צודק, מודה באשמה.
מציע לכל מי ששוקל לקנות טנדר לקרוא את השירשור ולהפנים שכנראה רין מה לעשות, טנדר נשאר טנדר ולמעט נפח העמסה שאר התכונות מראות חסרונות ובגדול.
Printable View
צודק, מודה באשמה.
מציע לכל מי ששוקל לקנות טנדר לקרוא את השירשור ולהפנים שכנראה רין מה לעשות, טנדר נשאר טנדר ולמעט נפח העמסה שאר התכונות מראות חסרונות ובגדול.
ברנרד,
יצא לי לנסוע כמה ימים על היילקס עם מתלה אחורי HD++,
בלי חצי טון בארגז, היה אפס גלגול בכביש. והמתלה הצליב על מדרכה.
אבל, זה היה מתלה מוקשח **.
נדב,
דווקא קפיץ עלה מעל לסרן, מתנהג טוב יותר, כי הוא פחות ״דרוך״ ביחס לקפיץ מעורגל.
קובץ מצורף 106776תחשוב שוב, טנדר ריק עם עלים מעל הסרן(ויש הבדל) ומתלה קידמי ניפרד(ועוד כזה שהחליף קפיצים ליותר קשיחים), בין סופה(שיש לי ניסיון גם עם אחת כזאת) שתי סרנים ארוך עלים מתחת הסרן.
ודרך אגב מטייל איתי אחד כזה(עמוס למחצה) דרך קבע(רכב חברה), ככה שאני יודע בדיוק למה פותח השרשור מתכוון.
דורון.
אין לי מושג איך זה לנסוע בטנדר בשטח - את היידע שלי בנושא, אני למד ואוגר פה..
ופה, זו הפעם הראשונה ששמעתי שהיילקס/ויגו (כל טנדר? שיהיה) צריכים את הנעילה, רק על מנת שישתוו לסופה שנוסעת 2X4(?!?!?!?!?).
ישבתי בהיילקס (שקלתי לקנות - עבר לי אחרי חמש דקות) ולא מצאו חן בעיני תנוחת הישיבה, הכיסא/ספסל האחורי/ הספרטניות (לעומת טנדרים אחרים - במיוחד המושבים...), "חוזק" המנוע והרעש.
אבל אני יכול לקבל את זה, שאנשים חושבים שכל זה נסבל/בסדר, משום ... העבירות ושטח ונוחות ההעמסה..
עכשיו אני שומע שהעבירות לא משהו ושצריך לשנות הרגלי נהיגה ואם מטפלים בנוקשות, ההעמסה נפגעת, לעיתים עד כדי נזק לערך הרכב, במכירה.
זו פעם ראשונה..
כל יום לומדים משהו חדש...
ולא.
לא תאוריית קונספירציה, על מנת לשמור על ערך המכירה - פשוט נתון חשוב ומשמעותי, שאף אחד לא טורח לציין, בכל דיוני/ויכוחי ההשוואה בין ההיילקס האגדי לשאר העולם..
אתה קולט בכלל מה נמרוד אמר?
נעילה אחורית חובה בטנדר, על מנת לספק עבירות שוות ערך ל... לכל רכב מאפן שאתה מוריד לשטח..
ונמרוד בעל טנדר וקודם היו לו עוד כמה כלים להשוואה, שלא לדבר על מבחני דרכים שערך..
אולי פיספסתי את זה, בכל הפוסטים האחרים - אבל אתם לא חושבים שזה נתון שחייבים להזכיר, בכל דיון/השוואה/מבחן דרכים?
מחר יערכו השוואת "שטח" בין מאזדה 3 לבין היילקס/ויגו בלי נעילה.... מעניין מי "ינצח"...
- - - Updated - - -
יש פה בחור שמתלבט בין ויגו לבין לנדקרוזר... אף אחד לא אמר לו שהויגו, מבחינת השטח, עושה כאלה בעיות ומצריך כל מיני "הסתגלויות" ושהנעילה שיש, זה לא שהיא "תעלה אותו לשלב הבא" כמו בכל 4X4, שאנחנו מכירים - לא אמרו לו שהנעילה בסך הכל תביא אותו לרף התחתון של כל רכב 4X4, שהוא יכול לקנות... ועם דגש על כל 4X4...
כולם מהללים את "נעילה מקורית" - אתם אומרים שבלי נעילה הוא בכלל כמו ליסינג רגיל, רק קצת גבוה?
ידוע שהעבירות של ההיילקס עם הסרנים הקשיחים בשטח טכני מצוינת. למעט הסרן הקדמי מה פוגם בעבירות הויגו בצורה כל כך משמעותית ביחס להיילקס המיתולוגי?
כמו ליסינג רגיל, רק קצת גבוה?[/QUOTE]
הגדרה קולעת למדי, למעט שהליסינג נוח יותר.
כבר היה כאן דיון ספציפי על תצורות המתלה האלו.
קפיץ עלה במנח הכי נכון ונייטרלי שלו הוא שטוח.
במצב הזה, יש מינימום היגוי של הסרן בעת מהלך המתלה.
כשהקפיץ מעורגל, יש התארכות גדולה יותר כשהמהלך נסגר, נוצר היגוי אחורי מוגבר, ופחות יכולת לשכך ביחס לקפיץ "דרוך", וקפיץ מעורגל הוא קפיץ דרוך.
קפיץ עלה שטוח או קרוב לשטוח פחות דרוך, ויכול להגיב טוב יותר.
מצד שני,
קפיץ מעל לסרן יותר רגיש לפיתול הסרן, ולכן צריך להיות מתוכנן קצת אחרת, וקצת יותר קשיח.
אבל.. זה במישור הפיתול.
בציר המהלך, ככלל, הוא יגיב טוב יותר מאשר קפיץ מעורגל.
תצייר לך קפיץ שטוח, או קרוב לשטוח, ותשחק עם המהלך ותראה.
שוב,
אתה נותן דוגמא לא נכונה לשאלת השרשור.
דיברו על תוואי שטח פשוט בו סופה נוסעת ב2X4- ולא במדרגות הקשות של מעלה בוקר שהעלת, שמעט מאד, אם בכלל, יש רכבים שעולים בצורה נשלטת ללא נעילה.
אתה מפתיע אותי.
בתור עו"ד שאמור לשים לב לפרטים אתה מעופף.
או שדווקא בתור עו"ד אתה בוחר להשתמש בחלקי המשפט כדי לקדם רעיון שלא היה בשם אומרו?
נמרוד אמר משהו טריוויאלי לחלוטין.
שמתלה אחורי של טנדר מיועד לשאת משקל.
ובשביל שרכב יוכל לתפקד בעבודה עם המשקל כמו שצריך, אז צריך קפיץ מתאים=בלי המשקל הרכב המתלה עובד בחלק מהטווח, מה חדש כאן?
תשאל את נמרוד איך מתפקד הרכב כשהוא עמוס לטיול, נראה מה הוא יענה לך.
אני אתן לך רמז, זה היתרון היחסי העיקרי של הטנדר, היכולת להכיל ולשאת משקל.. ואז הוא מתפקד לעיתים טוב יותר מ-SUV עמוסים שסוגרים מהלך כי הם מתוכננים להיות רכים (תחפש מה אסף ודרור כתבו לגבי המתלים של ההיילקס החדש בנסיעת שטח).
נסעתי בעבר בהיילקס עם קפיץ אחורי למשקל מופחת, הרכב נוח בסדרי גודל, אבל יכולת ההעמסה ירדה בחצי.
רוצה לשמוע קטע?
סופה, בתצורת המקור הצבאית (כי זה מה שיצא משערי תע"ר), תוכננה לשאת משקל דומה לרוב הטנדרים, ובגלל זה היו לה קפיצים איומים למשתמש הרגיל, שלא סוחב 800 ק"ג בארגז.
וסופה סטנדרטית זה רכב קשה מאד עם מהלך של שייבה וחצי.
אז כמו שאפשר לבנות סופה נוחה בהרבה מאשר המקור, ולוותר על חלק מיכולת נשיאת המשל, אז כנ"ל לגבי טנדר, כל טנדר.
אני "עם" דורון.
לעלים מעל הסרן, יש יתרונות רבים ואת הפיתול אפשר לפתור.
זו גם הסיבה שהטויוטה יותר גבוה (נראה קרבי) מטנדרים אחרים, בהם הקפיץ מתחת לסרן.
אני זוכר שלהעביר את הקפיץ מעל הסרן, היה שיפור אידאלי לסופות, לדחוף גלגלים גדולים. רק שהם (רובם) לא טיפלו בבעיות שהסבה כזו גוררת.
אבל מה זה קשור לפה?
הבחור לא אומר שהקפיצים מוקשחים.
לפי מה שהוא מספר, ההנעה האחרוית עובדת, רק שהגלגלים לא אוחזים.
וכולם מציעים לו לשנות מתלים, על מנת שיהיה "סביר" בשטח...
זה לא כ"כ מסתדר עם מפלצת העבירות, שחשבתי שההיילקס מתיימר להיות "ישר מהקופסה".
באמת הפתיע אותי הפוסט של נמרוד.
דורון, אני חושב שאתה טועה לגבי תצורת העלים...
בכל אופן זה מעלה אזוב, והדוגמה היא שלטנדרים יש מהלך מוגבל, שים לב שהוא כבר על הגחון והמתלה האחורי פתוח עד הסוף, במקרה הזה גם נעילה לא עזרה ומחשש לשבירה של משהו, עצרתי את הניסיונות לטפס והוא פשוט קיבל עזרה משיכונת קטנה.
להבנתי הדוגמה עם הסופה והויגו של פותח השרשור זה ששתיהם ב 4x4.
בשביל קצת סדר:
למעט מי שביצעו שינוי מתלה בצורה קיצונית (שינויי תושבות ואורך קפיצים), היילקס ישן מקבל את המהלך הגדול עם קפיצים באורך המקורי מהמפעל.
מה שקורה שם, זה שהבולם המקורי הקצרצר מסרס חלק לא מבוטל מהמהלך.
בולם תחליפי בנקודות העיגון המקוריות "משחרר" הרבה מהלך, מקדימה וגם מאחור.
היילקס עם מתלה נפרד, באופן טבעי עם מהלך פחות טוב מקדימה, אבל דווקא טוב יותר מאחור, אם שמים בולם מתאים (ההיילקסים החדשים עם קפיץ עלה אחורי ארוך יותר מאשר הישנים).
- - - Updated - - -
תדייק- הוא אמר שהגביהו ולא אמר מה עשו.
אחת השיטות להגבהה היא ערגול (שיכול להקשיח את המתלה) ושיטה אחרת היא להוסיף עלה (שגם מקשיח את המתלה).
עוד נקודת מבט על טנדרים,
היה לי ניסיון עם 2 בופאלו, ללא נעילה אחורית, ייתכן שהיו עם מוגבל החלקה אי שם כשהרכב היה חדש אבל אף אחד מהם לא היה חדש בתקופה שהכרתי אותם,
שנסעו עם מעט משקל בארגז - ציוד לטיול של כמה ימים, לא מוגזם, ללא הנעה קדמית בכלל, היו לנו לוקרים שבד"כ היו פתוחים ורק low עם הנעה אחורית בלבד אפשר מעבר בכל מקום שסופה משופרת קלות, פגרו קצר, טרנו ארוך והיילקס 97 עברו.
איזו טעות הייתה למכור אותו, אוי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
עשיתי מבחן שארך יומיים בשטח לויגו 2015, להיילקס 2016 ולהאנטר 2015 (טרום הטרייטון).
היו סטנדרטיים לחלוטין, רכבי הדגמה.
אין לי מושג על מה אתם מדברים. הויגו הוציא ממני פרצי צחוק עם כח מתפרץ, ומהירויות מטומטמות לחלוטין בשטח, אבל מושב נהג גרוע.
ההיילקס החדש, באמת מתקרב כדי נגיעה בלנדקרוזר מבחינת סביבת נוסעים.
באף אחד מהשלושה לא היתה שום בעיית קושי לנסוע בשטח, לא ב 2X4 ובטח שלא נדרשה הפעלת נעילה אחורית.
העבירות של כל השלושה היתה גבוהה מאוד. סטנדרטיים.
אוי מוטי..
הזכרת לי נשכחות - שעדיף שהיו נשארות, נשכחות.
טיול לדרום.
חבר עם פראדו קצר.
חבר עם היילקס מדוגם (לא זוכר שנה אבל בלי עלים מלפנים).
אני עם סופה משופרת "יפה", כולל נעילה אחורית אוט'.
שיטפון.
שלושתינו (כלי הרכב + המשפחות), על גדת השיטפון מתכסים עיצה, לגבי הדרך הטוב ביותר לעבור.
משום שהסופה היתה "הכי גיבורה", הוחלט שאני אהיה הראשון לחצות.
מחברים רצועות לוו הגרירה (המשולב ההוא) והחבר עם ההיילקס (מדוגם, כולל כל הציוד בארגז - כולל מגפיים גבוהות מאוד) נכנס לאט לאט למים (ברגל), עם מוט, על מנת לבדוק שאני לא "אפול" מיד עם הכניסה לשיטפון...
אנחנו, הגברים, מתכננים ובודקים ומודדים עומק והנשים, מתפעלות/מעריצות (כן.. בטח), מהצד..
בסופו של דבר, אני תופס אומץ ומתחיל להתקדם לתוך השיטפון... לאט לאט, כבעל הפראדו "משחרר את הרצועות, לאט לאט...
מוכנים בכל רגע, לגרור אותי לאחור.
בערך שני מטר לתוך השיטפון, כשהגלגל הקדמי נופל לתוך בור, נרשמת נפילת קצב.. אצלי בלב.
באותו זמן בדיוק...
מופיע ממול, מהצד השני של השיטפון, איזה בדואי עם בופאלו אדום, נמוך ומרופט.
ההוא עוצר על הגדה ממול ומסתכל עלינו.
אחרי כמה שניות, נותן קצת גז ו... חוצה את השיטפון ועובר לידי כשהוא מסתכל עלי במבט נדהם שאומר "ירדתם מהפסים? מה נהיה לכם?".
בושות!!!
ועוד ליד המשפחות!!!
הבדואים האלה...:mad:
וזה היה מיצובישי באפלו 2X4, עם ארגז ריק לגמרי... ורק נהג...
- - - Updated - - -
נשבע לכם - סיפור אמיתי לגמרי.
סיפור דומה,( מבקש סליחה מפות"ש).
שנת 98
טיול אופנועים של אחרי צבא בנגב, 4 אופנועים DR350, וסופה שסוחבת ציוד.
האמת, לא זוכר איפה, בא מולנו טנדר סובארו של בדואי, אומר לנו, אתם לא יכולים לעבור פה חבל לכם על הזמן.
שאלנו מאיפה באת, הוא ענה, אני עברתי אתם לא.
האמת, הסופה עבדה קשה לעבור שם.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk