לא אמרתי שזה לא בסדר... אמרתי שלי זה לא התאים...
Printable View
לא אמרתי שזה לא בסדר... אמרתי שלי זה לא התאים...
כפתור דיווח??
זה לא העניין של ההמלצה או המצוקה.
המלצות הן דבר מבורך אבל כשהן באות ממשתמש פעיל בפורום.
משתמש שנכנס רק בכדי להמליץ חשוד כמקדם מכירות באופן מיידי.
אין ערך כמעט להמלצה מזר גמור שמניעיו לא גלויים ומוכרים.
לגבי הכפתור דיווח-
( גם מהטאפאטוק)
באייפון, נגיעה קצרה על התגובה, עוד, דיווח
more> report
קובץ מצורף 105702
חברים
תודה על האיזון, הוא חשוב.
מבין עכשיו טוב יותר את החששות של האנשים, עדיין חושב שיש דרך להתנסח.
אתמול, כשהבנתי את עומק השבר שבו אני מצוי התקשרתי לכל חבריי לעזרה
אנשים טובים שעזבו הכל ובאו (שני לנדקרוזר, אחד רייזר וסליברדו).
הלנדקרוזר בנסיון לעזור התחפר גם.לא היה יכולת להגיע אלי בלי כננת או טרקטור
אובדי עצות, התחלנו לחפש חברות מקצועיות. אשתי עשתה את הטלפונים מהבית, רובם אמרו שמחיר הוא מ 700 ש"ח וצפונה, תלוי מצב בשטח.
אני אישית (אופטימי בד"כ) כבר ראיתי איך אני נשאר כל הלילה בשטח ולכן עשינו את הקריאה. אשתי ציינה בפני שכל המחלצים היו אדיבים בטלפון ונשמע שלא מחפשים לסחוט אותה על המצוקה, רק מסבירים שמדובר בעלות לא קטנה.
היתרון שלהם היה שהמחיר היה FIX PRICE והם היו אופטימים ביכולתם (אחרים אמרו שהם יבואו ויראו)
ולכן היא בחרה בהם.
החבר'ה עבדו מאוד קשה לחלץ אותי, גם לילה,גם קר מאוד והכל בבוץ,
כמישהו שחווה את זה פעם ראשונה התרשמתי מהם מאוד ולכן טרחתי לציין את זה פה.
כיף לשמוע שיש אנשים טובים שעוזבים הכל ובאים לעזרה
בטוח שהפורום מורכב מאנשים מצוינים
נתראה בשטח
רועי
יש גם אנשים טובים שעוזבים הכל ובאים לעזור בשביל כסף כי זו פרנסה לגיטימית, שלומי והחבורה הם כאלו, וחלקם הגדול אפילו חברים כאן בפורום כך שיש אפילו חפיפה...
בכל מקרה, ברוך הבא.
אסף.
זה גם לא באופי שלי ושל עוד רבים וטובים כאן לדרוש כסף עבור חילוץ. לא נעים, כי בכל זאת כולנו ג'יפאים, חברים/אחים לתחביב. אבל.
לא יודע במה אתה עוסק לפרנסתך, אבל כנראה שלא היית מרגיש כל כך נוח אם העבודה שממנה אתה מתפרנס ומגדל את הילדים שלך, שלמדת וטרחת להתקדם בה, היתה הופכת פתאום למשהו שבעיני רבים ראוי שתיעשה בהתנדבות, חינם אין כסף? רק בגלל סולידריות/חברות/ציונות/מחק את המיותר?.... ומה לעשות, גם חילוצים זו פרנסה. מישהו חי מזה, השקיע כסף רב בציוד (כננות, רצועות, מכפילי כוח, הייליפטים וכו', זה מצטבר לאלפי שקלים רבים), זמין 24/7 לקריאות גם אם חם/קר/גשם/שלג/ערב חג/ארוחת שבת וכו'. זו עבודה. עבודה קשה, ששכרה בצידה.
אז לחברים/מכרים/גולשים בג'יפולוג שזקוקים לעזרה - אם זה מסתדר, אני אצא לכבודכם באישון הלילה גם למקומות הזויים. כבר עשיתי את זה. לא ארצה מכם דבר (אבל גם לא אסרב אם תזמינו אותי לקפה/בירה אחרי...:rolleyes:)
נתקלתי בשטח במישהו שזקוק לחילוץ/עזרה? כמובן שאעשה כל מאמץ לסייע. גם זה כבר היה ולא פעם אחת.
מישהו תקוע בשטח בעייתי וירד הלילה? אני נשאר איתו. גם את זה כבר עשיתי ולא פעם אחת.
אבל האם יש איזה "קוד ג'יפאי" בעולם שמחייב אותי ו/או אותך לצאת במיוחד, לחלץ מישהו שאין לנו מושג מיהו בכלל?... ועוד אחר כך גם לחטוף ממנו תביעה כי במהלך החילוץ נשרט לו הפגוש או נפל לו האגזוז?.... מותר לנו להחליט את מי אנחנו יוצאים לחלץ גם אם תרד אש מהשמיים, ומי יתכבד ויתקשר לחברים שלו ואם זה לא מסתדר - יזמין במטותא את RESC4U או כל מחלץ מקצועי אחר.
אני רק הערה קטנה שציינתי גם במקומות אחרים בנושא זה
אישית אני חבר בקבוצות הגיפאים המתנדבים כמו תופעת טבע ועוד, ואני יוצא בממוצע כפעם בשבוע לחילות בהתנדבות ועד היום גם חולצתי כ3 פעמים,
לדעתי יש מקום לחבורה כזו מיקצועית ובתשלום אבל היא בעיקר עבור אנשים שעובדים בשטח (לעומת מטיילים בשטח) וכאשר נתקע רכב עבודה או רכב בזמן עבודה והזמן לחילות הוא קריטי - עדיף שיהיה לך מינוי למישהו שזמן התגובה שלו הוא צפוי ומיומנותו מוכחת כדי שלא תפסיד זמן עבודה יקר או תאחר לפגישה הבאה
כמו כן אם מישהו זילזל בהגיון הבטיחות המינימאלי והלך לעלות את "מעלה הגברים" מעל מול קרית חרושת , לבד , לילה גשום ובשעות הלילה וניתקע באמצע בסכנת התהפכות לרכב, לא הגיוני שיסכן 4-5 מתנדבים במשך שעות באמצע הסופה אלא יזמין חילוץ מקצועי בשכר וישלם על טעותו (כי חילוץ משם בלילה הוא ממש סכנת חיים ולא מיועד לחובבים)
כמו כן יש אזורים כמו הבולענים במרחב ים המלח שאין שם כיסוי יעיל של מתנדבים ולכוחות החילוץ מעין גדי אסור לסייע בחילוצים כאלה מבחינת הביטוח אלא מותר להם אך ורק לחלץ אנשים וחיי אדם - לכן כדאי מאד שיהיה שם כוח מקצועי זמין לחילות ולא "גזלן יחפן מקומי:
בקיצור ביום יום ממש טוב , יעיל ונחמד שיש כל כך הרבה חברים שעוזרים אחד לשני כנ"ל בתיקון נזילת מיים בברז בבית או בתיקון חשמלי קטן אבל העזרות ההדדיות אינם במקום שירות מקצועי של בעלי מקצוע, כמו שיש מוסכים לתיקוני רכב מלבד "מוסכי וסדנאות מדרכה"
ב ה צ ל ח ה ובבטיחות ומתנדבים וגם לחברים שמתפרנסים בהגינות מגרירה בטיחותית (כל עוד הם לא גוזלים אלפי שקלים לחילוץ)
ליאור, גם אותך אני אשאל - מה זה "גוזלים"? מה זה מחיר סביר ומה זה "גזילה"?
למה התעריף המקובל עבור עבודת החילוץ נחשב ל"גזילה" אבל לשלם 200 שקל לשעת עבודה במוסך זה בסדר גמור, או 400 שקלים לשעה של פסיכולוג זה בסדר? למה לא תדרוש מהמוסכניק לתקן את הרכב שלך בהתנדבות?
קבוצות המחלצים המתנדבים זה באמת משהו נפלא, אבל האם זה מתוך חסידות-אומות-העולם או סתם כי אתם נהנים מהאקשן?
כל אחד כזה שעוזר לאחרים מרגיש נפלא והוא גם כנראה בנאדם נפלא, אבל לא חושב לרגע שייתכן שהוא כורת את פרנסתו של מחלץ מקצועי שמתפרנס מחילוצים.
נניח שהיה לך דוכן פלאפל. פתאום מישהו היה תוקע מולך דוכן משלו ומחלק מנות פלאפל בחינם לכל דיכפין. מה יש, זכותו. איך היית מרגיש?
זה מזכיר לי את כל "כתבי הרכב" שתמורת פרסום הגיגיהם וקבלת קרדיט במגזין כזה או אחר היו מוכנים לכתוב אפילו לא בגרוש וחצי אלא בחינם אין-כסף. אין להם דאגות פרנסה כי עבודה אחרת ממילא יש להם, אבל זה נראה להם נורא מגניב לקחת פעם בשבוע רכב מיבואן ליומיים, להינות ממנו, לכתוב מה שבא להם (כי זה בחינם, אז אף אחד לא בודק או מתקן להם או בא בטענות על המקצועיות. או היעדרה) ואחרי כמה שבועות/חודשים כוווולם כבר יתרגלו לראות את השם הזה וגם יחשבו שהוא מבין גדול ויעשו ממנו גורו. איזה כיף.
כצפוי, מהר מאוד החבר'ה הללו חיסלו את המקצוע הזה שפעם כמה אנשים, גם אני, עוד התפרנסו ממנו איכשהו.
במחשב אין כפותר דיווח.
סליחה שאני קצת קרצייה.
זה קורה לי פה ושם. לא הרבה בסך הכל.
הדיון עבר ללגיטימיות הפרנסה מתקיעתם של אחרים - וזה בכלל לא הדיון. זה לגיטימי.
הדיון המקורי היה, ולטעמי נשאר, האם הדרך הטרמפיסטית שלהם לפרסם את עצמם היא מוסרית.
אני סבור שהיא לא וסליחה שבפעם הספציפית הזאת אני לא מלמד זכות על אנשים.
ואם יש סיכוי מסויים שאני טועה ומייחס תמימות בעלמא למפרסם - והוא מסויים - אני מתנצל מראש.
וואלה דורון איך הזכרת לי נשכחות- המסע ההזוי הזה עד חצבה היה אכן מתסכל - לא זכרתי שגם אתה היית שם.
למיטב ידעתי יש Ringya לIPHONE וגם לאנדרואיד אם יש לכם את האפליקציה אז לחיצה על הלינקים למטה יוסיפו לכם את הרשימה אם אין לכם אז אתם תשלחו להתקין Ringya ולאחר מכאן יוסיפו לכם את הרשימה:
Please use the following link to share the ring 'חילוצים ועזרה חברי ג'יפולוג':
http://ringya.com/sl/Cql7VVDgB8kUyB
Please use the following link to share the ring 'יחידות חילוץ והצלה':
http://ringya.com/sl/eTN3WPHaVvDu3o
Please use the following link to share the ring 'פקחים - רשות הטבע והגנים':
http://ringya.com/sl/Zgd7zF3X5cQ8fa
Please use the following link to share the ring 'תיאום טיולים - צה"ל':
http://ringya.com/sl/rA6qgmBJTnAR4F
דרור, אני לא נגד, וגם לא כתבתי משהו רע למיטב ידיעתי...ואם כן אז אני מתנצל.
סה"כ אמרתי שבעבר הציעו לי להיצטרף אליהם ולאחר מחשבה לא התאים לי, עיניין אותי לדעת כמה הבחור שילם ואיך העסק מתומחר(סקרנות נטו), 1200 ₪ למשיכת כננת וחילוץ מבוץ ניראה לי מוגזם(מאוד), מהירות החילוץ טמונה במקצועיות ואם לקח להם כמה שעות זה בעיה שלהם, בעבר חבר שקע בבורות בים המלח(מישהו הזכיר) והזמין את הבחור עם הסופה עם כננת הידראולית, זה גבה 600 ₪, הרכב "ניבלע" עד הדלתות והיתיישב על השילדה, אין אפשות אחרת לחילוץ, הוא השתמש גם במכפיל.
זה כמו שאתה ניכנס למוסך על תקלה x וסוגר מחיר תיקון של 500 ₪, בפועל לקח למוסך יומיים, זה בעיה שלך?
לא אחת ולא שתיים אני יוצא ויצאתי וימשיך לצאת לחילוץ ועזרה של אנשים שאני לא מכיר גם באמצע הלילה(הודעות שעוברות בקבוצות) גם אני נישארתי בשטח עם כלים שתקועים ולא עזבתי אותם עד שחולצו, זה לא קשור, כשבנאדם מתקשר אליך כי קיבל טלפון שלך מחבר, או לא משנה מה ואני פנוי אני ייצא, לא יכול להגיד לא, ואני לא יפרט עכשיו את המקרים, גם לא האחרונים כי יתחיל לכאוב לי באצבעות.