תגובה: מתי משלבים 4X4? הילוך כוח?
תודה
שאלות המשך בעניין נעילה אוטומטית שמותקנת קדימה.
ברכבים עם ניתוק צריה ימנית במעבר ל 4X2 כמו הפאג'רו
1. האם מצב 4X2 שמנתק בפועל את צריה ימין (לוקר אוטומטי) מדמה מצב של דיפרנציאל פתוח? כלומר בעצם לעולם לא יופעל מנגנון ההחלקה של הנעילה (הראטשט).
2. עד כמה (אם בכלל) נחוץ ברכב כזה להרכיב לוקרים ידניים? הרי את האפקט אנו מקבלים מהלוקר האוטומטי בצריה ימין.
3. במידה ואני מוסיף התערבות יזומה על הקו השולט בפתיחה / סגירה של הלוקר האוטומטי בצריה הימנית. כלומר מתקין מפסק ידני. אני מקבל אפשרות לנסיעה 4X3 בשטח או בכביש רטוב. ומצד שני מדמה דיפרנציאל פתוח מקדימה.
האם תצורת נסיעה זו בשטח עדיפה על האלטרנטיבות (נסיעה 4X2 או נסיעה עם 4X4 נעול קדימה). אני מודע לזה שיכולה להיות כאן משיכה קלה של ההגה ימינה, דבר שניתן להתגבר עליו.
4. האם יש לתצורה זו השלכה מבחינת בלאי ימין מול שמאל?
5. ברכב כזה (עם אפשרות ניתוק צריה ימין) מה ההבדל בעצם בין נעילה אוטומטית לנעילת ריתוך?
תודה
ליאור
תגובה: מתי משלבים 4X4? הילוך כוח?
אותו דבר בערך קורה בטרופר ובעוד רכבים, ציריה אחת מנותקת מהסרן הקידמי באמצעות משלב/וואקום/לוקר או כל דבר אחר, כנ"ל גם הדרייבשאפט הקידמי ע"י מנגנון שילוב בטרנספר.
בהחלט יש אפשרות לנסוע 3x4 אבל זה יוצר עומס על הצד הנעול, ובאיזה שלב אולי לא בפעם הראשונה ולא השניה הציריה בסוף תיגזר או הפעמון, תלוי בלחץ, הציריות הקידמיות בסרן קידמי עם מתלה ניפרד יותר דקות והפעמונים יותר רגישים לעומסים.
בקשר לריתוך-ההבדל שבנעילה אוטומטית יש את מנגנון הרצ'ט, וכשיש עומס היא לפעמים מרצ'טת וזה התפקיד שלה, בריתוך(נעילת זיקה) זה לא יקרה וכמו שאמרתי יהיה הרבה יותר עומס ונזק למכלולים.