מצד שני יש מכוניות "שמצדיקות" את השם "הרע".....
כשרואים משולש אדום בצד הכביש...וטרם רואים איזה רכב תקוע מחכה לגרר....
משחק הניחוש העצמי.. ...עם הזמן נהיה משעמם...כי צפוי מדי
Printable View
מצד שני יש מכוניות "שמצדיקות" את השם "הרע".....
כשרואים משולש אדום בצד הכביש...וטרם רואים איזה רכב תקוע מחכה לגרר....
משחק הניחוש העצמי.. ...עם הזמן נהיה משעמם...כי צפוי מדי
המיתוס ניבנה על הגב של טויוטה היילקס האגדי, שתי סרנים חיים ומנוע שאין בו כלום.
לא רק היילקס.
גם קורולות ישנות ועוד כמה דגמי מכוניות משפחתיות גדולות שאנחנו לא מכירים כאן כמו קאמרי וקורונה, לנדקרוזרים הגדולים בדגמים הפשוטים והחסונים ועוד. יש איזה שהוא בסיס למיתוס אבל רוב הטויוטות מודרניות הן כבר לא מה שהיו פעם. אפילו טויוטה בעצמם הודו שעל מנת להפוך ליצרן הגדול ביותר הם היו צריכים להתפשר קצת באיכות.
במקרה של הלנדקרוזר מדגמי 120 ו-150, הוא באמת רכב מעולה ומנוע בן 5 ששובק בפתאומיות זה חריג ולא נורמה. אבל מכיוון שהרכב כבר לא באחריות, אין למי לבוא בטענות. בעסה, אבל זה המצב. לא היתי משווה ללנדרובר, כי גם הלקוחות שונים. לנדרובר קונים מהלב ומהבטן ולא מהראש. בטויוטה זה בדיוק ההפך - אוטו שמדבר רק להגיון ולא לרגש.
את סיפורי המנועים עם ק"מ אסטרונומי שמושכים ומושכים אני שומע גם מבעלי מכוניות של יצרנים אחרים כי יש משקל גדול גם לאיכות התחזוקה (חלפים מקוריים, שמנים איכותיים, מוסך מקצועי וכו') וכמובן לאופי השימוש.
אבל אין דבר כזה אוטו שלא מתקלקל.
מאחר שהיה לי דיסקו 4 אני יכול לומר שמחירו היה יקר מהפרדו-150 ב- 200K ש"ח .
מעבר לזה, מי שמוכר 400 מכוניות בשנה מתייחס ללקוחותיו אחרת ממי שמוכר את הכמות הזאת בשבוע. ו....לא. אי אפשר להתייחס אותו דבר. אי אפשר.
ולגבי הטענה של "התנהגות היבואן" - בחיאת דינאק - הרכב עבר בשנתיים את האחריות. עשה פי 2.5 מהק"מ באחריות. מה הבעייה ??
לא נעים - אבל קורה . BAD LUCK<gs id="80050631-7eaf-470c-ba29-79b6bb5f441c" ginger_software_uiphraseguid="81f8c462-4a37-413e-b959-375c4d380959" class="GINGER_SOFTWARE_mark"> .</gs> במקרה הז<gs id="f58288a5-6e8e-48d1-a54a-33774b807094" ginger_software_uiphraseguid="cf78df58-00b2-4358-9755-5f477d06fda2" class="GINGER_SOFTWARE_mark"><gs id="d46291d8-f05e-43be-a0b3-65f6b7dae1cd" ginger_software_uiphraseguid="c925b03a-b73c-45e6-8cc6-5eb0f92dfd04" class="GINGER_SOFTWARE_mark">ה </gs></gs>- טויוטה באמת לא אשמים (ובטח מי שעשה 700K ק"מ לא מתנדב לשלוח צ'ק תוספת ליבואן).
לא נראה לי שיש יבואן שהיה נוהג אחרת.
לגבי מיתוס האמינות. זה ויכוח מיותר ולא רלוונטי. אני מכיר אישית לנדרוברים עם מעל מליון ק"מ על המנוע והגיר המקוריים ועדיין לא תשמעו אותי אומר שזה הרכב שהייתי בוחר כדוגמא לאמינות.
מה שכן, הנה לנו לקח קטן לגבי טיפול במוסך היבואן והאם זה בהכרח מבטיח לנו חיים שקטים יפים ונטולי דאגות.
מצא לך מוסך אמין ומקצועי שיהיה מןכן לטפל לפי הספר (גם אם זה אומר החלפה יזומה של חלקים שעוד לא התקלקלו- ממש כמו במוסך המרכזי) ויש לך את שביל הזהב בין טיפול טוב לבין שחיטה.
למחוק..
לא נעים אבל יבואן כן יכול לבוא לקראת,
היה לי אופל אסטרה 2008 שקניתי מליסינג והשמיע רעשים ודפיקות ובפרוק המנוע במוסך UMI
התברר שמוסך הליסינג הכניס מברג לגלגל התנופה ושבר שו,
בקיצור פרקו, החליפו, חדשו וביקשו רק את מחיר העבודה, וזה UMI הכל כך מושמצת,
אבל טויוטה אינה נוהגת כך לפי סיפורי חברים וסיבותיה איתה.
אגב על בעיית אינג'קטורים דפוקים בטנדרי היילקס ויגו מישהוא שמע?
לא כי אף בעל טויוטה לא יודה שהוא מבקר במוסכים כמו כולם.
אני מסכים עם עמית. בלי קשר למקרה הזה שלדעתי היובאן לא חייב/ אחראי בכלום, יבואן טויוטה יחסית ליבואנים אחרים הוא בין הגרועים. אף פעם לא לוקחים אחריות גם במקרים מובהקים שהם צריכים לשאת באחריות. בטח ובטח שיבואן טויוטה לא בא לקראת לקוח במקרי גבול או ספק.
דורון, בכוונה לא אתייחס לסייפא האישי והלא רלבנטי לטעמי ( במיוחד מפיו של ארכיאולוג חובב.. :))
אני יכול לכתוב דוקטורט ברמת הבורג על תכנון הנדסי הזוי במספר איזורים בדיסקו 2 , הנדסה שקורעת לי את העור בידיים..
אבל, מכאן ועד לאמונה פנאטית ולטעמי אינפנטילית שכל מה שיוצא ממפעלי טויוטה הוא המוצר הכי איכותי שקיים עלי אדמות המרחק רב ( ראה ערך בולגוינטים, מזרקים, פעמונים, דיפר...).
מה שהכי מטריד זה היחס המחורבן של היבואן. רבאק, מדובר בלקוח שרכש חמישה כלים....בעבר היו ברשותי שני טרופרים חדשים...אתה רוצה שאספר לך איזה יחס מעולה קבלתי מ UMI?
אז הלך מנוע, קורה, היה ראוי שהיבואן יתקין מנוע על חשבונו, יחייב על העבודה ויישמר לקוח נאמן.
לי הלכו מזרקים בטויוטה לנד קרוזר 2008 ב150k ק״מ, ההצעה הראשונית הייתה כמעט 16 אש״ח.
אחד העובדים במוסך (מורשה טויוטה גדול ומרכזי) ״פלט״ שזו מחלה של הלנד קרוזרים ובעבר טויוטה העולמית תיקנה על חשבונה רכבים עם בעיית מזרקים.
שיחות יומיות למוקד שירות הלקוחות של טויוטה ודיבור על מיתוס האמינות גרמו לכך שההצעה הבאה הייתה פחות מחצי, כולל עבודה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כמו שליצרן טויוטה יש מוניטין עולמי של אמינות יחסית ליצרנים אחרים, ליבואן בארץ יש אפעס מוניטין שונה.
זה מקריאה מהירה של הפורום הנוכחי.
מצד שני, איכשהו זה עדיין לא דופק ליצרן את המוניטין.. ואת מצעד הלקוחות.
עצוב, אבל זה המצב.
צרת רבים נחמת טיפשים..
2006 TLC 100 IL
את ההילקס השני שלנו החזקנו משנת 2000 ועד לפני שנה - כמו שאמרו לפני - פשוט, אמין אבל בעיקר פשוט
לפני שנה שידרגנו ללנדקרוזר 100 - לא טעות
המשכנו לטפל במוסך היבואן - שוב לא טעות ישנם מוסכים מורשים בבעלות היבואן
ועכשיו לפואנטה - הלך הטורבו
לא נעים אבל לא נורא
מוסך יבואן דרש ממני 42,000 ש״ח עבור הטורבו בלבד - לפני עבודה או כל נגזרת אחרת...
מערך השירות מוקף חומה בצורה והעיסוק עם האנשים האלו מתיש
לקצר במילים - הזמנתי טורבו מקורי מחול עם מסמכי ייבוא אישי ואישורי משרד התחבורה והכל הסתכם ב 10,500 ש״ח
עבודה בוצעה ע״י מכונאי מוכשר שנרתם למשימה ועושה עד היום עבודה מדהימה עם הרכב הזה
- זה כולל מערכות בולמים הדראוליות, חיישני גובה, ביטול EGR ועוד
סה"כ עבודה וחומרים הסתכמה סביב 14,000 ש״ח
מה המסקנה שלי -
רכב אמין לא רואה מוסך...
עכשיו ברצינות -
במוסך עובדים אנשים והמוסך לא יכול להיות יותר טוב מהאנשים שעובדים בו
אנשי טויוטה ישראל משולים לאלה שהמלוכה ניתנה להם
בינם ובין היפנים שיצרו את טויוטה יש תהום פעורה וככה תקלות של אטם מזרקים, דשבורד סדוק ועוד תקלות נפוצות לא מקבלות התייחסות ראויה בעוד שמעבר לים אותן תקלות זוכות לטיפול החלפה ופיצוי
יאללה לשטח...
2006 TLC 100 IL
240000 ק"מ זה לא מעט והרבה לקוחות של מותגים אחרים היו מתים להגיע ל240000 ק"מ ללא תקלות , אין ספק שהצפיות מאגדה הם הרבה מעבר אבל לדעתי אי אפשר לבוא בטענות ליבואן.
לגבי היחס או שיתוף פעולה ללקוח וותיק\חוזר זו חובה, אבל בטיוטה יודעים שהם יכולים לזלזל בכל הלקוחות שלהם והם חוזרים אליהם בלי היסוס , ועכשיו שכל המתחרים היפנים הפסיקו לייצר רכבי שטח האף שלהם יעלה עוד קצת והיחס יהיה סופר מזלזל.
עם ובלי להיכנס למקרה הספציפי המצער כשלעצמו,
יש ויהיו תקלות בכל רכב. גם בטויוטה. אין מושלם.
בטויוטה ספציפית, וחשוב שידעו כל בעלי הלנדקרוזרים, בתוך עוקת השמן יש פילטר. אין ברוטינת הטיפולים של האוטו שום התייחסות לאותו פילטר. אבל הפילטר נסתם עם הזמן, ומשאבת השמן לא מצליחה לשאוב ומכאן הדרך למותו הפתאומי של המנוע קצרה.
תדרשו בטיפול "אחת ל..." (אני לא יודע כל כמה זמן, אבל 100,000 ק"מ נראים לי סבירים) להוריד את העוקה כולה ולנקות את הפילטר המובנה הזה. חבר עשה את זה לאחרונה בעלות של כמה מאות שקלים. יכול להיות שזה קשור למה שקרה אצל פותח השרשור ויכול להיות שלא.