-
מדהים! ובהצלחה
מה יהיה המשקל היבש של הכלי בתצורת מגנזיום?
והאם מותרת גדישה למנוע ? :twisted: מנוע r600 עם גדישה של bar 1 יכול לתת לכם כ200 סוסים נכבדים שיעיפו את הגוש מגנזיום למהירויות מטורפות ,אבל ידרשו חיזוקים למנוע הורדת יחס דחיסה ,ואיזה אינג'קטור מים יכול למצוא שם מקום בחגיגה
אני תרמתי טורבו של סיאט לחבר עם אופנוע tl1000 והוא דחס 0.6 בלי שינויים במנוע ,הגדיל אינג'קטורים (במקרה שלכם זה קרב'? יהיה יותר קל) והעלה ב50 כ"ס הספק בגלגל
-
שלום איש הדיזה
המשקל היבש בתצורת המגנזיום אמור לחסוך בערך כ-20 עד 30 ק"ג מהשלדה שזה המון,אנחנו מכוונים לרכב של פחות מ-320ק"ג עם נהג ממש רזה.
בענין המגדש מותר בהחלט,אני קצת פחות בקיא בענין המנוע אבל נראה לי שהחברה שקלו בין סופרג'רגר לטורבוג'רגר ונראה לי שהחליטו לא לקפוץ גבוה מדי ורק להפוך אותו מקרבורטור למוזרק.צריך לזכור שאחת המגבלות המאתגרות בתחרות היא פתח היניקה שמוגבל בתחרות ל-20 מ"מ,בערך רבע מהתצורה המקורית.
אסף ונמרוד שלום
ANTI SQUAT זה אחד המושגים שנראה לי לא הובנו אצלי עד הסוף,מה שהבנתי שזהו פרמטר גיאומטרי המונע מהקפיצים האחוריים להתכווץ בעת האצה,פרמטר זה בא לעזור לשלוט על זוית הקאמבר כאפס בהאצה(הנעה אחורית כמובן),אנו נרצה קאמבר אפס כדי לקבל אחיזה מקסימלית בעת האצה,במכוניות מרוץ פרמטר זה בא לידי ביטוי בעיקר ביציאה מפניה הגלגל החיצוני אחורי עולה למעלה ומקבל זוית קאמבר שלילית.
כנראה פספסתי משהו אבל מה היתרון לשים ANTI SQUAT ברכב שטח המותאם לשבילים מהירים,כמובן שכמות העומס שעוברת אינה משתנה.
-
הגבילו אותכם לפתח יניקה של 20 מ"מ ?? יש לי דיוק 125 עם 22 מ"מ מקורי????
לא הגיוני... ואם זה נכון אז אינג'קטורים לא יתנו לכם כלום.. במצב כזה רק טורבו !
-
כן זה לא הגיוני ומעצבן אך זה המצב,צוותי המנוע מתכננים סעפת יניקה ופליטה חדשים.
בתחרות מטים את הרכב ב-45 מעלות ומוודאים שדלק לא נשפך,נראה לי שזו אחת הסיבות למעבר למוזרק,נראה לך שזו סיבה טובה?
בנוסף קנינו מערכת ניהול מנוע בעלת אפשרות כיוונון וזו תשתלם בעיקר במוזרק.
-
לכו לאתר הבא ותגלגלו קדימה ואחורה בכדי להבין לאן אנו שואפים.
http://evilallianceracing.com/ipw-we...SAE05/IMG_1751
-
שחר
ברוך בואך
כל העסק נשמע מעניין
אם תצטרכו נהג אני אעשה דיאטה (אתה לא כל כך מתאים :twisted: )
-
ואתה לא תגיע לדוושות..... :lol:
בעצם אתה רגיל לרכבים קטנים וצפופים....
-
אני יותר גבוה וארוך ממך :twisted:
-
שחר
אני מקווה שאין עוררין על העובדה שלפחות אני מוציא מהמכוניות הקטנות המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן :twisted:
-
-
שלום לכולם
בנינו דגם של החלק האחורי של הרכב מפלדה בכדי לאפשר לצוות המנוע לבנות עיגונים מתאימים.
נשמח להערות מכל הסוגים.תודה.
עומר
http://w3.bgu.ac.il/sae-car/2006%20construction.html
התמונות החדשות נמצאות למטה
-
עומר ערב טוב,
קודם כל סחטיק על ההתקדמות..
ומס' שאלות:
1. איזה חברה מייצרת אופנוע הנקרא R600?
2. איזו שנה המנוע ומהיכן רכשתם אותו?
3. האם הגלג"ש הם תכנון שלכם? והיכן ייצרתם אותם? ובאיזו שרשרת את משתמשים?
4. באיזה רדיאטור אתם מתכננים להשתמש?
5. כיצד את מתכננים להסיט את מערכת הפליטה מתחתית המנוע?
6. מה הוביל אתכם לבחור בשימוש במוטות לעיגון המנוע?
אני אשמח לקבל תשובות..
ח"ח על הביצוע עד כה.. :D
-
היי
המנוע הוא GSXR 600 שנת 96 קרבורטור של סוזוקי.
קנינו אותו בתל אביב מחנות אופנועים (נראה לי אישימוטו לא בטוח אוכל לברר אם חשוב)
בקשר לגג"ש ושרשרת אברר.
גם בענין הרדיאטור ודברים נוספים ששאלת אברר,הענין הוא שאנו מספר צוותים שלכל צוות תחום אחריות,יש צוות מנוע,צוות הנעה,צוות שלדה ועוד,אני צוות מתלים כך שיש דברים שאני לא סגור עליהם.
אנו בונים סעפת פליטה חדשה (גם יניקה לצורך הענין) החברה לקחו צינורות פלסטיק,חתכו אותם חיתוכים די עמוקים בצורה צפופה כך שיוכלו להתכופף ובעזרת עזרי הדבקה קיבעו עפ"י תכנון מוקדם.
עפ"י דגם הפלסטיק הבנתי שניתן לבנות סעפת אמיתית.
תודה על התגובה אחזור עם תשובות טובות יותר
-
ראיתי שאתם משתמשים במסבי פרק במשולשים של המתלים. אתם בטוחים שמסבים כאלה מיועדים לקבל כאלה כוחות אקסיאלים?
אלי
-
שלום
אני קורא לחלק הזה מיסב קצה (ROD END).
לפי טבלאות המיסב במידה ולא נעבור 12 מעלות הטיה אז לא צריכה להיות בעיה למיסב להחזיק את העומס האקסיאלי.
בנוסף אני מסתמך על נסיונם של אחרים, 90% מהקבוצות האחרות משתמשות במיסבים אלה ולא רק זה אלא בקטרים קטנים יותר(שלנו 10 מ"מ).
יש להביא בחשבון גם את העובדה שהרכב שלנו לא מתוכנן להחזיק ל 10 שנים,אנו מתכננים רכב קל שיחזיק לשנה.
-
שלום.
ראשית, מאוד נהניתי לקרוא את הדיון וכל הכבוד על הרעיונות.
לגבי מיסבי הקצה, לעניות דעתי אם תסובבו אותם יחד עם הצירים ב - 90 מעלות, תאפשרו תנועה חופשית הרבה יותר של הזרועות כמו גם טווח תנועה גדול הרבה יותר.
מדובר כמובן על החלקים המחוברים לשילדה. דבר זה גם יאפשר להקטין את העיוותים שעלולים להגרם לכל המכלול כתוצאה מזווית ה - ANTI SQUAT במתלים האחוריים.
אגב, הנה שתי תמונות של מערכת מתלים שיכולות לעניין אתכם אולי ... :wink:
http://www.rc-cars.co.il/temp/predator/x10/f_susp.jpg
http://www.rc-cars.co.il/temp/predator/x10/r_susp.jpg
-
היי
חשבנו על נושא הזווית של ציר מיסב הקצה ואני אישית כמו שצוין בפורום עדיין לא בטוח מה עדיף,העדפתי ללמוד מנסיון של אחרים,רוב הקבוצות עם ניסיון של יותר מכמה שנים בונות כאשר הציר מאונך לקרקע וכך גם אנחנו עשינו.
בהמשך כאשר הרכב יתחיל לנסוע אנסה להבין למה עדיפה כל שיטה.
המתלים נראים מענינים,של מה הם?
-
שלום לכולם
אני שמח לכתוב שסיימנו לבנות בפיקים את מנגנון הבולם.
תכנון מנגנון שכזה אינו פשוט משורה של סיבות:
1. המנגנון הינו תלת ממדי.
2. כל פרמטר של התכנון משפיע על מספר לא קטן של פרמטרים נוספים בצורה לא לינארית,כלומר, קשה לצפיה.
3. המנגנון משפיע רבות על התנהגות הרכב.
4. המנגנון צריך לנוע בצורה חלקה ובמינימום חופשים.
5. כדאי לתכנן מנגנון כך שכיוונונו במקרה והתכנון אינו עונה על הדרישות יהיה אפשרי בצורה פשוטה יחסית.
כאן התמונות-->http://w3.bgu.ac.il/sae-car/2006%20construction.html
כמובן אשמח לקבל הערות.(דרך אגב הברגים יהיו ברגים מתאימים)
-
מתוך סקרנות - למה בעצם המנוף, אוירודינמיקה? לאיזה מהירות המכונית מגיעה? כל הקבוצות מכניסות את הבולמים לגוף?
http://w3.bgu.ac.il/sae-car/IMG_2235.JPG
-
היי
באנגלית קוראים לזה IN-BOARD SETTING (מה שיש לנו) בניגוד ל-OUT-BOARD SETTING
כמובן לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות,עד לפני מספר שנים (לא יודע כמה) רוב התצורות היו OUT-BOARD SETTING ,זה הרבה יותר פשוט לבניה,מוריד קצת את מרכז המסה,פחות חלקים נעים,יותר זול,יש זרימת אוויר טובה על הבולם ולכן מתקרר.
לאט לאט העובדה שהבולמים היו מחוץ למרכב ולכן התנגדו לאוויר ולהאטת הרכב גרמה למהנדסים להכניס את הבולמים פנימה.(הכוונה לפורמולה 1).
למה אני החלטתי על התצורה הזו?
עקב חוסר ניסיוני והעובדה שזהו אב טיפוס רציתי מנגנון מתכוונן, שאוכל לשנות את המכלולים בצורה פשוטה וכך להשפיע על ההתנהגות,בצורה זו בקלות אני בונה נדנד חדש במקום לעקור ריתוך בתצורה החיצונית.
במידה ונחליט שאנו מעונינים לשים ANTI ROLL BAR בצורה שאני בחרתי הוא יהיה קטן ואלגנטי בניגוד לצורה השניה שם המוט יצטרך להיות ארוך יחסית ולכן גם כבד.
וסיבה אחרונה,לטעמי לא פחות חשובה וזה המראה המדליק.
המכונית תגיע ל120 קמ"ש ורוב הקבוצות אכן מכניסות את הבולמים.