תגובה: למרות החיסכון בתדלוק, כנראה שדיזלים חדשים הם מקור לצרות, אולי עדיף בנזין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הוא דיבר על דיזל מודרני מול בנזין מודרני מול גז במנועי בנזין מוגדשים בפרייבטים
מי דיבר על פרייבטים ? מנועי בנזין מוגדשים ? (פספסתי משהו ?)
בכל מקרה, דורון: אתה שאלת תוך כמה זמן מחזירים את עלות ההסבה לגז, אז ניסיתי לענות. התשובה שלי לא התייחסה כלל להשוואה למנוע דיזל כזה או אחר, אלא לאותו מנוע בנזין, עם או בלי הסבה לגז. גם לא התייחסתי להתאמה של מנוע זה או אחר להסבה ולהשפעה על אורך החיים שלו - כל מנוע לגופו.
החשבון שעשיתי הוא גס ומיועד לקבל סדר גודל, והשאלה בכלל לא צריכה להיות "כמה זמן" אלא "כמה קילומטרים". בפועל צריכת הגז אכן מעט גבוהה יותר מצריכת הבנזין, אבל פער המחיר הוא לרוב מעל 3 ש"ח לליטר, כך שהתחשיב נשאר מאוזן על אזור ה- 3000 ליטר ... (יש גם מערכות גז זולות יותר - לא התייחסתי גם אליהן בתחשיב)
ואם נחזור רגע לנושא השרשור המקורי - יש לזכור גם שמערכת גז מוסיפה עוד מורכבות ומקור לתקלות (הזויות לפעמים) על מנוע הבנזין.
כנראה שאם היתה תצורת קסם זולה ופשוטה כולם היו כבר מזמן קופצים עליה ... כל אחד והפשרות שלו ...
למרות החיסכון בתדלוק, כנראה שדיזלים חדשים הם מקור לצרות, אולי עדיף בנזין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מי דיבר על פרייבטים ? מנועי בנזין מוגדשים ? (פספסתי משהו ?)
.
הוא התייחס למנועי בנזין בניצולת גבוהה ביחס לבנזין הסטנדרטיים או דיזל.
נכון להיום,
אלו מנועי המיני המוגדשים.
אתה מכיר מנועים כאלו ברכבי שטח גדולים?
ברכב שטח בזבזני זה מזמן מוכח שזה מאד מהר מחזיר את עצמו.
לדעתי בהשוואה בין פרייבט דיזל מודרני לבנזין זה פחות ברור.
דורון, עברתי על כל השרשור ולא מצאתי מישהו (חוץ ממך) שדיבר על מנועי מיני מוגדשים או על פרייבטים. אני מפספס פה משהו ?
בכל מקרה, לא נראה לי שזו מהות השרשור ...
זה שהגבתי לפוסט שלו (עם הכינוי המסובך), התייחס למנועי בנזין מתוחכמים בעלי ניצולת גבוהה מאד, ״טובה יותר מדיזל.
בגלל שזה לא דומה בכלל למה שקורה במנועים הגדולים, ברכבי שטח, הסקתי שהוא יכול לדבר רק על הקטנים, בהם אכן יש התקדמות יפה, אבל לא קיצונית כמי שתיאר.
יכול להיות שההסקה שלי לכוונה שלו הייתה מוטעית, ואז לדעתי האמירה הזו עוד יותר לא נכונה.
אם אתה מתכוון לציטוט הזה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ukiuki
מעבר לחיסכון בעלויות התדלוק שמביאות את מנוע הבנזין לנצילות טובה יותר ממנוע הדיזל המקביל
אז הוא כבר הסביר את הכוונה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ukiuki
הכוונה לשיקלול עלות ליטר גז בצריכה לא לבנזין מול דיזל
ואין שום קשר למנועי מיני מוגדשים או פרייבטים...
אבל נראה לי שחפרנו מספיק בעניין :)
הערות אחרונות
פותח הדיון ביקש לעניות דעתי לבדוק את משקלם של הפיתוחים הטכנולוגיים האחרונים במנועי הדיזל והבנזין. וספציפית את פוטנציאל עלות תיקון המערכות בדיזל המודרני לעומת חסכונו בדלק מול הבנזין שלטענתו זול הרבה יותר לתחזוקה.
מבלי להכנס לשאלת אם ההנחה הזאת נכונה הצעתי לו לשקול להוסיף תדלוק בגז וכך להינות מהטוב והמועיל. כלומר לקבל עלות נסועה נמוכה אף יותר מהבנזין (או לכל הפחות דומה) ולהימלט מעלויות שיפוץ מערכות העזר בדיזל שמהם חשש.
לגבי הבעיה בעניין איבוד המקום למיכל הגז, כאן נתקלתי בפיתרון מעניין שעשו ברודיאו מוסב לגז,
מיכל הגז מוקם במקום מיכל הבנזין, ובנוסף מוקם מיכל בנזין מוקטן (של כ9 ליטר) במקום מוצנע.
נכון שהניתוח לא בהכרח היה עובר את אישור הטכניון (נעשה לאחריו) אבל תודו שזה רעיון נחמד. זה שממירים את הרכב לגז לא חייבים להסתובב עם כפל דלק ברכב.