זה לא קשור לסופה, או ג'יפ אחר, או רכב שטח בכלל.
על הסופה שלך עבדה כנראה גורילה אנאלפאביתית מצוידת בפטיש אוויר.
אין לי פתרון בשבילך. הברגות טחונות זה סרט רע.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
Printable View
זה לא קשור לסופה, או ג'יפ אחר, או רכב שטח בכלל.
על הסופה שלך עבדה כנראה גורילה אנאלפאביתית מצוידת בפטיש אוויר.
אין לי פתרון בשבילך. הברגות טחונות זה סרט רע.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
הציריה בסרן הזה מחזיקה את מכלול הנאבה. כנראה שהציריה נגזרה מזמן והוא לא תיקן. מאחר ולא היה קונטרה אז כל מכלול הנאבה התפרק. קרה לי בטנדר שלי אבל אני אידיוט נסעתי ללא ציריה
אתה טועה - הסרט החדש עם הגורילה האנאלפבתית המצוידת בפטיש האויר שמתקנת כל דבר - ממש טוב!
לקחתי את הילדות אתמול בערב - מומלץ!
קובץ מצורף 105377
אם יש משהו שמוריד את החשק לתחזק רכב זה טחינת הברגות ועבודה חובבנית על חשמל הרכב...
חשמל אפשר לראות כשבודקים לפני קניה. הברגות זה אגרוף מתחת לחגורה
בועז אפשר להרגיש את הדברים האלו, את רמת התחזוקה, לפני הקנייה, ואפילו בטלפון.
אני מחפש סופה כידוע כבר מספר חודשים... בדקתי כמה. עדיין אין לי סופה :rolleyes:
נמרוד, לא בדקת מספיק, כי החלטת שהמחירים מוגזמים.
אז תחליט אם זה מה שאתה רוצה ואם כן, תפנה לך שלושה-ארבעה סופ"שים ולך לבדוק ג'יפים.
אני כבר אומר לך - אתה תצבור הרבה מאות קילומטרים במסעות לקצווי הארץ עד שתמצא את הכלה....
זה מה שאני עשיתי עד שמצאתי סופה שלהערכתי היתה בסיס טוב להתחיל ממנו.
כדאי שתשנה סוויץ בראש. להזכיר - זה רכב שכבר לא נפוץ ונותרו ממנו בשוק האזרחי רק כמה מאות אקזמפלרים. רק מיעוטם ברמת תחזוקה סבירה עד טובה שהבעלים שלהם מחזיקים בהם שנים רבות והשקיעו בהם לא מעט כסף והרבה עבודה ואהבה ורובם כמובן לא למכירה. אלה שכן - לא בא לך לשלם את המחירים הגבוהים יחסית שנדרשים עבור כלים במצב ראוי וזו זכותך, אבל את המשפט Pay Peanuts, Get monkeys אתה מכיר - לתחושתי, אם תכוון נמוך מדי, בסוף תשלם אולי 10-15K פחות, אבל תקבל אוטו כמו של פות"ש.
אז דיר בלק.
דרור כמובן שאתה צודק.
אני מנחש אגב שפות"ש שילם לא מעט כסף.
אין היום סופות ממש זולות. גם הנבלות.
יש מעט כלים. עוד יותר מעט למכירה וזה עניין של היצע וביקוש. לכן המחירים גבוהים.
הם גם לא נמכרים מהר - כשאתה נוהג בג'יפ ביומיום, תקבל כל יומיים הצעה ממישהו "שרוצה לקנות אותו עכשיו" וגם ישאירו לך פתקים על החלון "מעוניין לקנות את הרכב" עם מס' טלפון, אבל כשבאמת תציע אותו למכירה הוא יכול לחכות חודשים ארוכים.
ובכל זאת אנשים לא מורידים שקל במחיר.
אולי זה גם עניין פסיכולוגי. כמו עם כל מכונית מיוחדת שמהווה עבור בעליה תחביב ומושא תשוקה - לאישה נמאס מה"מאהבת" והיא לוחצת למכור, אז דורשים מחיר שהולם את ההשקעה המצטברת ומרתיע קונים פוטנציאליים ותמיד אפשר לומר למפקדת "מה את רוצה? השוק חלש, אין קונים". מין הסתם היא גם לא תסכים למכור בזול..... וככה יש שקט בבית. וגם ג'יפ.
וגם בסיקסים ובדיפנדרים ובהיילקסים ובסמוראים הארוכים זה ככה. כלים טובים מתומחרים גבוה, מה שמושך למעלה גם את הנבלות.
אז מה? תוותר?..... זו גם אופציה. כבר יש לך את הטנדר לטיולים אז מה אתה בלחץ. מה גם שעם הצמיגים והנעילה שלו הוא יכול לשוטט כמות שהוא גם במסלולים הלא קלים.... בינתים אתה יכול להתחיל לשחק בג'יפים זחלני סלעים בשלט רחוק. כיף גדול, בחיי.
אם התפרקה לך נאבה היא היתה במצב הרבה מעבר לקטטוני, זה קורה במקרים נדירים מאוד אבל קנית ג'יפ מחאפר ולרובנו זה קרה.
לגביי החופש ביוק - את החופש בין הקרונה לפיניון אתה לא יכול לבדוק דרך הפיניון. מה שאתה צריך לבדוק ביוק זה חופש פנימה החוצה, וחופש היקפי - כלומר כשאתה מחזיק את היוק בידיים ומנסה להזיז אותו מעלה מטה ולצדדים. אם יש תזוזה כלשהי פנימה-החוצה או לצדדים או שהאום פתוח או שיש בעיה במיסב העליון של הפניון - ב2 המקרים לא לדחות כי זה יעלה ביוקר בסוף.
לגביי הסרן האחורי, השיטה של מיסב וטבעת לחץ נפוצה בלא מעט סרנים ואין עם זה שום בעיה כאשר החלקים תקינים והעבודה נעשית כמו שצריך. אני חוזר - שום בעיה, תהיה רגוע.
לגביי ענייני ההברגות - לא סוף העולם. עדיף שתשבור את הראש בחניה בבית ולא בשטח חלילה. סה"כ מה שאתה מתאר זה לא דברים נדירים לג'יפ כמו סופה שטופל בתחזוקת שבר.
לסכם לך - מה שקרה לך עם הגלגל הקדמי לא קורה ולא יקרה לעולם ברכב מטופל. כדי להגיע למצב שנאבה מתפרקת היא צריכה להיות במצב הרבה מעבר לגמור והאמת שזה משהו שרואים בבדיקה בקלות אבל זה כבר מים שעברו בנהר.
בקיצור תרגיע, הכל טוב. קנית סופה ממוצעת מינוס ביחס לשוק. קח אויר טפל באהבה ותקבל ממנה בחזרה.
להוסיף על דברי קודמיי, אל תיתן לנתוני הפתיחה הגרועים לשבור אותך.
אחרי יישור קו כמו שצריך, אתה תשב יום אחד במרפסת ותיזכר בימים הקשים ההם שהיא האכילה אותך קש... ואז תרד למטה, תתניע ותצא אל המרחב. ולא תתחרט אפילו לרגע.
אני יכול להציע לך עזרה חברית מורלית ו\או טכנית אם תרצה בה"פ, ואני משוכנע שעוד רבים וטובים כאן.
אהלן 33...
נראה לי שהתחלתם ברגל שמאל....או גלגל במקרה הזה....:-)
מאיזה אזור אתה?
אם אתה מאזור הצפון, אתה מוזמן להפגש, נעזור לך ביישור ראשוני....
בסופה גם יישור קו רציני, אם אתה עושה אותו לבד לא אמור להיות כל כך יקר (בהנחה שלא צריך להחליף את כל המכלולים) הכל יחסי כמובן...
בהצלחה
רותם
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk