מה שרציתי להגיד הוא שהמכשירים האלו בכל תצורה כמעט הם אוברקיל לשימוש שלנו וגם שמי שמדבר הרבה בקשר מגיע לו שיכאב לו הראש ולא רק לאחרים [emoji12]
כשמחפשים לקבל תוצאה מיטבית צריך להקפיד, עבורנו זה זניח
Printable View
מה שרציתי להגיד הוא שהמכשירים האלו בכל תצורה כמעט הם אוברקיל לשימוש שלנו וגם שמי שמדבר הרבה בקשר מגיע לו שיכאב לו הראש ולא רק לאחרים [emoji12]
כשמחפשים לקבל תוצאה מיטבית צריך להקפיד, עבורנו זה זניח
כל הדיון הזה הוא מיותר לגמרי לגיפאים.
לאן בדיוק אתם רוצים לשדר? אירופה ?!
המקסטרק הוא אוברקיל מטורף לצרכים שלנו.
בשנה שנתים האחרונות אני נוסע עם בופנג קטן וזהו.
משדר ל 5 קילומטרים וגם יותר ללא שום בעיות.
יותר מזה מיותר לגמרי.
עם מקסטרק אתה כל הזמן מדבר עם קבוצות במרחק 50 וגם 200 קילומטר
זה נורא נחמד בשביל הקטע, מיותר לגמרי, ואחרי מספר שנים גם מעצבן.
לדעתי בכל קבוצה,או לחילופין רכב בודד שמטייל, צריך מכשיר אחד חזק, למקרה שצריך חילוץ או עזרה שתגיע, ואין קליטה סלולרית.
כבר כמה פעמים קרה לי שעם הבאופנג בשיירה ארוכה בשטח הררי לא קלטו טוב, והיה צריך לעשות "ממסר".
שוקל לעבור למשהו כזה
http://www.ebay.com/itm/TYT-TH-9000D...MAAOSwKIpWC4wR
מתעניין גם בדגם דומה (או לפחות, אותה חברה) אבל החשש שלי הוא שהמכשיר לא יגיע אלי כלל :/
יקירי:
אם עושים, אז שיהיה מקצועני.
אני ממליץ על פלך ברזל במרכז הגג, אפשר מתחת לברזנט ואפשר גם מעליו - ואנטנה מגנטית עליו מותאמת עם מד יג"ע.
אם העברת הכבל איננה נוחה מהמרכז אפשר גם בגג קרוב לצד הנוסע כדי שהכבל של האנטנה יכנס דרך הדלת (וכמובן שצריך להעביר אותו גם בצורה מיקצועית ומקובעת. (חירור הברזנט אינו מומלץ, למרות שגם אפשרות כזו ניתן לבצע בצורה מקצועית ואטומה)
אם אתה מחליט שהפלך יהיה מעל גג הברזנט אני ממליץ על קיבוע עם רצועות לשני הצדדים (אולי אמצא תמונה) או פשוט תפירה שלהן לברזנט כך שיחזיקו את הפלך במקומו.
באופן הזה הטווח מקסימלי, הקרינה מינימאלית ופגיעה באנטנה מענף תועה תשכיב אותה בסה"כ ולא תגרום לנזק נוסף.
אם תרצה עוד פירוט פנה בה"פ.
בהצלחה
PW
רשמתם הכל, בניתם הכל - רק שכחתם דבר אחד: אחרי שהאנטנה הותקנה במיקום הקבוע שלה, יש צורך לבדוק אותה באמצעות צב"ד, או בקיצור - לחבר מד יג"ע לאנטנה לצורך מדידה נכונה וקיצור שלה. אנטנה לא מתואמת יכולה לגרום נזק למכשיר. נכון שהאנטנה מגיעה לטווח התדרים הייעודי, אבל יש לתאם אותה לתדרים הספציפים בהם אתה משתמש.
נראה לי כאן התאספו מומחים לדבר. אז שאלה- האם ניתן להאריך את הכבל של מעד ע״י כבל רשת Rj 45 זכר- נקבה?
דרור, לסיכום:
מבחינת קרינה על היושבים בג'יפ (וזה לא זניח - אתה משדר בין 25 ל- 50 וואט) - שים את האנטנה גבוה, כך שהבסיס שלה יותר גבוה מראשי הנוסעים (זה משאיר אתכם מחוץ למניפת הקרינה העיקרית.
מבחינת טווח - יש מקום תמיד לאופטימיזציות, אבל לפי התיאור שלך יש לך את האנטנה הארוכה המקורית של מוטורולה, שהיא האנטנה הכי טובה שאני מכיר ותקבל איתה טווח טוב גם בלי בסיס פח בקוטר חצי מטר - רק מקם אותה גבוה כאמור.
מבחינת שמירה על המכשיר - כמו שכתבו לפני - בדיקה עם מד יג"ע לאחר ההתקנה הראשונית, ומדי כמה חודשים.
סתם סיפור: קניתי לחבר אנטנה מקורית חדשה קומפלט של מוטורולה (כמו שיש לך כנראה) והתעקשתי לבדוק אותה עם מד יג"ע. מסתבר שהלשונית בבסיס האנטנה לא היתה מתוחה מספיק והאנטנה היתה מנותקת לחלוטין (עניין של 3 שניות עם מברג לסדר). מסקנה: אחרי כל נגיעה באזור צריך תמיד לבדוק את האנטנה בפועל עם שידור בעוצמה מלאה, וגם סתם ככה פעם בכמה חודשים.
לשואל מעלי: ניתן להאריך כבל אנטנה באמצעות תוספת כבל מאריך, יש לזה מחיר צנוע בטווח (קליטה וגם שידור) וכאמור רצוי לבדוק אח"כ את כל הסיפור עם מד יג"ע ...
טוב שנזכרת נדב, כי זה מותקן כבר מזמן על בסיס מפח אל-חלד בגודל 15X15 שמחובר לפס גגון ועובד יופי.
טוב, לא כתבת ... בכל מקרה, נשמע שעשית את הדבר הנכון. מד יג"ע ?
קיבלתי מכשיר מכוייל.
ולהתקין יפה ונקי וצבוע כמו שצריך עם כבלים מנותבים היטב (בלי לפגוע בברזנט) זה משהו שאני אוהב.
הורדת רגישות במקסטרק. האם יש אפשרות כזו?
בנסיעה בשיירה, אני שומע אצלי הרבה לחשושים ורעשים שאחרים לא קולטים.
האם יש דרך להרגיע אותם קצת?
יש. איזה מכשיר בדיוק יש לך?
או שתהיה יותר ספציפי ובטוח. עדיף תמונה וכמה שיותר פרטים על מנת שאמצא את המדריך הרלוונטי לדגם שלך במינימום זמן.
אפשרות נוספת היא שתחפש בגוגל את המדריך למשתמש עבור הדגם ותעקוב אחרי הסעיף שמתיחס לכיוון רגישות סקוולש
squelch
בחלק מהמכשירים זה ניתן לכיוון רק על ידי פתיחת המכשיר ( יש בוודאי סרטים ביוטיוב) ובחלק דרך הפנל הקדמי
היי בועז.
תודה.
הנה המכשיר שיש לי
קובץ מצורף 107827