תגובה: קבוצת Discovery Owners Israel (בעלי דיסקברי ישראל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alon666
הפלטפורמה בפייסבוק נותן גישה זמינה יותר לתשובות מהירות יותר בפריסה גדולה יותר שכן יותר נוח לאנשים לגלוש במכשיר באפליקציה כגון פייסבוק מאשר (עם כל הכבוד) בג'יפולוג.
כמובן שכשאני מול המחשב, שזה נדיר לאחרונה ומתמעט משנה לשנה, אני פונה לאפשרויות כגון פורומים בארץ ובעולם.
***.
ממליץ לך לנסות את Tapatalk
בעקבותיה אכן ירד השימוש במחשב.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אתה ממש פגוע, תתאשת...
כן, אנשים מרגישים לא שייכים, אני יודע את זה כי בדרך כלל לפי כל מפגש אנשים כותבים לי (בעיקר בפייסבוק) שהם לא יודעים אם לבוא או לא, איך לחבור לקהילה, מה לעשות... זה טיב האדם. וכבר היה חבר אחד לפחות שעזב מפגש שתכנן לישון בו כי הרגיש זר בו ( המפגש בבקעה), גם אתם עם עצמכם יושבים במעגלים כמעט קבועים...
פייסבוק נגס לגיפולוג ווואטסאפ נגס לפייסבוק, והדבר הבא מנגוס גם לזה. ככה זה.
אישית אני בפייסבוק ופה כי כיף לי, וואטסאפ לא עושה לי את זה אז אני לא שם.
אל תתרגזו, אף אחד לא חייב לאף אחד כלום.
נכון.
פייסבוק נוגס באתרים - אז למה להטיף ל"אלה שלא מודרניים" שאלה שתי פלטפורמות שונות ולא באות אחת על חשבון האחרת?
מה ההיתממות הזו של אלון?
ואם זה כך, נראה לך יאה לקרוא לעבור לפלטפורמה אחת, תוך שימוש בפלטפורמה המתחרה?
לפחות אל "תשחקו אותה תמימים (מטומטמים?)" שלא מבינים על מה הטענה...
ולא חשבתי שזה לא קיים ולא זילזלתי באלה שמרגישים לא שייכים - שאלתי מה שונה מעמדם בפייסבוק?
שם, נדמה לי, ניתן "לחסום" את מי שלא/רוצים - זה הרבה יותר "נחמד".. ברור - נישאר רק עם אלה שדומים לי ומדברים כמוני ורק על הדברים שאני רוצה לדבר עליהם.. ונעיף את כל היתר.
נדמה לי שהיה פה איזה חיים רכס אחד שהציע את זה גם פה.
אותו חבר פה באתר (שכמו שאמרתי - אחד תורמים הגדולים למאגר הידע) אמר לי שדי נמאס כל הדיבורים "שלא שייכים לנושא" ושב"קהילה" בפייסבוק/וואטס-אפ הדברים יותר ממוקדים - כן בטח. כולל בדיחות גסות ותמונות "נחמדות" והכל כ"כ נוח וביחד ובשיתוף ומכנה משותף טוב יותר - רק הפלוצים והגרפצים והגירבוץ, חסרים ובכלל זו חברותה...
ועדיין הוא (וגם אתה) נמצאים "פה" ונכנסים לפה ולוקחים חלק ב.."פה".
אם היית זוכר (ואני בטוח שאתה זוכר - והאמיר שלך נועדה רק להגחיך ולפגוע.. אבל זה בסדר גמור - חלק מכללי "המשחק") את מה שאני אומר על האינטרנט - רק לא לההעלב.. כולה אינטרנט.
ולכן אני לא נעלב ולא נפגע וממש לא צריך להתאשת... פשוט הצביעות וההיתממות וה"לא התכוונתי ככה", מעצבנת וממש מחייבת תגובה - שלא ישאר רק מה שאתם אמרתם..
וגם ההתנשאות הזו של "אתה לא מבין את המידיה" או " אתה מקובע" או "זה לא בא אחד על חשבון השני" ו.."תתקדם", די מחייבת תגובה...
גם לי יש כל מיני טענות ומענות ותלונות לגבי האתר (מה עם צבע שונה ללינקים!!!) אבל לפחות פה, בד"כ, אדם/חבר יכול להגיד מה הוא חושב, ולזכות בתגובות ולשמוע דעות קצת יותר מעמיקות מאיזו "בוהן למעלה" או "לייק" כזה או אחר ולא לחשוש מאיזו "חסימה" שלא איזה מגלומן כמו חיים.
לא מתאים לי פייסבוק (באופן עקרוני, למרות שאני מבין את הרעיון ואת הפלטפורמה) דווקא בגלל סוגי האנשים שמוצאים בו "מסתור"/"במה", בלי שלמישהו (חוץ ממנגנון אוטומטי או משחקי כבוד ופופולריות) יש שליטה על החור שהם מעלים...
לדעתי, למרות מה שאתם אומרים (תמיכה והרגשת שייכות - בניגוד לג'יפולוג, כפי שמשתמע), הפלטפורמה הזו היא המונית וצעקנית ומושכת אנשים רדודים (לא כולם.. שלא יובן לא נכון) והיא זמינה לכל דביל רפה שיכלו להעלות כל קישקוש, דווקא בגלל הפשטות והזמינות - מישהו אמר "מכנה משותף נמוך ביותר"?
ה"מאמץ"(??) הכרוך בלקחת חלק באתר, מהווה מסננת כלשהי.
חוסר הנוחות בפתיחת "ערוץ אישי", שסוגר "בחוץ" חברים אחרים (כן - ממש מרגיש שייכות) מאלץ אותך/אותנו לקיים דו-שיח ולשמוע דברים אחרים (בלי לחסום) ומתישהו, אולי, גם גורם לך להבין שאולי טעית ואולי יש גם דברים אחרים..
ונראה לי, גם לפי מה שאתה אומר, שזה יותר קוסם (לך?) ולכן נשארים פה וחוזים לפה ולא מתנתקים מפה... למרות שיש פלטפורמה "טובה יותר".
ואלון.
כלום לא אישי - אתה (ואני) בסך הכל דמות וירטואלית, עם שם משתמש שבטוח לא כתוב בתעודת הזהות שלך (שלי דווקא רשום שם ..ותגיד 666, זה לא סמל של משהו?) שמתלונן/מציין באופן "לא אישי" שאין לך תמיכה פה..
אז מה אתה נפגע מהתגובות?
בסך הכל מה עשית - ניסית לקרוא לאחרים, לתמוך בך...
כמו שאמרתי - מחפש תמיכה, דווקא במקום שאתה אומר ש.. אין בו תמיכה..
אבל לא באופן אישי..
איך אומרים - "הנייר" סובל הכל.
כולה אינטרנט.
הגזמתם. ממש הגזמתם.
ג׳יפולוג היה קיים לפני פייסבוק וישאר כנראה גם אחריו, כמו הרבה טרנדים אחרים שבאים והולכים.
קצת פחות נוח, קצת פחות ידידותי, בלי לנסות להרוויח עליכם, עם מנהלים אמיתיים (שבחרו עד רגע זה לא להגיב בדיון הזה) וגולשים אמיתיים, ואולי זה מה שגורם לו להישאר כאן למרות הכל.
שיהיה בהצלחה עם הקבוצת דיסקברי בפייסבוק. ממה שראיתי בקבוצות דומות מהר מאוד זה יהפוך לפורום קידום מכירות של שני גורואים ומכירת חלקי חילוף משומשים במחיר מופקע. אם לא הרווחתם נטו. אל תשכחו לתעד את השיח הטכני גם כאן, שאחרי שמה שכתבתם שם ילך לאיבוד, לפחות למען הדורות הבאים יישאר משהו.
הכל טוב. לא על זה צריך לריב.
אסף.
קבוצת Discovery Owners Israel (בעלי דיסקברי ישראל)
איזה דביל אני...
רק עכשיו הבנתי שכל הקבוצות הסגורות האלו זה קידום מכירות של איזה שתלטן או שניים.
חשבתי עד עכשיו שזה היה יחודי ל wj ...
מבחינה טכנית נטו התוכן בפייסבוק רובו לא נגיש לגוגל, וכאן כן נגיש ועולה בחיפוש. אפילו רק מסיבה זו אני מעדיף לחלוק את מעט הידע שלי פה
Sent from my Elephone P8000 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elibaba
מבחינה טכנית נטו התוכן בפייסבוק רובו לא נגיש לגוגל, וכאן כן נגיש ועולה בחיפוש. אפילו רק מסיבה זו אני מעדיף לחלוק את מעט הידע שלי פה
Sent from my Elephone P8000 using Tapatalk
וזו בדיוק הסיבה שחלק מהאנשים רוצים את פייסבוק - כי שם זה לא נגיש לגוגל, ככה יש להם מן אשליה של פרטיות ושרק אנשים רצויים ומוכרים יראו את שיפורי הרכב שלהם (מה שכמובן מוכיח את עצמו כלא נכון, אבל זה סיפור אחר)
מצד שני, מה שלא נגיש היום לא בהכרח יהיה חסום שם מחר.
באופן אישי, אני לא חושב שקיבלתי איזהשהו מידע מועיל מקבוצת פייסבוק למעט פג'רו לחלקים כשהייתי צריך עבור חבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alon666
דרור,
קודם כל אני לא מנסה לשכנע אף אחד לעבור לשום מקום.
עצם זה שאתה קורא לפייסבוק פיכסבוק, מראה על בורות בעניין.
אני מציע לך להתעדכן וללמוד קצת על הפלטפורמה הזו ואחרות דומות לפני שאתה קוטל אותן.
אם וכאשר תלמד ותבין בעניין, תראה שכל תענותייך אינן מחזיקות מים.
וזו דעתי בלבד.
כ"לקוח" עבר של פיחסבוק לתקופה ממש קצרה(ניסיון) אני יכול להגיד לך שזה הפח זבל הכי גדול שיש לדעתי ברשת, ממש לא מעניין אותי מה ההוא לבש, ולאן ההוא הלך, ומה ההוא עשה או חושב, 99.9% מה"מידע" שיש שם מעניין את הת%/$.
ומניסיון עבר ממועדון אחר שגם היו בו כל מיני התפצלויות שקשורות יותר בהנהלה אבל זה לא משנה כרגע, הניסיון מלמד שזה כן נוגס ובגדול, והקטע הוא שבפיחסבוק זה דווקא לא מחזיק, למה? כי תחלופת האנשים גדולה פי 1000 , אנשים באים והולכים, אז נכון שקבצים שמעלים לקבוצה "נישמרים", אבל פוסטים לא, והם יורדים למטה עמוק לניבכי העמוד וזה לא שווה כלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הגזמתם. ממש הגזמתם.
ג׳יפולוג היה קיים לפני פייסבוק וישאר כנראה גם אחריו, כמו הרבה טרנדים אחרים שבאים והולכים.
קצת פחות נוח, קצת פחות ידידותי, בלי לנסות להרוויח עליכם, עם מנהלים אמיתיים (שבחרו עד רגע זה לא להגיב בדיון הזה) וגולשים אמיתיים, ואולי זה מה שגורם לו להישאר כאן למרות הכל.
שיהיה בהצלחה עם הקבוצת דיסקברי בפייסבוק. ממה שראיתי בקבוצות דומות מהר מאוד זה יהפוך לפורום קידום מכירות של שני גורואים ומכירת חלקי חילוף משומשים במחיר מופקע. אם לא הרווחתם נטו. אל תשכחו לתעד את השיח הטכני גם כאן, שאחרי שמה שכתבתם שם ילך לאיבוד, לפחות למען הדורות הבאים יישאר משהו.
אסף.
+++1
גורואים, שתלטנים, ועוד כל מיני ניגררים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הגזמתם. ממש הגזמתם.
אסף.
זה בכלל לא קשור, אם ישאר או יעלם ואם זה טרנד חולף או יחליף את ג'יפולוג..
בכלל לא לזה כיוונתי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
פייסבוק הוא מה שאתה עושה ממנו...אם מישהו מלכלך לך את הקיר קליק וחצי ולא תשמע ממנו כל החיים. אבל בסדר... זה איכסה פיכסה ואיזה עוד כינוי ילדותי שתבחרו. פרסומות יש שם כמו פה.
בגדול כל החברים שאני מכיר משם נמצאים גם פה. קוראים וכמעט ולא כותבים.
וגם לזה לא (למרות שהמשפט על "הקיר", די ממחיש את "הרגשת השייכות" שציינתי... ואתה העלת).
לא חושב שזה פיכס ולא חושב שזה ילדותי, לא יותר טוב ולא פחות טוב (לדעתי פחות אבל אני סובייקטיבי) - לא מתאים לי, כך אמרתי וגם הסברתי למה..ועוד כמה סיבותת, כלליות ולא כ"כ רלוונטיות לפה..
העניין הוא אחר לגמרי.
העניין (המשני, כמו בכל דיון פה..וזה דווקא בסדר - ראה ערך התמימים עם האייפונים) הוא ההתנשאות, של אלה שמבינים את הפלטפורמה החדשה, על כל הפרימטיביים.
ובעיקר - ההתתממות...
אני לא אקרא לזה חוצפה, משום שאני בטוח שאלון 666 לא חשב על זה מתוך כוונה אבל להיכנס לפורום שמוקדש ללנדרובר, באתר שמוקדש ל-4X4 ולהגיד"חיפשתי ולא מצאתי "תמיכה".. בואו, אני פותח פלטפורמה חדשה"...
זה די חוצפה..
משהו כמו (בקטנה.. קחו בפרופורציות.. אבל מסביר את הנקודה שלי..) לירוק בפרצוף של כל אלה שכתבו פה ועזרו פה ושאלו פה והציעו פה.. להגיד שהם לא עשו ולא עושים כלום והם לא ממש שווים ובטח לא "תומכים" (ולא ראיתי שאלון שאל שאלה או ביקש עצה ונענה ב"אתה חדש.. קפוץ") ובשורה הבאה מבקש/מציע לכל אלה, שכרגע ירק עליהם, לבוא לתמוך בו.. במקום אחר..
ושם הכל יהיה רק "שלנו".. של מי שב"קבוצה"... בשושו... ניקח ולא נחלוק. ניקח ולא נחזיר..
כאילו... מה נהיה פה?
ועוד להגיד "זה לא סותר"...
כמו אלה ששואלים אותם משהו "בקבוצה" והם נכנסים לפה לחפש תשובה ו"מדליפים" ל"קבוצה" - לוקחים ולא נותנים..
מעניין כמה מה"ידע" שנצבר "שם" (ונשמר) מגיע לפה..
יש שם ב"קבוצה" מישהו שתפקידו להגיד "רגע.. יש פה משהו שכדאי להעביר גם לג'יפולוג"?
כל הידע נשמר עאלק... למי בדיוק?
מה שנכתב פה, נגיש לכולם - לכולם!! לא רק לחברי האתר ולא רק למיוחסי "הקבוצה"... לכולם.
אז לא איכפת לי שחלק מה"כולם" הזה, זה גם "הקבוצה"... שישתמשו ושיהיה להם לבריאות. אם הייתי רוצה לעזור רק למיוחסים ושלא ידעו מה הפיתרונות הייתי כותב ב.."קבוצה"... לחבורה סגורה/מיוחדת.
פה זה עוזר לכולם - אתה יודע ..מין פלטפורמה חברתית פרימיטיבית שלא ... מפלה.
ועוד להסביר לי/לדרור/לנו שאני/אנחנו לא מבינים את הפלטפורמה..
זה מש ש"הדליק" אותי - ההתממות וחוסר ההבנה "מה בסך הכל אמרתי?!".
אני לא תומך בך פה.. מה אתה צריך אותי בפייסבוק שלך?
נראה לך ששם פתאום אהפוך לאחות רחמניה?
ממציאים את הגלגל ממש... קבוצת תמיכה בפייסבוק...
ואין לי פה שום רווחים מהתעבורה באתר ואין לי מניות ואני לא שותף לבעלות..
סתם הפרזיטיות עוברת גבולות.. מידי פעם.
לפעמים אני תוהה למה שירשורים/ הודעות אחדות נשארות ואחרות נמחקות.
חיים רכס עף מכאן ונחסם למרות הצבעוניות והתעבורה שלו ולטעמי הוא לא הזיק לאתר.
שרשורים כמו ההגבהות וכמו זה אשר לדעתי אין ספק שהם מזיקים לקהילה ולאתר נשארים לדמם.
למה פוסט כזה לא נעלם בדקה שעלה לכל השדים?
בסוף יהיו שיעלבו ויעזבו ובלי סיבה ממשית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
ממליץ לך לנסות את Tapatalk
בעקבותיה אכן ירד השימוש במחשב.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
+++
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שרשורים כמו ההגבהות וכמו זה אשר לדעתי אין ספק שהם מזיקים לקהילה ולאתר נשארים לדמם.
ואני, בניגוד לך, חושב שאין "שירשורים מזיקים".
מכל שירשור/פוסט לומדים ומקבלים פרופורציות.
ואלה ש"עוזבים"... הם תמיד "נשארים בקשר".. כמו חיים, שאף פעם לא טרח לקרוא את הפוסטים שלי אבל גילה בקיאות מפתיע בתוכנם.
ואלה שנעלבים - נו, טוף... בסופו של דבר הם הופכים לשרים בממשלה.
ואם תיזכר.. הנעלבים ועוזבים.. נעלבים ועוזבים בגלל שמחקו להם והעלימו להם/אותם אז.. מה בדיוק גורם יותר נזק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אתה ממש פגוע, תתאשת...
כן, אנשים מרגישים לא שייכים, אני יודע את זה כי בדרך כלל לפי כל מפגש אנשים כותבים לי (בעיקר בפייסבוק) שהם לא יודעים אם לבוא או לא, איך לחבור לקהילה, מה לעשות... זה טיב האדם. וכבר היה חבר אחד לפחות שעזב מפגש שתכנן לישון בו כי הרגיש זר בו ( המפגש בבקעה), גם אתם עם עצמכם יושבים במעגלים כמעט קבועים...
פייסבוק נגס לגיפולוג ווואטסאפ נגס לפייסבוק, והדבר הבא מנגוס גם לזה. ככה זה.
אישית אני בפייסבוק ופה כי כיף לי, וואטסאפ לא עושה לי את זה אז אני לא שם.
אל תתרגזו, אף אחד לא חייב לאף אחד כלום.
+100
לא תצליח לשנות את דעתם שת כל אלו שחושבים שפייסבוק גרוע...
אני בטוח שהם גם לא הבינו את המעבר לטלפון עם מסך מגע... מה היה רע במקלדת ?!
sent from my WJ
קבוצת Discovery Owners Israel (בעלי דיסקברי ישראל)
פייסבוק גרוע חד-משמעית כי למי שאין, לא יכול לגשת מבחוץ.
גוגל לא מאנדקס את התוכן, ובחיפוש זה לא עולה.
מה שאומר שהידע נשאר נחלת מי שמחובר לדף עצמו, והרחבת מעגל החברים תלויה בלבד מביא חבר, ולא גם בכאלו שמגיעים מהרשת.
בנוסף,
יש לא מעט סוגיות מכניות שלא ייחודיות לדגם או יצרן, ובאתר כמו גיפולוג, אתה מרוויח בגדול מהמאגר מידע טכני רחב ביותר, שאפשר ליישם אותו לעל דגם.
ההשוואה בין טלפון למחשב נכונה, אבל הפוך.
אתם חוזרים אחורה ממקום של דיון שקוף רב משתתפים לטלפון חד-קווי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בניגוד לתדמית הקשוחה,מעט מאד נמחק בג'יפולוג. חסימה של משתמש אמיתי היא אירוע נדיר ביותר. חסימות לתקופה ארוכה או לצמיתות - לא היו עשר ארועים ב15 שנים של האתר הזה. גם השטויות של רכס לא נמחקו, ואם תחפש בעזרת גוגל אתה יכול להתרפק בנוסטלגיה על הכל :rolleyes:. למה הוא נחסם? אתה יודע טוב מאד... כי הוא השתין על חוקי הפורום. שוב ושוב. וגם חרבן עליהם. ולא ניגב.
לגבי דברים שאתה חושב שכן צריכים להמחק בועז... מחיקת שרשור על פייסבוק או על משרד הרישוי, לא מעלימה את נושא הדיון.
חיים לא חריג ביחס לאחרים שעדיין מסתובבים כאן.
לדעתי אף פחות מכמה מהם.
*** מדברים על זה שבג'יפולוג לא מרבים למחוק, והנה מישהו חייב לבדוק... מה שנמחק פה לא קשור, כן אישי, אנחנו יודעים בדיוק לאן אתה מנסה להוביל, אז תפסיק. יש לך השגות? בערוץ פרטי. ***
חברים, יש הבדלים מהותיים בין הפלטפורמות השונות, לכ אחת היתרונות שלה.
המצב הוא שאנחנו מחפשים מידע ברשת העולמית, כל, אבל כל המידע עולה וצף מתוך פורומים ולא מתוך דפי פייסבוק.
הפייסבוק מבדל את חברי הקבוצות, או ליתר דיוק מבודד את התוכן הנרשם מהמרשתת.
מה לעשות, דה-פקטו, המידע עדיין מסתובבב בפורומים והרבה יותר קל לאיתור.
תנסה לדלות כתבות טכניות מפייסבוק, אני לא נתקלתי בתוצאות חיפוש ממקור זה כשהייתי צריך מידע טכני.