תגובה: למה כל כך קשה למכור רכב עם קילומטראז' גבוה?
התשובה היא לא.
אם האוטו שלך לא מזהם, לא יגלו שום בעיה במנוע.
גם אם המנוע מתקתק, חורק או שורק זה לא מעניין אותם.
הם לא בוחנים את השלדה לעומק, מבט מהיר וכללי, אם אין משהו נראה לעין לא מעניין אותם.
גיר בכלל אין להם דרך לבדוק, או תקינות מכלולים פנימיים וגלגלי שיניים.
ברקסים נבדקים על ידי מכונה, שגם אותה יש דרכים לרמות.
צמיגים מקבלים מבט כללי ואם אין משהו ברור לעין הם עוברים.
אלא אם כן זה ג'יפ, ואז יבדקו לך גם את המידה כנראה.
זיהום אוויר נבדק במכונה ואתה יכול להכשל על זה.
תוסף במנוע שבוע לפני בדרך כלל פותר את הבעיה, אם לא אז הם ימחרו לך תוסף יגידו לך לנסוע כמה קילומטרים על סל"ד גבוה ולחזור ויעבירו אותך.
מספר רישוי מגורד או לא ברור, כיוון פנסים, ווסט זוהר, מגבים ופח אשפה הם ישר יזהו, כי הם מוכרים את הדברים האלה במשרד ויכולים לעשות אחלה קופה קטנה. אז יכריחו אותך להחליף או לנקות את הפנסים אצל השכן.
כל הנאמר לעיל, יכול לעבור בקלות בעזרת מאכרים למינהם שמכירים את החברה מהמכון. ככה אתה רואה משאיות עם צמיגים שחוקים וגמורים (ועשרות גופות של צמיגי משאיות על הכבישים המהירים), או טנדרים דיזל ישנים שנוסעים ברחובות ומעלים ענני עשן שחורים.
בקיצור, אין לסמוך על מכוני הטסטים שיעלו על משהו משמעותי או יקר.
תודה...
עניין הרכבים שמוציאים עשן ברמה של נגמ"ש שיצא מפעילות בעזה היא תופעה מוכרת ואני נתקל בזה לפחות פעם בשבוע.
מדהים איך ניידות משטרה לא מעיפות רכבים כאלה מהכבישים...
לי אישית אין בעיה לקנות רכב עם קילומטרז גבוה אם אני משתכנע שהוא מטופל ושמור, בניגוד לכלי רכב שאולי הם עם קילומטרז נמוך אבל שחוטים, או מהסוג שעומד כל היום מותנע בשביל המזגן גם בלי לזוז או כאלה שסתם נקרעו בעבודה קשה בשטח, שזה מעט קילומטרים ולא הרבה, אבל כל קילומטר בשטח שקול ל.. נגיד.. 100 קילומטר בכביש.
אז אותי שכנעת.
אבל אני לא מחפש האנטר.
אם הייתי מחפש הייתי קונה ממך עכשיו, ואני חושב שהמחיר הוגן.
עכשיו כמו שכתבו לך, תנסה לחשוב מהצד של הקונה. מה ברכב שלך יגרום לו לקנות? המצב נהדר, הטיפולים בזמן, הפלסטיקה כמו חדשה ואין שריטה. אבל אם אף אחד לא מתקשר ובא לראות, מה זה עוזר לך?
אז או שתוריד את הקילומטרז מהמודעה, מה שישלח לכיוונך זרם טלפונים כי בתמונות הרכב באמת נראה יפה, וכשישאלו על הקילומטרים תתחיל בפיץ' נרגש על כמה שהוא מטופל ושמור ונסע בעיקר בכביש ורק אחרי זה תזרוק מספר.
או שתוריד את המחיר...
(הרכב האחרון שקניתי, אגב, עם 281 אלף ק"מ, בערך כפול מכל ה"מתחרים" שלו. נראה נהדר, שמור מאוד, אבל הבנאדם לא כתב קילמטרז במודעה והוא ידע למה. ממנו כדאי ללמוד)
אסף.
זה הרבה יותר פשוט, המחירון לא משקף. אם הרכב עבר קרוב ל400000 ק"מ הוא כנראה עבר כבר למעלה משני שליש מתוחלת החיים שלו. אם הוא עלה כחדש 200 אלף שח, תוריד ממחירו שני שליש מהמחיר ותגיע כנראה למחיר ששווה לקנות אותו. מתמטיקה דיי פשוטה.
אז לפי צורת המחשבה שלך הרכב שלי שווה 53 אלף ש"ח?
אתה מבין עד כמה זה מגוחך? (במיוחד לאור העובדה שישנם סוחרי רכב ערבים שהיו מוכנים לתת לי מעל ל60 אלף שח במזומן...).
*תקרא קצת את ההודעות כאן באשכול, אולי תלמד משהו.
אם סוחרים הציעו לך 60 זה אומר שהם מעריכים את המחיר שהם ישיגו עליו בכ-65. אז המחיר הוא משהו כזה, אולי קצת יותר. אם אתה רוצה למכור אתה תרד במחיר עד שימצא קונה.
בהצלחה ועדכן אותנו מה נהיה בסוף.
נ.ב. גם אני לא מחפש האנטר, אבל אם הייתי מחפש לא הייתי קונה רכב 2010 עם 365K. לא משנה לי המחיר.
אם סוחר קונה ב 60 הוא ימכור ב 70+, ואם ישחק עם הק"מ אז גם ביותר.
אך ישחק בקמ? כל שנה יש מעקב במשרד הרישויי
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
למשרד הרישוי לא איכפת. הם ירשמו מה שיש, מקסימום יחתימו אותך על איזה טופס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Nir Fraifeld
זה ברור שבמחיר זנות אני אצליח למכור אותו (יש כמה אנשים שנתנו לי 65) אבל לדעתי זה בושה, במיוחד לאור העובדה שהוצאתי עליו יותר מ95 אלף ש"ח.
התשובה בשאלה .
יכול להיות שהערכת לא נכון את היקף ההוצאה שלך , אבל רוב האנשים מעריכים את הסיכון ברכישת רכב עם קילומטרז כזה בעשרות אלפי שקלים וכאבי ראש במכירה.
כל מי שקונה אוטו במחיר גבוה בסופו של דבר מפסיד...
יש לי חבר שקנה לפני קצת יותר מחדש ראם חדשה מאובזרת ברמה הכי גבוהה (אני מדבר על פאקינג סלון עור ומקרר מובנה ברכב) והרכב ירד בערך שלו באיזה 12 אלף ש"ח, ותוך שנה הוא כנראה יירד באיזור ה100K גם אם הוא יעשה קילומטראז של 20KM.
ספציפית במקרה שלי אני חושב שזה אבסורד שקילומטראז' מוריד כל כך את הערך של הרכב, ושאנשים מייחסים לזה יותר מדי חשיבות.
עם כל הכבוד, הרכב לא עבר תאונה קשה, שפיכת מנוע, או כל תקלה קריטית אחרת, אז על מה הבהלה?
זה מדהים שיש כל כך הרבה אנשים מטומטמים שמעדיפים לקנות רכב זהה עם קילומטראז יותר נמוך אצל סוחרים מבלי שיש להם מושג מה עבר על הרכב, ושקיימת סבירות גבוהה לזיוף הקילומטראז'.
הנקודת אור היחידה בכל הסיפור זה שגילית שיש כאן בפורום אנשים נורמאלים שמבינים ברכבים (חבל שאין יותר אנשים כאלה בארץ המפגרת שלנו).
כי כל קונה יוצא או צריך לצאת מנקודת הנחה שהמוכר מרמה אותו. וזה שאתה טוען שהרכב לא עבר טראומה זה עשוי להתברר כשקר. אני לא אומר לרגע שאתה משקר רק מסביר שקונה צריך תמיד לחשוד. ואז המדד הנייטרלי היחיד שעומד לרשותו הוא קילומטרז׳. וככל שהוא גבוה יותר הסיכון גדול יותר. וסיכון שווה כסף.
כמו שאמרתי, אני לא נרתע מרכב עם הרבה קילומטרים. אבל זה רק בתנאי שבאמת אני רואה בעיניים שהרכב במצב מעולה.
אסף.
התשובה לדעתי יותר פשוטה.
בישראל רכב הוא נכס/ השקעה.
כל אחד גם חושב מה יהיה ערך המכירה והסתברות התקלות.
למה להכניס ראש בריא למיטה מפוקפקת אם הפיתוי לא גדול במיוחד?
או כמה יעלה לי התוספת לשקט נפשי...
למה אתם מתלכלכים על מגרשיי מכוניות?!?
יש הרבה יתרונות בלקנות ממגרש בעל שם. כבר היינו בדיון הזה.
אני קניתי כמה רכבים מהם ומרוצה מעל לראש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
למה אתם מתלכלכים על מגרשיי מכוניות?!?
יש הרבה יתרונות בלקנות ממגרש בעל שם. כבר היינו בדיון הזה.
אני קניתי כמה רכבים מהם ומרוצה מעל לראש.
אז בוא אני אגלה לך משהו:
חבר משפחה שלנו הוא בחור שהיה לו מוסך מאוד גדול לאיסוזו בצפון, עקב בלאגן בירושה משפחתית המוסך נסגר, ומאז אותו בחור עובד כעצמאי בתחום הרכב - הוא מזהה רכבים טובים לקניה וגוזר קופון בתור מתווך בינו לבין סוחרים בצפון (מרביתם ערבים).
משיחה ב4 עינים איתו (והוא אדם מאוד אמין) הוא אמר לי שכמעט כל בעלי המגרשים משחקים עם הקילומטראז', לכולם יש מוסכים עם קשרים (לבדיקה לפני קניה), ועוד המון דברים שפשוט בא לך להקיא מהם אחרי שאתה קולט.
אני לא מותח ביקורת על מגרשים של רשתות כמו שלמה סיקסט, או קל אוטו, אלה על מגרשים פרטים (ויש מאות כאלה בארץ).
סוחרי הרכב הם הנוכלים הכי גדולים, ואי אפשר בכלל להשוות אותם למוכרים פרטיים.
ניר, אתה חי בשנות השמונים, עם הגשש החיוור וארייה מוסקונה.
למגרש יש כתובת, מחוייבות גילויי נאות והרבה יותר קל לתבוע אותו מאשר בן אדם פרטי.
שלא נדבר על השם שלו שחשוב לו מאוד.
גם אני הססתי, אבל עכשו אני לא מהסס להכנס אלהם ולקנות.
בדיוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
ניר, אתה חי בשנות השמונים, עם הגשש החיוור וארייה מוסקונה.
למגרש יש כתובת, מחוייבות גילויי נאות והרבה יותר קל לתבוע אותו מאשר בן אדם פרטי.
שלא נדבר על השם שלו שחשוב לו מאוד.
גם אני הססתי, אבל עכשו אני לא מהסס להכנס אלהם ולקנות.
מה שם המגרש?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
התשובה לדעתי יותר פשוטה.
בישראל רכב הוא נכס/ השקעה.
כל אחד גם חושב מה יהיה ערך המכירה והסתברות התקלות.
למה להכניס ראש בריא למיטה מפוקפקת אם הפיתוי לא גדול במיוחד?
או כמה יעלה לי התוספת לשקט נפשי...
זאת הבעיה הכי גדולה, אם כולם ייצאו מנקודת הנחה שרכב זה לא נדל"ן.... איך אומר הגשש-יא בדא בדא....
בקשר לסוחרים... אני ניתקלתי רק בנוכלים... ואולי זה רק אני.