חקלאים?אנשי אדמה?מגדלי חיות?..התפקדו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זלמן 1
אני חקלאי בשרון, למה הציניות?
אתה חקלאי או מנהל עדר תאילנדים?
הסבים שלי עלו לארץ בשביל להיות חקלאים, פועלים - היהודי החדש...
זה הלך לאיבוד לדאבוני.
רוב אלו שמגדירים עצמם כחקלאים הם בעצם פאודלים שמנהלים עדרי פועלים זרים וילדהם ובני משפחותיהם לא יודעים היכן השדה.
אשמח לדעת כמה חקלאים אמיתיים יש כאן
תגובה: חקלאים?אנשי אדמה?מגדלי חיות?..התפקדו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מבולבל.
אז יש חקלאים ישראלים או רק המנהלים ישראלים?
לא נשמע סביר שבערבה יש ישראלים ובשרון לא...
בועז, אני מזמין אותך בשם אחי החקלאי להצטרף אליו לשבוע עבודה, וכשאני אומר שבוע אני מתכוון ל 24/7 שלא כוללים רק את ניהול התאילנדי אלה עבודה ביחד איתו.
אני כבר היטקיסט שמנמן אבל מפרגן לאלו שהטוריה נשברת לפניהם. מאוד אפילו!
שמח לשמוע שיש כאלו
כחקלאי אשמח לכול הידברות ולמידה ולשם שינוי אם ניתן לשמור את העוקצנות אאוט מהשרשור עדיף
באמת שאין מקום לציניות,
וכן יש בשרון חקלאים ויש אוחזים בטוריה
וגאים בזה!
אגב תאילנדים כבר מזמן לא אצלנו.
יאללה, ציניות אאוט [emoji6]
יש ויש, אני מכיר כמה חבר'ה (אני לא בטוח מי שם שותפים ומי פועל) שהקימו חוות ירק מאפס באזור השפלה.
חבר'ה בני עשרים פלוס, עובדים בידיים, אין פועל זר אחד בחווה.
אבל כולנו יודעים שהרבה (אני נזהר שלא לכתוב רוב גדול) מהמשקים החקלאים מתופעלים בעיקר ע"י עובדים זרים.
זה לא שהבעלים יושב ומשמין בבית, אבל הוא גם לא קוטף ועודר לבד.
להיות חקלאי זה קשה, עם ובלי פועלים, וכל הכבוד למי שמוכן להמשיך לעסוק בזה למרות הכל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
בועז, אתה ממשיך ללגלג ולהשמיץ, ולי אין כוונה להתחרות איתך או לשכנע אותך. אתה משוכנע שאתה יודע מראש יותר טוב מכולם, ולכן האחרים נאיבים או שקרנים... אתה מגדיר את עצמך הייטקיסט שמנמן- הייתי מוסיף יהיר ושמנמן. לסגנון הניגוח שלך אני לא הולך להגיב יותר
קובי
קובי,
לא התכוונתי להעליב אף חקלאי ציוני אמיתי. ואכן, אני חוטא ביהירות... מתנצל.
אני אסביר בקצרה את עמדתי ואחר כך ונשאיר את השרשור לחקלאים ציוניים בלי ציניות. תסכים איתה טוב, לא תסכים, גם בסדר.
אין לי בעיה ואני אפילו בעד להעליב את אלו שמתנהלים כמו פאודלים ובטוחים שהמדינה חייבת להם והם עוד החלק הטוב לעומת אלו שיושבים. על משקים לא פעילים ומסרבים להחזיר למדינה את אדמות המדינה על מנת שיהיה אפשר למשל לתת לחברה צעירים אפשרות להתישב להגשים ולהפריח את המדינה כמו למשל הסיפור של אומי על החווה. כמובן, בלי לעקור איש מביתו.
אני מאוד מכבד חקלאות, וחקלאים אמיתיים שעושים את זה מתוך שליחות.
הם אדוני הארץ לטעמי בלי גרם אחד של ציניות.
ועכשיו עזבו את השטויות שלי ושתפו אותנו במיכון חקלאי חכם. יותר מעניין
הממשלה במו ידיה חנקה וחיסלה את החקלאים הקטנים, ואתה עוד מצפה שהם ירצו להעביר אדמות אלו למישהו אחר בהתנדבות?! סלח לי אבל הגישה שלך פשוט מרגיזה. רק שאבין מהתגובה האחרונה, חקלאי חייב לפעול מתוך שליחות ?!
היום לא כלכלי להחזיק גידולי שדה ומטעים של פחות מכמה מאות דונמים ולא כל אחד בנוי לזה. משק ממוצע הינו כ 25-40 דונם.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אישית, אני מוכן להרשות בחינם לחקלאי רציני לבוא ולעבד את האדמות שברשות משפחתי. מדובר על 20+דונם צמוד למשק ועוד 20+ דונם חלקה ב. עלויות מים על החקלאי, כמו כל מס כזה או אחר שידרש לצרכי עבודתו. כרגע חלקה ב' לא מעובדת (מעבירים שם קו גז אז אני לא בטוח כמה שטח נשאר מהחלקה) ובשטח א מגדלים תבואה לבקר. אין לי שום בעיה להעיף את מגדל התבואה בשביל חקלאי שיבוא לגדל משהו אחר.
מושב כפר טרומן.
חקלאי גאה מהשרון. היה הדרים עברנו לתאגיד תותים מושבי שאחד החבר'ה מנהל. מקווה לעבור למנגו אורגאני בשנה שנתיים הקרובות (אשמח לדעת אם יש מגדל שנמצא פה...). 2 פרגוסון ישנים שאנחנו מתחזקים לבד. אבל זה לא הכנסה עיקרית לצערי..
אני חושב שיש מקום לחקלאות אמיתית. כן, גם בשרון וגם במשקים קטנים. אבל בשנים האחרונות שרי החקלאות (על אף שאורי אריאל בא מהתיישבות העובדת) לא מתעסקים בכלל בסיוע לחקלאים אלא בפוליטיקה בזוייה ורדודה הכול הולך קיבינימט. כבר עכשיו רוצים לספח קרקעות שלנו (מעובדות נהדר!) לטובת התרחבות ערי השרון ואף אחד לא בא לסייע. להפך, אנחנו נתפסים כנהנתנים עם הוילות. עושקי קרקעות קוראים לנו! כואב הלב אבל במציאות של היום החלום של לעבד את הקרקע ולחיות מזה הולך ומתרחק. שכולם יחשבו על זה שבעוד 5 שנים ילדים במרכז לא יידעו מה זה פרדס.
לי אין תאילנדי אחד, בכל מקרה הגישה שלך בועז נובעת מעט מחוסר הבנה, גם אותי מעצבן שאני צריך להחכיר חלקות כי לי אין משק. אבל אתה קצת מתעלם מזה שלא מעט מהמשקים שכיום לא פעילים נתנו את כל כולם במשך לא מעט שנים, נכון היום הקרקעות שוות מליונים, אבל הם לקחו כשהקרקע לא הייתה שווה מיל. אז כמו שאבא שלי אומר לי הרבה "החיים הם לא שחור ולבן" (אני חושב שהוא טועה :) )
אל תגררו אותי לענות לכם...
ביקשתם בלי עקיצות אז בבקשה תפריחו את השרשור.
מקובל, אז מה אומרים יש מקום לחקלאים קטנים? חקלאים קטנים התפקדו
מה זה חקלאי קטן? כמה דונם?
אבא שלי לפני קרוב לארבעים שנה קנה את המשק. שנה וחצי השקיע בגידול וטיפוח הפרדס (שהיה כבר קיים). קנה טרקטור, הישקה טיפח וכל מה שהיה צריך. כשראה כמה כסף הוא יעשה מזה זרק את הכול וחזר לבנות בניינים (קבלן)
לדעתי הדרך היחידה להתפרנס מחקלאות זה אם יש לך המון שטח ואת זה אתה כבר לא תמצא במרכז. פשוט הגידול העירוני לוקח את כל השטחים. ולא רק בתים, גם מרכזי פיתוח, מסחר וכדומה. לא יעזור כלום. המדינה מרוויחה מתעשיות הרבה יותר מאשר מחקלאות אז לא פלא שהתעשיה והמגורים מועדפים.
החקלאי במשפחה הוא אבא של אשתי (אני עוזר פה ושם, בעיקר בסופ"ש). כל ה 30 דונם מעובדים עד המטר האחרון. שנה טובה היא שנה שלא מפסידים כסף (העבודה שלו ושל המשפחה היא ב"חינם")
חקלאים?אנשי אדמה?מגדלי חיות?..התפקדו
מיכה, במרכז זה נכון אבל המדינה חייבת חקלאות בשביל עצמאות כלכלית מסויימת וגם בשביל שימור שטחי מדינה בפריפריה ובגבולות.
יש ענפים שהסתדרו בעזרת המדינה לפני שנים באמצעות מכסות , כגון חלב וביצים ( בעבר גם פטם).
כיום אין הגנות מחיר, העלו בלי פרופורציה את מחירי המים ושכר העבודה ורווח החקלאים נשחק.
לעומת זאת מרווחי השיווק של הרשתות שמרכזות כח קניה גדול הם ענקיים.
פעם היה להם לובי פוליטי והם נחשבו נסיכי הארץ. כיום הם נחשבים הרבה פחות.
אני חקלאי (פרדסן) !
לאחר הרבה שנים שלא עבדתי בתחום חזרתי לאחרונה לחקלאות (נכון נשמע הזוי נכך המצב) כי צריך להקשיב ללב לפעמים.
ואפילו באזור השרון בלי אף תאילנדי מתחתי.
איתי
אני בן 23,משוחרר שנה מקרית טבעון.
בשנה הזו עבדתי ברפת,גד"ש,
וכרגע אני עובד בבית לחם הגלילית במשק פרטי.
יהיה מפתיע לשמוע אבל אני ממש לא היחיד מהחברה שעובד בזה..