דבר ראשון תברר למי אתה משווק ואיך, אחרי זה תחשוב מה לגדל.
כמובן בדיקות קרקע ומים.
מקווה שיש לך הכנסות נוספות.
Printable View
דבר ראשון תברר למי אתה משווק ואיך, אחרי זה תחשוב מה לגדל.
כמובן בדיקות קרקע ומים.
מקווה שיש לך הכנסות נוספות.
יש הכנסה קבועה ועיקרית.
יצרתי קשר עם מדריך של משרד החקלאות .
איש מאוד נחמד, ולעומת הרבה מחברינו כאן , הוא גם די אופטימי והבין את כוונותי.
נ
ראה מה יתפתח.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אגב בנושא השיווק אתה בהחלט צודק וכל הכיוונים והנושאים נחקרים לעומק ובהתייעצות עם אנשי מקצוע רציניים.
אביב,
אתה יודע מה ההבדל בין אופטימיסט לפסימיסט?
ספר לי
אגב אני מקבל את כל ההערות/הארות שלכם באהבה .
אומרים שבעסקים אם אתה ממש רוצה להצליח , תספר למשפחה את הרעיון ומה שהמשפחה ממליצה לך לעשות, תעשה בדיוק הפוך.
בדיוק קיבלתי בווטסאפ.
שתפו בבקשה.
פנו אלינו החקלאים אלעד ואורית שהם חקלאים מאזור הדרום ויש להם שדה של כרוב וכרובית. כדי לצמצם את ההפסדים הם פונים לקהל הרחב ומציעים קרטון של כרובית או כרוב ב-25 ש"ח בלבד......
הם נמצאים במושב ניר בנים. והם מוכנים גם לעשות משלוח לערים אם תיהיה התארגנות של מינימום 30 ארגזים.
כפי שאתם בטח יודעים המצב (לצערנו) של החקלאים בארץ לא הכי מוצלח, ולכן כל טיפת עזרה שנוכל לעזור להם - היא עצומה.
לכן נשמח אם תשתפו גם.
http://www.mum.co.il/page/cabbage
מחר אדבר איתם . גם בכדי לשמוע מה עובר עליהם וגם אולי אוכל לעזור בדרך כלשהי.
ניסיון...
אגב לפי מה שהצלחתי להבין , עכשיו השוק די מוצף והמחיר נמוך. שתלו סביב ינואר ככל הנראה, לפי מעט מהבנתי , תקופה יחסית פשוטה לגידול הירקות הנ"ל והשוק מוצף.
יכול מאוד להיות שאני טועה במה שכתבתי מעל . אשמח לתיקון אם יש מישהו יותר בענין.
עירא אתם כנראה לא קוראים . האדם שאיתו אני מתייעץ כרגע הוא מדריך לגידול ירקות מטעם משרד החקלאות, אתה חושב שימנו אדם ללא ניסיון?
בחייאת תקראו , זה שזה אוף טופיק לא אומר שלא צריך להגיב לענין
אגב גם פיצריות, מסגריות, נגריות נפתחות ונסגרות על ימין ועל שמאל,
אז גם נגריה לא לפתוח ? ומה עם פיצריה? חברת בניה? הובלות?
קראתי, ואם פגעתי אני מתנצל.
אני כיוונתי בעיקר לפסימיות של המגיבים.
לגבי המדריכים שלמשרד החקלאות האחד שייעץ לאבי נתן לו עצות זהב שהובילו לכך שלאחר חמש שנים (ואני מניח שגם לא מעט כסף) מתוך 30 דונם מטעים (לייצוא אגרקסקו), ל-20 אבי הצליח למצוא מישהו שיסכים לקבל את השטח עם העצים בתמורה לזה שימשיך לעבד אותם, את ה-10 הנוספים נאלצנו לעקור מפני שהיה שם זן שאף אחד לא הסכים לקבל בתמורה לזה שהוא יעבד אתם.
ושוב זה נסיון אחד, ואני מניח שיש אחרים שההתנסות שלהם שונה.
עירא
עירא לא פגעת, המטרה היא באמת ובתמים לבדוק כדאיות ובצורה מבוקרת ושקולה.
במקרה של אביך זה היה המפגש הראשון שלו עם מטעים?
אגב אגרסקו פשטו רגל מזמן לא?
האם יש קשר לפשיטת הרגל של אביך?
מה נשתל בשטח?
זה היה המפגש הראשון שלו עם מטעים, אחרי הרבה שנים כרפתן.
אגרקסקו נמכרה ב-2011 לחברה פרטית.
זה לא היה קשור להפסקת עיבוד החלקות.
בשטח נשתלו שני זני רימונים (גם זה לאחר התייעצויות רבות עם יועצים של משרד החקלאות) ועקב ריבוי מטעים בספרד ופגיעה משמעותית בשווי הפרי, המשך הטיפול במטע לא היה פיננסי.
(חשוב לציין שאבי עובד בעבודה נוספת ולכן נאלץ להשתמש לא מעט בשרותים של קבלני משנה/סוחרי פועלים לטובת ביצוע העבודות)
הייתה תקופה שלגדל רימון היה מצוין ואפילו קל (בשיווק מקומי פחות התיחסו ליופי) ואז המוני חקלאים עברו למטעי רימון והציפו את השוק .
כדי להרוויח טוב מרימון ביצוא אתה צריך סחורה א' א' וזה כבר כן דורש יותר הבנה והשקעה בפרי.
נכון ללפני 3 שנים היו מספר בתי אריזה בודדים מאוד שיקנו ממך את הפרי עוד בטרם גדל על העץ בחוזה מראש.
בנוסף יש מספר עסקים בתחום שיקנו את הפרי לטובת מיץ.
עוד משהו , בייצוא אתה מחוייב לריסוסים במגבלות, על פי המדינה אליה אתה מייצא.
בשיווק מקומי החיים הרבה יותר קלים .
איחסון רימון אם אני זוכר טוב זה משהו כמו חודשיים , תפוח לדוגמה יכול להחזיק כ6 חודשים.
אל תתפוס אותי על המספרים במדויק.
כל מה שאתה כותב ידוע.
כשהייתה ההתלבטות מה לטעת, המדריכים (המנוסים מאוד), הם אלו שיעצו ללכת לרימונים ולא גידול אחר.
גם לגבי התמהיל של הזנים השונים שיוכלו להימכר בחול. אכן הגידולים היו ברמה גבוהה מאוד ובשנים שהשווקים באירופה רכשו אותם הרווח היה גדול, אך לאחר כניסת הספרדים לשוק וצניחת המחירים, עלויות התפעול נשארו גבוהות וזה הפך להיות לא ריווחי.
עלות גידול, טיפול, קטיף פרי ומכירתו למיץ גבוהה יותר מהסכום שמקבלים עבור פרי למיץ (לרוב פרי סוג ז).
המדריך מייעץ לך, אתה זה שלוקח את ההחלטות. וזה כמובן גם הכסף שלך כך שעליך מוטלת החובה והאחריות. ואני בטוח ומהכרותי עם די הרבה מדריכים, הם באמת מנסים לעזור ככל יכולתם. מה לעשות שלא תמיד קולעים בול במה שיקרה עוד 5 שנים מרגע הנטיעה??
יש לי עוד הרבה לרשום אבל מקרה הרימונים הוא לא מייצג לעניות דעתי.
ככל הנראה איני נוטע .
הולך לכיוון ירק