מאמר מצויין.
Printable View
מאמר מצויין.
לחשוב שהאחלה מאמר הזה הוא מה שיגרום לשינוי ההתייחסות שאנו עדים לו שווה בעיניי ללחשוב שדברי ברנרד (אולי תוסיף פסקת אמ;לק בסוף כל הודעה?) גורמים נזק, תפסיקו את ההעלבות הילדותיות שלכם ותנהלו דיון מכובד.
דרור.
אתה ממשיך לדבר שטויות.
טסט? זה מה שמטריד אותך?
הסורים.. סליחה, דע"ש על הגדרות ואתה ...טסט!
תראה איך אתה ממשיך לעשות עניין מכל שטות.
מטרידאותך הטסט - תיסע בלי טסט. מה קרה? כולה ברירת קנס ואולי איזו נקודה או שתיים.
סע בדרכים צדדיות ותאמין לי, הפחד שיתפסו אותך (שהרי את אזרח שומר חוק, בסה"כ) רק יעשה אותך נהג טוב וזהיר יותר.. ולהוריד איזה קילו או שניים מהמתח, גם לא יזיק לך..
אני לא רואה שום DOWN SIDE ללנסוע בלי טסט.
מזכיר לי איזה סרט (לא ממש טוב אבל השם והרעיון מתאים... ככה..)
נדמה לי ששמו היה Law Abiding Citizen.
מספר על אזרח פשוט ושומר חוק שהפך לעבריין, בגלל אזלות יד של המשטרה.. רואים איך מאבדים שם פרופורציות.
גם כאן..
איך, תגידו לי איך מאזרחים שומרי חוק, שמנסים להפוך לחוקי הגבהה של "2, על ידי זה שנשכנע את כולם שאנחנו אחראיים ואפשר לסמוך על שיקול הדעת שלנו (מישהו עוד דיבר על "כמו ארה"ב.. גם בשיפורים אבל גם באחריות") פתאום הפך ללגיטימי לנסוע בלי טסט ולגטימי להציע את זה...
מתחיל בהגבהה של "1 (שאסור) ונגמר ב"אם לא מוותרים לי "בטוב", אסע בלי טסט"...
אבל עלי כועסים על אורך המלל ו"הסודות" שאני משחרר.
לא מאמינים שאני אמין ושומר חוק... אני אראה להם שאני..בדיוק להיפך.
רעיון גאוני. כנראה שעד שמגיעים לרצח (ואני לא מבין מה הקשר בכלל "מה, רצחנו מישהו?" לא. לא רצחת. סתם עברת על סעיף חוק אחר..משום כך לא תיכנס למאסר עולם. רק שלילה וקנס ועל תנאי ויהיה ר.פ.... זניח לחלוטין, לאזרח שומר חוק) מותר לעשות הכל..
מזכיר לי בדיחה/סיפור על אחד מטובי בנינו (בנתיים נהרג בפעילות מבצעית.. באירופה:(). מספרים עליו שהיה כל כך תחמן שרצו להדיח אותו מהקורס/יחידה בגין אמינות... אבל הוא הצליח לעבוד עליהם....
ברנרד, רובנו לדעתי עדיין לא עבר על שום חוק, החלפת קפיץ לאחד אחר חלופי זאת עדיין לא עבירה על החוק לפי מה שקראתי, התקנה מתייחסת לדברים אחרים רק לא לזה והפרשנויות רבות, קח רכב שהקפיצים שלו קרסו, שקע עד הבאמפ סטופים, עכשיו תרכיב לו קפיצים חלופיים שאושרו ע"י אותו משרד ונימכרים אצל המשווקים, הרכב יחזור למצבו המקורי+קצת נכון? אז מה אתה רוצה? איפה העבירה פה? אולי אצל המתקין המורשה מטעם אותו משרד? רוצים לאכוף? תאסרו מכירה והתקנה של החלקים הנ"ל בוא נראה אותכם, ישר יקפצו עליכם כל בעלי הכוח! ובדרך תאסרו של עוד כמה חלקי מתלה, בלמים והיגוי של רכבים שונים שלא שווים יריקה וגורמים לתאונות כל יום שאתם אישרתם!! אבל זה כנראה פרט שולי לא מעניין, בוא ניתעסק בקפיצים הצהובים זה יותר יותר מעניין!
וואלה אתמול בלילה ישבתי וכתבתי היתייחסות למה שדרור כתב(ויתרתי מלפרסם), אחרי שקראתי אולי 10 פעמים, אבל בסוף הגעתי למסקנה שאולי הוא צודק, למה?
כי המושחתים במדינה אישרו לרוביקונים האלה(ועוד שאר כלים שונים) לעשות מה שבא להם כנראה, ואיך הוא אמר, החרא עף על כולנו, למרות ששוב, הרוב כאן לדעתי לא קיצוני ומדובר כולה בקפיצים ובולמים יותר איכותיים ושינוי מידת צמיגים למעלה באחד או שתיים(שרובם אם לא כולם מאושרות), אז כולם יסבלו/סובלים, אבל מפספסים את הפואנטה, במי שצריך לטפל זה במושחתים!!
בנאדם נורמטיבי מגיע לטסט, למה? חוץ מהחוק שכופה עליו, גם כדי לבדוק שהרכב תקין, על אחת כמה וכמה בעלי 4x4 שמכבדים את עצמם ויודעים שהרכב תקין ומטפלים בו כמו כפפה של משי(הרוב לדעתי) כי לא בא להם להיתקע באמצע שום מקום, ומה עושים הבורים המושחתים(כנראה) במכון רישוי? מכשילים/לא מכניסים אותו אפילו!! באלה צריך לטפל! כולה הוציאו מסמך, ריענון נהלים, עצרו כמה כלים מוגזמים, תראו מה קרה, כולם בפרנויה, עומדים על הרגליים האחוריות.
בכלל עוד שמועה ששמעתי אותה אתמול והיתגלגלתי מצחוק, רוצים לפתוח נקודה/ות של רישוי מיוחדות לג'יפים חחחחחחחחחח
רק אל תשכחו לפני לשלוח לקורס "מה זה ג'יפ"...
רוצים לחפש/לצוד/לתפוס? ת'פדל, מצאתם עוד דרך לאמלל את הגרעין האיכותי(אולי האחרון) שנישאר במדינה הזאת.
תודה אסף,
הבעיה שלא את קוראי האתר הזה עלינו לשכנע...
" הגרעין האיכותי(אולי האחרון) שנישאר במדינה הזאת.."
זהו? רק אנחנו נשארנו?? מפחיד...
תודה לכולם.
בשלב הנוכחי בחיי אני לא מנסה לשכנע אף אחד. ולא להוביל מלחמות (ובטח כשבצד השני אפילו לא יודעים על מה מדובר).
כתבתי כמה מילים רק כדי, כמו שכתב ארז, לתת קצת בסיס הנדסי לסערה הזמנית הנוכחית, וגם בכלל לתת קצת כלים למי שמשפר את הרכב ומרגיש שאולי הוא לא בסדר.
לתארים שונים אין הרבה משמעות בעיני. פגשתי מהנדסים מדופלמים אך מטומטמים ממש. פגשתי כאלו שהם תאורטיקנים ששום דבר לא יצא מהם חוץ מדיבורים. מצד שני פגשתי ולא מעט כאן באתר, אנשים שבלי תואר מתאים הגיעו לתובנות הנדסיות מאוד מרשימות וגם בנו דברים נהדרים והכל מלימוד עצמי חקירה והתעמקות.
גם כדי לכתוב את המאמר הזה וגם כדי לקרוא אותו ולהבין לא צריך שום דיפלומה. אני, בכל מקרה, לא מרגיש שלתעודה שמונחת אצלי עמוק בארון יש כוח שנותן לדברי משנה תוקף.
והכי חשוב.... תנשמו עמוק. קחו הכל בקלות. תנשמו. תחייכו. השמש זרחה גם היום. הציפורים מצפצפות. הכל טוב.
אסף.
בועז היקר זה שלך ולי נוח וכיף פה לא אומר הרבה לגבי הקהילה/אוכלוסיית בעלי רכבי השטח.
אני אישת מאמין שמן ה"עממיות" יצמח הפיתרון.
בינתיים הם אלו שהמליכו עצמם כמובילי המאבק למרות רוחינו? אולי, אבל זה מה יש כרגע...
גיפולוג כאתר בינתיים מדווח לנו, מרגיע אותנו ומסביר לנו את המצב כמיטב הבנתו. מי שמצפה שהוא זה אשר יוביל את הסדרת הבעיה ויקח על עצמו את הדיאלוג מול הגורמים השונים כנראה שיתאכזב ואני בינהם אך בהבנה מלאה.
אגב רוב, אולי לא מוחלט אבל רוב, נהגי ה4*4 בארץ כלל לא משפרים את הרכבים שלהם ובקושי בכלל מטיילים. נתקלתי בבחור שתדלק גראנד מודל 2008 ייבוא אישי ודברנו קצת. רציתי לראות איך גראנד סטנדרטי נראה. הוא נוסע איתו לעבודה. בקושי מטייל והדבר היחידי שמפריע לו זה ה4*4 קבוע.
צודק, יש גם (הרבה) כאלה.
גרנד WK הוא דוגמא מעולה למה צריך לשפר SUV שמגיע סטנדרטי מהמפעל, דווקא ה WK הוא רכב שבמצבו מהמפעל לקחת אותו לשבילי הנגב הוא דרך מעולה לרושש את חשבון הבנק בנזקים.
שיפורים, בגודל הכיס, מביאים את ה WK ליכולת של רכב שטח משובח, אכן לא כמו ה WJ או ה JK כמובן, שם כמובן הפוטנציאל גדול יותר, אבל עדיין לרכב שטח מעולה וכן גם בטוח יותר, הקיטים לשיפור הקיימים לרכב הם חלקם של מופר וחלקם של יצרנים משובחים אחרים כמו ARB, בילשטיין וגתוס גם!
הבעיה היא איך לגשר בין הבורות של היושבים במשרד התחבורה לבין העולם הנאור, מזכיר את כבוד השר חיים קורפו שאמר שחגורת בטיחות זה מיותר הוא נותן קונטרה ביד.....
צריך מישהו, כמו אסף, שיש לו יכולת להגיע ליושבים למעלה ולהגיע לסיכומים איתם, איך משפרים רכב שטח, איך מאשרים אותו ואיך מעבירים אותו רישוי. בעולם הנאור זה קיים, אצלנו כל דבר נהיה חשוך ומגעיל ומצריך מאכרים, אולי זה בגנים שלנו...
אז במקום לשבת וליילל כאן, לכתוב מאמרים ארוכים, להתפלסף, לקרוא תגובות ארוכות ומייגעות של ברנרד ובועז (שבאמת מעריך אותם) אבל בוודאי לא תורמות למאבק, תתחילו לבוא עם מעשים, לדבר נוכל עד מחר אבל אז גם נמצא את עצמנו עם WK מקורי כמו שיצא מהמפעל, שהרבה אין מה לעשות איתו בנגב, חוץ מלבכות שה 4X4 קבוע...
אני ממנה אותך. בהצלחה.
אילן, אני את פרק השליחות בחיי מיציתי על הספורט המוטורי.
מבחינתי מונית סרג׳יו
אתם רוצים לעשות מעשה ולא רק להיות אבירי מקלדת? תמצאו מהנדס רכב בתשלום ותשאלו אותו כמה יעלה ליווי שלו לתהליך. מי שנותן שירות בחינם אז השירות שלו לא שווה כסף וכן אני יודע שיש יוצאים מן הכלל וחריגים אבל אל תצפו שמישהו אחר ילחם עבורכם ועוד בחינם. את הסכום הזה תכפילו בארבע ותפתחו פרוייקט מימון המונים. אני מבטיח לתרום.
ברנרד,
לדעתי הכתבה הזו בדיוק עונה על ההגדרה של יחסי ציבור ולכך היא נועדה - אף אחד כאן לא חושב שכתבה זו תשנה בפועל ומיידית את הגישה של משרד התחבורע או של מכוני הרישוי.
כן בהליך משפטי יש כזה קטע של מומחה א' שאומר X ומומחה ב' של הצד שכנגד שאומר בדיוק את ההיפך - זה לא המקרה כאן ואנחנו לא בדיון שבו חוות דעת מומחים מכריעות את הכף לכאן או לכאן - כולה כתבת תדמית טובה שראוי שתתפרסם כמה שיותר ותגיע גם לעיניים הנכונות !!!
אז אתם מוזמנים לשתף: https://goo.gl/GEYrej
בלכתוב כתבות תדמית, כל "גד בירון" (שם בדוי שתחתיו כותבים כל מיני תוכן פרסומי בתשלום) יכול לעשות את זה.
כאן זה לא כתבת תדמית אלא האמת. ואם עומד מאחורי המילים מהנדס רכב, זה נותן לדברים משנה תוקף.
כמובן שזה לא יזיז את ה"רעים" מעמדתם וכמובן שעל כל מהנדס כמו אסף הם יכולים להביא כל מהנדס משלהם שיסביר כמה זה מסוכן לשנות באוטו אפילו מאפרה ואיך כל עץ ריח צריך להיות מחוייב בתקנים. אבל לפחות שיבינו שלהבדיל מאיפה ששורפים חולצות, כאן לא מדברים שטויות.
ואגב טסט - כל מי שמעודד עבריינות כשהוא אומר שזה ממש לא נורא לנסוע בלי טסט בתוקף - מוזמן לנסוע ככה בעצמו.
דרור,
אתא מכיר מישהו עם קשרים בעיתון הנפוץ במדינה שאולי יוכל לסיע בפרסום הכתבה במדור רכב ?
פינת המהנדס...