למה החלטת שלפוקס אין קיט?
(או במילים אחרות, איפה ראית את ההגדרה לקיט? :) )
Printable View
למה החלטת שלפוקס אין קיט?
(או במילים אחרות, איפה ראית את ההגדרה לקיט? :) )
וואו אני דפוק, איך הצלחתי להתבלבל בין אוסטרליה לגרמניה אני לא יודע. מצטער ואפשר למחוק את הפוסטים שלי בנושא.
בוא נקווה שאתם צודקים ואני טועה. בפועל הם מסתכלים על הצבע של הבולם
לפני הצבע של הקפיץ.
זאת דוגמה כיצד רגולציה עודפת מייצרת שוק חדש ומיותר על חשבון הצרכן העשוק בארץ הקודש. אם קיט/מוצר מסוים מאושר ע"י מעבדה גרמנית מדוע הוא צריך לעבור הליך בדיקה נוסף בארץ הקודש? הרי המגמה כיום היא לאמץ את התקינה האירופאית as-is כדי להוזיל עלויות לצרכן הסופי.
סה״כ נראה לא רע, אפילו מפתיע. הדרישה לרגולציה נוספת מעיקה, וודאי; אבל זה עדיף על חשש מבוחנים ופסילות.
אני מניח שיעבור קצת זמן עד שהסדנאות השונות תעבירנה ״רכב אבטיפוס״ בדיקת מעבדה, אבל אחר כך כל מה שנצטרך זה טופס והדפסת רשיון חדש (למעט מי שרוצה מעל 50ממ).
אפשר לקבל קישור או PDF לתקנה?
בעיניי זו פריצת דרך- סגנון ישראלי אבל פריצה. הדבר החשוב שכן שיפור כזה או אחר יהיה רשום ברישיון ויהפוך לחוקי. לפחות לג'פאים מתחילים זה אמור לעזור להפטר מחשש להגביה ולשפר בכלל.
יעלה יותר- גם ככה אתה כבעל 4X4 נתפס בעיני מוסכניקים כ "עשיר"
גרמניה?? הרי ידועה בתרבות השטח שלה , זו תקנה שתחזיק מיים מול מכתב קטן של עורך דין בגין כך או טלפון קטן קטנטן לקונסול המסחרי האמריקאי
אני מציע לחכות כמה ימים ולראות כיצד היבואנים פועלים לפני שנסביר למי שהוציא את המסמך איך מתמרנים מסביבו.
למרות שהמסמך נראה בעייתי הוא לא מיועד לנו אלא ליבואנים, מגדיר להם כללי משחק. אז תנו להם להתארגן ואל תוציאו להם את המוטיבציה.
אסף.
חייב לציין ולהוסיף משהו, אורן גל (זה השם האמיתי שלו?), הוריד את הפוסט שלו עם פרסום המסמך הזה מהפייסבוק וטען שזה מסמך שהוא קיבל על מנת שיציע הצעות לשינויים וזה לא המסמך הסופי.
אולי עכשיו זה הזמן שמישהו מ"אצלנו" יתערב בתהליך ויעזור בתיעול המאמצים...
המסמך הסופי אמור להתפרסם באמצע ינואר.
עכשיו זה זמן התגובות והלחץ של הגורמים המעורבים.
קחו בחשבון שהנוהל נועד לטפל ברכבים עם פוטנציטל כלכלי מספיק גדול ליבואנים/ מתקינים.
לא תראו קיטים לרכבים שאינם מועדון המליון ושות׳.
לכן, כל זמן שאנחנו לא במשחק תעשו טובה ותשארו ביציע בדממה.
כל התערבות שלנו עשויה לגרום לנו לעול והכבדה מיותרים.
מקווה שאף חוכם משלנו לא יתנדב למצוא את הבאגים בשבילם.
אני מבין שזה מפתה להראות שאנחנו יודעים יותר טוב
הנוהל בסך הכל סביר מאד. אפילו מפתיע לטובה. תזכרו שהוא נועד לא למשתמשים (אנחנו), ולא למכוני רישוי, ולא למוסכים - אלא לגופים שמייבאים ומייצרים מערכות מתלים, והוא מאפשר להם באופן מסודר והגיוני להעביר את המוצרים תקינה. אל תפחדו מכל נושא "התקן הגרמני" - התקן הזה לא אומר מה מותר או מה אסור, בכלל לא. זה תקן שמכתיב כיצד יש לבדוק שינויים ברכב כדי לאשר שהם בטיחותיים, ובמובן הזה הבחירה בו הגיונית מאד. אנחנו תמיד מתלוננים שבישראל ממציאים את הגלגל (ע"ע חוק הספורט המוטורי והבדיקות המוזרות שהומצאו בו...) - אז פה לא ממציאים גלגל אלא מאמצים את הגלגל המקובל והמוביל בשוק.
אבל יפה שהאיש שהוא מנהיג אחת מקבוצות הג׳יפים המובילות בעולם קיבל טיוטה להערות.
אסף.
עקרונית, אני לא מהמאמינים בתועלת של שב ואל תעשה, ספציפית, מודה שאין לי הידע והוותק לחלוק על וותיקים ומנוסים ממני בתחום, מה שלא יהיה ,הביטויים "בשבילם" בשבילנו "הם" אנחנו קצת עושים לי לא טוב, אנחנו במלחמה? עם מי? למה?
לפי מה שמסתמן, בסופו של יום יצאו הוראות, והם יחייבו את כולם באותה מידה . לא כך?
אתה לא יכול גם לדרוש שאנשים ישבו בשקט ולא יתערבו וגם לדרוש שאנשים מקרב הפורום יתערבו....
אם יש לך טענות נגד המסמך תפנה אותן אליך. מדוע ישבת בשקט ולא ביקשת מ<מחילה, שכחתי את השם> להצטרף לדיונים?
לדעתי זה יטיב עם כולם, לא רק ״מועדון המליון״ כדבריך. בסופו של דבר, כמה באים להתקין הגבהות 6״, גלגלי 40״ ולונג ארם? רוב התנועה היא מaverage joe שמחפש 2, אולי 4 אינצ׳. אם כבר אלו שרוצים דברים איזוטריים מטורטרים יותר, שכן הם לא יכולים פשוט לקבל אישור סדנא, אלא צריכים להעביר את רכבם בצורה פרטנית.
כל הכבוד למי שפעל מול משרד התחבורה.
חברים נכבדים,לפרגן זה לא קללה!!! אורן גל קם ועשה והזיז דברים שרבים היו סקפטיים לגביהם.מגיע לבחור מילים טובות.ואם אין עדיף לא לומר כלום.
כמעט חזון אחרית הימים.
אני מוריד את הכובע בפני האנשים שעומדים מאחורי היוזמה.
כיף לראות אנשים שאכפת להם מהכלל.
תמיד יהיו כאלו שלא מרוצים, במיוחד הקומבינטורים למיניהם.