תגובה: עצות לפסיכומטרי בלי קורס
אני מכיר חברת הייטק שמגייסת עובדים רק ואני מדגיש "רק" אם המועמד הוא מהטכניון, אונ' תל אביב, בן גוריון. אחרי זה מתחילים לראות מה הבן אדם עשה.
זה יכול לעצבן, יכול להיות שזה לא ממש משקף, אבל ככה זה.
באופן אישי אני מעריך אנשים שעבדו ולמדו תוך כדי (לימודי ערב) זה מסלול מאוד תובעני.
כמו כן, אי אפשר לומר ששלושת המוסדות האלה לא מייצרות אנשים שמבחינה תיאורתית טובים , כי דורשים מהם הרבה יותר ממקומות אחרים, המחקרים שם יותר נחשבים וגם הד"ר/פרופ' שם ברמה גבוהה.
כמגייס, אני מסתכל לא רק על המוסד אלא גם על הציון בתואר.
חשוב לציין כי קבלת ציון חיובי במבחני עבודה (פיל"ת ושות׳) הם תנאי סף לקבלה.
מגניב, לא נתקלתי בהרבה מגייסים בפורום.
מתוך סקרנות: נגיד והיה בא אליך מהנדס עם עשר שנות נסיון מעשי - בצבא, בחברה בינלאומית גדולה ובסטארטאפ - אבל כזה שנזכר ללכת לאוניברסיטה רק לפני כמה שנים ולכן התואר הפורמלי שלו טרי לגמרי. איך היית מתייחס אליו? היית מבקש המלצות? גליון ציונים? מריץ גם אותו למכון פילת שיצייר עצים ויספר על הילדות שלו? ובשביל להכניס דברים להקשרם - לאיזה סוג של ארגון אתה מגייס?
אני שואל ברצינות, מתנצל אם זה נשמע קצת סרקסטי.
גם בתור מגייס, ברגע שיש ניסיון משמעותי התואר פחות משמעותי, באותה מידה כמעט. הראיון או שניים המקצועי שיעבור המהנדס הם החשןבים ביותר ו ם משתקללים עם רטיון משאבי אנוש ומבחנים פסיכוטכניים.
כן. עדיין יישלח למבחן פסיכוטכני. התוצאה שלו היא לא סף קבלה. גם למהנדס טרי. המטרה של שני הראיונות האלרונים לעמוד על אופי המועמד בעיקר ופונציאל עתידי.
לצורך העניין מהנדס טוב בעל ניסיון ושלא השלים תואר בכלל גם יתקבל.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
מגניב, לא נתקלתי בהרבה מגייסים בפורום.
מתוך סקרנות: נגיד והיה בא אליך מהנדס עם עשר שנות נסיון מעשי - בצבא, בחברה בינלאומית גדולה ובסטארטאפ - אבל כזה שנזכר ללכת לאוניברסיטה רק לפני כמה שנים ולכן התואר הפורמלי שלו טרי לגמרי. איך היית מתייחס אליו? היית מבקש המלצות? גליון ציונים? מריץ גם אותו למכון פילת שיצייר עצים ויספר על הילדות שלו? ובשביל להכניס דברים להקשרם - לאיזה סוג של ארגון אתה מגייס?
אני שואל ברצינות, מתנצל אם זה נשמע קצת סרקסטי.
ניסיון רלוונטי זה הפרמטר החשוב בשקלול. המוסד והציון הופכים להיות משנים.
המלצות חשובות מאוד, כולל מאנשים שמכירים את המועמד ושהמועמד לא נקב בשמם.
מבחני מיון לעבודה נתפרים לתפקיד ומהווים קריטריון סף. אני יתקשה מאוד להצדיק קליטה (מול משא"נ) של מועמד שקיבל ציון בינוני.
צריך להבין שהדו"ח שמתקבל מדבר בעיקר על הפאן האישיותי מעבר ליכולות השיכליות.
לשאלתך, אני מגייס עובדים כמנהל, לחברה בטחונית גדולה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לתואר ראשון בהנדסה יש בארץ שלושה בתי ספר: טכניון, תל אביב, באר שבע. עם כל המכללות הסליחה. זה לא אותו תואר.
אם אתה לומד בארץ הנדסה, לך לאחד משלושת אלו, בעדיפות עליונה. לא בשבילי, בשבילך.
צריך סיבה מאד מיוחדת לא לעשות את המאמץ וללמוד באחד המוסדות האלו. כסף זה בטח לא סיבה - מכללות עולות יותר, לא פחות.
ראיתי מהנדס מהטכניון שלא ידע לבדוק אם בורג הוא M3 , אומנם זו בטח לא דוגמא מייצגת, אבל אשכרה מהנדס מכונות מהטכניון.....
ראיתי מבחנים של תל אביב מול מבחנים של אפקה, גם אם יש הבדל ברמה בחלק מהקורסים, זה בהחלט אותו תואר. כל זה לא משנה, השוק מאמין במה שנמרוד כתב, ומי שלומד הנדסה לומד כדי לעבוד, אז בהחלט עדיף ללמוד במקום שהשוק יעריך יותר.
ובעבר למדתי היטב על בשרי כמה השוק מאמין בזה....
לגבי עלויות, באפקה ובאריאל העלויות כמו באוניברסיטה.
Sent from Um Melabes
יש הרבה יותר ממהנדס אחד כזה. חלקם הגדול גם לא יודע להחזיק מפתח פתוח.
ולצערי, עד כמה שזה נשמע לא סקסי, אין למהנדס צורך בזה, כי עבודתו היא לדעת מה זה אמ3, מתי צריך להשתמש בו, ולהעביר זאת לפועל הייצור. אם ידע גם לראות ולפקח - מה טוב, אבל זה לא "בחומר הלימוד".
והמבחנים הם לא מדד ללמידה, ובטח שלא להצלחה. השאלה היא איך אתה מגיע אליהם. אם המבחן הוא הפסגה, ומהנדס מהטכניון, למשל, טיפס אליה ברגל עם התרמיל על הגב, המהנדס מאפקה עשה זאת בג'יפ. מי מהם מכיר טוב יותר את ההר? וממי תצפה ליותר "שרידות" ו"איתנות" בהמשך? שניהם רואים את אותו נוף. כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל זה ההבדל המהותי בין סוגי המוסדטת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
אם המבחן הוא הפסגה, ומהנדס מהטכניון, למשל, טיפס אליה ברגל עם התרמיל על הגב, המהנדס מאפקה עשה זאת בג'יפ. מי מהם מכיר טוב יותר את ההר? וממי תצפה ליותר "שרידות" ו"איתנות" בהמשך? שניהם רואים את אותו נוף.
הסבר יפה. אנחנו צריכים יותר כאלה בפורום. כל פורום.
בלי להכנס לדיון בכלל ורק לענות על השאלה המקורית.
תשאיל ספרים ממישהו שלקח קורס. תעבור עליהם.
ובעיקר - תעשה מבחנים מהעבר. עוד ועוד מבחנים. זו הדרך הכי טובה.
אם אתה רוצה להשקיע עוד יותר. אז תעשה את המבחנים בזמן של המבחן האמיתי.
אם הפסיכומטרי שלך בשבע וחצי בבוקר. קום בשש, תשתה קפה, ותתחיל לעשות מבחן לדוגמא בשבע וחצי עם הזמנים האמיתיים.
אני בזמנו עשיתי קורס. אבל מה שאני מתאר פה עבד מצויין לחבר טוב שלי - קיבל מעל 790, היום כבר רופא בהתמחות.
הרי לך עצת חינם מ"זקן" שאת הפסיכומוטרי שלו עשה כבר לפני 30 שנה, ומאז גם גידל, גם קיבל וגם הכווין מאות, אם לא אלפי אנשים:
בשלב בו אתה נמצא בחיים, ציון הפסיכומטרי שלך עשוי לקבוע לך את הכיוון בחיים.
גם המוסד בו תלמד עשוי בהחלט לקבוע מה יהיה הכיוום שלך בחיים (ואגב, אין דבר כזה "מהנדס שלא סיים את לימודיו". אם הוא לא סיים - הוא לא מהנדס).
לפני שנים רבות אפשר היה ללמוד לפסיכומטרי לבד, לגשת למבחן ולקבל ציון גבוה.
עם השנים, הפכו קורסי ההכנה למבחן לנורמה, והם מסייעים לאנשים להעלות את ציוניהם בעשרות נקודות, אם לא יותר. אני יודע, כי אני מכיר כאלו שחשבו שהם יכולים לבד.
אני גם מכיר כאלו שכדי להתקבל לרפואה עברו 6 ויותר קורסים ומבחנים, ובכל פעם שיפרו בעוש כמה נקודות עד שהתקבלו לאן שרצו.
יש חשיבות גבוהה מאד למוסד הנלמנד, ותואר מטכניון או אוניברסיטה נחשבת שווה הרבה יותר, יסייע הרבה יותר בקבלה לעבודה, אבל גם ישמש לגאווה (או לא) כמעט עד סוף החיים.
אל תתקמצן ואל תנסה לחסוך זמן.
לך, עשה ברצינות, ואז תלמד במוסד הנחשב ביותר בו תוכל להתקבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
יש הרבה יותר ממהנדס אחד כזה. חלקם הגדול גם לא יודע להחזיק מפתח פתוח.
ולצערי, עד כמה שזה נשמע לא סקסי, אין למהנדס צורך בזה, כי עבודתו היא לדעת מה זה אמ3, מתי צריך להשתמש בו, ולהעביר זאת לפועל הייצור. אם ידע גם לראות ולפקח - מה טוב, אבל זה לא "בחומר הלימוד".
והמבחנים הם לא מדד ללמידה, ובטח שלא להצלחה. השאלה היא איך אתה מגיע אליהם. אם המבחן הוא הפסגה, ומהנדס מהטכניון, למשל, טיפס אליה ברגל עם התרמיל על הגב, המהנדס מאפקה עשה זאת בג'יפ. מי מהם מכיר טוב יותר את ההר? וממי תצפה ליותר "שרידות" ו"איתנות" בהמשך? שניהם רואים את אותו נוף. כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל זה ההבדל המהותי בין סוגי המוסדטת.
לגבי מפתח פתוח אני מסכים איתך, מהנדס לא חייב לדעת לעבוד בידיים שלו. לגבי לא להבין מה זה בורג ואיפה למדוד אותו, זה מראה על חוסר הבנה בסיסית ברכיב הכי בסיסי בעולם המכונות. מצידי שלא ידע לאיזה כיוון לסובב, אבל שידע איזה חלק בבורג אמור להיות בקוטר של כמעט 3 מ"מ.
לגבי ההבדלים בדרך למבחן, אני פשוט טוען שיש בזה יותר סטיגמה מאמת, אתה טוען הפוך.הרבה מראיינים חושבים כמוך. שורה תחתונה שנינו מסכימים שעדיף ללמוד באוניברסיטה/ טכניון.
Sent from Um Melabes
מה "מצבו", ואיך זה קשור לשנה א' בספיר?
מצבו זה חברה שלא מסתדרים/פוחדים מפסיכומטרי אבל מעונינים ללמוד באוניברסיטה.
בן גוריון מציעים להתחיל ללמוד הנדסה שנה ראשונה במכללת ספיר בתנאי קבלה של מכללה. אם בסוף השנה אתה עומד בממוצע הנדרש אתה זכאי להמשיך את התואר בבן גוריון
מי אמר שהוא פוחד או לא מסתדר? כולה רצה לחסוך כמה אלפי שקלים וחודשים...
ולשנה א' הזה המון חסרונות. התנאים שם קשים מאוד, אין זמינות של עזרים כמו באונ' עצמה, ואחוז הממשיכים נמוך יחסית.
מצבו זה לא פחד מפסיכומטרי, להיפך, מצבו הוא אמונה שהוא יכול לעשות את זה לבד בלי קורס.
לגבי השנה א בספיר, מלכודת קשה....שומר תוארו ירחק.
Sent from Um Melabes
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
מצבו זה לא פחד מפסיכומטרי, להיפך, מצבו הוא אמונה שהוא יכול לעשות את זה לבד בלי קורס.
לגבי השנה א בספיר, מלכודת קשה....שומר תוארו ירחק.
Sent from Um Melabes
מתקן את הניסוח שלי, לגבי מצבו - חברה שרוצים לחסוך\להימנע מפסיכומטרי.
מבלי לסנגר או לשווק את מסלול ספיר, זו עדיין אחלה אופציה לדעתי גם למי שמעוניין לחסוך (כסף,זמן על מכינות\שיפורי בגרות-גם מתבטא בכסף).
לגבי הסיכויים להמשיך לאוניברסיטה משם...כל אחד והסיכויים שלו, גם מכינה לא מבטיחה קבלה לאוניברסיטה. מה שכן מניסיון אוביקטיבי שלי, חברה שסיימו בהצלחה את שנה א ספיר, נמצאים בנקודת פתיחה טובה יותר לשאר התואר.
אבל ללא ספק זו שנה קשה. (כמו כל שנה א בהנדסה רק עם יותר סיכון על המאזניים)
אגב, אני בכלל לא בטוח שעדיין יש מכללות שמקבלות ללא פסיכומטרי בכלל.
כשאני התקבלתי לאפקה, ציונים גבוהים במכינה הארוכה היו תחליף לפסיכומטרי. (מיון הרבה יותר רלוונטי לעניות דעתי)
(ושוב, בדיעבד הייתי הולך לאוניברסיטה ולו רק בגלל הסטיגמה שפועמת בשוק)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
ולשנה א' הזה המון חסרונות. התנאים שם קשים מאוד, אין זמינות של עזרים כמו באונ' עצמה, ואחוז הממשיכים נמוך יחסית.
נכון ללפני 5 שנים - לא יותר מ-20% מתלמידי השנה הזו נקבעו כ"זכאים" להמשיך לבן-גוריון (35/200). תסיקו לבד.