תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
דרור, אתה אומר אם אני מבין נכון שבחלק אם לא ברוב המקרים הלנדקרוזר נחות ממתחריו.. אז הקלדתי בגוגל "לנדקרוזר השוואתי" לראות מה חושבים כתבי הרכב.
אלה רוב התוצאות.
יד 2 דרור ברלי ללא תאריך מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1.
וואלה רמי גלבוע יולי 15 מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1.
אי קאר יתיר דווידוביץ אוק 12 מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1.
המחירון יד 2 רני פלג אפריל 05 מול דיסקברי 3 - דיסקברי מס 1.
כבישים יואב קווה מרץ 14 מול גרנד צרוקי - לנדקרוזר מס 1
מוטוקאר פברואר 12 מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1
אתר השטח הישראלי נוב 11 רני פלג מול פאגרו והאמר - מס 1 פאגרו.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
לביא,
אתה יודע שיש גם כתבות עם מסקנות אחרות לחלוטין - למשל כזו:
http://www.4x4australia.com.au/drive...ver-vs-toyota/
אני מניח שאם אטרח לחפש יותר מ 15 שניות אמצא עוד המון.
השאלה היא לא רק כמה טויוטה אמינים, אלא כמה האחרים פחות אמינים.
אגב החלפת מזרקים זו בעיית תחזוקה לא אמינות, יכול להיות שהתחזוקה מאוד יקרה (כנראה שלא) אבל אם תתחזק לפי הספר לא תתקע לעולם (גם כנראה שלא).
עוד פרמטר שנראה לי שלא נלקח בחשבון הוא כמות נסיעות השטח ורמת הקושי שעושים הלנדקרוזרים/היילקסים לעומת השאר.
ניתן לראות ים של רכבים כאלה בטיולי ג'יפים במעלות כאלו ואחרים, ויעידו על כך מדי האוץ של הרכבים ביד השנייה ואילך.
אני חושב שבאופן יחסי הטויוטה שריד יותר מכל האחרים.
ברור שיש לו בלאי, אבל מה תהיה רמת הבלאי אם פאג'רו או דיסקו או לא יודע מה יטייל בתדירות כזו ובעצימות כזו.
דניאל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה שאתה אומר נמרוד, שצריך לשפוט מכוניות רק לפי פרמטר אחד - המחירון של לוי יצחק.
עוד לא אמרתי כלום!
אתם לא מסוגלים לחסוך במילים? (ברנרד בטוח לא, אז בואו ננסה להגיע לפואנטה לפני שהוא מתעורר)
תענו קודם כל - האם מישהו חולק על העובדה שדגמי ה4X4 של טויוטה (טנדרים ולנדקרוזרים) לדורותיהם, במשך 20 השנים מאז סיום החרם היפאני, נסחרים בישראל בעקביות במחירים גבוהים משמעותית, מאד משמעותית, יותר מכל רכב מתחרה - יפאני ולא יפאני.
לא רק לוי יצחק מתמחר אותם גבוה - השוק בפועל מתמחר גבוה. עסקאות נסגרות, בממוצע, מהר יותר, וכלי רכב עם נתונים דומים נמכרים במחיר הרבה יותר גבוה (לנדקרוזר מול טרופר/טראנו/פאג'רו/דיסקברי - ראש בראש באותו שנתון ואותם נתוני יד/קילומטראז').
זו עובדה או לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
אלה רוב התוצאות.
יד 2 דרור ברלי ללא תאריך מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1.
מבחן ספציפי כזה, שהיו בו רק לנדקרוזר ופאג'רו, היה רק אחד. אני זוכר תאריכים. לנדקרוזר אוטו טוב, פאג'רו אני אוהב הרבה יותר.
במבחן הזה השתתפו שלושה בוחנים. דעתי היתה במיעוט. הבוחנים האחרים הסכימו איתי אבל חששו לבטא דעה שאינה מקובלת.
לא אחשוף את שמותיהם אבל הם מוכרים.
במבחנים השוואתיים למכוניות כביש ו/או לג'יפונים, הטויוטות מכוניות טובות, אבל רוב המתחרות שלהן טובות יותר וכבר אי אפשר ללשקר בפרצוף לכל העולם. לך תנסה לנסוע באוריס אחרי פיז'ו 308, בקורולה אחרי סקודה אוקטביה, בראב4 אחרי סובארו פורסטר, או בספייס-וורסו אחרי אופל מריבה.
ואז תספר לי איך היה.
ואלה רק דוגמאות קטנות.
אבל בחיאת, למי בישראל אכפת איך אוטו נוסע?... אכפת רק איך נסחר. כמה מהר נמכר ובכמה כסף. כאן אין ספק - טויוטה מנצחת ביג-טיים ושולטת בגדול.
אתה יודע - אני כותב עכשיו ממש את מבחן הסופ"ש האחרון לדאצ'יה דאסטר 1.2 בנזין 4X4. אוטו חדש, פשוט, בסיסי. עולה 100,000 שקל בלבד. זה מעט כסף יחסית לרכב 4X4 חדש אבל המון כסף אבסולוטית. אני בטוח שלפחות תגובה אחת למבחן הזה תהיה שמי שקונה את זה הוא פראייר גמור, כי בסכום כזה אפשר לקנות לנדקרוזר 2004....
אני מזכיר לך, שכמעט הרמת פעם יום השוואה בין סופה דיפנדר ולנד קרוזר 73 😊
נכון. רק כמעט.
לא יצא לפועל כי אני עסוק וטרוד בשטויות אחרות.
3 אייקוני שטח, שלושתם הולכים והופכים נדירים. שלושתם נסחרים בסכומים הזויים יחסית לגילם.
אולי בקרוב.
ברור שזו עובדה, אבל מה אנחנו לומדים ממנה?
האם היא מלמדת משהו על הרכב או אולי על קידום מכירות ויחסי ציבור מוצלחים?
באופן לא מפתיע, רכב השטח שזוכה לציונים הגבוהים ביותר על אמינות בארה"ב, הוא הג'יפ.
הרנגלר JK (במיוחד הרוביקון), שומר על ערך גבוה גם בהשואה ליפניות (וגבוה כשלעצמו בכלל).
http://www.kbb.com/new-cars/best-res...suv-crossover/
ומה למדנו?
עדכון מאחה"צ - קשור ולא קשור,
אני מוציא את הקטנה מהגן. לידי חונה קרוזר 120 והאבא נכנס לגן. אני מחנה ויוצא, ובמבט מהיר מזהה את מצב הדשבורד.
אוסף את הקטנה, נכנסים לאוטו ואז יוצא אותו אבא עם ביתו. אני עוצר לידו, שואל אם זה הקרוזר שלו, והוא עונה שכן. מופתע מעט מהשאלה. אני שואל אותו אם הוא מכיר את ההסדר על עניין הדשבורד. הוא לא מכיר. אני מסביר לו, וממשפט למשפט הבחור מחייך יותר ויותר. הוא אומר לי "עשית אותי מאושר, האוטו מ 2004, אני יד ראשונה, והוא בבת עיני. אני לא מוכן למכור אותו ורק התבאסתי מעניין הדשבורד, אבל האוטו הוא פשוט מושלם".
עוד אחד לסטטיסטיקה של אנשים שמעלים באופן מלאכותי את מחירי הלנדקרוזרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל בחיאת, למי בישראל אכפת איך אוטו נוסע?... אכפת רק איך נסחר. כמה מהר נמכר ובכמה כסף. כאן אין ספק - טויוטה מנצחת ביג-טיים ושולטת בגדול.
אני רואה שאין חולקים על העובדה, ש"טויוטה מנצחת ביג טיים ושולטת בגדול" בשוק, ובמשך 20 השנה האחרונות.
שורה תחתונה - אנשים מוכנים לשלם הרבה יותר כסף, באופן עקבי, מוחלט ובולט, על טויוטה מאשר על כל מתחרה אחר.
זו השאלה הגדולה שמסקרנת הרי את כולנו. מה ההסבר? איך זה יכול להיות? אם זו היתה בועה של יחסי ציבור הרי היא הייתה מתפוצצת מזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
בארה״ב לא נמכרים דגמי טויוטה של שאר העולם.
באופן אבסורדי, למרות ה״שפע״, הם בוכים שהם לא מקבלים את דגמי השטח של טויוטה.
הם מסתכלים על המפרט של היילקס ומזילים.
אז קצת קשה להשוות מה שקורה שם אלינו או לשאר העולם.
ואגב מחירונים,
ב-פורווילר של החודש, ציטטו סוחרי רכב שמתייחסים למחירון של הFJקרוזר כלא הגיוני בעליל, והשוק חם מאד על הרכבים האלו, וצריך לעזור שזה בסוף קרוזר 125 בנזין בתחפושת.
ואם ככר רנגלר, אז הוא רכב מבוקש מאד למרות המגרעות שלו- אטימות, צפיפות, נוחות ואיכות הרכבה בינונית, וזה לא אני אמרתי אלא בכל עיתון רכב כמעט.
אחרי 8 היילקסים בעסק המשפחתי, שני לנדקרוזרים וראב 4, אנחנו מאוד מרוצים מכולם מבחינת אמינות.
הראב 4 לא רכב מושלם, לא נעים לנסיעה אבל גם הוא עובד ללא תקלות כבר יותר מ 200 אלף.
אני לא רואה את עצמי היום מתעקש על קורולה ביחס למשפחתיות אחרות בשוק, מה שבעבר כן היה קורה.
לא היתי משלם יותר כי זה קורולה על פני יפנית/קוראנית אחרת.
אבל בשוק ה suv המצב שונה.
מסיבה אחת פשוט, אין מתחרים כיום ללאנד קרוזר בשוק.
בתקופה שהיה הפאג׳רו הרגיל (עד שנת 2001) היה אותו לא מעט על הכביש, או דבר גם הטרופר.
הפראדו לא היה אז על הכבישים הרבה יותר מהם, בטח לא כמו שהיום רואים את גרסת ה 120.
ברגע שהפגארו ירד משילדת הסולם, הטרופר כבר לא היה בארץ נשאר רק הלאנד קרוזר עד היום באותה תצורה.
רכב שטח בעל 7 מקומות שיכול בכייף לשמש את האישה ביום יום ולטיולים בסוף שבוע.
אין לו היום מתחרים בקטגוריה שלו (מכיר מאוד מקרוב את הפגארו החדש והוא נחות מהלנד קרוזר בכל פרמטר, עוד לפני שהם ירדו לשטח).
אם זאת אני חושב שהמחירים לגמרי יצאו מפרופורציה, רק המחשבה לקנות עכשיו 2004 במחיר של 100 אלף שקל ולהחזיק אותו -76 שנים זה כבר אוטו כמעט בן 20 (נגיד שהמנוע אמין, ראבק 20 שנה זה לא רק מנוע, יש לא מעט חלקים נוספים שמתבלים)
מה גם שהלנד קרוזר ממשיך להימכר כחדש בפחות או יותר אותה תצורה ,ללא שינוי מהותי (כלומר ללא שינוי מבנה שפוגם ביכולות שלו)
אני לפני כמעט שנתיים מכרתי את הפראדו הקצר שלי כדי לקנות לנד קרוזר ארוך.
היום אני באמת שוקל ברצינות לקנות לאישתי (אני בכל מקרה עם הסוואנה ל 2-3 שנים הקרובות) אאוטלנדר 7 מקומות שנת 2010 ליום יום.
שאגב הרבה יותר מתאים למשפחה בשימוש היומי (אם זה esp, ניתוק כריות אוויר לנוסע ,6 כריות אוויר, איזו פיקס וכו׳)
ובעודף לקנות רכב נוסף רק לשטח ולתעסוקה של יום שישי.
שורה תחתונה, לדעתי פשוט אין לו מתחרים בארץ סביב השנתונים שהוא נמכר.
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני רואה שאין חולקים על העובדה, ש"טויוטה מנצחת ביג טיים ושולטת בגדול" בשוק, ובמשך 20 השנה האחרונות.
שורה תחתונה - אנשים מוכנים לשלם הרבה יותר כסף, באופן עקבי, מוחלט ובולט, על טויוטה מאשר על כל מתחרה אחר.
זו השאלה הגדולה שמסקרנת הרי את כולנו. מה ההסבר? איך זה יכול להיות? אם זו היתה בועה של יחסי ציבור הרי היא הייתה מתפוצצת מזמן.
מאותה הסיבה שמשלמים על ליוויס כפול מאשר על ג׳ינס אחר.
המהות של בניית מותג היא בשכנוע לקוחות להאמין שהם מקבלים ממנו ערך ( גם אם מדומה) וגם לשייך אותם למועדון מיוחס.
קח למשל את הדיפנדר או הרנגלר.
רבים מאמינים שזה רכב אסון אולם בעליו אוהבים את המראה ומערצים באופן כמעט עיוור את הלוגו.
אין סיבה לוגית.
קח למשל את ה xj לעומת ה zj.
למעט האספקט העיצובי הצירוקי נופל מהגרנד בכל פרמטר אבל נחשק פחות
בועז,
אילו רכבי שטח החזקת ולכמה זמן?
ניסן ווינר 5 שנים
גרנד צירוקי 6 שנים.
לא כולל אופנועים וטרקטורונים מגיל מאוד צעיר
איך זה רלוונטי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מאותה הסיבה שמשלמים על ליוויס כפול מאשר על ג׳ינס אחר.
המהות של בניית מותג היא בשכנוע לקוחות להאמין שהם מקבלים ממנו ערך ( גם אם מדומה) וגם לשייך אותם למועדון מיוחס.
יכול להיות.
אבל זה לא ג'ינס, שפשוט קונים חדש בסכומים זניחים וזהו. רוב רובם של הטנדרים והSUV נסחרים על ידי אנשים שאינם חובבי רכב, אינם ג'יפאים, לא קוראים עיתונות רכב ולא מכירים אתר איזוטרי בשם ג'יפולוג. אלו מוצרים שמחליפים ידיים שוב ושוב, במהלך חייהם, ולמרות שמחירם כחדש הוא לא שונה מהותית מאשר המתחרים (הפרשים של 10-15% לכאן או לשם), איך יכול להיות שהיילקס שווה יותר מהאנטר או דימקס, כלי רכב מאד דומים מכל בחינה, בסדר גודל של 3-4 שנתונים, באופן עקבי, גם כשהדגמים מתחלפים?
אני חושב שזה יותר דומה לשוק המניות - כל המידע כבר מגולם במחיר. אם משהו עולה יותר, בהפרש ניכר, על מדגם של עשרות אלפים ובמשך שנים - הוא שווה יותר. יכול להיות שהוא בועה? אולי. אז למה היא לא מתפוצצת?
נמרוד,
מה המותג הכי חזק בתחום האופנועים עבורך?
האם היית בעלים של כזה?
איך גיבשת עליו דיעה?
מניות נקבעות לפי מאזנים, מכפיל רווח וכו.
יש כלים מתמטיים יותר משווי שוק של רכב.
אני מתקשה לאכול את זה שאתם באמת מאמינים בערך המדומה שמאכילים אותכם וצוחקים על שמן נחשים באותה נשימה...
אגב, הדבר היחיד שאמיתי בסיפור הוא שימור הערך המסחרי. לא מזלזל בזה אבל זה מזכיר לי את הסיפור של הבדואי ״ אמא מחלקת סוכריות״...
אני לא מאמין בכלום... ולא אמרתי את דעתי האישית כי היא לא שווה יותר משל כל אחד אחר.
אבל ההצטברות של עשרות אלפי דעות אישיות, לא סתם דעות בפורום, אלא אנשים שבוחרים איפה לשים את הכסף שלהם - מראה בבירור, שיש משהו עדיף בכלי כזה או אחר.
טויוטה לא לבד - אתה נתת דוגמאות נוספות - כמו ג'יפי סופה, דיפנדר, ורנגלר - גם שם מחירי השוק גבוהים מאד ביחס לשנתון ולמצב ביחס לאלטנטיבות. שם מדובר על מדגמים הרבה יותר קטנים מאשר בשוק הSUV או הטנדרים ולכן קל יותר לקבל הטיות לא רציונאליות. הדוגמא של הXJ מול ZJ מצויינת - כמות הכלים הנסחרת קטנה ולכן אי אפשר להסיק ממנה שום דבר מהותי.
היום כשטויוטה מתגמלת את בעליה בשמירת ערך מעולה העסק כבר מזין את עצמו ואני מבין כל מי שמבחינתו זה השיקול היחידי לרכישה.
למעט אולי בדגמים שעלות האחזקה שלהם קטסטרופלית ( אם יש כאלו. לא ממש בקיא באמיתות מאחורי הסיפורים).
מסיר את הכובע למח׳ השיווק של טויוטה...