מעולה!
תודה.
אני אשב על זה בימים הקרובים ומניח שבטח יהיו עוד כמה שאלות ספציפיות לגבי מעברי רכבת/כבישים וכד'.
Printable View
טוב, מתחילים להתכנס.
כרגע יש לי פער מידע בין גבעת השלשה ליער קולה:
מה הדרך הנוחה והבטוחה ביותר (מבחינת חסימות)- האם ניתן לנסוע בין כפר סירקין לכביש 6? האם ממזרח או ממערב לפסי הרכבת?
איפה הכי כדאי לעבור את כביש 6 וכביש 444 מזרחה לכיוון נחשונים/אלעד/יער-צומת קולה?
אני מעריך שעדיף לעבור את מחלף נחשונים עדין מצידו המערבי ורק אחרי זה לחצות. האם בגשר החקלאי ליד נחשונים? האם במעבר התחתי שמדרום לו? האם עדיף להמשיך דרומה עד אזור גבעת כח ואז לעלות על כביש 444 ולחזור לכיוון צומת קולה?
אני ממש חושש מחסימות באזור הזה וממש קריטי לי לדעת מה צפוי כבר בשלב התכנון. לא אוכל להתעכב במסלול. ייתכן שאסע שם בשעות החושך.
אנא המלצותיכם המבוססות על ניסיון מהתקופה האחרונה.
תודה מראש.
אוקי יש מסלול מוכן, תיאורטית, מגבעת השלשה למחלף קרית גת.
יש כמה מקומות שבעמוד ענן מצוינות חסימות בקרבת הדרך, להבנתי לא בהכרח משפיעות על הציר אבל קשה לקבוע.
אני מצרף אותו כאן, אשמח לדעתכם.
אני בעבודה לא יכול לפתוח את הקובץ.
עשיתי משהו זריז כדי להבהיר את הקטע בין גבעת השלושה לקולה.
אם תסתכל טוב תמצא מספרים בתמונה.
קובץ מצורף 106184.
1- מעבר כביש בין אפק לשטחים שממזרח לגבעת השלושה.
2-מעבר מתחת לכביש 6 לוקחים את הגדה הדורמית
3-מעבר ואדי פיראטי קבוע- נכון לא מנומס, אבל המעבר הזה כבר כל כך קבוע....
4-מעבר מתחת לכביש 444
במעבר 4 אתה עולה על הרמפה ימינה (דרומה) ופונה ימינה בכביש פנימי, מגיע לצומת X (ימינה לרמזור שמאלה ליער קולה)פונה שמאלה מקיף את הקיבוץ ונכנס ליער קולה.
(מצטער על התמונה הגרועה)
עריכה : תמונה עם מספרים טיפה יותר גדולים .
קובץ מצורף 106185
סחתיין אומי. תודה.
(אתה יכול לשמור את הקובץ שצירפתי ולפתוח אותו בעמוד ענן בכל מחשב)
שאלות הבהרה:
1. האם מה שהצעת (שעכשיו הוא מובן) עדיף על מה שאני תכננתי? (בגדול- המשך נסיעה דרומה מגבעת השלשה בין הרכבת לכביש 6, מעבר מתחת למחלף נחשונים ומעבר על הגשר החקלאי עד לכניסה לנחשונים, מדרום לקיבוץ). האם המעברים של האמבטיה והמעבר הפיראטי עבירים גם לאחר גשמים?
2. כניסה ליער קולה לפי ההסבר שלך- מקיפים את קיבוץ נחשונים מצפון וממזרח? אם כן שים לב שיש בעמוד ענן התראה על חסימה בכניסה הזו.
3. האם הדרכים שממשיכות ממזרח לנחשונים דרומה עד כביש 465 פתוחות ומהירות?ציטוט:
כניסה ליער נחשונים . שימו לב : לאחרונה הונחו אבנים החוסמות את הגישה ליער . קחו בחשבון !! עם אופניים אין בעייה כמו תמיד!!
אני לא מכיר את הדרך שתיארת, אולי בסופש אוכל לקפוץ לבדוק. החסימה היא מצפון למחצבה, השביל שאתה רוצה הוא בין הסימונים הדרומיים של המחצבה לקיבוץ עצמו. (יש גם כניסות פיראטיות למחצבה אבל זה כבר ממש לא יפה....)
המעבר הפיראטי יכול להיות קשה אחרי גשם.
כשהיה בוץ רק למטה החיפושית עברה בגז בריא. אני מאמין שג'יפ סביר יעלה גם עם קצת בוץ על הגדות.
הערות:
1. השביל/כביש ממוזליאום מזור לכיוון דרום חסום.יש לעלות בשביל ישראל לכיוון המצבה ומשם להמשיך לפי התכנון.
2.היציאה לכביש ליד כרמי יוסף חסומה בדרך כלל,אפשר להכנס לישוב עצמו ולצאת לכביש ביציאה הראשית.
משם תחליט אם לפנות ימינה או שמאלה(עדיף מבחינה בטיחותית)ולהכנס לשביל השחור לכיוון משמר דוד.
עוד אפשרות לחתוך מתל גזר ליער המגינים ולצאת משם.
3.הנסיעה בקטע האחרון מתל צפית לאורך כביש 6 נראית לי מיותרת,כדאי לשקול נסיעה בדרך הנוף עד בית ניר
ומשם קטע כביש עד ליער.
עריכה:
עכשיו ראיתי שאתה נוסע מנחשונים על כביש 444,אז ההערה מס.1 לא רלונטית,למרות שחבל לוותר על הקטע ביער כ"ח (קולה).
כמו כן קטע ההמשך לכיוון שוהם הוא שטח אש עם כל המשתמע.
הדרך שמקבילה למחצבת מגדל צדק (שבין המחצבה לנחשונים) לא מגיעה יותר לכיוון נחל שילה. במקום מתבצעים עבודות לסלילת כביש נוסף לעיר אלעד.
קובץ מצורף 106190מצורפת תמונה, מסומנת הדרך העוקפת את נחשונים שמתחברת לעוקף אלעד.
היתי שם השבת. אני נכנסתי לנחל שילה דרך המחצבה, ואז עליתי לכיוון מחסני התחמושת או מה שזה מזרחית לאלעד ומשם התחברתי לשביל ואז יצאתי לנחשונים בדרך המסומנת בתמונה.
העליה מנחל שילה מאוד פיקנטית :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...aaf9a5f8dc.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...cbe974bb8d.jpg
עליה נחמדה עם מספר מדרגות סלע לבחירה לפי רמות קושי, נראה כמו משהו שמדריכי נהיגת שטח אוהבים. בעמוד ענן נקרא מעלה שילה. העליה מאתגרת לפי בחירתך מאחר ויש מספר שבילים מקבילים. חוץ מזה האזור כולו עכשיו ירוק ומאוד יפה
קצת איבדתי אותכם עם כל האופציות...
נגדיר- אני רוצה להתקדם מאזור נחשונים לכיוון שהם, להבנתי הכי נכון לרדת מכביש 265 דרומה לכיוון הכביש הפנימי של מתקן אדם עד המחצבה ומשם לא"ת שהם.
קיימות 3 אופציות:
א. להקיף את נחשונים מצפון וממזרח ולרדת דרומה דרך אנדרטת אלכסנדרוני עד חציית כביש 265.
ב. דרך מוזוליאום מזור ומשם דרך הכביש הפנימי/שביל ישראל עד לאנדרטת אלכסנדרוני ואז כנ"ל.
ג. דרך כביש 444 ואז כביש 265. (עם החיסרון של לעלות על הכביש)
אופציה א- לדבריכם אין חסימה בשביל שצמוד למחצבה מדרום? (בעמוד ענן מתוארת חסימה). לא מחפש לרדת לנחל שילה ולעלות בעליה האתגרית.
אופציה ב- איפה בדיוק החסימה? איך עוקפים אותה?
האם חציית כביש 6 ו- 444 והגעה לנחשונים דרך המעבר החלקאי אפשרית?
במידה ואכן היציאה לכביש מתל גזר תהיה חסומה הכניסה מהשטח לכרמי יוסף לא חסומה? זה יהיה בלילה כנראה. (במפות שביל נט שיש לי מסומן שיש חסימות)
אשמח להתייחסותך לקטע מהכביש עד משמר דוד כפי שסימנתי. הבחירה שלי היתה כדי להימנע משערים ששוב, בעמוד ענן יש שם כמה הערות בנושא.
אופציית יער המגנים אכן נראית סבירה השאלה אם על השביל השחור עד משמר דוד/נחל שחם לא יהיו חסימות. האם ניתן לצאת לכביש דרך נחל שחם ולחסוך את הסיבוב של השביל השחור?
הערתך מובנת אבל יש סיבה לקיצור הזה.
מה לגבי הציר באיזור תחנת נחל שורק וההמשך דרומה לכיוון תל מקנה? אפשרי? אין גדרות/חסימות?
מדובר על גבול שטח האש והיצמדות לציר הראשי הסלול. לדעתך זה בעייתי? משוהם דרומה אני מניח שהערתך גם רלוונטית?
בתצלום שהעלו. דרומית למחצבה בדיוק בנקודה שהקו האדום מתעקל יש חסימה.
לגבי א ו ב:שתי האופציות טובות,כניסה למוזליאום ונסיעה בשביל ישראל לחציית כביש 265 זו האופציה הקצרה והמהירה.
הסיבוב דרך המחצבה(אין חסימה נכון לשבוע שעבר) והמשך דרומה על השביל האדום הוא ארוך יותר ואיטי,לא אתגרי אבל מעט מג'עג'ע
ויביא אותך דרך נחל מזור למצבת אלכסנדרוני.
ככל הידוע לי השביל הסלול מכביש 265 לכיוון שהם נמצא בשטח אש,יש שילוט שמתריע על כך,יש צורך לתאם.
לגבי כרמי יוסף,מציע לחתוך לכיוון יער המגינים,בחלקו הדרומי/מערבי של היער יש שביל לאורך פאת היער,איתו אתה יכול לחצות את הכביש
ולנסוע בשביל מדרום למשמר דוד דרך גן הפסלים (אופציה להפסקה) ומשם לתכנון המקורי.
ההמשך דרומה מתחנת שורק לא ידוע לי.
מציע שתדבר עם הגולש e-pit@m. יער קולה נחל שילה וגבעת השלושה הם השטח שלו.
אסף.
טוב, כרגע עדיין יש לי פער קטן בקטע מגבעת השלשה לנחשונים, במיוחד בקטע המסומן בתמונה המצורפת.
מכיוון שצפויים בתחילת שבוע הבא גשמים שעשויים להיות חזקים (אני אהיה שם בחמישי) אני מעדיף להימנע מהגעה לנחשונים דרך האמבטיה והחצייה של נחל שילה כמו שאומי הציע מצפון למחלף נחשונים.
האופציה המועדפת עלי היא להמשיך דרומה עד המעבר החקלאי שנמצא ממש מערבית לנחשונים. אממה, ממה שהצלחתי לראות במפות ובתצ"אות:
א. עשויות להיות חסימות בציר שממערב לפסים ליד כפר סירקין בגלל עבודות שיש בשטח.
ב. אם אני נשאר ממערב לפסים דרומה אין לי מעבר מתאים של הפסים מזרחה לכיוון הגשר החקלאי.
ג. הציר שממזרח לפסים דרומה מכפר סירקין נראה שעובר במטע/כרם וממה שהצלחתי לזהות בתצ"אות הוא גם מגודר שזה רע (שער?).
שאלת ווידוא נוספת- אשמח אם תבחנו את הציר שתכננתי מצפון למחלף קסם ועד היציאה מפארק אפק לגבעת השלשה. האם הוא אפשרי וחלק?
מצורפות מפות של הקטע ממחלף קסם והקטע מגבעת השלשה, וכן 2 תצ"אות של הקטע מקסם עד גבעת השלשה.
תודה מראש.
(אני מבטיח לעדכן אחרי שכל המבצע הזה יסתיים...)
עכשיו הבנתי שפארק אפק הוא הוא שמורה בתשלום.
האם הציר שסימנתי עובר בתחומי האתר הסגור?
יש מגבלה כלשהי להגיע מצפון ולצאת כפי שסימנתי? שעות מסוימות?
כמו שכבר כתבתי- אני חלש מאוד באזור הזה של הארץ...
(חברינו e-pit@m לא הכי זמין בימים אלו, אני מניח שיש עוד כמה חברים כאן שיודעים)
אם יש למישהו את המידע אני ממשך אשמח לקבל החלטות הערב.
תודה לכולם!
לדעתי אתה נוסע מחוץ לגדר של פארק אפק, אבל שים לב השבוע ירד גשם חזק בעייתי בחלק מהציר.
מקסימום סע מנהלתית מתחנת רכבת ראש העין עד צומת נחשונים ומשם כנס ליער קולה.