תגובה: ריקול בהתנייה - לנדקרוזר 2007
הקריאה היא ריקול לכל דבר , החלפת גומיות אינגקטורים , תוך חצי שנה מיום פתיחת הקריאה אין אפשרות להעביר בעלות על הרכב ולא תקבל רשיון רכב חדש. אחרי ביצוע הריקול מוסף טויוטה מוריד את החסימה ברשיון הרכב במשרד התחבורה , אני יודע את זה כי הייתי אמור לקנות רכב שהיה צריך לעשות ריקול כזה עכשיו ולא עשה ולא יכלנו להתקדם במכירה .
עכשיו לבעיה הרצינית יותר , רוב מוסכי טויוטה מבצעים את החלפת הגומיות בצורה לא נכונה מה שגורם לסולר לעבור מתחת לגומיות וגומר את המנוע . בקבוצת טויוטה בפייסבוק אתה יכול למצוא לפחות 5-10 אנשים שעשו את הריקול הזה והלך להם מנוע תוך יום עד שבוע , חלקם עם פחות מ 150 אלף קלומטר. ממליץ לך לעשות את הריקול ולקחת את הרכב למישהו שאתה סומך עליו לבצע בדיקה שהגומיות מורכבות בצורה נכונה .
אחרי התגובה וזו והתגובה של יואב המצב הרבה יותר חמור ממה שחשבתי...
מה עושים???
אשמח לקבל המלצה על מוסך/מכונאי/מכון דיזל מומלץ על מנת להחליף את האינגקטורים.
אם אין ברירה אחליף את המזרקים...
האם לחברים באתר יש ניסיון או המלצה על מכון בשם "דיזל רוטור"?
אני קצת מיואש... (החלפתי מטרופר ללנדקרוזר בתקווה לקצת שקט ושלווה...)
0558808202
התגובה של שיפמן עושה סדר אם מדובר בריקול לאטמי מזרקים .
אבל פותח השרשור מתעקש על ריקול למסנן רשת באגן המנוע.
אולי במוסך איחדו שני ריקולים שונים.
במאמר מוסגר, המנוע של הלנדקרוזר 150 מזכיר בתכנון את המנוע של הטרופר 3.0 .
כנראה שאותה מחלה או תכנון של השרוולים והאטמים דיי זהה.
בעלי הטרופרים צברו ניסיון ולמדו שהכנסת האטמים והשרוולים מאד קריטית ויש לעבוד
בסביבה נקייה ועפ"י הוראות יצרן קפדניות .
כנראה במוסכי טויוטה לא הפנימו זאת כמו שגם במוסכי הטרופר לקח שנים עד שהוטמע חשיבות
עבודה מדוייקת בהתקנת האטמים והשרוולים.
רענן
הריקול הוא למסנן רשת של משאבת השמן.
לנדקרוזר 120
אשמח לכל טיפ או הכוונה למוסך מומלץ...
לוויתן. קרא את הוראת השרות שהעליתי. הכותרת שלה מסנן רשת אבל התוכן הוא בדיקה והחלפת קצה מזרקים. בחינם.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
התגובה של שיפמן עושה סדר אם מדובר בריקול לאטמי מזרקים .
אבל פותח השרשור מתעקש על ריקול למסנן רשת באגן המנוע.
אולי במוסך איחדו שני ריקולים שונים.
במאמר מוסגר, המנוע של הלנדקרוזר 150 מזכיר בתכנון את המנוע של הטרופר 3.0 .
כנראה שאותה מחלה או תכנון של השרוולים והאטמים דיי זהה.
בעלי הטרופרים צברו ניסיון ולמדו שהכנסת האטמים והשרוולים מאד קריטית ויש לעבוד
בסביבה נקייה ועפ"י הוראות יצרן קפדניות .
כנראה במוסכי טויוטה לא הפנימו זאת כמו שגם במוסכי הטרופר לקח שנים עד שהוטמע חשיבות
עבודה מדוייקת בהתקנת האטמים והשרוולים.
רענן
מה שניקרא דה ז'ה וו....
לפותח השירשור-עברת מטרופר ללנדקרוזר כדי לקבל שקט אבל, ברגע שתפנים שאין רכב שחף מתקלות ומדובר בערמת פח וברזלים יהיה לך יותר קל, חפש לך מכונאי/מוסך שמבין ותטפל בבעיות, הרכב אוטוטו בן עשר ואם תסמוך על היבואן (ויצרן) שבהיסטוריה שלו מתנער מלקחת אחריות וטיפול ברכבים האלה ומאשים את לקוחותיו הרכב לא יגיע רחוק.
הוראת השירות שהעלית היא משנת 2011 ... לדעתי זה לא כל כך קשור...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לוויתן. קרא את הוראת השרות שהעליתי. הכותרת שלה מסנן רשת אבל התוכן הוא בדיקה והחלפת קצה מזרקים. בחינם.
אסף.
- - - Updated - - -
אשמח לקבל המלצה על מכון שמשפץ מזרקים מומלץ באיזור חיפה והצפון.
תודה.
בלי שום קשר אשמח לגעת אם מישהו קיבל דיאגנוסטיקה לגבי מהו הערך התקין למזרקים. באיזה טווח.
לא מומחה כלל לדיזל ! אבל,
אם אתה לא באחריות יצרן/יבואן ואתה הולך לעשות העבודה במוסך שתבחר,
אז תבדוק האם הכרחי להחליף 4 מזרקים כאשר רק אחד סוטה מהאפיצות.
לי זה נראה מיותר .
בכול אופן, להבנתי,
אתה צריך לשים דגש על החלפת אטמי 4 המזרקים ולא על המזרקים.
כמובן אצל בעל מקצוע עם ניסיון מוכח שעובד מסודר ועפ"י הוראות היצרן.
בהצלחה
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whale
הוראת השירות שהעלית היא משנת 2011 ... לדעתי זה לא כל כך קשור...
- - - Updated - - -
אשמח לקבל המלצה על מכון שמשפץ מזרקים מומלץ באיזור חיפה והצפון.
תודה.
בלי שום קשר אשמח לגעת אם מישהו קיבל דיאגנוסטיקה לגבי מהו הערך התקין למזרקים. באיזה טווח.
אם הרכב שלך ביצע את הוראת השרות מ2011 זה באמת לא קשור. אין תאריך שאחריו הבעיות מסתדרות לבד.
אסף.
אני חוזר על מה שכתבתי התגובה מס' 20 (אחרי בדיקה עם גורם מוסמך) הקריאה הנ"ל היא "קריאת שרות" ולא "ריקול"
אם השיקול הוא לעבור רישוי שנתי ו/או העברת בעלות אז זה לא בעייה
תחליט אם אתה רוצה לטפל ואיפה...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Elad Shamir
אני חוזר על מה שכתבתי התגובה מס' 20 (אחרי בדיקה עם גורם מוסמך) הקריאה הנ"ל היא "קריאת שרות" ולא "ריקול"
אם השיקול הוא לעבור רישוי שנתי ו/או העברת בעלות אז זה לא בעייה
תחליט אם אתה רוצה לטפל ואיפה...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
גבר הסברתי כרגע שבמוסך טויוטה מורשה עשו חסימה על רכב שהייתי אמור לקנות וזה בלתי אפשר להעביר בעלות על הרכב או לקבל רשיון רכב חדש . עם גורם מוסמך או בלי גורם מוסך אין אפשרות כזאת .במקרה יש לי גם חבר שרצה למכור את הרכב שלו ולא אפשרו לו בגלל הריקול . הריקול הזה קיים כבר שנה במערכת .
הריקול שעושים לכולם הוא החלפת גומיות לאינגקטורים , חלק מהרכבים צרכים בנוסף החלפת מסנן בקרטר. הקטע המצחיק זה שאם תחליף במוסך אחר את האינגקטורים במוסך מורשה עדיין יחייבו אותך לעבור את החלפת הגומיות . אין לך ברירה .רק תבדוק טוב את העבודה אם יהרס המנוע בגללם הם לא יקחו אחריות .
אהלן
איפה קבוצת הפייסבוק המדוברת של אלו שעשו את קריאת השירות והלך להם המנוע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שיפמן
גבר הסברתי כרגע שבמוסך טויוטה מורשה עשו חסימה על רכב שהייתי אמור לקנות וזה בלתי אפשר להעביר בעלות על הרכב או לקבל רשיון רכב חדש . עם גורם מוסמך או בלי גורם מוסך אין אפשרות כזאת .במקרה יש לי גם חבר שרצה למכור את הרכב שלו ולא אפשרו לו בגלל הריקול . הריקול הזה קיים כבר שנה במערכת .
הריקול שעושים לכולם הוא החלפת גומיות לאינגקטורים , חלק מהרכבים צרכים בנוסף החלפת מסנן בקרטר. הקטע המצחיק זה שאם תחליף במוסך אחר את האינגקטורים במוסך מורשה עדיין יחייבו אותך לעבור את החלפת הגומיות . אין לך ברירה .רק תבדוק טוב את העבודה אם יהרס המנוע בגללם הם לא יקחו אחריות .
באיזה דגם מנוע מדובר? האם ידוע לך על מקרים בהם הלך מנוע לאחר ביצוע קריאת השירות ?