תגובה: סוף תקופת הרוביקון- חוזרים להפרדת רשויות - התלבטויות...
גם לי קשה להודות בזה - אבל לאוטובוס האלומיניום יש את המתלים וההיגוי הכי טובים מבין כל רכבי השטח האמיתיים (במצב סטנדרטי).
מסכים איתך שכל היתר די קקה... אבל את מה שיש לו קשה לקחת ממנו.
ובפרייבטים - קשה לקרוא לקורולה המוגדלת, סליחה, קאמרי - "מהנה". מרווחת? כן, אמינה? ברור. בנויה טוב? בוודאי. וכו' וכו'.
אבל מהנה? אשכרה, לנהיגה?.... זה לא ב-DNA של טויוטה והלקוחות של טויוטה לא מחפשים את זה.
אני מסכים.
כבר אמרתי, לקחת rolling chassis של דיפנדר ולשים עליה מרכב אנושי/ארגונומטרי ומנוע אמריקאי... עמחייה!
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
לא רק בודי נורמלי ומנוע אמריקאי... גם סרנים אמריקאיים.
ואם אפשר, אז להרכיב את הכל ביפן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם לי קשה להודות בזה - אבל לאוטובוס האלומיניום יש את המתלים וההיגוי הכי טובים מבין כל רכבי השטח האמיתיים (במצב סטנדרטי)..
שוב,
אהה?
הגה ענק שוכב של משאית, ורדיוס תמרון של משאית חלוקה.
איך היגוי טוב?
לגבי המתלים מסכים, דיפנדר סטנדרטי מגיע הכי טוב שאפשר בין המסוקסים שאתה יכול להשיג בארץ, אבל ההיגוי?
ח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמי
75 ואלפא ג'ולייטה ואתה מסודר
ל 75 יש את המרחב הפנימי הגדול ביותר מאחורה לצרכי שינה (יותר מהגראנדים למיניהם, לדעתי גם מהרנגלר, רק ה 110 נותן פייט)
אתה יכול לקחת רעיונות מחיים רכס, ארגן לעצמו דבר כזה
הבעיה של ה 75 זה זמינות חלקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שוב,
אהה?
איך היגוי טוב?
לגבי המתלים מסכים, דיפנדר סטנדרטי מגיע הכי טוב שאפשר בין המסוקסים שאתה יכול להשיג בארץ, אבל ההיגוי?
ח
האמת, כשאני רואה את הביצועים של הדיפנדרים בצבא אני מוריד את הכובע. לא חושב שלטויוטה או לסופה ישנה יתירות מספקת לעמוד באתגרים בהם מאותגר הדיפנדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
האמת, כשאני רואה את הביצועים של הדיפנדרים בצבא אני מוריד את הכובע. לא חושב שלטויוטה או לסופה ישנה יתירות מספקת לעמוד באתגרים בהם מאותגר הדיפנדר.
לא יודע מה זה "יתירות".
כן יודע מה זה חוסן ועמידות.
עוד אני יודע, שמטיולי פתיחות הציר רק הסופות חוזרות בנסיעה. הדיפנדרים חוזרים על גרר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יודע מה זה "יתירות".
עוד אני יודע, שמטיולי פתיחות הציר רק הסופות חוזרות בנסיעה. הדיפנדרים חוזרים על גרר.
תפסיק לקשקש.
החפ"שים(סופות) חוזרים ברגל והבכירים/האצילים, בהסעה.
מה לא בסדר בזה? למה סתם להשמיץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
דיפנדר צבאי זה לא דיפנדר אזרחי- תוציא לך מהראש את ההשוואה הזו.
הפשיטו אותם מכל מערכת שלא נחוצה להנעה ותנועה, חיזקו אותם, ושיפרו אותם, והם מתקלקלים על ימין ועל שמאל.
היינו בדיון הזה- או ששכחת?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יודע מה זה "יתירות".
יתירות זה דבר חשוב... :)....לא מזמן הקשיש חילץ סופה שנתקעה על השחור צפונית להר שגיא.
יעני, הרכב המאבטח חולץ ע"י הרכב המאובטח. אבל מבדיקה שטחית קל היה לקבוע שהסופה הזאת סבלה מהזנחה נוראית.
ההנאה שבנוחות... / אורד וינגייט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שוב,
אהה?
איך היגוי טוב?
ח
רואה?
אתה שופט "היגוי" רק לפי קוטר סיבוב. כמו בטרקטור.
זה מדגים היטב למה אני מתכוון כשאני מדבר על טויוטה ולמה מעריצי המותג הזה לא מבינים למה אני מתכוון כשאני מדבר על הנאה מנהיגה.
כנראה כי זה ככה בטויוטות - "הגה" הוא מין עיגול מפלסטיק שמפנה את הגלגלים ימינה ושמאלה שכל מה שנדרש ממנו זה להיות הכי קל שאפשר.
אחרי שנים על שנים שבהן אתה אוחז בהגה של טויוטות שמעביר תחושות מהגלגלים בערך כמו בייגלה עם שומשום, אולי כבר שכחת מה זה היגוי מדויק, עם תחושה. עם בשר. משהו שאפשר להינות ממנו כשנוהגים במכונית. איכות ההיגוי היא שעושה את ההבדל בין מכונית משעממת למכונית מהנה.
כל טויוטה חדשה שאני נידון לבלות איתה סופ"ש מדגימה כל פעם מחדש עד כמה מערכת היגוי מודרנית יכולה להיות גרועה, קלה מדי, מנותקת, מעורפלת.
ולא, זה ממש לא ישתנה בעתיד כי טויוטה נמצאים חזק בתמונת פיתוח מכונית אוטונומית שלא תזדקק לנהג אנושי.
האמת? לא נורא. אנחנו לא מפסידים כלום. כי אף פעם טויוטה לא כיוונה את המוצרים שלה לנהג או לנהיגה.
ואם נחזור לרכבי שטח עם סרן קדמי חי - בקטגוריה הזו קשה למצוא מערכות היגוי טובות ומדוייקות ברמה של פרייבטים.
וזה כי ברכבי השטח ה"אמיתיים" עם סרן קדמי חי אין מסרקי היגוי אלא תיבות הגה, והן תמיד מתוגברות מאוד ובנויות מראש עם יותר חופשים ויותר שטחים מתים. ככה זה, על מנת שיוכלו לסובב גלגלים גדולים וכבדים ולאפשר ארטיקולציה טובה בתנאי שטח.
ועל הרקע הזה הדיפנדר יוצא דופן עם מערכת היגוי מצויינת, מדוייקת יחסית ובעלת סוג של תחושה, שבולטת לטובה על רקע הממוצע הכללי בכלי רכב מהקטגוריה.
זה והמתלים שלו, הם פחות או יותר נקודות האור היחידות בנבלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
יתירות זה דבר חשוב... :)....לא מזמן הקשיש חילץ סופה שנתקעה על השחור צפונית להר שגיא.
יעני, הרכב המאבטח חולץ ע"י הרכב המאובטח. אבל מבדיקה שטחית קל היה לקבוע שהסופה הזאת סבלה מהזנחה נוראית.
ההנאה שבנוחות... / אורד וינגייט
עדיין כואב לסופות של גיתאי ושלי בשאסי כשאנחנו מזכירים את גרירת הדיפנדר בואדי אל עין.
שתבין - זה מקום חביב שרוב רכבי השטח מתקשים לנוע בו בכוחות עצמם.
אז סופה גררה שם דיפנדר (ששוקל כמעט פי 2 ממנה, אחרי שגם כיננה אותו כל היום).
ואחר כך נסעה הביתה.
פפפפששש איזה חפירות ...... " הילד " כבר קנה רכב שטח , ניתן לו את הבמה להציג את הכלה .
נ.ב
זה לא אף אחד מהרכבים שהוזכרו כאן 😉
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דיפנדר צבאי זה לא דיפנדר אזרחי- תוציא לך מהראש את ההשוואה הזו.
הפשיטו אותם מכל מערכת שלא נחוצה להנעה ותנועה, חיזקו אותם, ושיפרו אותם, והם מתקלקלים על ימין ועל שמאל.
היינו בדיון הזה- או ששכחת?
דורון, ברצינות, הפשיטו אותה מהטריקו והלבישו עליה מחלצות של אביר מימי הביניים...במשקל טונות.. להערכתי הגיר והטרנספר שרשרת של טויוטה לא היו עומדים בעומס הזה. ותוסיף לזה תחזוקה גרועה וקמצנות בח"ח....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
פפפפששש איזה חפירות ...... " הילד " כבר קנה רכב שטח , ניתן לו את הבמה להציג את הכלה .
נ.ב
וואללה?!?!
נו... אנחנו מעבירים זמן, עד לקבלת ההחלטה.
אם יש החלטה ואפילו ביצוע, למה מתעכבים?
מי הכלה/הנבחרת?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עדיין כואב לסופות של גיתאי ושלי בשאסי כשאנחנו מזכירים את גרירת הדיפנדר בואדי אל עין.
שתבין - זה מקום חביב שרוב רכבי השטח מתקשים לנוע בו בכוחות עצמם.
אז סופה גררה שם דיפנדר (ששוקל כמעט פי 2 ממנה, אחרי שגם כיננה אותו כל היום).
ואחר כך נסעה הביתה.
עם עובדות כאלו קשה להתווכח. מעניין הדיפנדריסט התקין אח"כ צריות מחוזקות?
ההנאה שבנוחות / אורד וינגייט
הציריות שלו זה כבר סרט נפרד וסוחט דמעות בפני עצמו.
מה שאני כן יודע זה שלפחות הציריות (המקוריות) בסופה התגלו כבעלות "יתירות" עדיפה....
והאמת היא שלדיפנדר, כל דיפנדר, אין ולא היה שם סיכוי בגלל האופי של חלק גדול מהמעברים - צפוף, תלול, תחוח ודורש כוח מתפרץ. לא מתאים ל-110 הגדול והמסורבל. 90 עם מנוע בנזין 3.9 כנראה יסתדר שם היטב. בתנאי שלא יפורר ציריות כמובן.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כנראה כי זה ככה בטויוטות - "הגה" הוא מין עיגול מפלסטיק שמפנה את הגלגלים ימינה ושמאלה שכל מה שנדרש ממנו זה להיות הכי קל שאפשר..
וואי כמה שאתה טועה..
בהיילקס וסדרה 70 ההגה הוא מהפחות מתוגברים שיש ברכבי השטח שאני מכיר.
דווקא נותן היזון טוב למדי איפה הגלגלים נמצאים וכמה קושי מופעל עליהם.
בניגוד מוחלט להיגוי אמריקאי מתוגבר יתר או SUV אחרים.
והיגוי זה מכלול, אם ההגה לא מולך, שוכב ולא הכי חד, ואתה עסוק בתיקוני כיוון, אז איך הוא כזה מבריק?
לא שכחתי מה זה הגה אחר כי תפריד בין הרכב הפרטי שלי לבין רכבי עבודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
נ.ב
G?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
דורון, ברצינות,
לא אמרנו שאתה יוצא החוצה?