בלשעבר שלי היה מאוורר ללא קלאץ'.ציטוט:
נכתב במקור על ידי עודדוש
הורכב חשמלי לתקופת ניסיון ופורק המכאני.
מלבד פחות רעש - החשמלי לא תרם מעל למכאני.
הוחזר המכאני.
Printable View
בלשעבר שלי היה מאוורר ללא קלאץ'.ציטוט:
נכתב במקור על ידי עודדוש
הורכב חשמלי לתקופת ניסיון ופורק המכאני.
מלבד פחות רעש - החשמלי לא תרם מעל למכאני.
הוחזר המכאני.
שלום
לאחר בדיקה וויזואלית של הקלאץ בה נראה שהוא עוקב אחר שינוי טורים (כלומר מסתובב מהר יותר כאשר הטורים עולים) ולאור העובדה שהוא בן שנה בערך קשה לי להאמין שהתקלה בו. בכל אופן נניח שהוא בסדר האם יתכן שמצב בו הרכב בעליה (אפילו עומד) עלולה לגרום להתחממות במידה ומשהו לא תקין? אם כן איזה רכיב במערכת הקירור עלול להיות מושפע ממנח הרכב?
(השאלה נשמעת גם לי קצת לא הגיונית אולם למען הסרת ספק).
תודה רבה
עודד
יש לי בעיה הפוכה משל עודד.
הרכב לא מתחמם
לא יודע מה הבעיה , מאז שהחלפתי מנוע (הסעפת יניקה נשארה זהה) ההתחממות איטית ולא מגיעה לטמפרטורת עבודה גם לאחר חצי שעה.
החלפתי טרמוסטט .
החלפתי פן-קלאצ' קומפלט.
המנוע הקודם היה מגיע מהר לטמפ' עבודה ונשאר שם.
אין לי שמץ של מושג מה לעשות הלאה.
רכב לא מתחמם- זה, כמעט בוודאות- אחד משניים-
- תרמוסטט (אם הוא תקין, אין מה הימנע מהרכב להתחמם)
- חיישן טמפ' או שעון.
אסף.
השעון תקין.חיישן אין. טרמוסטט הוחלף.
כיוון שסתומים לקוי יכול לגרום לתופעה כזו ?
עידן
ועוד איך יש חיישן
בבית הטרמוסטט יושב החיישן והחוט שמחובר לבית הטרמוסטט הולך לשעון
הכי פשוט קחו מכשיר מדידה חיצוני (יש רבי מודד עם אופציה לטמפ)ותמדדו ככה תדעו את הסטייה של השעון
שמוליק בדקתי את זה מספיק שאתה נוגע עם החוט בגוף ואתה רואה את השעון מטפס עד למעלה.
הבעיה שלי אחרת מסתבר,היום במשך שלוש שעות פירקת והחזרתי את הטרמוסטט ובדקתי אם יש זרימת מים בצינור ממנו אל הרדיאטור - מסתבר שכן כלומר הטרמוסטט סגור ועדיין לא אוטם.
זה אומר שיש איזו נזילה בין הטרמוסטט לגוף שהוא יושב בתוכו - המניפול (אין אטימה טובה) .
איך אפשר לאטום את העסק כדי שלא תיהיה נזילה ? אפוקסי ? סיליקון אדום ?
:shock: אני כבר משתגע וכבר נגמרו לי המים הירוקים .
"תייצר" טבעת אטימה מגומי עבה וסכין יפני.
אסף.
אל תשכח לפני שאתה ממשיך לבזבז את המים הירוקים שיש בטרמוסטט חור או שני על הגוף שלו
וזה ע"מ להעביר כל הזמן מים למרות שהאוטו לא חם
אני קניתי טרמוסטט במכשירי תנועה לא עולה יקר אך בא עם כל האטמים שצריך
גם לי יש את הבעיה הזאת אך אני עם פאן קלאצ מחובר
אבל לי יש את הבעיה השניה שבימים חמים המנוע מתחמם לי בשטח
אבל אצלי הרדיאטור לא מקורי כשאשיג את הכסף אחליף אותו ואסיים את התזה על מערכת הקירור
באוטו
אני עוד מעט מסיים שנה שלישית בתואר ואולי כשאחליף רדיאטור אסיים בהיצטיינות
ליאור
אל תעשה חורים בטרמוסטט. כל הרעיון הוא שלא תהיה שום סירקולציה של מים לרדיאטור כאשר המנוע קר. בימי החורף זה יכול להיות קריטי.
החורים בטרמוסטט אמנם יקלו על מילוי מי הקרור במנוע, כי תהיה סירקולציה של מים גם כאשר המנוע קר ותחסוך כמה דקות של המתנה, אך אם יש לך מעט סבלנות הטרמוסטט פשוט יפתח ותוכל להוסיף כמה מים שתצטרך.
ג'נגו. יש לבדוק חום מנוע עם שעון חיצוני. זה שהשעון שלך עולה למקסימום לא מעיד על כך שהוא מדייק בקריאה ולא מעיד על שאר הרכיבים (חוטים וחיישן) בדרך.
אם המנוע באמת מתחמם, גם בנסיעה מהירה בעליות וגם בעמידה, זה כנראה רדיאטור, ואולי זאת משאבת המים.
בנוסף יש לברר שהמנוע מכוון נכון (תערובת ענייה או קידום הצתה מוגזם עלולים לגרום להתחממות).
יש לבדוק אם קיימת סתימה במערכת הפליטה. בדוק מעיכות.