נו באמת....
אתה ועוד כמה וכמה מטובי בחורינו שרבים מהם באתר, אחראים מספיק לדאוג שהרכב
בהם הם ומשפחתם נוסעים יהיה תקין.
מה עם כל השאר?אתה סומך עליהם?
Printable View
ועל חברות הליסינג שמכוניות שהן מזניחות באופן שוטף מהוות את רוב שוק הפרטיות? סומכים?
אסף.
כן.
התשובה היא כן - אני בעד, גם במתכונת הנוכחית..
נכון, צולע ומושחת וממש לא יעיל אבל.. אבל!!
עדיין מכריח את (הרוב?) לבדוק את הרכב ולשלם למישהו שיתקן/יכין (במקרה הטוב) או יקמבן (במקרה הפחות טוב) ומשאיר פתח (רחבמידי) להתחמקות - אבל!!
אבל האלטרנטיבה (ואני תמיד מסתכל על האלטרנטיבה) עדיין גרועה יותר.
מוני צודק, לדעתי, ואני גם כן מאמין במה שהוא אומר - ככה רצוי וצריך להיות .
אבל הוא, לדעתי, מקדים קנה לוושט ובשיטה שלו ("הבום" - עכשיו נוריד את הפיקוח וניתן "לאבולוציה" לעבוד ומי שטועה/מחפף "ישלם") נחנק...כמה מאיתנו ישלמו מחיר גבוה מאוד, על מנת שהאחרים (אולי) ילמדו ויתיישרו.
אולי, בסופו של דבר, הדברים "יתאזנו" אבל המחיר... המחיר...
כמה צריכים להיפגע/להיהרג בגלל רכב לא תקין (ולא משנה כרגע אם במזיד או מתוך רשלנות)? ונגיד שבעל הרכב "ישלם"... מי יחזיר את אלה שנפגעו, עד שכולם "ילמדו" וה"אבולוציה" תביא לתוצאה הרצויה?
אני לא רוצה להיות אחד מאלה ולא רוצה שמישהו ממכרי "יוקרב" על מזבח "ללמד בני ישראל אחריות מהי".
הרי זה לא רק לעניין הרכב (האחריות שמוני מדבר עליה), זה הכל פה...
הרי אלה דברים שכולנו, כל הזמן, מתלוננים עליהם - אין תרבות ואין תרבות רכב ואין אחריות... מצב קיים.
כל זמן שהמצב כזה - אני בעד.
אפילו במתקונת הנוכחית.
לא רואה אלטרנטיבה ראלית אחרת.
לעשות מגן נגד כוויות סביב המעשנת או להגיד פעם אחת לילד ברצינות שזה חם ומקבלים כוויות.
אין חינוך בלי לתת אחריות ומי שלא יתנו לו אחריות לעולם לא יהיה אחראי.
שנים בני ההתישבות העובדת הצטינו בהרבה תחומי חיים כי במשק הם למדו לקחת אחריות.
הפסיקו לתת להם אחריות והם הפסיקו לבלוט בחברה.
אגב, ככל שגדל הפיקוח גדלה הרמאות והשוחד מסביב.
להוריד פיקוח, להוריד מיסים ולהעלות ענישה
לטסט אין שום ערך מעשי. אבל במדינה מפגרת/נחשלת כמו ישראל עם רוב ברור ומוחלט לבבונים/ערסוואתים שיודעים הכל הכי טוב ולעולם לא יסכימו "לצאת פראיירים של מישהו", אי אפשר ללא הטסט הזה. מוכרח להיות טסט.
כי אצלנו אין דבר כזה אחריות אישית. זו בעיה מנטלית/תרבותית. כי בישראל אנשים ישקיעו במולטימדיה ובג'נטים נוצצים אבל ידחו את הטיפול הקרוב שוב ושוב ואם יקרה משהו יאשימו את כל העולם, רק לא את עצמם. כי אצלנו כשילד נכווה ממעשנת ביתית, יש מצב שאבא שלו יתבע את יצרן המעשנת ואת משרד המסחר והתעשיה שאישר לשווק אותה.
"ככל שתגבר שחיתות במדינה, כן ירבו חוקיה" - את זה לא אני אמרתי, אלא טקיטוס, מגדולי ההסטוריונים של העת העתיקה.
אמר, ולא ידע עד כמה צדק ועד כמה המשפט הזה רלוונטי כיום. כאשר המדינה שודדת את אזרחיה במיסים מטורפים ובאחזקת רכב יקרה מעבר לכל דמיון, אם לא יהיה טסט, רוב הציבור יעדיף לחסוך ולחפף בתחזוקת רכבו. וזו עובדה.
לכן - למען בטיחות מינימלית - בהחלט צריך מנגנון שיפקח על תקינות מינימלית של כלי הרכב.
אבל מכיוון שהטסט הזה כפוי, מכוני הרישוי שהם מקור כל השחיתויות, מנצלים את המצב כקרדום לחצוב בו - לסחיטת האזרחים מצד אחד, וכפתח לשחיתות מצד שני, שמעלה על הכביש כלי רכב במצב לא בטיחותי עד מסוכן - ואז המדינה שוב מתערבת ורודפת את כלל האזרחים.
בעד.
"לקיחת אחריות אישית בחברה הישראלית" זוהי פיקציה, וגם אם יחול שינוי זה יהיה בתהליך של עשרות שנים.
כמובן שהייתי שמח אם תהליך הטסט היה יותר אמין, פחות מושחת, ואם באמת כל רכב שעל הכביש היה עובר אותו במציאות.
בעיקר משאיות. מספיק לראות את כמות צמיגי המשאיות (או השאריות) בשולי הדרכים המהירות כדי להבין שמשאיות עוברות טסטים בקומבינות.
לדעתי אין משמעת כי יש משא ומתן מזרח תיכוני על הענישה
וזה מבלי לדבר על העניין שרוב הנהגים בישראל אינם יודעים מהו כשל בטיחותי ברכב.
סביר להניח שהם ירוצו לתקן את החלון החשמלי שלא עובד הרבה לפני שהם בכלל יבחינו שיש להם חופש במערכת ההיגוי.
וזה הגיוני, אי אפשר לצפות מכל הנהגים להבין או להכיר את התנהגות הרכב שלהם. לכן צריך מישהו שיגיד להם שמשהו לא בסדר.
"עוברות טסט". בוודאי. בלי ברקסים. למה מי צריך ברקסים. כי כשחברת ליסינג שולחת מאות מכוניות קבוע למכון טסטים, אוי למכון הזה אם הן לא יעברו.
בדיוק כמו שהן "עוברות טיפול" - עובר ילד בן 20 ובודק שמן, אם חסר הוא מוסיף קצת ורושם "בוצע טיפול".
אבל הג'יפ שלך ייכשל כי הוא "מוגבה".
סתם לידע כללי, נושא שמאוד מעניין אותי אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל לחפש מידע.
כמה תאונות בארץ, ובעולם אבל זה בטח יהיה יותר קשה למצוא, נגרמות בגלל כשל מכני בטיחותי?
אתם מדברים על היגוי וברקסים וכדומה. על ברקסים אני לא מתווכח אם כי אני חושב שאם יש כשל קטסטרופי אז הוא יכול להיות גם עם רכיבים שלא עברו בדיקה שנתית (למשל צינור קרוע בגלל חתך או קריעה ולא בלאי) אבל נניח ויש לך חופש בהיגוי. כמה זה ישפיע כי אני יוצא מנקודת הנחה שאף אחד פה לא מתאבד ואם הוא מתחיל נסיעה ורואה שהרכב זורק ימינה/שמאלה בפראות אז הוא עוצר ומזמין גרר. אשתי על אבן בצמיג עושה סיפור אז על דבר כזה?
אני חושב שבמתכונת הנוכחית הטסטים זה עוד סוג של מס. אני לא אומר שלא צריכה להיות בדיקה שנתית או דו שנתית של רכבים אבל שתכלול דברים סבירים שבאמת משפיעים על כלל האוכלוסיה.
אם הברירה היא בין מה שיש כיום או לא בכלל, הלב נוטה ללא בכלל אבל הררציונל נאלץ להשאר עם מה שיש. לא בגלל שהריפוד ברכב שלידי חשוב לי אלא בגלל הזיהום אוויר שלו.
מיכה אני לא בטוח שתוכל לקבל דוח כזה או למצוא אחד שייתן לך. בגדול, לא מודדים את זה, אולי למעט היצרנים וגם פה המספרים הם הערכות שכן מי שעבר דרכם נרשם סטטיסטית ומי שלא אז לא. יש עוד דבר שנקרא MTBF, מדדי אמינות של היצרנים אבל גם פה זה נעשה הרבה לפני שהרכבים מגיעים לכבישים ובתנאים מבוקרים. בקיצור תוותר..
מצד שני, במידה וזה לא נותן לך מנוח, כן תוכל לקבל נתונים ודוחות סטטיסטיים בענייני תחבורה בישראל, כמו לדוגמא, כמה רכבים נוסעים על הכבישים היום, כמה בעלי רשיון לפי מגזר, דמוגרפיה, מין וגילאים.
משרד התחבורה והלמ"ס כן דוגמים ומנתחים את מספר תאונות הרכב בישראל בדגש על תאונות עם נפגעים, הרוגים + סוג של פילוח מתאים של הסיבות (פגיעה בהולכי רגל, תאונה או התהפכות.. לא כשל מכני כזה או אחר).
בהצלחה.
והנה נקודת התחלה בשבילך - כיום יש רק 3 מיליון רכבים על הכביש.. (מכל המינים כמובן).
אם תרצה לחפור קצת ולחפש קצה חוט תוכל לגשת לאתר של הלמ"ס ולשלוף דוחות סטטיסטיים בענייני תחבורה ותאונות דרכים.
הטענה הבסיסית, כמו שאני מבין אותה, היא שטסט מונע תאונות בשל כשל. אז אם אין בכלל מדידה של כמה תאונות קרו בגלל כשל אז איך אפשר להוכיח אם הטסט מועיל או לא? אולי במקום טסט צריך טופס בדיקה/אישור כשעושים טיפול 10000?
שהמוסך יתן אישור תקינות לרכב ושיהיה בתוקף על פי הקילומטרז'. סתם רעיון.
מי שעושה את הבדיקות הסטטיסטיות האלו זו רק המשטרה. בכל חקירת תאונה מדווחת מנסים בסופו של דבר להגיע לסיבה.
לדעתי, פעם ב... מגיע נציג משטרה לדיון בוועדת שקר כלשהו בכנסת ומציג את הנתונים. יכול להיות שחפירה בפרוטוקולים של דיונים בכנסת, או הגשת שאילתה ל-מ.מ.מ (+המתנה מייגעת של כמה חודשים) תביא תשובה כלשהי.
ולגבי הסקר- בעד הטסטים, גם במתכונתם הנוכחית. הסיבה היא דווקא פסיכולוגית- אני יכול לחשוב על עצמי כבוגר ואחראי עד מחר. במציאות הישראלית, כשאני מקבל את התזכורת לתשלום האגרה השנתית לטסט, זה בערך הזמן שבו אני "נזכר" ליישר קו ברכב. בסופו של דבר, אני תמיד עובר טסט כי הרכב מגיע אליו תקין.
חבר יצא לעשות רפורמה בהליך הגיוס של גוף כלשהו ומיד שם לב למשהו שאף אחד לא מודד - כמה אנשים מתאימים לא צלחו את הליך המיון...
תחשוב על זה מיכה - איך תמדוד את אלה שלא היו מעורבים בתאונה? אולי הם אלה שדווקא מצביעים על הצלחת מוסד ה"טסט"?
זה הרי לא משהו "שנכנס לסטטיסטיקה".
משהו כמו בדיחת הזבוב בלי כנפיים ובלי רגליים שלא רוצה לקפוץ..
את הנתון הזה תוכל ללמוד, סטטיסטית, רק אחרי שתבטל את "הטסט" ותראה אם חלה עלייה משמעותית (סטטיסטית) בעקבות הביטול.. עליה שניתן להצביע על ביטול הטסט כגורם - וזו הסיבה שאני נגד הביטול. לא רוצה להיות נתון סטטיסטי בהוכחה עם ביטול הטסט היה טוב או לא.. לא אני ולא אף אחד מהחשובים לי (יש כאלה שלא איכפת לי שיהיה חלק מהסטטיסטיקה).
ברור לי וגם אני לא רוצה משחקים בחיים של אנשים אבל לצורך דיון תאורטי בלבד (זה לא שמשרד התחבורה יקרא את הפוסט הזה ויגיד טעינו נבטל טסטים) איך אתה יכול לדעת שטסט במתכונתו הנוכחית באמת עוזר?
אתה חושב שזה עוזר, ההגיון אומר שזה עוזר אבל כל עוד אין מדידות ובדיקות, כולל קבוצות ביקורת, אי אפשר לומר בוודאות שזה עוזר.
מצטער, כנראה השפעה גדולה מידי של דף מדע גדול, בקטנה בפייסבוק :-)
נחזור לנושא המקורי של פותח השרשור...
הזמן - 14/8/1973 (לא יודע מה היתה השעה).
המשתתפים - אני (בן 3), אמא שלי בסוף תשיעי, אבא נוהג.
הרכב ים- סאאב של סבא שלי, בערבל בטון.
המקום - באר שבע.
מערבל הבטון הגיע מכביש צדדי, לא עצר בעצור ו"קיפל" את הרכב שלנו על עמוד חשמל/טלפון (או עץ...).
הזיכרון הראשון שלי (כנראה, יש לו מתחרה) - אמא מתרוממת עם דם במצח, אנחנו ברכב עם תריסים ותינוק קטן ליד אמא שלי בקופסה מזכוכית...
המסקנה - מתוך 6 גלגלים, רק ברקס אחד עובד.
לפני מספר שנים אירוע דומה נגמר עם הרוגים (אם אינני טועה משאית מעילוט/נצרת).
ולמה אני כותב את כל זה, כי אחרי הכל אני מאמין, באמת ובתמים, שאילולי הטסט השנתי, עם כל מגרעותיו, היו מסתובבים אין ספור רכבים במצב דומה. (להבדיל, כמה נגררים נוסעים ללא תאורה כנדרש? )
לפחות 4 ימים בשבוע בצומת מסוימת עומדת ניידת לבדיקת רישיונות נהג ורכב. לא יאומן כמה רכבים ללא טסט נעצרים...
במילים אחרות - בניגוד לתרבויות אחרות, אצלנו, אם לא חייבים, רכבים רבים לא יבצעו בדיקת בטיחות תקופתית. והטסט - זה מה שיש כרגע
ואני רואה מידי פעם את ניידות משרד התחבורה
בעד!
רוב מוחלט של הנהגים והנהגות בארץ לא פותח את המכסה מנוע בכלל.
רוב מוחלט של האנשים לוקח את הרכב לטיפול במוסך, מחליף צמיגים וברקסים, מאימת הטסט.
נכון, זה מסורבל, מעצבן, ועוד, אבל זה מציל חיים.
על זיהום אויר אפשר להתווכח עד כמה זה חשוב, ועד כמה לדקדק, כל השאר בגדר פיקוח נפש.
Sent from my X5 using Tapatalk
אין אנשים שמרצון ובידיעה נוסעים ברכב בעל ליקויים בטיחותיים...אולי מספר ספור של אובדניים .
אבל המחירים החזיריים של חלקי החילוף האיכותיים וגזל המוסכים גורמים לאנשים להתעלם מליקויים או להרכיב חלקי חילוף באיכות ירודה אבל במחיר שפוי .
מה הטעם בטסט אם אפשר לעבור אותו עם חלק זול סיני שמתפרק אחרי חודש ?
שיורידו את מחירי חלקי החילוף המקוריים בחוק. ויאכפו נגד יבוא חלקי זבל ויתנו אפשרות שפוייה מבחינה כלכלית לתחזוקה איכותית ,
ואז העם לא יצטרך קומבינות מסוכנות...