-
תגובה: >>> פורום רישוי 4X4, או פורום הג'יפוקליפסה - הודעת פתיחה
נמרוד, ראשית תודה.
בדיוק מתוך ההבנה של מהות הנושא בו אנו עוסקים הייתי שמח אם היינו מוצאים את המכנה המשותף לכולנו ומאחדים כוחות בנושא ויש מכנה משותף רחב.
כולנו אוהבים רכבי שטח וכולנו אוהבים לטייל בשטח. זה מכנה רחב מספיק מבחינתי.
אתם לא יודעים, אבל כיוון שאני אומר את דעתי גם כאן וגם ״שם״ אנשים מטילים ספק בכוונותי, לא יכולים לקבל את העובדה כי ישנם אנשים שבאמת מוכנים לעשות ולתרום מתוך אמונה בצדקת הדרך ולא מתוך אינטרס אישי הזה או אחר.
הכוונה שלי הייתה לנסות ולאחד את הכוחות. אני חייב להודות שכרגע, לאחר הכתבה האחרונה ולאחר שנפתח השרשור הזה, קשה לי לראות כיצד זה יעשה. למרות זאת, ואף על פי כן, אני חוזר ואומר כי ישנן שתי הוראות רישום:
הוראת רישום כללית לרכב שזה בעצם הוראת רישום כללית
והוראת רישום אינדיווידואלית שהיא בעצם תקינה פרטנית
מהרגע הראשון הכוונה שלי הייתה לקדם את שתי הוראות הרישום.
-
תקינה פרטנית - לך על זה. בהצלחה. בשביל זה לא צריך איחוד של שום כוחות.
תקינה כללית - עשה טובה ועזוב! ותוריד גם את האנשים האחרים מזה. זה מסלול עם פוטנציאל נזק עצום. תנו לסערה לשכוח, ולדברים להתבהר.
-
בכל מקרה למיטב הבנתי, במקרה הטוב מדובר רק על הפרטנית המיועדת ליצרנים קטנים ולמיטב הבנתי כיום אינה פתוחה לפרטיים.
ממנה אנחנו פוחדים שהיא תחייב כל רכב שטח שהוחלפה בו אנטנה לעבור סדרת בדיקות יקרה של מוסד שלא בטוח שירצה גם לקחת אחריות ולא רק לאשר הנדסית.
אני אשים את זה פה כי אולי הגיע הזמן לדבר על המהות:
http://he.mot.gov.il/index.php?iotyp...0&limitstart=3
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב גולן
למרות זאת, ואף על פי כן, אני חוזר ואומר כי ישנן שתי הוראות רישום:
הוראת רישום כללית לרכב שזה בעצם הוראת רישום כללית
והוראת רישום אינדיווידואלית שהיא בעצם תקינה פרטנית
מהרגע הראשון הכוונה שלי הייתה לקדם את שתי הוראות הרישום.
יניב,
גם היום ערוץ התקינה הפרטני פתוח בפניך.
קבל המלצה ממעבדת הטכניון (תמורת בדיקה ב-X אלפי ש"ח) , עמדה 1 (חותמת גומי ) והרכב שלך חוקי למהדרין !
לעומת זאת תקינה כללית חבה בתוכה סיכונים לא קטנים לכלל האוכלוסיה.
לא סתם המחוקק נותן מרווח פרשנות ולא ירידה לפרטים.
במאמר מוסגר, כך יש תעסוקה לכול המערכת המשפטית (שופטים, עו"ד בפועל ופרשנים בדימוס ...) ופקידות המשרד הרלוונטי.
לדעתי
יש פגם מהותי בגישה שלך לפתרונות (תקינה פרטנית וכללית) הנובע מאי הבנת הגורם הנפשי שהביא למצב זה.
הרי הגעתם לשיפורים והשידרוגים מתוך יצר התחרות בינכם לעצמכם שמאפשרת היכולת הכלכלית שלכם (ממש לא צר עין בנושא).
כרגע אתם בקונצנזוס שגלגלי "40 מספקים ואתה דוחף לתקינה פרטנית לרנג'לר רוביקון כזה.
מה יקרה שבשם אותו יצר תחרות למי יש יותר גדול (קוטר צמיג ...) יצאו חברה מתוככם ויגדילו צמיגים בעוד שלב או שניים ?
אולי גם באותו זמן יהיו קיטים שדרוג מיתלים שיאפשר התקנת צמיגי "50 , תסכים איתי שידגדג לכמה מבינכם "לגדול" עוד קצת ...
אז מה יקרה אז ?
שוב יהיה "עלהום" ובעקבות כך תקים נציגות חדשה לעוד סבב תקינה פרטנית ?
רענן
-
רענן,
תקינה פרטנית=היכולת לבצע תקינה ןפרטנית לרכב מסויים, לא לקיט.
וכמו שכתבת, כבר קיים, רק שיוצרי הבלגן הזה לא ביצעו/לא רצו.
יניב,
לפני שאתה יוזם מהלך מיותר. תנסה לממש את התהליך הקיים, על פניו הוא עונה למה שרצית.
-
אני לא בטוח שכל אדם יכול להגיש כל כלי לבדיקה פרטנית.
לפי מה שאני הבנתי ההליך פתוח רק ליצרנים קטנים כמו תומקאר וכו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לא בטוח שכל אדם יכול להגיש כל כלי לבדיקה פרטנית.
לפי מה שאני הבנתי ההליך פתוח רק ליצרנים קטנים כמו תומקאר וכו
גם לפרטיים.
בזמנו הוצע ע"י סדנה פרטית הסבת סופות ללונג ארם עם קפיצי סליל (תמורת משהו כמו 20 אלף ש"ח )
הכולל אישור טכניון ועמדה מס' 1 (אב טיפוס עובד ונוסע היה כבר קיים).
העסק נפל כי לא הייתה הענות מנימלית (נדמה לי שרצה לפחות 10 רציניים).
רענן
-
בדיוק- זה יצור הסבה סדרתית.
לא לפרטיים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בדיוק- זה יצור הסבה סדרתית.
לא לפרטיים
אני חושב שזה לצורך חלוקת העלות למחיר סביר לכול לקוח .
בכול מקרה, אני לא רואה בעיה שאותה חבורה ילכו למוסך "הבית" שלהם
ויתנו לו המנדט לפנות למעבדה בטכניון.
תכלס לטכניון זה הרבה יותר פשוט לאשר לעומת פיתוח וייצור בארץ.
אני מניח שניתן להתבסס בקלות על יצרן כמו מופאר שביצע תכן עפ"י סטנדרט מקובל מקצועית.
רענן
-
>>> פורום רישוי 4X4, או פורום הג'יפוקליפסה - הודעת פתיחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
גם לפרטיים.
רענן
אני מכיר מישהו שטוען שביצע את התהליך עם רנגלר, ושילם קרוב ל-15k, על התהליך.
-
15 אלף בשביל מה? בשביל אינץ' ומידה אחת גדולה בצמיגים או 15 בשביל רכב משודרג בכבדות על צמיגי 37-40" ?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יניב,
גם היום ערוץ התקינה הפרטני פתוח בפניך.
קבל המלצה ממעבדת הטכניון (תמורת בדיקה ב-X אלפי ש"ח) , עמדה 1 (חותמת גומי ) והרכב שלך חוקי למהדרין !
לעומת זאת תקינה כללית חבה בתוכה סיכונים לא קטנים לכלל האוכלוסיה.
לא סתם המחוקק נותן מרווח פרשנות ולא ירידה לפרטים.
במאמר מוסגר, כך יש תעסוקה לכול המערכת המשפטית (שופטים, עו"ד בפועל ופרשנים בדימוס ...) ופקידות המשרד הרלוונטי.
לדעתי
יש פגם מהותי בגישה שלך לפתרונות (תקינה פרטנית וכללית) הנובע מאי הבנת הגורם הנפשי שהביא למצב זה.
הרי הגעתם לשיפורים והשידרוגים מתוך יצר התחרות בינכם לעצמכם שמאפשרת היכולת הכלכלית שלכם (ממש לא צר עין בנושא).
כרגע אתם בקונצנזוס שגלגלי "40 מספקים ואתה דוחף לתקינה פרטנית לרנג'לר רוביקון כזה.
מה יקרה שבשם אותו יצר תחרות למי יש יותר גדול (קוטר צמיג ...) יצאו חברה מתוככם ויגדילו צמיגים בעוד שלב או שניים ?
אולי גם באותו זמן יהיו קיטים שדרוג מיתלים שיאפשר התקנת צמיגי "50 , תסכים איתי שידגדג לכמה מבינכם "לגדול" עוד קצת ...
אז מה יקרה אז ?
שוב יהיה "עלהום" ובעקבות כך תקים נציגות חדשה לעוד סבב תקינה פרטנית ?
רענן
רענן, למיטב הבנתי, הליך התקינה הפרטני שדובר עליו בזמנו אינו פתוח היום מסיבות כאלו ואחרות, אשמח לטעות בנושא.
תבטל מקרה, למען הסר הספק, אני לא מחפש קיצורי דרך, חשוב לי להיות שלם עם עצמי באשר ליכולת שלי לנוע בכבישים מבלי לסכן אחרים.
באשר לייצר התחרות, לפחות ברמה האישית, הוא קיים מבחינתי רק ביני לבין עצמי. עניין של רדיפה לשלמות פשוטו כמשמעו.
ברמה האישית, אני קרוב מאוד למקום אליו שאפתי כך שאין עניין לשאיפה אחרת מבחינתי. במידה והרכב לא יספק אותי, אעבור לשלב הבא ואבנה באגי בייצור עצמי.
במקרה כזה, הרנגלר יחזור להיות רכב טיולים משפחתי ותו לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב גולן
רענן, למיטב הבנתי, הליך התקינה הפרטני שדובר עליו בזמנו אינו פתוח היום מסיבות כאלו ואחרות, אשמח לטעות בנושא.
תבטל מקרה, למען הסר הספק, אני לא מחפש קיצורי דרך, חשוב לי להיות שלם עם עצמי באשר ליכולת שלי לנוע בכבישים מבלי לסכן אחרים.
באשר לייצר התחרות, לפחות ברמה האישית, הוא קיים מבחינתי רק ביני לבין עצמי. עניין של רדיפה לשלמות פשוטו כמשמעו.
ברמה האישית, אני קרוב מאוד למקום אליו שאפתי כך שאין עניין לשאיפה אחרת מבחינתי. במידה והרכב לא יספק אותי, אעבור לשלב הבא ואבנה באגי בייצור עצמי.
במקרה כזה, הרנגלר יחזור להיות רכב טיולים משפחתי ותו לא.
יניב אתה 10! תתעלם מכל המקלידים המקטרגים.
ברגע שהרכבת עזבה את התחנה (וכרגע מה שהיה כבר לא רלבנטי) הדרך שלך לניהול המשבר היא הנכונה ואני מקווה שחברים נוספים בפורום הזה שמצויים בתחום, יסייעו בידך.
בנוסף, אם תצליחו לייצר נתיב חוקי בו ניתן יהיה להכשיר רכבים עם צמיג 40 תבורכו ולו רק בגלל שזה יהיה סימן קטן לכך אנחנו שואפים להיות מדינה נורמלית שלא חושבת רק על צבא ומלחמות.
אני גם בטוח שרובם של חברי "מועדון המליון" (סתם הגדרה מנופחת לחבר'ה רציניים שהלכו עם התחביב שלהם עד הסוף) הם חברה טובים וראויים בדיוק כמו חברי פורום גיפולוג.
יישר כוח ובהצלחה.
עמית
-
1 קבצים מצורפים
>>> פורום רישוי 4X4, או פורום הג'יפוקליפסה - הודעת פתיחה
את דרור ברלי כידוע אני מאוד אוהב ומעריך אבל בואו נודה על האמת, לפעמים הוא נוטה לתחזיות אפוקליפטיות מדי.
תחזית מחירי הנפט של עד סוף 2015 עומדת להתנפץ בקרוב.
אני מקווה שגם זו לגבי הענף תלך בדרכה של זו.
בשביל לחזק את הטענה שלי שמחירי הנפט הזולים ( מחצית מהתחזית של דרור) מצאתי לנכון לצרף כתבה זו...
רק בכדי שלא תתפסו למאניה דיפרסיה כי ברנרד מפמפם שדרור תמיד צודק [emoji6]
קובץ מצורף 104146
רואים צרות באופ"ק: קרטל הנפט לא רוצה לכרות את הענף עליו הוא יושב
http://www.calcalist.co.il/articles/...674796,00.html
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לונגארם+37
אוקי. זה כבר לא נשמע משהו בשמים בשביל רכב חוקי עם מידה כזו של צמיגים. אז הוא הוציא עוד 15 אלף אבל יש לו שקט וזה מעלה את שווי הרכב. לדעתי לא משהו נורא.
-
בועז, מה אתה מחפש אותי?... הדרך שלך להתמודד עם בשורה רעה היא להרוג את השליח?
תחכה ל-1 בינואר ואז נדע טוב יותר.
-
-
בינתים אין שום סימן מעודד או סיבה למסיבה.
בעיות קשות לכל מי שצריך לגשת לטסט, משופר או לא, הן כבר עובדה.
-
יש ויש. לא בכל מקום יש בעיות.
אל תשחירו את התמונה לחינם