תגובה: תכנון מיזוג ביתי , מה דעתכם - 6 מזגנים עצמאיים או מדחס אינוורטר אחד גדול משותף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
על גג ממ"ד בקומת הקרקע מצאנו פינה בה ניתן לבצע התקנה של מנוע מיני מרכזי עבור הסלון + מטבח + יחידת הורים. וגם מנוע לממ"ד.
גם אני תומך בהפרדת הרשויות, והייתי רוצה להציע רק וריאציה קלה: את המיני מרכזי תשאיר רק לסלון/מטבח (זה כיף שיש מזגן עוצמתי שמקרר מהר את החלל), אבל את יחידת ההורים הייתי מפריד מהמיני-מרכזי. לא צריך עוצמת רוח כזו בחדר שינה, וחבל להפעיל את המזגן הגדול כל הלילה רק בשביל יחידת ההורים. אם אין מקום למנוע נוסף, עדיף לדעתי לשתף מנוע עם הממ"ד, במיוחד אם גם הוא משמש כחדר שינה ויעבוד בשעות דומות ...
תגובה: תכנון מיזוג ביתי , מה דעתכם - 6 מזגנים עצמאיים או מדחס אינוורטר אחד גדול משותף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
שמעתי שהרבה יותר, הרבה הרבה יותר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני התקנתי מיצובישי. המחיר היה יקר ב17% אם אני זוכר נכון. בהתחשב בעובדה שהם מאוד שקטים ונחשבים טובים ואמינים משמעותית לגבי השאר (מה שאמרו כל העוסקים בענף - לי אין דרך לדעת), החלטתי ללכת על מיצובישי. 4 שנים וכולם עובדים מצויין, גם חימום וגם קירור.
בברכה,
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גם אני תומך בהפרדת הרשויות, והייתי רוצה להציע רק וריאציה קלה: את המיני מרכזי תשאיר רק לסלון/מטבח (זה כיף שיש מזגן עוצמתי שמקרר מהר את החלל), אבל את יחידת ההורים הייתי מפריד מהמיני-מרכזי. לא צריך עוצמת רוח כזו בחדר שינה, וחבל להפעיל את המזגן הגדול כל הלילה רק בשביל יחידת ההורים. אם אין מקום למנוע נוסף, עדיף לדעתי לשתף מנוע עם הממ"ד, במיוחד אם גם הוא משמש כחדר שינה ויעבוד בשעות דומות ..
תודה, לא חשבתי על זה, ושזה בכלל אפשרי.
התדיראן והאלקטרה+ אלקו אינוורטר אמינים מאוד . המצובישי אמין ויקר סתם מפאת מיתוג . וגם כאן יש תופעת העדר . תתקדם אפילו עוד יותר , לך על מערכת vrf / אנשים משלמים יותר או בגלל האגדה שמכרו להם או בגלל שצריך לוגו מתאים שהאורחים יראו שהשקעת כסף רב. דרך אגב..... כשתגיע לשלב החלקים במיצובישי תחזיק חזק את הארנק . החלקים לטכנאים יקרים , תאר לך כמה זה יעלה לך. התדיראן האלקטרה+ אלקו שקטים מאוד. ומבחינת חלפים , אצל אלקטרה לכל הפחות אתה תמצא חלפים גם לאחר 10 שנים ולא כמו שהחוק מחייב (7 שנים ) ולפעמים לא עובד .
אני לא חושב על האורחים, זה בטוח.
אני מתעניין באיכות במחיר סביר
בעקבות המלצה כאן על תדיראן לפני שנה רכשתי אחד 3 פאזות בגודל המרבי.
היתה ״תקלה״ כבר אחרי כמה חודשים. הגיע טכנאי וטען שזה עודף גז. הוציא וזה לכאורה בסדר מאז, קיץ וחורף.
יחד עם זאת, הרעש של המזגן גם בשלב הנמוך ביותר הוא מאוד חזק.
לא הייתי ער לזה בקניה והיום זה ממש מציק אבל לך תזרוק מזגן של 7000 שח....
אז הטיפ שלי לגבי מזגנים יקרים הוא הרעש!
כרגע יש לי 2 תדיראן 1.5 כ"ס בני 10 שנים בערך בחדרים והם מאוד שקטים, לפני שנתיים התקנתי 1.5 כ"ס של טורנדו והוא עושה רעש כמו טורנדו.
עליו אני מצטער, והוא לא עלה 7000 ש"ח
אלקטרה בכל הגדלים של השנתיים האחרונות ומעלה שקטים גם ביחידה הפנימית וגם בחיצונית . תדיראן עד / כולל 2 כ"ס שקטים מאוד בפנימית בחיצונית לא משהו . בגדולים רועש בפנים ובחוץ . טורנדו שיבושם למי שקונה אותם . מיצובישי שקטים ויש עוד כמו פוג'יסטו ועוד ... תקלה יכולה להיות בכל מזגן . בסופו של יום הכל יוצא מקו ייצור ויש פספוסים , אומנם מעטים, אבל יש.. ד.א למי שרוצה קצת לתרום ל "מיוצר בישראל" אתם יודעים ... לשמור על תעשייה בארץ . אלקטרה מייצרים את כל המעבים ( מה שהעם קורא : מנוע ) כולל מעבי האינוורטר מגודל 2 כ"ס ומעלה בארץ , בראשון לציון . וגם את כל יחידות המאייד (יחידה הפנימית) של המיני מרכזיים
- - - Updated - - -