לא נעים להעליב את ינוביץ׳ אבל לא כל מה שיש לו איכותי.
מיכה, מדינה דמוקרטית.
אתה משלם את החשבון
Printable View
לא נעים להעליב את ינוביץ׳ אבל לא כל מה שיש לו איכותי.
מיכה, מדינה דמוקרטית.
אתה משלם את החשבון
ברנרד,
לקחת מדגם של רכב וחצי וממנו להסיק על כל הדגם ובכלל בארץ אחרת, לא כל כך מתאים לך... :)
WJ הוא לא שיא האמינות, אבל כפי שאתה יודע (כנראה טוב יותר ממני) גם LR לא. (לפני שיקפצו כאן עם דוגמאות נוספות, גם קינג לא שיא האמינות ובניגוד למקובל לחשוב, גם טויוטות מתקלקלות...)
יש גם WJ שמורים שמטופלים נכון...
(ד"א, זה לא שצריך להיות מכונאי אומן ע"מ לנקז אוויר, כל מה שצריך זה להכיר את הרכב שאתה מטפל בו, זה כתוב בספר הרכב, זה נמצא בפורומים, רק לשים לב ולהבין מעט...)
נראה שהמכונאי של מיכה (זה אותו מוסך מהסיפור עם השמנים?) לומד על חשבונו את רזי הטיפול בג'יפ...
אני לא בא להגן על המוסך "שלי" ואין לי שום סנטימנטים לאף אחד. כבר עזבתי מוסכים כי הרגשתי שמרמים אותי/עובדים עלי.
אני חושב שללכלך על מישהו שאתם לא מכירים או אולי חלקכם כן מכיר, זה לא יפה. אני לא חושב שהוא לא מקצועי ותאמינו לי שיצא לי כבר להיות "מטופל" במכונאים לא מקצועיים. ובהחלט עושה רושם שהוא מכיר את הרכב וזה לא הWJ הראשון שלו. כנראה גם לא השני...
אגב, כשרק קניתי את הרכב החלפתי לבד את המים במערכת למים אדומים. וואלה כשניקזתי אוויר גם כן לא פתחתי את הבורג והפלא ופלא, לא היה אוויר במערכת. אז לעשות סיפור מבורג אחד, זה לטעמי סר טעם.
בהחלט בורג מיותר...
מעכשיו אני מתיחס לזה כאל סטנד אפ קומדי [emoji1]
כשתחליף פלגים, זרוק בפנים אומים קטנים וגם מהם אל תעשה עניין
לא כיוונתי לאמינות. מי כמוני יודע ש"יש ויש"...
"נבהלתי" מהסיבוך של לפרק/לעשות ראשים... אם צריך.
ולעניין לקנות מנוע משומש, במקום לתקן את הקיים.
תמיד יעלה יותר לעשות אוברול "כמו שצריך", לעומת להתקין מנוע שלם.
הבעייה היא, איזה מנוע מתקינים - לך תדע מה יוצא לך מהפירוק.
יש לי בריינג' מנוע שאני יודע שהוא דפוק - לא יודע בדיוק מה (אטם ראש? ראש? בוכנות/טבעות? בלוק?... לך תדע) אבל דפוק.
מניע בנגיעה (אחרי כמעט שנה שלא נגעו ברכב) ונשמע "עגול" וטוב ומגיב ולא מתחמם... עד שנוסעים איזה 20 דקות...
פה, בארה"ב, יש לי שני מנועים (של הריינג' ההוא ושל הדיסקברי), שאני יכול לפרק ולשלוח לארץ - לך תדע אם יהיו טובים יותר ממה שיש עכשיו בריינג'.
וכך גם אם אני קונה מנוע משומש - חתול בשק.
מפחיד.
נגיד שמיכה יקנה מנוע ו... אחרי חודשיים, שוב אותן בעיות... כאב לב וכיס.
הוא הרי קנה אוטו טוב - איך פתאום הכל מתדרדר (ואני לא קונה את הסיפור של השמן והאויר, שהרס מנוע.
סיפור קטנטן.
בביקור האחרון, לפני כמה שבועות, חבר שלי עם WJ מצויין, מגיע ל"קפה של הבוקר" היומי שלנו ומדווח שהאוטו התחיל לגמגם וכבה... ככה פתאום. רגע אחד היה מצויין ושנייה אחרי שנכנס לתחנת הדלק/לבית הקפה - מנוע גמור לגמרי!
בתחילה חשבו שזה מזרקים (שלחתי מיד מארה"ב סט חדש) ונגמר בהחלפה של כל מובילי השסתומים + מוביליהטיימינג ועוד = הכל הלך לגמרי - בלי שום סיבה ממשית/נראית לעין.
הוצאה ענקית ובלתי צפוייה ובלי שום סימנים מוקדמים.
קורה.
אז לבוא ולרדת על מיכה "הכל בגלל שלא ניקזת ובגלל שלא שמת את השמן הנכון" וכו'...
תרגיעו.
עוד אף מנוע לא מת בגלל ששמו לו 10W-40 במקום 15W-50, או מה שלא יהיה...
וגם אם היה קצת אויר במערכת, זה לא גומר את המנוע ברגע..
נוסעים קצת ומוסיפים מים/מנקזים אויר ואח"כ עוד קצת וחוזר חלילה...
זה לא שהוא נסע עם 2 ליטר במערכת במקום 10...
יכול להיות שבגלל זה נגרם נזק ויכול להיות שלא...
מיכה, תרמוסטט בודקים ע"י הכנסה לסיר מים חמים והעלאת הטמפ' עד לנקודת הפתיחה.
במקום לעסוק בספקולציות גרור את הרכב לבעל מקצוע שמכיר את הכלי. יחסוך לך מזומנים וכאבי לב מיותרים.
נו, מה חדש בועז?
יש אזהרה דומה לגבי כל דבר באוטו, כולל על חגירת חגורות בטיחות..
ידוע.
צריך להוציא אויר. אין ויכוח.
האם קצת אויר גורם, מיד, נזק טרמינלי? - לא בהכרח ולא מיד ולא תמיד..
לדעתי..
אם השלב הבא הוא פירוק ראשים/מנוע (במיוחד כפי שתואר פה, הסיבוך הזה), אני הייתי שם איזה "שמן נחשים" ונוסע כמה שאפשר... לא יכול להזיק.
אני נסעתי כך כמעט שנתיים וחבר שלי, בניו יורק, הוסיף את החומר הזה כמה וכמה פעמים ל-XJ שלו ונסע כך יותר משנה (עד שגנבו לו את האוטו... חתיכת גרוטאה, שלא להאמין... מי גונב כזה דבר) ועכשיו, אחרי רתיחה (שהוציאה קיטור בכמויות של יותר מגלון) של הדיסקברי, הוא נוסע עם תוסף "לתיקון אטם ראש" כבר כמה שבועות...טפו,טפו, טפו.
אם הוחלט שצריך מנוע... אין מה להפסיד..
מיכה.
תבדוק CO במים (לוקח שתי דקות לאבחן) ותהיה חכם יותר - כמו שאמרת, מהקל לכבד.
אם האוטו לא רותח (=אתה מודע לצורך לעקוב אחרי מד החום).. לא הייתי נכנס לפניקה מיותרת של גרירה ותשלומים ל"מומחים".
סע למוסך שלך ובדוק אם יש גזים במים (אם יש לו את החומר) - לא צריך להיות גאון על מנת לבדוק את הדבר הזה ובטח שלא צריך להיות "מומחה ל-WJ".
בכלל, די מצחיק אותי, ההמלצות "החמות" (בסיגנון - אם לא מומחה, הרכב בטוח ימות) של כל אלה שדי לעגו, במשך השנים, על כל מיני "גורו/ים" של לנד רובר.
פתאום נולד פה סוג אחר של "גורו".. אבל הפעם באמת צריך אותם, אחרת... האוטו נידון לכלייה...
ברנרד,
אני מכיר מקרה אחד של WJ שגמר מנוע בגלל שלא ניקזו אויר (נקזו דרך הרדיאטור) - לא הרכב שלי, אבל רכב שאני מכיר.
לגבי המורכבות, אני לא בטוח שלפרק V8 ברכב אחר יהיה חוויה מהנה יותר :) ולכל רכב יש את החלקים אליהם קשה להגיע.
אם אתה מחפש פשטות, XJ מנצח.
ברנרד אתה קצת מעקם את התמונה.
הרכב הזה לא מסובך מדי אבל יש כמה דברים שצריך להקפיד עליהם ובשביל זה צריך מכונאי שידע לפתוח ספר או בעלים שיודע להגדיר למכונאי מה לעשות.
אחד הדברים החשובים זה ניקוז אוויר מבורג הניקוז.
אני מכיר רכב שגמר מנוע ככה וזה לא הרכב שסער מכיר.
מאחר וגרירה היא חינם כמעט לכל אחד וכיוון שפוטנציאל הנזק גבוה יש לגרור לדעתי.
להזכירך, חישן חום לא פועל כשיש אוויר
ברור שיכול להיות, סער.
גם בריינג' יש פרוצדורה לניקוז האויר (אין בורג ואין פקק על הרדיאטור) - בפרקטיקה, ממלאים נוזל, מניעים, ממלאים עוד ונוסעים... וממלאים אם צריך, עד שהאויר יוצא לגמרי...
יש גם כאלה שאומרים שברגע שמנוע עם ראשי אלומיניום רתח פעם, חייבים "לעשות ראשים".. חייבים.
ואני בטוח שיהיו כאלה שמכירים מישהו שרתח לו 1/2 פעם והראשים התעוותו - קורה.
אבל לא תמיד.
בריינג' שלי, צינורות המים, המובילים מ/אל החלק העליון של הרדיאטור נהגו להתנתק על בסיס קבוע, בשל הלחץ במערכת (כמעט כל בוקר בדרך הקצרה מגבעתיים לרח' ויצמן בת"א - חונה, מחבר את הצינור חזרה ובהפסקה (ב-11) יוצא למלא מים), עד ששמתי את החומר (שמן הנחשים שעבד..).
נתן לי עוד שנתיים של שקט יחסי (אם היה לי שכל, הייתי חוסך כבר אז למנוע)..
- - - Updated - - -
כולם מכירים "אחד ש..".
נכון.
אין מים, אין טמפ' במדחום - אבל עכשיו יש מים ורואים מה הטמפ'.
אם לא עולה לגרור... לך על זה - ואח"כ נחשב את זמן ההמתנה והטירטור..
אני חושב שמיותר (אפשרי אבל לא חייב) - יש מים, קח מים בג'ריקן, שים חצי עין על המדחום וסע למוסך שלך ובדוק את הגזים... קודם כל.
ללכת "למומחה" שיתחיל להריץ בדיקות... תמיד אפשר.
זה כל מה שאני אומר.
ה wj שלי לשעבר, היה מטופל ושמור מאוד, הפריע לבעלים החדש והפדנט שלו ( שבמקרה בן משפחה שלי) שיש טיפה או שתיים כל בוקר נזילה מהפלאנג' של הטרמוסטאט, מנוחות וקירבה למקום עבודתו הכניס את הרכב למכון רדיאטורים ידוע בעיר, כמובן שלא ניקזו אויר, וכמובן ששעון החום לא הראה רתיחה, אבל נסיעה קצרה בצהרי יום חם גמרה מנוע עם עיוות בראשים ושסתומים מנותקים שמצאו דרכם לבוכנה ולשבר טלטל.
וזה סיפור ממקור ראשון, הבורג ניקוז במנוע הזה הוא בר חשיבות כי הנקודה הגבוהה של צנרת המים גבוהה מפתח המילוי של הרדיאטור, וכמות המים החסרה גדולה מאוד.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
טעות.
חבל על העצות
איזה מנוע מוזנח, וחלוד.
נמרוד
הלוואי שאצלי היה נפתח בכזו קלות.
מה נגמר עם זה בסוף?