דני, אם הייתי במקומך, הייתי מתייעץ עם טושי ואולי גם נעזר בשירותיו.
חבל להיכנס להרפתקאות יקרות.
Printable View
דני, אם הייתי במקומך, הייתי מתייעץ עם טושי ואולי גם נעזר בשירותיו.
חבל להיכנס להרפתקאות יקרות.
עמית,
הרמת להנחתה.
זה לא ויכוח כי אתה מפנה לגוגל, וזו לא תשובה, וזה לא ידע אלא יכולת חיפוש ברשת, וכאן צריך יותר.
האיש היה במוסך, ומעניין לשמוע איך נעשתה הבדיקה האמיתית ושלא לקחת בה חלק, ובגלל זה גוגל לא רלוונטי ולא התשובה שלך.
כבר היו מקרים בהם הובן כאן שהבדיקה במוסך לא הייתה נכונה ונחסך לאנשים הרבה מאד כסף.
גם השיטה החדשה שלך לענות לאנשים ששואלים שאלה ב״תפנה אלי בפרטי ונעזור״ במקום לכתוב די פסולה.
זה או שאתה מפחד מבקרה על התוכן שאתה הולך להגיד למי ששאל את השאלה, או ששוב אתה לא מבין בנושא.
מנוע מיבוא מצאתי הרבה 1KZ,אבל לא מתאים .מפירוק מקומי גם מצאתי במחירים של 8500-12000 ש"ח ללא אינזקטורים ,משאבת סולר,טורבו ...
מיבוא מגיע הדרך כלל מושלם . ממשיך לחפש
DANI 1
http://www.junkyard.co.il/site/Searc...el=2221&year=0
ניסית פה?
מי המוסך שלך? הוא לא מצליח לאתר מנוע מייבוא?
ניסיתי ,גם באתר גלגלים ,קיבלתי הצעות למנועים אבל אין למה שאני צריך 1KD
DANI 1
אני עקצתי לגבי אמינות טויוטא...
דורון,
נראה שאתה ממש לא בכיוון....גוגל זה כלי באמצעותו אתה חופר מידע ב WWW...ומה לעשות שמידע בסוגייה הנדונה הוא קריטי.
אני בניגוד לך, לא סוגד לאף מותג ושוקל כל דבר במישור העובדתי ואת העובדות אתה יכול לאתר ולקרוא בקלות ב WWW.
לענייננו, סדרת המנועים הנדונה סובלת ממספר בעיות כרוניות והמקרה המתואר בפוסט הזה הוא דוגמא לכשל שנובע מאחת הבעיות הכרוניות האלו שחוזרת על עצמה בכל העולם.
ממש חבל שאתה מסיט את הדיון מהמישור המקצועי למישור אישי שממש לא רלבנטי.
נסיון העבר בנוגע לבולגוינט, הטרנספר, הדפרנציאלים, פעמוני הצריות, הדשבורד ועכשיו גם המנוע הנדון והגיר הידני של הויגו מוכיח שמי שלא סוגד וסגד למערכת השיווק המיומנת של טויוטה צדק וצודק (ושלא לדבר על הביצועים הבינוניים בהשוואה לרכבי שטח אחרים).
כשאני מבקש ממשהו לפנות אלי בה"פ זה לטובת החלפת מידע שעניינו בעיקר פרטי ולא בגלל פחד "מבקרה" ובמיוחד לא מבקרה של מי שנהנה מהאיטיות ומשכנע את עצמו שהאיטיות היא יכולת מבורכת.... :)
רבאק, צא מזה....יש לך מניות בטויוטה? אתה מקבל % על כל גרוטאת טויוטה שנמכרת בשוק? אתה חולק את חשבון הבנק של יבואן טויוטה (היית מת..) תן לנהל דיון פתוח אמיתי ללא לחצים, הסתרות ומגמות עקומות ולו רק כדי למנוע מאותם מסכנים שקונים טויוטות נבלות שחוטות ומאמינים שהן לא תתקלקלנה... לעולם.
אם אתה יכול לעזור לפותח השרשור כדי אולי לחסוך לו קצת מהעלויות המטורפות של מנוע 1KD זה יכול להיות ממש נחמד.
ההנאה שבנוחות....תמיד עדיפה על ההנאה שבאיטיות :)
יווו... איזה קרציות.
דן.
לדעתי, לך למכונאי שלך - החלפת מנוע היא לא מדע טילים..
מצא מנוע טוב - עניין של מזל והמכונאי לא יותר טוב ממך. גם הוא מקבל חתול בשק.
אין מכונאי, שאני מכיר, שיפתח מנוע מפירוק רק על מנת לראות אם הוא טוב או צריך אובראול - אם פותחים, מסדרים מה שצריך, משום שזה כבר פתוח. וממילא צריך להחליף דברים ש"הלכו" מיד עם הפתיחה" ואז... כבר עושים הכל, כמעט.
נכון, יש מכונאים שיתנו אחריות למנוע משומש... נדיר. הם סומכים על האחריות של מקור המנוע. ואף אחד לא יעשה לך עבודה כפולה בחינם... תצטרך להילחם על זה.
אני הייתי מחפש מנוע מייבוא.
לדעתי (ותקרא "בין השורות" של מי שמאמין באגדה של טויוטה... קורעים אותם ולא מטפלים כמו שצריך... ורק כך מסבירים תקלות) רמת התחזוקה בארץ, של רוב כלי הרכב, פחות טובה מאשר בחו"ל... כמו שאמרו, יהיה לך קשה למצוא מנוע בן פחות מ-300K קמ'..
ושוב.
מנוע משומש/מפירוק הוא הימור - לא "סוג של.." אלא הימור. לחפש ספק/יבואן אמין (חוו"ד ואינטרנט) ומכונאי שאתה מכיר.
ואם המכונאי שאתה מכיר, מכיר ספק... אחלה. שידאג להכל.
אישית, מוסך שמספק את המנוע ולא נותן מינימום 3 חודשי אחריות או מספר ק"מ(בד"כ בין 5000 ק"מ ל10k) , לא עובד איתו, בת'כלס גם אחרי 1000 ק"מ אתה תדע אם המנוע/עבודה תקין ובוצעה כמו שצריך או לא.
דן, מחר אני ינסה לבדוק לך כמה מקומות אם יש מנוע כזה.
לא ברור לי איך אינג'קטורים שעובדים תקין (לאחר שיפוץ ) יכולים להרוס מנוע. לא ברור לי איך בכלל הם גורמים ללחץ במנוע ועוד לשבור קראנק.
שנית, שקלתם את האופציה להחליף קראנק? אוךלי אפילו לעשות אוברול? לא נראה לי שזה יעלה יותר מ 12000 .
תודה לכולם על התגובות הענייניות , הרכב כרגע לא מעניין אותי , הוא בבית כבר שבועיים , אחרי שאסיים את שיפוץ החנות ונתחיל בהרצת החנות , אני אתפנה לטפל במנוע , את העבודה על המנוע אני יעשה ביחד עם המכונאי ונבדוק אפשרות לאוברול או החלפת מנוע ,נבדוק עלות חלקים ונתקדם .
ידוע שחלקים מקוריים מטוייטא זה די יקר , תחלפי לחלקים פנימיים לא בא בחשבון .
עדיין הדיון מעניין להמשך קבלת תשובות או הצעות ענייניות.
תודה
Dani1
אולי לא הובנתי.
יותר מתאים הכוונה שמתאים להשתלה ללא הרבה שינויים.
לא בהכרח המנוע הכי טוב.
המנועים החדשים יותר, שכנראה יהיו זמינים יותר, שונים מעט ממנוע 2001-2002, וידרשו עבודת התאמה והעברת חלקים.
מנוע יבוא, שלא ירד בהכרח מפראדו, ועוד עם הגה ימני, עלול לדרוש עוד יותר העברות מכלולים היקפיים.
הכי טוב זה למצוא בפירוק מקומי רכב שעבר השתלת מנוע יבוא מוצלחת בזמן האחרון. ואז לצאת לדייט עם דוגמנית על...
בכל מקרה , כל השרשור מעט הזוי בעיני.
"קראנק נשבר בגלל מרססים משופצים "?
"אני והמכונאי נעבוד ביחד" ?
ראיתי פעם שלט במוסך :
שעת עבודה - 100
שעת עבודה בנוכחות הלקוח - 200
שעת עבודה בנוכחות הלקוח, והלקוח נותן עצות - 400
...
בברכה,טושי
אולי המוסך הזה צריך השלמת הכנסה כשבודקים שהוא לא מרמה