מברוק. תהנה
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Printable View
מברוק. תהנה
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
קודם כל: אני מתלונן משמע אני קיים.
ועכשיו ברצינות, אם היתה בקרת שיוט זה היה הפתרון המושלם (כן, אני יודע, "תקנה פרייבט" ...)
הותקנה ברכב מצערת יד, והשתמשתי בה כמה פעמים בכבישים ארוכים וריקים, אבל זה לא ממש בטיחותי...
התראה קולית גם לא ממש אופציה, תוך 2 טיולים גג "יקרה" משהו רע לרמקול/זמזם.
חשבתי אולי על סדנת "אילוף הסורר" (הנהג כמובן), אבל אשמח לשמוע רעיונות יצירתיים :)
אחרי התקנת הגז והמקרר, ייבנה מיכל מים חדש מותאם לנפח הנותר - הוא אמור להכיל 50-60 ליטר
(אעלה תכנון מפורט בערב/מחר)
אני עוד בהכחשה לגביהם.
לא סובל תאורת לד לבנה והרכב מלא כאלו בכל פינה.
יסולקו אחד אחרי השני לטובת פתרונות ידידותיים לעין.
(אני מבין שאתה מכיר את הרכב ...)
מציע לעבור לתאורת לד "חמה" הגון נעים והעוצמה יעילה
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
אני מסכים עם צחי לגבי ההסבה לגז,
גם אם לקחת בחשבון את העלות, אתה ברכב ידני, ומחירי הבנזין בירידה
שים את הכסף בצד, אחרי כמה טיולים לדרום תבדוק עלויות
בינתיים תהנה מיותר מקום לציוד (ולבוסרון)
5 - 5.5 ק"מ לליטר ב-130 קמ"ש?..... אההה....:rolleyes:
טוב נו, באת מויטארה. פתאום יש לך מנוע אמיתי, עם כוח. אז אתה מתלהב. בצדק.
עם הזמן תתרגל ותלמד ללחוץ פחות, יוזיל לך את הטיולים משמעותית.....
תסלח לי, אבל כמה הויטארה המשופרת עשתה? 8 ק"מ לליטר?...
איזה הבדל ברכב - צ'רוקי, ידני, 33, 4.10..... עדיין שווה לשרוף יותר דלק.
חברים, אני לא משייט כל היום על 130 קמ"ש, רק כשאני לא שם לב ...
בכל מקרה הסטטיסטיקה מאוד מצומצמת עדיין אבל הכיוון הכללי ברור.
דרור, הויטארה עשתה 10-11 ק"מ לליטר בממוצע בתחנה.
בכל מקרה, זה לא תחרות בין הויטארה לצ'ירוקי, אלא בין מחוג הדלק למחוג המינוס בבנק :)
במילים פשוטות: התרגלתי שבילוי סופ"ש הכי זול שיש לי זה לצאת לשטח, ואני שואף לשמור על המצב הזה ...
(האמת שיש יותר זול: טיול רגלי שמגיעים אליו עם הליסינג של החברה ...)
מכיר את הרכב היטב. רכב גיבור שנבנה באהבה רבה ובמומחיות רבה במו ידיו של הבעלים הקודם. טייל איתנו הרבה נהג באלגנטיות ו״על טורים״ עלה הכל ובקלילות.
אה מכיר גם את הכלב בערך ( יש לי כלבת בוסרון חולה על הטיולים).
בקיצור תהנה ותעשה חיים אחלה רכב. תתחדש.
גם אני לא הייתי מתקין מערכת גז.
ורק בקשה קטנה: בואו לא נהפוך את השרשור הזה לשרשור סקר דעת קהל בעד/נגד מערכת גז.
הנושא נלעס היטב, כולל התייחסות פרטנית לסוגי המנועים שמתאימים יותר ופחות להסבה - והמנוע הזה מתאים, זוהי הסיבה שלא העליתי את הנושא להתייעצות. אני שלם עם ההחלטה, כבר הוזמן מיכל גז בגודל אופטימלי, וכשהוא יגיע תותקן המערכת אצל ערן המסוקס.
אז אלא אם כן יש למישהו הארה או אזהרה קונקרטית שתתרום משהו משמעותי, אנא הניחו לסוגייה או קחו אותה לשרשור נפרד ...
לא יודע לגבי קרבת הדם שלי בת 4 ונרכשה מדויד כהן ברעננה
האבא זה הזכר שלו אלוף הארץ לא זוכר את שמו והאמא היא בלו. קובץ מצורף 106620קובץ מצורף 106621
נשמח לצרף אותך לחבורה ובוודאי שנשמח לראות שוב את הצ׳ירוקי האדום.
גם אני זממתי עליו כששקלתי את המכירה והפרדת הרשויות בסוף הסתר לי אחרת.
אני עם xj סטנדרטי
בדכ 1:6.5 והיה גם טוב יותר כתלות בטמפ הסביבה ובקריזות של האישה.
אני לא יודע כמה אתה נוסע בשנה. וחשבון אתה יודע.
ובהחלט המנוע הזה יודע לעבוד בגז.
אבל מע גז תמלא לך את הבאגאג שהוא מראש קטן ב xj.
בכל מקרה זה באמת מפלצת.
תתחדש ותהנה!
אז הנה התוכנית: אני מתכנן למקם מיכל גז טבעתי בקוטר 650mm וגובה 270mm בצד אחד של הבגאז', מקרר Waeco cd-30 בצד השני (מקרר מגירה בגובה 25 ס"מ, 30 ליטר), ובחלל שיישאר בינם לבין המושב האחורי לבנות מיכל מים מותאם מנירוסטה. מעל כל החגיגה תהיה רצפה כפולה מבירץ' או עץ אחר.
מדדתי את הבגאז' והתכנון נראה כך (מיכל המים מתואר סכמטית, הצורה הסופית תיקבע מאוחר יותר עם בעל המקצוע שייצר אותו):
קובץ מצורף 106626
מכיוון שכידוע תיאוריה לחוד ומציאות לחוד, בניתי מקרטון ביצוע דגם של המקרר, ונסענו אחר כבוד לחיפה למדוד מיכלים, ורק אחר-כך הוזמן המיכל המיועד (שהוא בקוטר הנמדד אבל גבוה יותר).
בכל מקרה, לא אתקין את מערכת הגז עד שיהיה לי את המקרר ביד ואוכל לוודא שבאמת הכל נכנס (כי למיכל הגז קודחים עם כוס ברצפת הבגאז' ואני לא רוצה להשאיר שום מקום לטעות כאן, כי הכל מאוד צפוף.
בקיצור: במחיר של כ- 30 ס"מ גובה ברצפת הבגאז' ייתקבלו: 70 ליטר גז, 30 ליטר מקרר נוח, ומשהו בין 45 ל- 60 ליטר מים
כמובן שבוצע ניסוי כלים עם הכלבלב שהוא מסתדר בצורה סבירה בחלל שנשאר, והתוצאה היתה חד משמעית: תוך שנייה וחצי מהשמע הגונג הכלבלב שכב לו בניחותא בבגאז' והסתכל עלינו במבט של: "נו, נוסעים כבר ?"
ההתלבטות שנותרה לי היא לגבי מיקום הקומפרסור - הוא ניתן להפרדה מגוף המקרר ואני מתלבט היכן למקם אותו.
אפשרות ראשונה: כמו בשרטוט למעלה, מאחורי המקרר מתחת לרצפה הכפולה. זה יספק לו הגנה ממכות, אבל יצריך ארובה כלשהי כדי לאפשר פינוי של החום העודף
אפשרות שנייה: ליצור מקום מוגן ומאוורר איפשהו בחלק העליון. זה יגזול מעט מקום לכלבלב אבל יאפשר הגדלה של מיכל המים.
זה הזמן לדעות ו/או רעיונות נוספים :)
תתחדש, מכיר גם את הרכב, ולמרות שעברה כבר כמעט שנה, עדיין מתגעגע קצת לצ׳ירוקי וקצת מקנא...
...ומכיוון שביקשת אני לא אומר מניסיון של 7 שנים של צירוקי על גז שאם זה רכב טיולים בלבד עדיף לוותר על הגז.
[emoji41]