תגובה: הורדת חלודה מלדרמן
"אבל רק בשימוש לא נכון." - גם בשימוש נכון הוא נשבר יופי, מה זה שימוש לא נכון של קאטר/פלייר?
"הוא פשוט שבר את כל הלהבים (ניתן לעשות בלי הרבה מאמץ בהפעלת כוח בצידי הלהבים)" זה באמת משהו שקל לעשות בלדרמן.
אני לא מזלזל. גאונות לשמה בשנים הראשונות ויצירתיות עין קץ אבל בערך מאיזור הWAVE האיכות החלה לרדת.
תעשו מבחן פשוט, נסו עם הקאטר לחתוך מטבע של 10 אגורות. עם הוויקטורינוקס - כמו חמאה. עם הלדרמן - צריך יד של שרירן.
נכון לדרמן נפוץ בהרבה יותר אבל בחיי שבמשך שנה וחצי לא קיבלתי מולטי טול אחד של ווקטורינוקס לתיקון.
"לך תביא את הארגז מהרכב" לאן, הבייתה? יש גם ארגז בבית...
לא יודע, לא עושה לי את זה לדרמן על חגורה, גם לא פאלפון, אני לא באטמן או ג'ימס מיי
http://stream1.gifsoup.com/view5/241...y-things-o.gif
1 קבצים מצורפים
הזכרתם לי
בצבא היה לי מהיום הראשון לדרמן FUSE
קובץ מצורף 104412
לדרמן בסיסי ופשוט, עלוב בהשוואה לWAVE שאז היה חדש ועלה 600 ומשהו שקל - פסיכי לגמרי.
בתור טכנאי בהר דב הדבר הזה עבד לא מעט אבל אחרי שנה נהיה קשה יותר ויותר לשלוף את הסכינים וכו החוצה. בקיצור מפה לשם. בישלתי אותו במים רותחים כי ההגיון אמר לי שזה מה שישחרר אותו, וזה אבד יופי בתוספת שימון קל לאחר מכן. להחליד הוא לא הספיק כי כמו בועז הוא הלך לאיבוד או יותר נכון עף ממגדל גבוה אל מעבר לגבול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אישית אני לא משמש יותר בכלים האלה, סיימתי צבא... ברכב יש כלים מתאימים למשימה.
אכן בצבא התוודעתי למכשיר המופלא הזה, שחיקויים רבים קמו לו, ויצרו מחנות עיוורים גם כאן.
אבל מה הקשר לצבא ולשימוש בו?
הכלים מהמשפחה הזו (ובכוונה אני אומר משפחה ולא מותג), הם הדבר הכי יעיל שיש באריזה קומפקטית זמינה בתיק או בתא כפפות.
בתיק בטיול רגלי - אחלה.
באופניים - נניח (יש מתאימים יותר שכוללים כלים ייעודיים).
אל תבינו אותי לא נכון, יש לי אחד ברכב, קבור אי שם במשענת יד כבר שלוש שנים. אבל כשצריך כלי אני לעולם יעדיף לפתוח מגירה ולקחת פיליפס/קאטר/פלייר רגיל, לטעמי זה הרבה יותר נוח. הדבר היחידי שיש לי בלדרמן ואין לי ברכב זה מסור, אבל אני לא נגרייה ניידת וטרם נאלצתי לנסר משהו.
אצלי הלדרמן ניצח את הויקטורינוקס משלוש סיבות:
א. השפיץ פלאייר יותר שפיצי, ובזמנו בעבודה על הרכב זה היה יותר יעיל (סירקליפים או שליפת ברגים שנפלו).
ב. הפותחן קופסאות.
ג. והכי חשוב: קיבלתי לדרמן מתנה ולא ויקטורינוקס ;)
אני לא מכיר את הכלים של ויקטורינוקס, ואיכשהו הצלחתי לא לאבד את הלדרמן כבר כמה שנים, אז לא יודע מה יש היום בשוק, אבל לסט ביטים שמגיע עם הוויב (מחסנית ביטים או שתיים שנכנסות בנרתיק המקורי בלי לתפוס מקום), אין תחליף. כשאאבד את הנוכחי נפתח שרשור "מה כדאי לקנות" חדש ונפתח את מלחמת העולם השלישית (זאת שבאה אחרי " טויוטה מול לנדרובר מול jeep" :p)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
גם בשימוש נכון הוא נשבר יופי, מה זה שימוש לא נכון של קאטר/פלייר?
תעשו מבחן פשוט, נסו עם הקאטר לחתוך מטבע של 10 אגורות. עם הוויקטורינוקס - כמו חמאה. עם הלדרמן - צריך יד של שרירן.
נכון לדרמן נפוץ בהרבה יותר אבל בחיי שבמשך שנה וחצי לא קיבלתי מולטי טול אחד של ווקטורינוקס לתיקון.
1. לכל כלי עבודה יש שימוש נכון ויש שימוש לא נכון.
שימוש לא נכון בקאטר הוא לנסות לחתוך מטבע של 10 אג איתו. לא לזה הוא תוכנן ולא לזה הוא מיועד.
שימוש לא נכון בלהב סכין- להפעיל מאמצים לא בכיוון החיתוך.
שימוש לא נכון בפלייר הוא להשתמש בו כפטיש.
שימוש לא נכון במברג הוא להשתמש במברג שטוח כשיש לך אפשרות לפיליפס, או להשתמש במברג שטוח כאשר החריץ בבורג ארוך יותר מרוחב הקצה של המברג (אתה פשוט תעקם את המברג).
וכך הלאה.
2. אני לא טוען שהלדרמן יותר טוב מהויקטורניקס, יתרה מזאת אני לא יודע מה המחירים של אף אחד מהם. אני פשוט לא מסכים איתך שלדרמן זה "חרא" של מוצר. בגלל שקיבלתי לדרמן מתנה לגיוס לפני כמה וכמה שנים ומאז לא נולד הצורך לקנות אחד חדש. כמו שאייל אמר- כשיגיע הצורך (ככל הנראה עקב אובדן) נעשה את הסקר שוק הראוי. ואז סביר להניח שאני אקשיב לעצתך ואלך על הויקטרוניקס.
3. בלדרמן יש סרגל! שזה אולי הכלי הכי פחות שימושי בעולם- אבל בכל זאת מצאתי את עצמי משתמש בו לפני מספר ימים. :cool:
לא כל משתמש של לדרמן הוא בצבא או בג'יפ, אני גם עברתי את התקופות האלה עם הלדרמן, בהצלחה כאמור, ועכשיו אני מטייל במסגרת העבודה לתקופות ארוכות במקומות שונים בעולם, בין חדרי מלון שונים ורכבים שכורים שונים והלדרמן הישן והטוב שראה הרבה מלח, ים, שמן, גריז, אבק ועוד פשוט מוכיח את עצמו כל פעם מחדש. אתם לא מצפים שאסתובב בעולם עם הארגז כלים מהג'יפ- נכון?
הכלי הכי טוב הוא מה שכבר יש לי זמין באותו הרגע שצריך.
וזה לא משנה אם זה הלדרמן סופרטול בן 16 בתיק, הגרבר ברכב, או המיני-לדרמן בתיק צילום.
ולחתוך משטח מתכת (מטבע) זה לא כמו לחתוך חוט.
לא מכיר ויקטורינוקס. ההשוואה היחידה שלי היא של וויב מול כלי של SOG שקיבלתי פעם ממרלבורו אדוונצ'ר.
הSOG יותר גדול ומרשים ומרגיש יותר מסיבי, אבל פחות נוח לאחיזה והפלייר שלו התעקם בהפעלת כוח לא אלים במיוחד.
אחריות? בכמה חנויות של למטייל וריקושט שהייתי, טענו שכבר לא מוכרים אותם והסוכן שלהם כבר לא מגיע אז אין יותר אחריות. בקיצור - לך חפש.... לא יכול להתחרות בלדרמן.
אני קיבלתי ויקטורינוקס מתנת גיוס (17 שנה), ובכל זאת אם הייתי קונה היום הייתי קונה לדרמן.
ויקטורינוקס זה כמו לדרמן, רק ארגונומי. אני פותח וסוגר הכל עם יד אחת (הפתיחה לא נוחה במיוחד אבל אפשרית, הסגירה זה ברגע). בהצלחה בתפעול לדרמן עם יד אחת.
ויקטורינוקס זה כמו לדרמן, רק עם סכינים של ויקטורינוקס. מצטער, עידן, ממעט הנסיון שלי - ואני מודה שזה מעט ביחס אליך - המצב הפוך, ויקטורינוקס דורש פחות השחזות.
אבל ללדרמן יש שירות מדהים בארץ. חבר קרוב נתקל בבעיה עם הלדרמן שלו, שלחו לו חדש והחזירו את המקור ששלח לתיקון. שמעתי עוד המון סיפורים ואגדות, כולם מציירים תמונה של שירות לקוחות מ-ע-ו-ל-ה. זה שווה לי המון.
חשוב לציין שאת השירות של ויקטורינוקס אני לא מכיר. מעולם לא נזקקת לו...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פ.
מזכיר לי סיפור (ספק אגדה) ששמעתי-
בחור אחד הגיע לשדה תעופה ושכח לשלוח את הלדרמן לכבודה בבטן המטוס.
כדי לא לאבד את הלדרמן ולזרוק אותו בעמדת הבטחון, הוא פשוט שבר את כל הלהבים (ניתן לעשות בלי הרבה מאמץ בהפעלת כוח בצידי הלהבים)
עלה איתו למטוס לאחר שהראה והסביר בעמדת הבטחון
ולאחר מכן פשוט החליף אותו בחדש במשווק הקרוב למקום מגוריו.
לא יודע אם זה קשור לשרשור, או לא - אבל היום יצאה הודעה מלדרמן העולמית שהם החליטו על הפסקת ההחלפה במסגרת האחריות בישראל (בלבד).
מהיום, כל תקלה תתוקן במעבדה וזמני ההמתנה יוארכו לכחודש וחצי.
עידן
הלדרמן שלי איתי מהגיוס - 23 שנה בקיץ האחרון.
הוא הלך איתי כל הסדיר, 20 שנות מילואים, טיולים רגליים ורכובים בארץ ובחו"ל, בסביבות חמות וקפואות, לחות (מאוד!) ויבשות.
בערך אחרי 10 שנים הלהב נהיה קצת קהה. הלכתי לחנות, חזר אחרי שבועיים עם להבים חדשים. מאז הוא ממשיך לעבוד כמו גדול.
מעולם לא היתה עליו חלודה.
רק להבהיר: הסופרטול הישן אכן לא מחליד כלל.
ה WAVE החדש יותר, כן תופס קצת ג'ינג'ים.
אני עם הוויב החדש יותר. החליפו לי את הישן לחדש. לקח קצת זמן להתרגל כי יש כמה שינויים. ואגב - רוב הלהבים/פונקציות קלים לתפעול ביד אחת, למעט המספריים שמצריכים ציפורן גדולה וחזקה של ירקן כדי לפתוח אותם החוצה. בכל מקרה, מעולם לא החליד ואפילו לא הג'דנג'ן. ואני כאמור, לא מרחם עליו.
אבל אם עכשיו יש ל-SOG יבואן מסודר (תמרי משהו?...) אולי סוף סוף יהיה מי שייתן שירות לכלים קיימים?.....:rolleyes:
ואם מוציאים מהמשוואה את עניין השירות, מה יותר טוב - לדרמן, ויקטורינוקס, סוג או גרבר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
לא יודע אם זה קשור לשרשור, או לא - אבל היום יצאה הודעה מלדרמן העולמית שהם החליטו על הפסקת ההחלפה במסגרת האחריות בישראל (בלבד).
מהיום, כל תקלה תתוקן במעבדה וזמני ההמתנה יוארכו לכחודש וחצי.
עידן
ז"א שרק בישראל פסקה האחריות של חדש תמורת מקולקל?