ברלי לא מבין כלום בעיצוב...
הנה עוד אחד יפיפה
קובץ מצורף 105701
Printable View
ברלי לא מבין כלום בעיצוב...
הנה עוד אחד יפיפה
קובץ מצורף 105701
יש לי דיפנדר.
וזה כבר השני שלי.
למה ציפיתם, לשיקול דעת סביר?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
...היתה לי הרגשה שמישהו יגזים עם האופנה המוזרה של ה TREE SLIDERS...
אסף.
יופי זה עיניין סובייקטיבי, אצלי זה פרקטי
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...7a54af7947.jpg
כלוב חיצוני הוא רעיון לא משהו.
כלוב הוא במהות קוביה שנועדה להגן על התוכן שלה. תגדירו נפח שעליו צריך להגן, ואפשר לתכנן כלוב.
כלוב פנימי מגן על הנוסעים.
כלוב חיצוני מגן על פח הרכב*
ההבדל בנפח המוגן הוא לכן משמעותי ביותר - להערכתי יותר מכפול. אילוסטרציה זריזה לעיונכם - סתם קוביות, עוד בלי אלכסונים, צלעות וחיזוקים כלשהם.
כדי לספק את אותה הגנה - הכלוב יצתרך לא קצת יותר ברזל - אלא הרבה, הרבה יותר. אלון העריך תוספת של 15-30 קילו. אני מוסיף - כפול 10. אם בכלל אפשרי לספק את אותה רמת הגנה בלי אלכסונים במבט החזית של הרכב, שאין שום בעייה להכניס לכלוב פנימי, מינימום של אלכסון אחד בקשת הראשית מאחורי הספסל האחורי, ולעומת זאת אין דרך בעצם לבצע בכלוב חיצוני.
קובץ מצורף 106056
*אם תגידו לי שלא, כלוב חיצוני לא נועד להגן על הפח אלא על הנוסעים: אז אני אגד לכם שהוא מיותר לחלוטין. כי מרכב של רכב שטח מודרני סגור מגן על הנוסעים בצורה טובה מאד בכל תרחישי השטח הטיוליים - הוא מתוכנן ככלוב התהפכות לכל דבר, והפח של הרכב תפקידו לקרוס בהתהפכות.
נמרוד, ההשוואה שלי היא בין כלוב פנימי ללא אלכסונים לחיצוני ללא אלכסונים, והאמירה לגבי רק כשאין ברירה ושמיותר ברכב מודרני נאמרה.
בהשוואה הזו זה 15-30 ק"ג, אבל נכון - זה לא אותה הגנה. כאן האמירה היא שזה אולי פחות, אבל בהחלט מספיק כל עוד מדובר על משהו שנראה לי כמו אביזר בטיחות בסיסי ברכבים שאין להם, כמו סופה או דיפנדר. תשווה לקשת התהפכות בודדת ותראה שאני צודק - זה לא כלוב למרוצים, אבל זה מגן על הנוסעים בכל תרחיש סביר שרכב מודרני מגן עליהם בו ולפחות באותה מידה..
נמרוד תודה על ההשקעה! ההשוואה שלך לא מדוייקת בדוגמא שהצגתי. ההבדל צריך להיות בטנדר בתוך תא הנוסעים ומחוץ לתא הנוסעים ולא דיפנדר 110 בהגנה רק על הנוסעים או על כל המרכב.
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
הוא ענה על זה, ואני מסכים איתו. בפנים, בחוץ זה מיותר.
תודה אלון אבל זו לא הייתה השאלה....
טיוטה היילקס
ומה הבעייה עם גגון מעל הארגז? גם על הקבינה אפשר גגון, 100 קילו על הגג לא יזיקו.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
חושב על אוהל גג מעל הקבינה
גם הולך. זה, נגיד 50-60 קילו גג בנסיעה, 200 קילו ( לא יודע מה משקל הנפשות...) - סטטי, ואולי עם רגל/סולם הצידה או אחורה שנושאים בעומס. זה לא ביג דיל, אתה לא צריך להמציא פתרונות.
מאד נפוץ בחול להתקין אוהל גג מעל לארגז, על קשתות.