חוץ מהרגשת הזובור האישית, שאין להפחית ממנה,
מה שונה בין הדוגמאות החיוביות לבין הדוגמא השלילית שלך?
Printable View
מה שהיה הוא לא שיהיה.
שני מכוני טסטים ביקשו, יפה, שלא אכנס אליהם והמוסכניק שלי לא היה מוכן לקחת את הרכב לטסט.
משהו קורה בממלכת הרישוי.
עדכון - עברתי טסט....
בשיטה של בועז הלכתי למכון אחר ביקשתי לדבר עם הבוחן הראשי - אמרתי לו שהגבהתי 2" עם בולמים וקפיצים
והאם אני יעבור טסט - הסתכל על הג'יפ - אמר אתה עובר....
אה כן שכחתי - מספר ,נורת חניה,ווישר אחורי קרוע...וזהו
אז הצלחת, ממני שני מכונים ביקשו לא להכנס ונמוסכניק שלי אמר שאין סיכוי.
בסוף עברתי, בהחלט יותר קשה מאשר בפעמים הקודמות
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אצלכם הכל שחור או לבן.
יש גם אפור - ג'ימני על הגבהה מינימלית עם צמיגים במידה מקורית לא נראה מוגזם. וזה עובר כמעט בכל מכון רישוי (גם אני עברתי).
מגיבים כאן אנשים עם צמיגי 31 על סוזוקי קטן או אפילו על רכבים גדולים יותר, פגושי ברזל מוגזמים עם כננות, גאנטים רחבים ובולטים, כנפונים לא מקוריים ועוד, זה כבר נראה אחרת בעיניו של הבוחן (לא שהעין שלו היא זו שאמורה להחליט בעולם מתוקן).
מתי עברת ככה טסט?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אמצע מאי
מה שכתבת מעיד על "תסמונת שטוקהולם".
אני מרגיש סוג של דז'ה-וו להתחיל למנות ולפרט את כל זה:
גם צמיגי 31 על סופה (להזכיר - מידה אופציונלית מקורית מהיצרן) מעוררים בלגנים.
כל קפיץ עלים בריא עם קשת נורמלית נחשב "מוגבה". האידיוטים דורשים "קפיץ ישר".
כל היילקס סטנדרטי נחשב ל"מוגבה". הם לא מוכנים לקבל את העובדה שיש רכבים שמגיעים SPOA אורגינל מהיצרן.
פגוש ברזל עם כננת - הכננת היא התנאי לפגוש ברזל. לא אני המצאתי את זה אלא משרד התחבורע. כננת רשומה ברשיון, אז שלא יבלבלו ת'מוח.
ג'אנטים בולטים - כדי שצמיג במידה אופציונלית וחוקית לא ייגע בקפיצים, צריך ג'אנט רחב יותר /עם מעט יותר אופסט. בדיוק בשביל זה יש כנפונים אפטרמרקט, שאחרי שנים בהן בוחני המשטרה המליצו לנו להתקין אותם, גם הם הפכו פתאום לחשודים.
מדינת ישראל סובלת מעודף רגולציה ומעודף פקידונים, אבל רחוקה מלהיות מתוקנת. בהקשר שלנו, מה ש"בא לא טוב בעין של הבוחן" זה מה שקובע. במיוחד כאשר 99% ממכוני הרישוי מושחתים בני מושחתים ופתאום, אחרי 68 שנות שוחד ושלמונים, כאשר החרב מתנופפת מעל ראשם, הם פתאום מקפידים עאלק. נוצרה כאן תרבות של של שחיתות ושוחד לצד רגולציה בלתי אפשרית - זכור היטב את הפתגם של טקיטוס: "ככל שתגבר השחיתות במדינה - כן ירבו חוקיה". מדינת ישראל מוכיחה מדי יום שהמשפט הזה לא רק נכון אלא עובד גם בהפוך - בעיקר הפוך. ככל שירבו החוקים והאיסורים - כך תגבר השחיתות.
כתבתי אמצע מאי?! זה היה ממש בטעות!
אמצע ינואר! לפני חודשיים!!
עימרי.
מה זה חשוב מי עבר?
זה הרי לא אומר כלום על "מה קורה" - תמיד יש כאלו שעברו טוב.
הבעייה מי לא עבר ולמה - זה מראה על השינויי.
אני מאחל לכולם לעבור (וכמה חברים שלי עברו, למרות שפחדו מאוד) אבל יש שינויי.. לרעה.... מאוד... ומי שלא "רואה" את זה... באמת שיהיה לו לבריאות.
ברור שזה לא "שחור ולבן". זה אף פעם לא שחור ולבן. אבל השחור די דומיננטי, כך מסתמן.
ודרור.
מה אתה מציע, על מנת לפתור את המשפט הגאוני הזה... להתחיל עם להפחית את השחיתות או להתחיל עם להפחית את מספר החוקים?
כאילו.... "לא תרצח" הגיע רק אחרי ה... רצח, לא?
אז מה אתה אומר, תוריד את האיסור והמעשה ממילא יתבטל?
בוא נוריד את סעיף גניבת הרכב ו... ננשל את בני הדודים מענף פרנסה מכניס מאוד...רעיון נהדר.
אתה גםיכול לבטל את עבירת השחיתות שנקראת "שוחד" ו... פטרת/פתרת 90% מהשחיתות ... זה יהיה לגיטימי קחת "שלמונים" וזה לא יהיה שוחד ו.. אין שחיתות..
איך לא חשבו על זה קודם?
בעצם חשבו... בקשר לעבירות אחרות... בהולנד ובפורטוגל (אם אני לא טועה). (למרות יחסי ציבור מגמתיים ומוטים) זה לא נגמר כ"כ טוב.. ועדיין לא נגמר..
רק אמרתי שלא כל אחד עם ג׳ימני שגבה ב2 סנטימטר צריך לחשוש .
אוי ברנרד, אני מת עליך אבל אין לי כוח להתפלפל איתך.
המשפט הזה נכון לדעתי בלבד. אני חושב שהעובדות במציאות שלנו מלמדות שיש בו הרבה: ככל שיש יותר חוקים, כך יש יותר עבריינים. ואני לא מתכוון למי שמראש החליט להיות קרימינל ולגנוב או לרצוח. אבל כשאסור להחליף באוטו בולמים כי הם אדומים/צהובים או להרכיב עליו כנפונים אפטרמרקט - פתאום גם אני ואתה קרימינלים. לזה אני מתכוון.
וככל שיש יותר חוקים והגבלות, כך נמצאות הדרכים היצירתיות לעקוף אותם. וכאשר זה נעשה תמורת כסף או כל טובת הנאה אחרת (כי למה שיעזרו לך ויחליקו עבורך עניינים ויסכנו את עצמם ואת מקום עבודתם - בחינם?) - הנה לך שחיתות. הרי אין הבדל בין לוקחי שוחד לנותני שוחד ומהבחינה הזו מדינת ישראל הפכה את כולנו כאן לעבריינים באותה מידה.
לגבי הג'ימני....
2 סנטימטר אולי לא ישימו לב כי זה בתוך הטולרנס של רכב ריק/עמוס. 2 אינץ' בטוח שכן.
זה גם עניין של איזה מכון רישוי באיזה מקום. רוב המכונים כבר לא מוכנים לקחת סיכונים.
חלאס כבר עם זה.
אתם תקבלו בסוף התקפת לב מכלום.
תביאו 2-3 שלא עוברים טסט והם לא מוגזמים לדעתכם ונדבר.
אפילו את עצמכם אתם כבר לא משכנעים
סיפור טרי מעכשיו. שמתי את הרכב אצל המוסך להעביר טסט. הרכב: wj מוגבה 3.5 נראה לי עם rc. צמיגים ברשיון. הרכב לא עבר טסט וקיבל ריג'קט על כל מה שרק אפשר. כולל תפוחי הגה שהוחלפו לפני שנה בטסט. המוסך אמר שאין בידיו מה לעשות. אז כנראה שזה לא רק אגדות. אשמח לעצות מה האופציות שלי כרגע. המכון זה אלישע בפולג. כנראה שלא כדי לגשת אליהם.
Sent from my ONE A2001 using Tapatalk
אתה יכול לרשום את הריג׳קטים כולם ?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...4a5250d84d.jpg
מיותר לציין שלפני שנה הרכב עבר טסט באותו המכון.