תגובה: תיקון סדק בשלדת אופניים - היכן?
שתי נקודות נוספות למחשבה
כתבת שהם יד ראשונה. זא שאם המוכר קנה אותן חדשות צריכה להיות לו אחריות על השלדה.
בתור אופני כניסה לתחום לדעתי אתה עושה טעות. כמובן שאם יש לך חבר בענף שיכול לעשות עבורך עבודות בעלות נמוכה אז זה סיפור אחר, אבל לדעתי אתה צפוי להרבה תסכול.
מה שכן, סביר להניח שהחלקים שיש עליהם שווים לבד יותר מעלות העסקה כך שיש נקודות יציאה עתידית תיאורטית, אבל שוב עם סיכוי להרבה תסכול והוצאות נוספות בדרך.
לדוגמה, אם הסטירר של הבולם קצר מדי לשלדה גדולה יותר אתה חייב להחליף את כל הבולם (אפשר להחליף רק סטירר אבל זה עלות לא סבירה לבולם משומש בדכ).
עלות בולם ראוי לא תהיה פחות מ 2000 ש״ח אני מניח... משומש כמובן.
תעדכן.
בהצלחה
למה זו טעות בתור אופני כניסה?
כי עד שתקבל אופניים נוסעות אתה תשקיע הרסה כסף וסביר שתעשה טעויות בדרך.
אתה יכול למצוא אופניים ברמה סבירה פלוס, משומשות במצב טוב, במחיר שלדעתי לא יהיה שונה ממה שתשקיע בסוף. וזה בצד האופטימי.
בשביל להיכנס לתחום עדיף להתחיל ממשהו בטוח ולא מהרפתקה.
תשאל את עירא איך היה להיכנס לתחום עם הסיקס שלו....
ואנחנו לא מדברים על עבודת מסגרות ומכונאות כיפית לכשעצמה כמו בג׳יפ...
אלא אם כן זו המטרה שלך...?
1 קבצים מצורפים
אחלה מתלה בגדים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תתרגם בבקשה
הנה דוגמה לשימוש מצויין בשלדה שלך (יצירה של קרוב משפחה שלי):
קובץ מצורף 107153
רד מזה, אגב אין יותר יבוא של המותג זה לארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
כי עד שתקבל אופניים נוסעות אתה תשקיע הרסה כסף וסביר שתעשה טעויות בדרך.
אתה יכול למצוא אופניים ברמה סבירה פלוס, משומשות במצב טוב, במחיר שלדעתי לא יהיה שונה ממה שתשקיע בסוף. וזה בצד האופטימי.
בשביל להיכנס לתחום עדיף להתחיל ממשהו בטוח ולא מהרפתקה.
תשאל את עירא איך היה להיכנס לתחום עם הסיקס שלו....
ואנחנו לא מדברים על עבודת מסגרות ומכונאות כיפית לכשעצמה כמו בג׳יפ...
אלא אם כן זו המטרה שלך...?
תסלחו לי, לא מבין כלום באופניים (למעשה יש שני תחביבים בלבד שאני מתחייב לא להיכנס אליהם לעולם - לרכב על אופניים לבוש כמו פוקימון, ולהיות הבעלים של לנדרובר)
ההשוואה לשיקום של ג'יפ לא מופרכת לחלוטין?
אנשים בפורום הזה, כולל פות"ש המכובד, מתקנים ומשפרים ג'יפים... כמה מסובך ואיזה כלים כבר צריך בשביל פירוק-הרכבה של מכלולי אופניים?? סט ביטים 1/4?
כנס לכל חנות אופניים מכובדת והבט בקיר שמאחורי המכונאי. סביר להניח שאתה תזהה שם מעט מאוד כלים מוכרים. למשל סט מפתחות לציר המרכזי, פנימי וחיצוני, סט התקנת הד סט, מוביל לשושנת בולם, מפתחות פתוחים מיוחדים לנאבות, מפתחות לפירוק קרנק וכסטה אוחורית, פתח שרשרת, מפתחות לחישורים, ערכות ניקוז נוזל בלמים, ועוד ועוד... ובכלל לא דיברתי על עבודה עצמית על בולמים...
בשביל להעביר חלקים משלדה אחת לשניה צריך את כל אלו ועוד הרבה יותר שאני לא זוכר כרגע.
זה שבאופניים החלקים קטנים לא אומר שאין שם הרבה ושאין שם טכנולוגיה. להיפך.
ההשוואה לשיקום ג'יפ לא מעידה על מורכבות העבודה אלא באה לתת פרספקטיבה לכדאיות העסקה.
וכן, עבודה עצמית על אופניים היא לא עניין של כלום. לצורך העניין לך לבדוק כמה עולה שעת מוסך באופניים. אתה תופתע...
ולא, זה לא כי בתחום הזה החזירים יותר רעבים מבעולם הרכב.
ההשוואה לעולם הג'יפים מאוד לא רלוונטית.
אופני הרים שיכוך מלא מתישנות בקצב שמזכיר את עולם הסלולאר.
שיכוך גלגלי 26 אינץ מקביל לטלפון נוקיה בן 4, סוס מת שלא שווה להשקיע בו.
היום רוכבים על גלגלי 27.5 או 29 בהתאם לאופי הרכיבה ומימדי הרוכב/ת.
אני מציע שתעבור הלאה ותקנה אופני שיכוך מלא 26 משומשות תקינות בגרוש וחצי.
גם מערכות קצה xt, xtr, בולמים וברקסים שלפני 4-5 שנים מקבילות כיום לרמה נמוכה יותר חדשה היום.
עם האופנים האלו לא הייתי מתעסק, ביזבוז זמן.
בכלל כדאי לקנות אופניים עדכניות שעושות חשק ויגרמו לך לרצות לרכב ולפתח חשק לתחביב.
קצב ההתיישנות באופני זנב קשיח 29 איטי יותר ביחס לשאר השוק, אם אתה מתעקש על משומש.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נמרוד - יונתן צודק.
אני מכיר את זה כי למדתי בזמן האחרון על אופניים, ולמרות ריבוי שנותי והעובדה שחשבתי כמוך - גיליתי להפתעתי צורך בכלים לא מוכרים לי בכלל, בלעדיהם לא ניתן באמת לעשות עבודה על אופניים.
קניתי ועכשיו אני יכול, אבל
אמיר, זה לא שאתה לא יכול, אבל עדיף לקנות אופניים ready to go בתור כניסה לתחום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תסלחו לי, לא מבין כלום באופניים (למעשה יש שני תחביבים בלבד שאני מתחייב לא להיכנס אליהם לעולם - לרכב על אופניים לבוש כמו פוקימון, ולהיות הבעלים של לנדרובר)
ההשוואה לשיקום של ג'יפ לא מופרכת לחלוטין?
אנשים בפורום הזה, כולל פות"ש המכובד, מתקנים ומשפרים ג'יפים... כמה מסובך ואיזה כלים כבר צריך בשביל פירוק-הרכבה של מכלולי אופניים?? סט ביטים 1/4?
איך אומרים לי הילדים היום? "אבא, אתה זקן. מה אתה מבין".
ובאמת נמרוד, אנחנו זקנים. מה אנחנו מבינים.
כמוני כמוך. גם מבחינתי, אופניים זה רק.... אופניים. כולה פאקינג אופניים.
בתור ילד הספיקו לי פלאייר, מברג, כמה מפתחות וערכת תיקון פנצ'ר כדי לתקן לבד את זוגות האופניים שלי בערך מגיל 7 ועד שקיבלתי רשיון נהיגה.
אבל היום אופניים הם כבר לא רק קומיוטר עירוני למבוגרים וצעצוע כיפי לילדים. אופניים נהפכו למדע טילים. תחביב של הייטקיסטים משועממים עם הרבה כסף מיותר. אופניים שעולים כמו ג'יפ משופר במצב מעולה, תלבושות פוקימון, קסדות קלקר מעוצבות של רובוטריקים. סגסוגות אקזוטיות, מכלולים מורכבים. הידראוליקה, פניאומטיקה.
כל מתקן אופניים זה מכונאי-מייסטר עם הסמכה ודיפלומה מאוניברסיטה גרמנית. אני רציני.
כל חנות אופניים זה מעבדה מוסמכת עם ציוד ייעודי מתקדם.
חלקים מקוריים שמחירם כמשקלם בזהב ומתחרים במחירי בית מרקחת של מוסכי טויוטה....
מה להגיד לכם?.... התחרפנתם.
אמיר, עזוב אותך משטויות. אלא אם אתה מתכנן פרויקט בניית אופניים שזה כיף ולגיטימי לא פחות מבניית ג'יפ - כי באמת אפשר לקנות מראש גם ג'יפ משופר - כלכלית זה מהלך הרבה יותר נבון ונכון מאשר לבנות אותו.
אבל אם זה לא פרויקט בניית אופניים שמדגדג לך, אז תנסה להבין את שוק אופני הפרימיום - בדיוק כמו בג'יפים, גם זה תחביב נהדר שתמצא בו הרבה אנשים משועממים עם כסף מיותר שלא יכולים לסבול את העובדה שהכלי שלהם הוא לא הכי מתקדם ולא הכי הצעקה-האחרונה. אז הם משדרגים כל הזמן. להבדיל מהג'יפאים שנוטים לשמור אמונים לרכב שלהם כמה שנים או לפחות למותג היצרן שלו - כאן תמצא כאלה שמחליפים אופניים כל כמה חודשים. שלא לדבר על אלה ששפכו אלפים, התחילו לרכב, הבינו שזה לא בשבילם והאופניים החדשים והמשוכללים הלכו לישון במחסן.... ולכן שוק היד-שנייה מלא באופניים ממותגים נחשבים, משומשים תקינים במצב מעולה עד חדש ובמחירים נוחים. (יחסית, כן?... עדיין מדובר באלפי שקלים).
אמיר, שלחתי לך ה"פ.
מוכן לעזור לך בתיקון השלדה
[email protected]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל היום אופניים הם כבר לא רק קומיוטר עירוני למבוגרים וצעצוע כיפי לילדים. אופניים נהפכו למדע טילים. תחביב של הייטקיסטים משועממים עם הרבה כסף מיותר. אופניים שעולים כמו ג'יפ משופר במצב מעולה, תלבושות פוקימון, קסדות קלקר מעוצבות של רובוטריקים. סגסוגות אקזוטיות, מכלולים מורכבים. הידראוליקה, פניאומטיקה.
כמה צרות עין ורוע, ועוד באתר שמקדש את תרבות הפנאי וזכותו של כל בנאדם להשקיע כסף וזמן על מה שעושה לו טוב בסופ"ש.
בוא נחדד: ג'יפ ברבע מליון שקל זה הגיוני, אופניים ב20 אלף לא.
נסיעה לנגב בג'יפ שזולל 5קמ"ל זה בסדר, לנסוע לנגב בליסינגטומטית כדי לרכב בסינגל האחרון שנפתח זה לא.
להשקיע 10 אלף ש"ח בהגבהה איכותית זה הגיוני וסביר, לשדרג לאופניים עם גלגלי 29 ובולמים איכותיים זה סימן שהיה לך כסף מיותר.
לקנות כיסוי נחמד לגלגל אחורי עם מתקן לאשפה זה הגיוני, לקנות טייץ (חי חי, הומואים!) שמקטינים במשהו את כאבי הישבן והשפשפת ברכיבה ארוכה זה לא.
סובלנות וקבלת השונה ממך דרור, מכיר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כמה צרות עין ורוע, ועוד באתר שמקדש את תרבות הפנאי וזכותו של כל בנאדם להשקיע כסף וזמן על מה שעושה לו טוב בסופ"ש.
בוא נחדד: ג'יפ ברבע מליון שקל זה הגיוני, אופניים ב20 אלף לא.
נסיעה לנגב בג'יפ שזולל 5קמ"ל זה בסדר, לנסוע לנגב בליסינגטומטית כדי לרכב בסינגל האחרון שנפתח זה לא.
להשקיע 10 אלף ש"ח בהגבהה איכותית זה הגיוני וסביר, לשדרג לאופניים עם גלגלי 29 ובולמים איכותיים זה סימן שהיה לך כסף מיותר.
לקנות כיסוי נחמד לגלגל אחורי עם מתקן לאשפה זה הגיוני, לקנות טייץ (חי חי, הומואים!) שמקטינים במשהו את כאבי הישבן והשפשפת ברכיבה ארוכה זה לא.
סובלנות וקבלת השונה ממך דרור, מכיר?
כל הכבוד...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
שמיל, אסף, יונתן, צודקים בכל מילה.
דרור, יש לי חבר שיש לו 2 זוגות אופניים שכל אחד מהם עולה כמו משפחתית, והוא בעצמו נוסע על רכב שעולה רבע ממנה, והוא לא הייטקסיט.
תחביב זה תחביב, וכמו כל תחביב הוא עולה לא מעט כסף בשנה, כמו שכתב מיכה, הם מסתכלים עלינו הג׳יפאים ואומרים "מה אתם נהנים לנסוע בשטח ולשפוך כספים על ברזלים"...
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר... כל אחד והאהבה שלו, יש כאלה שיש להם כמה... :-).
לא אחפור לך אם כדאי או לא, אלא אתן תשובה למה ששאלת:
אייבי ריתוכים בפתח תקווה (קרית אריה).
אומן בכל הקשור בריתוך מתכות אקזוטיות ויש לו גם סבלנות לעבודות קטנות כמו שלך. אם אפשר הוא יגיד לך.
יעלה כמה מאות שח.
(אצלי ריתוך ויישור טמבון אלומיניום קרוע ועקום עלה 800, תיקון שברים ומילוי חורים בקייסים של אופנוע עלה לפני כמה שנים כ200).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כמה קל לצטט חלק מתשובה ולבנות על זה השתלחות עסיסית בכותב ...
היה גם המשך לתגובה של דרור, שהכיל התייחסות הולמת ועניינית, אבל את זה כבר לא מצטטים, וחבל ...
מיכה, סלח לי מראש שאני לא שותק לך...
חשבתי לי לרגע - מה הוא קופייץ?
ואז אני זה שקפצתי - נו בטח. רוכב אופניים. מיליטנטי. נכניס לו באבי-אביו.
אל תדאג, זה לא יקרה.
אבל כמה חוסר בהבנת הנקרא.
מצטער, לא יכולתי להתאפק.
קרא שוב.
ושוב
ושוב.
עד הסוף. ולא רק את מה שמדליק את הפיוזים של רוכב אופניים ישראלי ממוצע.
ואז תבין.
לא זילזול. לא רוע ולא צרות עין.
גם אני רכבתי ורוכב וארכב על אופניים.
אני מתאר מציאות.
מציאות שבכלל לא שלילית בעיני. בכלל. נהפוכו. כי אני חי נהדר עם רוכבי האופניים בשטח. מתחשב בהם, מקווה גם שהם מתחשבים בחזרה למרות שבזה אני בכלל לא בטוח. כל כך לא בטוח והנסיון כל כך רע, עד שמצאתי לנכון להקדיש לנושא "רוכבי האופניים בשטח" כמה וכמה אזהרות מפורשות למודרכים שלי. ועדיין אני לא מרשה לעצמי להיעלב או להתעצבן מזה או מהם.
לא נוח לך לראות את המציאות?
כי ככה בדיוק רוב רוכבי אופניים מציירים את הג'יפאים לפעמים. "עשירים", "ערסים", "בבונים", "מחרבי הטבע", "מזהמי הסביבה".
לפעמים הם צודקים. ולפעמים לא. אבל יש מציאות. מספיק ערס אחד כדי לקלקל לכולם. כפי שמספיק דביל אחד בטייטץ שקופץ לי מהסינגל שלו לתוך השביל וגורם לי במקרה הטוב לבלימת חירום ובמקרה הרע לפגוע בו ואולי חס וחלילה להרוג אותו - ואחר כך כל הארץ תרעש על ה"ג'יפאי המשתולל".
יש ג'יפאים שבונים ג'יפ לתפארת ב-30K שקל.
ויש כאלה שקונים את התחביב חדש בסוכנות ב-300K שקל. ואז משדרגים אותו בעוד 300K שקל כדי שיהיה הכי גדול/נוצץ/מפחיד/מאיים/חזק. אחר כך הם קוראים לעצמם "מועדון מיליון" או בכל מיני שמות של חיות בר/טרף כראות עינם. אכפת לי? ממש לא. שייהנו. אני גם בעדם. אבל מה לעשות, לנצח אני אעריך יותר ואחזיק יותר מזה שבונה לבד, בעצמו, מרמת השילדה עד התפר האחרון בברזנט את הסופה שהתהפכה ,או הסיקס הישן, או הסמוראי-טנדר החבוט, או הלנדרובר העתיק. ואחר כך לא מתבייש לזרוק אותם על סלעי ואדי כזה או אחר. בעיני הוא יותר ג'יפאי. רק בעיני. זו רק דעתי.
ואם יהיה ג'יפאי-מיליון שנעלב מזה? בטוח שיש וזו הבעיה שלו. שישתה כוס מים ויירגע. זה לא אישי.
וכן, אני סבור שאופניים ב-50K שקל זה לא פחות מטופש והזוי מרכב שטח ב-500K שקל. הנה, זרקתי לך בפנים מה אני חושב.
אין לי ספק ביתרונות של בגדי הרכיבה הייעודיים שאתם לובשים. אבל כן - לדעתי הם נראים קצת מצחיקים. נמרוד אמר "פוקימון"?... מה לעשות, זו דעתו. וגם דעתי. קשה לך עם זה? תתמודד.
"הומואים" - אני לא אמרתי ולא כתבתי את זה.
מישהו אחר זרק את זה.
על זה נאמר "הפוסל - במומו פוסל" ואם זה מה שמציק לו, אולי הוא רוצה לספר לנו משהו?...
שלא ידאג. זה לא מענייני מה כל אחד עושה במיטה ועם מי.
אני שמח לגלות דרור שלמרות הפתיחה הבוטה של הפוסט המקורי שלך, יש בך בעצם כבוד וסובלנות לרוכבי האופניים - תודה על ההבהרה הנחוצה.
התיוג שלך אותי כרוכב אופנים מיליטנטי משעשע להפליא.
התחביב שלי הוא גלגלים עם קוביות. אבל אם תדחק אותי לקיר לבחור תחביב אחד ויחיד זה יהיה ללא ספק האופנוע.
נתראה בשטח.
דרור ברלי הולך ומתפתח עם השנים כמו סינגל מאלט משובח... אחד ויחיד. וטוב שכך :rolleyes:
אופנוע זה טובבבב.
רק בקשה קטנה - כשאתם עוברים ליד קבוצת אנשים שיושבים סביבי ואני מנסה להסביר להם משהו - תעזבו גז קצת לפני ותפתחו רק הרבה אחרי.
הרעש של מנועי סינגל עם אגזוז פתוח זה משהו נורא. קוטע את חוט המחשבה.