קשה לאיתור, אבל לא בגלל זה אני הייתי מוותר על 75 כוחות סוס נוספים.ציטוט:
בכל מקרה לאדיוט שרוצה לטפל בידיו הוא ולא במוסך עדין הייתי ממליץ על סיקס ולא סופה , בעידן ההיטק המחשב עושה את ההבדל , בכל תחום מחשב הוא יתרון עד לגיפאות.
בסופו של דבר תקלה כזו היא לא אירוע יומיומי, ואילו המנוע העייף להחליא של הסיקס הוא משהו שצריך איכשהו לחיות איתו כל דקה ודקה.
חנן כתב:
ציטוט:
זה נכון שבשעה אתה מפרק את כל "מערכות ניהול המנוע" בסיקס, עד לבורג האחרון ומרכיב אותן חזרה לאחר שב99 אחוז איתרת ותיקנת את מקור התקלה, ובסופה יש סיכוי שתזדקק לסקופ/לפטופ כדי לעלות על בעייה וגם אז הבעייה עלולה להיות קשה לאיתור, אבל לא בגלל זה אני הייתי מוותר על 75 כוחות סוס נוספים.
בסופו של דבר תקלה כזו היא לא אירוע יומיומי, ואילו המנוע העייף להחליא של הסיקס הוא משהו שצריך איכשהו לחיות איתו כל דקה ודקה.
ככה נשמע סיקסאי בנשמה לאחר שדחף מערכת הזרקה לסיקס ???
חנן , לי משום מה נראה שאצלך אין בעיה של 75 כוחות סוס , אם תעשה חשבון רק חלקי החילוף שיש לך בסיקס יכולים לתת לך הרבה יותר מ75 כ"ס. :)
אבל אם להיות רציניים אז מה ההסבר שאתה רוכב על סיקס ולא יורד לסופה???
ואגב המנוע העייף של הסיקס, אז זהו שהוא בכלל לא עייף כשאתה רגיל להיילקס.
שחר
כשקניתי את הג'יפ, חשבתי כמוך בהקשר של אמינות ופשטות מול פאן. דברים משתנים, גם אנשים, והיום אני מוכן לוותר על הרבה אמינות/פשטות בשביל לקבל מנוע חזק, שמגיב ללחיצה על הגז.
היום, לאחר די הרבה השקעות בג'יפ, זה כבר קשה הרבה יותר לקבל החלטה למכור אותו ולעבור לסופה, מה גם שכרוכה בזה עלות לא קטנה ועוד יותר עבודה, בשביל לחזור לאותה רמת רכב, עם כל השינויים שבו.
אולי פעם, בהמשך.
לגבי ההיילקס, משתתף בצערך :wink: סתאאאם. זה הפייבוריט שלי. לו רק היו לו גירסה פתוחה, ועוד 100 כוחות סוס.
דעתי בדיון השחוק לעייפה "סיקס או סופה" הופכת לחד משמעית למול זה שסיקס במצב גרוטאה עולה יותר מסופה במצב סביר.
מחירים של סופות אני מכיר. אני מכרתי ב29,000, חבר מכר חודש לפני סופה פתוחה ארוכה 94 ב24000, במצב מצויין ואחרי החלפת מחשב (שהלך רק בגלל האימובילייזר)- אלו לפני כשנה, ואני מכיר עוד סופה אחת לפחות במצב מצויין שנמכרה לאחרונה במחיר רצפה (של אחד מחברי האתר, אז אני לא אפרט).
נכון, אי אפשר לתקן את מערכת ההזרקה של הסופה עם חוט ברזל. מצד שני- יש שם בדיוק 3 חלקים שאי אפשר לתקן (ושיש איזשהוא סיכוי שיתקלקלו ויתקעו אתכם בשטח)- מודול הצתה (לא שבסיקס דיסטרביוטור אפשר לתקן אם ג'בקה, אבל מילא), חיישן מצב קרנק, ומשאבת דלק. אז אם אתם באמת היסטריים- סוחבים 3 חלקים ספר, ומחליפים בחמש דקות חישן או משאבה. מה שבטוח- הסיכוי שזה יקרה קטן באופן משמעותי מתקלה בקרבורטור באמצע הדרך. אין כאן שום אלקטרוניקה מסובכת- כולה בקר די פרימיטיבי עם כמה חלקים חשמליים מסביבו. אני חושב שה"סיבוך" הזה שווה רכב צעיר בשנתיים- שלוש- ארבע, ועוד כמה עשרות כוחות סוס.
אסף.
אסף, תן לי סופה, ואני מבטיח לארגן לך נתק באחד החוטים, שייקח לך יומיים לעלות על התקלה ללא סקנר, אם בכלל. את מע' ההצתה של הסיקס אני בונה מאפס מארבעה חוטים בשבע דקות. בסופה יש לך לפחות 60 מוליכים.
מה שכתבת לגבי הסיכוי לתקלות בקרב' הוא בפירוש לא נכון. אני לא מעט זמן עם סיקס, נסעתי עם עוד לא מעט סיקסים, ומעולם לא ראיתי תקלה משביתה במאייד, אני לא מדבר על זיופים בסרק. סופות תקועות בהחלט ראיתי. אז זה לא שאתה חסין תקיעות בסופה, אבל בשורה התחתונה אני מסכים איתך. זה לא יומיומי, וזה שווה את הפאן.
אני לא יודע אם אסף התכוון אלי, אבל:
סופה 93 שעמדה שנה וצברה חלודה בבודי, מנוע משנת 98, יחסי העברה 4:10, נעילה אחורית, מזגן אחורי, קומפרסור, חלונות אחוריים נפתחים, רוב החלקים המתכלים תדיר (צינורות, צלבים..) - חדשים, ועוד ועוד, מכרתי ב 20K.
מחירי הCJ שאני שוע כאן נשמעים לי קצת דמיוניים, או שאני לא יודע למכור רכב.
יוני5
אני שומע את הדברים האלו ולא מאמין למה שאני שומע.
יוני איפה היית לפני שנה...
אני חושב שאתם קצת לא הטמעתם את העובדה שלא רק אנשים שאוהבים ג'יפים וטיולי שטח ועבירות קונים את הרכבים האלו, אלא גם בני תשחורת שמעוניינים לעשות פוזות ודוואינים עם רכבים עתירי ניקלים, נורות ניאון וכו'...
הם מוכרים את הרכבים במטרה להרוויח.
לי אישית יצא לבדוק איזה רכב (סיקס 89) שבעליו רצה ממני 16.5K (אחרי שהוא ראה שבודקים את האוטו בשבע עיניים ואין לו סיכוי לקבל עליו יותר מידי), שהייתה לו שילדה גמורה ואוטו חצי מת (לרקורד הייתה לו גם כננת) ובשביל להביא אותו למצב נסיעה כמו שצריך צריך להשקיע איזה 10K.
נתקלתי בו לאחרונה למכירה, ומישהו אחר רוצה על האוטו 30K , אני הייתי בהלם.
רכבים משופרים נמכרים הרבה יותר מהמחירון, ובסופות ובסיקסים המחירון הוא רק המלצה (נכתב אפילו בכתבה של נמרוד...).
אז חבר'ה שימו לב, השקעתם המון על הרכבים שלכם, אל תתפתו למכור אותם במחירי זנות, כשאנשים אחרים חוגגים. קחו את מה שאתם חושבים שמגיע לכם ולא שקל פחות (כמובן שהמחיר יהיה הגיוני).
אביעד, אתה מפספס משהו בסיסי בהבנה הכלכלית שלך.
אסף ויוני נתנו נתונים של מחיר אמיתי - בכמה כסף עסקאות בוצעו, בפועל.
אתה מזכיר מחירים שאנשים ביקשו. אין לזה שום משמעות. אתה בעצמך אומר שהבחור שרצה למכור גרוטאה ב16.5 עדיין מוכר...
את מי מעניין כמה אנשים מבקשים, מה שחשוב זה בכמה עסקאות נסגרו. אבל על זה אנשים לא מדברים. לא רק שהם לא מדברים, רוב האנשים משקרים. הם יספרו שהם מכרו ביותר כסף ממה שקיבלו בפועל, ושקנו בפחות כסף ממה ששילמו בפועל. למה עם עושים את זה? פסיכולוגיה. יש קשר הדוק בין פסיכולוגיה לכלכלה. פרופ' דניאל כהנמן קיבל פרס נובל לכלכלה לפני שלוש שנים בדיוק על הנושא הזה. אם מישהו מתלמידיו מחפש להמשיך את המחקר, פורומי הג'יפים הם נושא מרתק.
http://www.openu.ac.il/Adcan/adcan38/adkan-28.html
אני חושב שנמרוד תימצת את הכל בהודעה האחרונה שלו .
אם כבר מדברים על פסיכולוגיה, אנשים קונים את מה שתופש את העין -
ג'יפ דפוק אחרי פחחות וצבע שנראה טוב, ימכר בקלות רבה יותר מג'יפ במצב מכאני נדיר שנראה רע.
הסופה של אסף נראתה טוב, רק היה לה חור בגודל אגרוף בגג מעל מסגרת החלון שאסף סירב בתוקף לתקן אותו עם קצת פיברגלס וספריי צבע לבן. הסופה של יוני5 היתה מכוערת וחלודה, הוא גם החביא אותה טוב טוב כדי שאף קונה פוטנציאלי לא יראה אותה במקרה, נראה בכמה תימכר הסופה הזאת בימים אלה כאשר היא גם יפה חיצונית.
בסה"כ שיקום של סיקס וסופה הוא די דומה מבחינת עבודה ומחיר - פחחות וצבע אותו דבר, ברזנט זהה, צמיגים זהים, יעלה כמעט אותו כסף להביא כל אחד מהם לרמה הנדרשת,
ברמות המחירים המדוברות מדובר בגרוטאות, עם סיכוי טוב יותר למצוא סופה פחות טחונה.
אם מדובר בהפרש של אלפי ש"ח בודדים, זה מתבקש ללכת על סופה, אין לכם מה לחשוש מתקלות אלקטרוניות - מי שלא מטייל לא נתקע ומי שמטייל ונתקע מזמין גרר, מי ישמע כמה אנחנו כבר נמצאים בדרכים עם הכלים האלה...
בואו ונשים דברים על דיוקם...
אסף ויוני לא ייעלבו, כי הם כבר נפטרו מהסופות שלהם... :lol:
הסופה של אסף לא נראתה טוב ואל תבלבלו את המוח. היה רקבון בגג? היה. חור בגודל אגרוף? בוודאי, אפילו בגודל אגרוף של ארז (שזה אגרוף, אפעס, די גדול). בודי רקוב עם קימוט גדול בצד ימין וכמה חורים שהוסוו מתחת ל"מיגון צד" עשוי פח דמעות שחור? גם זה היה. שלא לדבר על איך שהיא נראתה מבפנים - פח זבל זו מחמאה. יפה היא לא היתה, ולך תשכנע קונה פוטנציאלי שהמכניקה שלה היתה מעולה, שיש לה נעילה אחורית, צמיגי MTR, טרנספר 241 ועוד כמה Goodies שרק אנחנו יודעים להעריך, אבל את הקונה המיועד זה מעניין הרבה פחות מניקלים מבריקים, צבע מטלי ו"הגבהות" ומערכת סטריאו חזקה...
על הסופה של יוני חבל להכביר מילים. מכני פיקס, שיפורים נחמדים, אבל אפילו מכוערת יותר מזו של אסף, פשוט הכיעור בהתגלמותו. לא פלא שהוא החביא אותה. גם כאן, כשהבחורה כל כך, אבל כל כך מכוערת, למי כבר אכפת שהיא חכמה ונחמדה ותהיה אישה למופת?...
הקיצר, אולי זה לא פופולרי אצלנו לדבר על זה, (ולהוכחה - הסופות/סיקסים של חלק גדול מאיתנו פשוט מכוערים פחד) אבל לויזואליה ולקוסמטיקה יש משקל. משקל גדול אפילו.
אגב, יש אצל אילן אסייג במוסך סיקס טיולים מצויין למכירה (של אליאל) - כל מה שחסר לו זה ברזנט וכנפיים קדמיות שצריך להחליף. ג'יפ שמור, במצב מכני מצויין, עם שתי נעילות- ולדעתי הוא יכול להימכר בהרבה פחות מהסכומים שנכתבו כאן.
אסף.
דרור, אני הייתי עדין יותר, אבל דעתנו דומה,
ביננו - אני לא עשיר גדול, אבל מבחינתי רכב בסכום כזה זה משהו שמשתמשים בו וכשהוא מתקלקל משאירים אותו בצד הדרך והולכים. מזמן עברו הימים שמי שרצה לטייל יכל לבחור בין סיקס 4 ציל' לשש ציל' וואגוניר היה לוקסוס בל יתואר, חלפו גם ימי הסמוראי, כיום ניתן לקנות כלים מאמצע שנות התשעים כגון - דיסקברי, טרופר,טרנו בסכומים החל מ 30 אלף ש"ח, אז זה קשה להצדיק מחיר דומה עבור סיקס או סופה . סיקס מבחינתי זה סוג של באגי, אם הייתי גר בערבה לא הייתי מחדש לו את הרשיון וכיום רק נושא חידוש הרשיון מגביל אותי בלעצב אותו מחדש. אנחנו מרשים לעצמנו לעצב את הקופסאות האלה כרצוננו - לרתך פה מנשא ושם תיבה, לחתוך כנפיים וכל דבר אחר בעל ערך פונקצינאלי גם אם הוא לא נראה טוב, מהסיבה הפשוטה שאף אחד מאיתנו לא חושב על היום שבו הוא ימכור את הרכב- אין שום ערך כספי לרכב הזה וזה חלק גדול מהכיף שבו.