לגבי רעידות, טיפ ששווה לבדוק לפני שרצים הלאה, אם ברכב יש מיגון, לעיתים לאחר טיול שטח המיגון חוטף מכה ונוגע כעת ברכב במיקןם חדש באיזור המנוע וזה המקור לרעידות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
לגבי רעידות, טיפ ששווה לבדוק לפני שרצים הלאה, אם ברכב יש מיגון, לעיתים לאחר טיול שטח המיגון חוטף מכה ונוגע כעת ברכב במיקןם חדש באיזור המנוע וזה המקור לרעידות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
טוב אז ככה: ביום שישי לקחתי את הג'יפ למוסך המרכזי של טיוטה בי-ם וביקשתי שיחברו את האוטו למחשב ויבדקו אם יש איזה בעיה במזרקים. קיצר איש הדיאגנוסטיקה שלהם חיבר את המחשב וככה: המחשב לא זיהה תקלה כל שהיא (מצ"ב הפלט) אבל האיש הנ"ל טוען שהמנוע לא עובד עגול ושיש בעיה באחד המזרקים או כמה וכדאי לשפץ את כולם במחיר של 7-8 א"שח. שאלתי אותו איך יכול להיות שאם יש באמת בעיה במזרקים הוא לא יכול לזהות אותה וגם אם הוא לא יכול לזהות אותה למש לשפץ את כולם?. הוא טען שהם לא מוכנים לקחת אחריות אם ישפצו רק את הבעעיתי ואחרי שבועיים יקרה משהו ואני אבוא בטענות כלפיהם. שאלתי אותו מה זה אומר שיפוץ מזרקים? הוא אמר מפרקים את המזרקים שולחים אותם למכון דיזל מוכר ואמין בי-ם (זה נכון) והוא ישפץ את המזרק או המזרקים התקולים. שאלתי אותו אם המחיר הנ"ל מתייחס לשיפוץ של כולם או ל-"הוא ישפץ את התקולים" בקיצור הם חבורת מקטני ראש ולא שאני מתקמצן על הטיפול בבעיה אלא נראה לי שהם יפרקו את המזרקים ישלחו לו הוא ישפץ רק את התקול ואני ישלם על שיפוץ של כל האינגקטורים.
אשמח לעצות.
תודה מראש
- - - Updated - - -
קובץ מצורף 105938
עוד משהו: הוא הוא הוציא את מדיד השמן ומרח אותו על האצבע אחר כך הוא לחץ את האצבע על נייר טואלט וטען ששמן לא נדבק הוא לא נספג או משהו כזה ומה שנספג בנייר הטואלט זה סולר ולכן יש בעיה באחד המזרקים. מודה שהאירוע היה די דרמטי............
רצית להתחבר למחשב ובגלל זה היית צריך מוסך יבואן, סבבה.
עכשיו ידוע לך על בעיה באחד (או יותר) מהמזרקים ולזה אתה לא צריך מוסך מורשה יבואן, אז מה מונע ממך לגשת למוסך מקצועי שמכיר את הרכב הזה ויכול לתת לך חוו"ד והצעת מחיר נוספת?
בחרתי ללכת לטיוטה בגלל שהם מוסך מרכזי וכו' אבל כמו שאמרת זה כנראה היה סתם.
בכל אופן העליתי את הפוסט כדי לקבל ייעוץ מחברי הפורום כי אני מאמין שחבר'ה פה נתקלו בבעיה כזאת בעבר.
אגב, איזה חוו"ד יהיה למוסך אחר? שים את העניין הכספי בצד רגע,המטרה היא שיזההו את הבעיה לא שיגידו "שמע יש לך מזרק תקול בוא נשפץ את כולם"
אם אתה מכניס יד לפיילה של שמן מנוע דיזל והיא יוצאת נקייה, זה מעיד על סולר בשמן. כנ"ל לגבי ניגוב המדיד ביד.
זה אכן נשמע כמו בדיקה פרימיטיבית, אבל זה המצב.
לגבי תיקון מזרק בודד, זה באמת יוצר בעיות שירותיות. אם מזרק אחד לא תקין, יש סבירות גבוהה שגם האחרים בדרך. משפצים מזרק בודד, עוד שבועיים מזרק אחר מתפגר, ועכשיו בעל הרכב מצפה מהמוסך שיתקן אותו באחריות כי הוא כבר שיפץ מזרק. הוא לא מתעניין בפרטים, וגם לא בעובדה שניסו לצמצם לו את העלות בתיקון הראשון.
בזמנו, כשעבדתי במוסך, גם אני למדתי מהלקוחות לא לנסות להוזיל את התיקון. אני הלכתי עם זה צעד אחד הלאה וגם לא הסכמתי לשיפוץ (בדגם מסוים שאחוזי הצלחת השיפוץ בו היו רחוקים ממאה אחוז) . רק חדש וכולם ביחד.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אני לא מדבר על המתנה ונוזלים מופרדים, אלא שאתה נוגע בשמן עצמו, שהוא שחור לגמרי, והיד יוצאת נקייה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אז ככה, לאחר התעייצויות גם בפורום וגם בטיוטה היום האוטו יצא משיפוץ של המזרקים במכון דיזל בירושלים גם נוקה הEGR והוחלף פילטר סולר, כמובן שכל החלקים מקוריים. לעיניינו הרכב עדיין רועד יותר מהרגיל לדעתי אגב שדליקים מזגן הרעידות מפסיקות, ואולי אני סתם פרנואיד......
עצות רבותיי עצות.
חברים, צריך את עצותיכם...