תגובה: ל״ק רועש מאוד כשקר
ממליץ לך לבדוק את ''הפחיות '' שהן חלקי פח שנמצאים מתחת לרכב , חלקם שם כדי למנוע התחממות המרכב תוך שהם חוצצים בין המרכב לאגזוז למשל.
.עם הזמן מתגברות הרעידות ברכב כשהוא קר ובסרק . אם תעלה טורים בסה''כ תשנה את תדר הרעידות ולכן לא תשמע אותן רועדות ומרעישות.
עם זאת זה לא סותר את הרעש המדובר לעייל (בצורת נקישות - אולי ממערכת ההזרקה) המוגבר כשהרכב קר, אכן זו תופעה רווחת, גם אצלי.
בעיית הוויברציות קיימת ואני מאמין שאף תתגבר אם תשלב רוורס מיד בהנעה.
בדיקה:
תנסה מיד בהנעה ראשונה להיעזר במישהו שינסה לקבע את הפחיות שבתחתית הרכב אחת אחת תוך כדי שאתה יושב בפנים ומאזין
ניתן גם לנסות לקבע חלקי הנעה אחרים כמו טרנספר כדי לבדוק גומיות ...ותושבות
תעדכן.
שריפון, תודה על התגובה.
- הרכב לא רועד ולא מרעיש כשאני עומד בסרק או מעלה טורים בסרק גם כשהוא קפוא.
הבעיה שתיארתי היא שהוא משמיע רעש נקישות חזק בהאצה בתנועה כשהוא קר והבעיה נעלמת כשהוא מגיע לטמפ עבודה רגילה
אני אעדכן אחרי הבדיקה במוסך כמובן
אני ממש לא מומחה גדול אבל יכול להיות שהנקישות שאתה שומע כשקר קשורות למערכת הזרקת הסולר כשהמנוע קר. כאשר קר מאד לסולר לוקח יותר זמן להתלקח אז המחשב (וברכבים ישנים יותר המשאבה עצמה) מפצה על כך ומקדים את הזרקת הסולר כדי להקל על ההנעה הראשונית עד לעליית הטמפ במידה מספקת. כאשר הסולר מוזרק מוקדם הוא מתחיל להתלקח כשהבוכנה עוד נמצאת בתנועה למעלה ואז הנקישה היא חזקה הרבה יותר כי היא(הבוחנה) "מתנגשת" בפיצוץ.
אולי זה מורגש יותר תחת עומס כי אז מוזרק יותר סולר. בהצלחה במוסך
רק לידיעה כללית מערכת הדלק קומנדרייל שיש בטיוטה קיימת גם ברכבי פיזרו מיציבושי קינג משנת 2007 במרצדס ועוד המון רכבים זה לא משהו מולד של טיוטה וכל התופעות ישנם גם ברכבים האלו וגם התשובות לתופעות וכמו שכתבתי המסקנה של כולם היא איכות סולר ירודה פוגעת בתיפקוד המערכת
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YOSIS 2
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YOSIS 2
רק לידיעה כללית מערכת הדלק קומנדרייל שיש בטיוטה קיימת גם ברכבי פיזרו מיציבושי קינג משנת 2007 במרצדס ועוד המון רכבים זה לא משהו מולד של טיוטה וכל התופעות ישנם גם ברכבים האלו וגם התשובות לתופעות וכמו שכתבתי המסקנה של כולם היא איכות סולר ירודה פוגעת בתיפקוד המערכת
יוסי
יפה לך להעתיק תשובות מגרשון...
ואין לי מה להיעלב, להיפך, אני יודע בדיוק למה הטויוטה שלך מסוגלת, לצערי כבר כמה פעמים הרכב הנ"ל תקע לנו טיולים...
אין לי כוונה להיתנצח איתך מי יותר טוב, זה לא מטרת פותח השרשור, הכרכרה שלי עגלה, האוטו שלך פצצה, יום טוב.
שלום רב
אני וגרשון מכירים מזה זמן ושנינו חושבים במיקרה הזה אותו דבר על מערכת ההזרקה וזה עוד דעה מבעל מיקצוע וזה ליגיטימי להעתיק מה שנכון
סתם להתווכח על מה שלא נכון זה לדעתי מיותר אבל לא נורא בשביל זה קיים פורום כל אחד יכול לכתוב מה שרוצה ולחשוב מה שרוצה
בכף יום טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YOSIS 2
שלום רב
אני וגרשון מכירים מזה זמן ושנינו חושבים במיקרה הזה אותו דבר על מערכת ההזרקה וזה עוד דעה מבעל מיקצוע וזה ליגיטימי להעתיק מה שנכון
סתם להתווכח על מה שלא נכון זה לדעתי מיותר אבל לא נורא בשביל זה קיים פורום כל אחד יכול לכתוב מה שרוצה ולחשוב מה שרוצה
בכף יום טוב
מצויין, עכשיו תחזור לדף הקודם ותיקרא מה כתבתי, תגיד לי אם היתווכחתי איתך?
יכול להיות שהרעש שהוא שומע בכלל לא מהמזרקים.
שלום רב
נדב הכל יכול להיות במכונאות אין תמיד שחור לבן לפעמים יש גם אפור
לפי מה שתיאר פותח השרשור לעניות דעתי זה הבעיה שתיארתי
אם חושב שכדאי לחכות לתשובת פותח השרשור
בנתיים יום טוב
והנה פותח השרשור :)
האוטו קצת עומד בשבועיים האחרונים אז לא יצא לי להגיע למוסך- מתכנן לשבוע הבא
עברתי בטויטה לתאם את השארת הרכב ללילה במוסך שבוע הבא ותיארתי להם את הבעיה- על פניו אמרו שלא נשמע כמו בעית מזרקים דווקא אלא יכול להיות הרבה דברים אחרים (רצועות, תושבות ועוד כל מיני) אבל באמת נדע (אני מקוה) אחרי שינוח שם לילה
מבטיח לעדכן, ושוב תודה
חיפשתי בגוגל על הנושא- ונראה כאילו זו הבעיה שמטרידה את כל בעלי מנוע D4D בעולם.
אין פורום שאין בו את הדיון הזה בכל שפה כמעט ..
צרת רבים.. נחמת...
או שזה פשוט רעש אופייני למנוע הזה?
המרססים נבדקו אחרי לילה במוסך, בדיקה במנוע קר וחם ונמצאו תקינים
האם קיים מיגון ברכב?
הרבה ויברציות ורעשים מוזרים מגיעים מהמיגונים הלא מקוריים של הרכב.
מספיק שהמנוע רועד בבוקר בתדר תהודה של אחד המיגונים והנה קיבלת רעשים מוזרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
המרססים נבדקו אחרי לילה במוסך, בדיקה במנוע קר וחם ונמצאו תקינים
נוכחת בבדיקה? שמעו את הרעש שהתכוונת אליו?
לא נכחתי בבדיקה ( יש גם חיים שצריך לנהל במקביל..)- אבל הרכב ישן לילה במוסך ונבדק על הבוקר
המכונאי הכי ותיק שם בדק אותו ולא התרשם מרעש חריג לטעמו- אבל שוב, לא הייתי שם לראות ( לשמוע) שאנחנו מדברים על אות׳ו הדבר
המרססים נבדקו במנוע חם וקר תחת עומס ( ככה כת׳וב בדוח הבדיקה) והערכים שלהם בסדר גמור, לא קרוב בכלל לגבולות הסטייה ( הכי קיצוניים היו 1.2 ו 0.7-)- אני מניח שגם אם לא נבדקו מיד בהתנעה הראשונה הסיכוי שהם היו נותנים ערכים שונים משמעותית שיצביעו על צורך בהחלפתם ( לו היו נבדקים מיד בהנעה הראשונה) הוא לא סביר (?).
זה הדיזל הראשון שלי, אנחנו יחד פחות משנה אז גם לא כבתי אית׳ו חורף ואין לי למה להשוות אם הרעש חריג או לא
אם זה רעש לחמש דקות בבוקר ( אין אותו בהנעה בשום שלב אחר של היום) ואין בעיה או נזק- אני אחיה איתו בשלום
אם ככה אז כניראה שזה באמת רעש אופייני למנוע כשהוא קר, לך כנראה זה נשמע מוזר כי לא היה לך דיזל...
אחרי שנסעתי בשלך, אתה מזמנו לבוא בוקר אחד שהרכב אצלי כדי שתהיה יותר רגוע.
תודה פלג:) שמעת אותו לא על הבוקר כשבאמת קר..
בכל מקרה- המרססים נבדקו ונמצאו תקינים אז כנראה שזו לא הבעיה
בהזדמנות אשמח לבוא לשמוע את שלך כשקררר
שלום רב
אז כנראה שהאבחנה שלי הייתה נכונה חחח
יוסי
תודה יוסי:)
קשה לי להאמין שזה רעש שהאוטו יצא איתו מהמפעל. כשחרשתי פורומים מחו״ל נראה כאילו זו הבעיה הכי מטרידה את בעלי הלנדקרוזרים..;) חלקם החליפו מרססים שנמצאו תקינים ( טענו שהוראות היצרן הן שמרסס רועש צריך החלפה גם אם נמדדה סטיה בטווח התקין ואלו שהיו תחת אחריות הוחלף להם ע״ח החברה), חלקם החליף וגילה שהרעש אותו רעש, וחלקם חי עם הרעש בשלום, חלק אמרו שרק כשנבדקו המרססים בשיא קור המנוע ( ממש עם הנעה ראשונה בבוקר קר) נמדדו ערכים לא תקינים. אצלי נמדדו סטיות עד 1.2 ו 0.7- אז אני רוצה להאמין שגם אם היו מודדים בשיא הקור זה לא היה מגיע לגבולות של 3-3- ולכן שהמרססים בסדר. בשאר הזמן , למעט 5 דק הבוקר, האוטו שקט כמו מנוע חדמלי:)))