תגובה: פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
שמתי לב, ולא מבין למה זה ככה, המשותף לכולם זה אותו מתלה קורס, יש גם סירטוני הסבר ברשת לדגמים.
כנראה שהמשותף הוא חלק ספציפי מסדרה ספציפית, שהותקן ברכבים מסויימים, ולא גורף בכל העולם.
גם דוושות הגז התקולות היו בסדרה מסויימת של יצרן משנה, שלפי הפרסומים שיווק את אותה דוושה בדיוק ליצרנים אחרים שבשקט-בשקט החליפו בלי לחטוף את הפרסום הרע.
לאחר כמה חפירות למה לא כולם באופן גורף צריכים להחליף תפוחים:
הטענה של היצרן שבסידרה מסויימת יצאו תפוחים עם חתיכת "גרד" והוא הגורם לשחיקה מוגברת או תלישת התפוח.
עכשיו נישאלת שאלה אחרת:
אם זה באמת ככה, יכול להיות שהתפוחים "התקולים" עם הגרד נימכרו גם אחרי שהרכב ירד מפס הייצור כחלק חלופי במחסני היבואן?
למה לא הודיעו על מספרי סידרה של התפוחים האלו כדי שיורידו אותם מהמדפים?
זה לא גראד...זה כשל תכנוני
הבולג'וינטים מתפרקים בכל השנתונים. וגם הבולג'וינטים שמוכרים היום בטויוטה יתפרקו ויגרמו לקריסה מוחלטת של המתלה
אצלי הקריסה היתה על בולגוינטים מקוריים שהוחלפו כבר מספר פעמים לאורך השנים
הפתרון היחיד נכון לעכשיו זה החלפה יזומה כל תקופה
מוני, אתה טועה ומטעה. הדרישה של טויוטה לבדוק את הבול-ג'וינט בתדירות גבוהה היא כסת"ח דהפקטו של יצרן שמזלזל בחיי הלקוחות שלו. גועל נפש. הם ידעו שקיימת בעיה אבל לא היו מוכנים להשקיע שקל כדי לשמור על חיי הלקוחות שלהם.
בפראדו צריך בד"ח, לפני כל נסיעה לבדוק חופשים במתלה הקדמי ואני לא צוחק.
[QUOTE=ד ו ר ו ן;680877]כנראה שהמשותף הוא חלק ספציפי מסדרה ספציפית, שהותקן ברכבים מסויימים, ולא גורף בכל העולם.
גם דוושות הגז התקולות היו בסדרה מסויימת של יצרן משנה, שלפי הפרסומים שיווק את אותה דוושה בדיוק ליצרנים אחרים שבשקט-בשקט החליפו בלי לחטוף את הפרסום הרע.[/QUOT
שקלתי לקנות את הפראדו לפני הדיסקו ועליתי על הצרה הזאת די מהר ולכן לא רכשתי את הגרוטאה המסוכנת הזאת שעלולה לחסל לך את המשפחה. אם תעיין באתרים האהובים עליך באוסטרליה תגלה שלא מדובר בכשל של סידרה מסוימת אלא בתקלה שמתרחשת כל הזמן, בכל העולם. לא מדובר בחלק פגום אלא בהנדסה קטסטרופלית.
כל בעל פראדו חייב לסגל לעצמו הרגל של בדיקת חובה בדיוק כמו במטוס ובפעם בשבוע לבדוק חופשים במתלה.
נאמר כבר בעבר שבגלל התכנון של המתלה קשה מאוד להבחין בחופש בתפוחים, בגלל זה הציבו החלפה כל x ק"מ שלדעתי זה גם לא נכון לעשות כי כל אחד משתמש ברכב באופן שונה, האחד נוסע 3 פעמים בשבוע בדרכי שטח והאחר 3 טיולים בשנה, לכן קשה לקבוע מי צריך להחליף ומתי.
הצרה גם שהתפוחים לא זולים בכלל, כ 500 ₪ לתפוח מקורי כשחליפי עולה גרוש וחצי וגם זה מה שהוא שווה, לכן גם הפיתוי של אנשים שלא מבינים להרכיב חליפי ובכך מסכנים את עצמם ואת משתמשי הדרך בלי לדעת...
לפני כמה זמן קרה לחבר שמטפל ברכב היטב והרכב יצא בדיוק מהמוסך לאחר שיפוץ גיר ובדיקה כללית הדבר הזה באחד הכבישים הראשיים באזור בירדה במהירות דו סיפרתית, קרס המתלה ולקח איתו עוד כמה רכיבים בדרך, חתיכת נזק ועוד אחרי שיפוץ גיר... לא נעים...
עמית, אני לא רוצה להגרר איתך לוויכוחים אישיים, כנהוג בכל מני אתרים אבל גם לצערי באתר הזה )-:
העובדות הם שבספר הרכב מוגדר בדיקה שנתית של התפוח, מוגדר בדיוק איך וכיצד לבדוק ולמדוד.
המידה והתפוח לא בטלורנס מחויב להחליף אותו.
עכשיו אתה יכול לפרש מפה עד מחר מה שאתה רוצה, אני לא אכנס לוויכוחים של עורכי דין.
מוני, מדובר בסוגיה חשובה מאוד.
תקלות ישנן ויהיו בכל רכב זה מצב בלתי נמנע. השאלה היא, כיצד נוהגים היצרן והרגולטור במקרה של כשל בטיחותי וכאן מזהים התנהלות בעייתית ולא רק במקרה הנדון של טויוטה.
בפראדו ישנם כשלים במתלה הקדמי בכל העולם, גם כאשר הרכב מטופל בדקדקנות ע"י מוסכים מורשים בהתאם להוראות היצרן. מכאן אני מסיק שהוראות היצרן מטרתן היתה לייצר כסת"ח ולא לפתור את הבעיה. היה מצופה מחברה כמו טויוטה שמתגאה במתודולוגיות ניהול איכות מכאן ועד הודעה חדשה, שתנקוט בצעד המתבקש ותייצר פתרון שמחזיק מיים ברכב שמיועד לתפקד כרכב שטח. אממה, פתרון כזה עולה כסף, הרבה כסף והם בחרו בדרך אחרת שבמבחן התוצאה לא נתנת ליישום.
על פניו הרגולטור קרי משרד התחבורה היה אמור להתערב בתהליך ולאלץ את היבואן לפתור את הבעיה ולא להפקיר את בעלי הרכב לבדיקות טולרנס שכנראה אף אחד במוסכי היבואן לא יודע לבצע.
תוכל לתת דוגמא למוסך מורשה שמטפל באופן מדוקדק ברכב?
אחסוך לך את המאמץ. אין כזה. גם לא מוסך בבעלות יבואן שהייתי המנהל הטכני שלו בעבר. זה מתוך החלטות מודעות לגמרי של מנהלי המוסכים, ולא כלאחר יד. לא אכנס עכשיו לסיבות שמובילות לזה, אבל זה המצב בפועל.
אם אתה רוצה טיפול מדוקדק, תטפל לבד.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
עמית,
חשבת לרגע שאולי כל מה שכתבת כבר היה בשיקול של הרלוונטיים לנושא, ובשקלול סופי זה המצב?
תקרא בין השורות של חנן.
תקרא מה מוני כתב ברור,,
מה שמוני כתב לא רלבנטי במיוחד מנקודת מבטו של מהנדס כי מתודולוגית האיכות המוצהרת של טויוטה מתפארת בכך שהאיכות מוטמעת בתכן ובתהליך ובמתודולוגיה גם מצוין מהם הצעדים המתקנים שצריכים לנקוט באם מתגלות חריגות. בדיקת טולרנסים שנתית בבולגוינט של רכב שטח עם צמיג 31" שמתחרע בתדירות גבוהה על כל סלע שבנמצא היא כנראה פרוצדורה לא ישימה למכונאי הממוצע בראייה עולמית ולכן לא רלבנטית ע"פ מתודולוגית האיכות של טויוטה.
רק כדי לאזן גם ב LR בדיסקו 2 אני מזהה תופעות דומות (לא במרכיבים בטיחותיים ובמיוחד לא בבולגוינטים) אבל בניגוד לטויוטה למהנדסים בסוליהול, לא נראה שישנה מתודולוגיות איכות להתפאר בה כמו בטויוטה.
לא מכיר את שיטת הבדיקה לרכיב הספציפי, אבל להערכתי היא ישימה לגמרי. היא לא משתלמת - סיפור אחר.
גם בדיקה תקופתית של בלמי תוף ישימה, ומביאה תוצאות קטסטרופליות באם לא נעשית בזמן.
הסיבה שאותה כן מבצעים היא שהיא מביאה כסף קל.
עמית, מסקרנות, מה אתה יודע להגיד על מתודולוגית האיכות המוצהרת של טויוטה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תוכל לתת דוגמא למוסך מורשה שמטפל באופן מדוקדק ברכב?
אחסוך לך את המאמץ. אין כזה. גם לא מוסך בבעלות יבואן שהייתי המנהל הטכני שלו בעבר. זה מתוך החלטות מודעות לגמרי של מנהלי המוסכים, ולא כלאחר יד. לא אכנס עכשיו לסיבות שמובילות לזה, אבל זה המצב בפועל.
אם אתה רוצה טיפול מדוקדק, תטפל לבד.
זה בדיוק מה שאני עושה.
כדי להיות מועילים הייתי מציע שמי שמכיר את ההנחיות של טויוטה שיפרסם אותם באתר כדי שבעלי רכבי הפראדו לדורותיהם יבינו במה מדובר וינהגו בהתאם.
עמית,
מדיניות התחזוקה של טויוטה מנחה לביצוע בדיקות תקופתיות.
גם בספרים הטכניים למוסך, וגם בספר נהג.
זו גישה בריאה של בדיקה ולא המתנה לכשל.
טוב גם ללקוח כדי לא לשלם על החלפת חלקים טרם זמנם. ומצד שני מאפשר לזהות בלאי מואץ.
אני מצטרף לבקשתו של נמרוד, מה אתה יודע על ה״מתודולוגיה של טויוטה״?
פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
זה בדיוק מה שאני עושה.
כדי להיות מועילים הייתי מציע שמי שמכיר את ההנחיות של טויוטה שיפרסם אותם באתר כדי שבעלי רכבי הפראדו לדורותיהם יבינו במה מדובר וינהגו בהתאם.
בקיצור,
יצאת בהצהרות מפוצצות בלי שום גיבוי.
המדיניות הזאת קיימת בעוד רכבים, אבל ברכבים שהשימוש אינטנסיבי צריך להיות בדיקות תכופות יותר, למשל בספר תחזוקה של טרופר מפורט טיפול שונה לרכב שבשימוש אינטנסיבי ולא בשימוש ממוצע.
השאלה אם בטויוטה זה גם ככה ומה הטיפול/בדיקות כוללות לדגם הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
המדיניות הזאת קיימת בעוד רכבים, אבל ברכבים שהשימוש אינטנסיבי צריך להיות בדיקות תכופות יותר, למשל בספר תחזוקה של טרופר מפורט טיפול שונה לרכב שבשימוש אינטנסיבי ולא בשימוש ממוצע.
השאלה אם בטויוטה זה גם ככה ומה הטיפול/בדיקות כוללות לדגם הזה.
לפחות בהיילקס יש 2 לוחות טיפול:
רגיל, ורכב שעובד במאמץ גבוה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עמית,
מדיניות התחזוקה של טויוטה מנחה לביצוע בדיקות תקופתיות.
גם בספרים הטכניים למוסך, וגם בספר נהג.
זו גישה בריאה של בדיקה ולא המתנה לכשל.
טוב גם ללקוח כדי לא לשלם על החלפת חלקים טרם זמנם. ומצד שני מאפשר לזהות בלאי מואץ.
אני מצטרף לבקשתו של נמרוד, מה אתה יודע על ה״מתודולוגיה של טויוטה״?
בשלב ראשון כנס לכאן לדוגמא:
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc...=rep1&type=pdf
על זה ישנם נדבחים נוספים שקשורים לתרבות היפנית.
מישהו מכיר רכב שלא מוגדרת לו בדיקה תקופתית של תפוחים?
טבלת טיפולים של רכב פרטי, לא טויוטה:
http://imagizer.imageshack.us/v2/800...924/nq9aeg.jpg