דרוש ייעוץ בצמצום אפשרויות לקניית הג'יפ הבא
אינדיאני הוא השילוב הכי נכון כרכב טיולים מפנק שהעלויות הכי גדולות בו הם דלק.
לא יפלו עליך מזרקים או מנוע כמו בפראדו.
לשפץ גיר עולה חצי מיפני.
חלפים זמינים וזולים.
גניבות נמוכה יחסית ומחיר בתקציב.
בנסועה שלך לא תקבל יותר ג׳יפ מזה.
סוזוקי יתן פחות ויעלה פחות.
רכב פתוח צריך מאוד לאהוב את הסגנון.
בהתחשב בנסועה שלך אני לא חושב שיש באמת אלטרנטיבה נכונה יותר
תגובה: דרוש ייעוץ בצמצום אפשרויות לקניית הג'יפ הבא
יש שני דברים בדרישות שלך שצריך לשים אליהם לב, נקודות לא ברורות מאליהן:
1. אתה לא רוצה פרויקט.
2. אתה כן רוצה רכב לטווח ארוך.
מה זאת אומרת לא רוצה פרויקט? אתה גולש בג'יפולוג, בן אדם. אין לך חשק, אין לך עניין, אין לך מקום, אין לך זמן? מה הסיפור?
ומה זאת אומרת רכב לטווח ארוך? עכשיו אתה עדיין רווק, סטודנט, רכב שמתאים לעכשיו לא יתאים לך בעוד כמה שנים עם ילדים קטנים. לקנות עכשיו SUV גדול ומרווח זה בזבוז כסף ובעסה בטיולים, מצד שני אם תהנה עכשיו מג'יפ פתוח עם אופי (סיקס/סופה/סמוראי) אתה תצטרך למכור אותו או להעמיד אותו בצד ולקנות משהו נוסף כשיבואו הילדים.
מוני, ברור שבניית cj/ סופה זה פיצר ולא באג. אבל עדיין זה עולה כסף ובשורה התחתונה, כמעט כולם עושים זאת מושלמים...
לכן, לדעתי, הראיה של cj כרכב זול היא לא נכונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לקנות עכשיו SUV גדול ומרווח זה בזבוז כסף ובעסה בטיולים
למה זה באסה? אני ממש נהנה מהעובדה שיש לי רכב גדול, מרווח ונוח לטייל איתו
אתה כבר בתהליך ההתברגנות :rolleyes:
האמת שאין באמת דרך לענות לאביעד. אין לו דרישות מגבילות משמעותיות. מי שיש ילדים צריך מקום לילדים. מי שנוסע המון ויומיומי צריך רכב אמין וחסכוני. אבל בתור רכב פנאי שיעמוד בצד, צריך לקחת נוסע אחד בלבד, ואביעד אפילו לא דרש רמת עבירות גבוהה, או סגור/פתוח - אז באמת שהכל אפשרי, והתשובות שהוא מקבל צפויות ברובן כמו זה שהשמש תזרח בבוקר... כל אחד ממליץ על מה שהוא בחר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה כבר בתהליך ההתברגנות :rolleyes:
האמת שאין באמת דרך לענות לאביעד. אין לו דרישות מגבילות משמעותיות. מי שיש ילדים צריך מקום לילדים. מי שנוסע המון ויומיומי צריך רכב אמין וחסכוני. אבל בתור רכב פנאי שיעמוד בצד, צריך לקחת נוסע אחד בלבד, ואביעד אפילו לא דרש רמת עבירות גבוהה, או סגור/פתוח - אז באמת שהכל אפשרי, והתשובות שהוא מקבל צפויות ברובן כמו זה שהשמש תזרח בבוקר... כל אחד ממליץ על מה שהוא בחר...
עאלק בתהליך ;)
סער,
תודה רבה על התגובה המפורטת. נקודת המבט שלך על העניין אינידאני VS סיג'יי מעניינת. ותלקח במערכת השיקולים.
עמרי,
החניה אינה מאובטחת לצערי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
אני חושב שאתה טועה, היו כאן הרבה עיצות זהות לגיפ ים מנוע בנזין.
גם סופה, שהציעו, זה גיפ
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אמת. יש פה בנתיים כיוון די חזק לג'יפ. אם זה אינדיאני, סופה או סיג'יי. כנראה אלו שהולכים עם הלב.
עוד כמה שהולכים עם השכל לג'ימני חדש יותר וסלחן יותר.
בבסיסי, אני אדם שהולך עם השכל. אני לא גאה בזה או מאושר עם זה, אבל זאת האמת.
אבל אולי לשם שינוי אני אלך עם הלב? בוא נראה לאן השרשור הזה ימשיך והאם אני אצליח להגיע להחלטה בקרוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש שני דברים בדרישות שלך שצריך לשים אליהם לב, נקודות לא ברורות מאליהן:
1. אתה לא רוצה פרויקט.
2. אתה כן רוצה רכב לטווח ארוך.
מה זאת אומרת לא רוצה פרויקט? אתה גולש בג'יפולוג, בן אדם. אין לך חשק, אין לך עניין, אין לך מקום, אין לך זמן? מה הסיפור?
ומה זאת אומרת רכב לטווח ארוך? עכשיו אתה עדיין רווק, סטודנט, רכב שמתאים לעכשיו לא יתאים לך בעוד כמה שנים עם ילדים קטנים. לקנות עכשיו SUV גדול ומרווח זה בזבוז כסף ובעסה בטיולים, מצד שני אם תהנה עכשיו מג'יפ פתוח עם אופי (סיקס/סופה/סמוראי) אתה תצטרך למכור אותו או להעמיד אותו בצד ולקנות משהו נוסף כשיבואו הילדים.
את התגובה שלך עד עכשיו, בלי להעליב אף אחד אחר, אהבתי יותר מכל.
פנית ללב הבעיה- אני. ולא לאיזה ג'יפ כדאי לבחור.
ראשית, אני כבר לא סטודנט.
למה התכוונתי לא רוצה פרויקט?
הכוונה לא הייתה שאני לא רוצה לגעת באוטו לעולם. PLUG AND PLAY...
הכוונה היא שאני לא רוצה להתחיל לפרק בודי, לעשות פחחות ותיקוני שלדה, להתאים מערכות מתלים, לפנות למעכרים שישנו לי מידות צמיגים וכו'.
מה אני כן רוצה לעשות על הג'יפ?
לתקן, לשפצר, תחזוקה מונעת, מערכות זיווד שונות, טריקים נחמדים, ולהנות לטייל ולא לפחד שהאוטו ישבר, כי ביום ראשון נוסעים לעבודה עם אוטו אחר.
נתקן שיהיה זמן. ;)
מזאת אומרת רכב לטווח ארוך?
אתה צודק. אין הגיון בלקנות רכב עכשיו במחשבה 5-10 שנים קדימה. זה הזמן להנות במסגרת התקציב שאני יכול להרשות לעצמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כל אחד ממליץ על מה שהוא בחר...
אולי כדאי להקשיב לאמיצים שממליצים על משהו שהם לא בחרו?
מה ההמלצה שלך, אגב?
צחי, ממך אני אשמע מחר על דעותיך על הפאג'רו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פ.
צחי, ממך אני אשמע מחר על דעותיך על הפאג'רו.
נראה לך שאכפת לי מה תקנה? כל עוד תבוא לטייל הכל בסדר.
ברוך שובך, התגעגעתי
אביעד.
נער היתי וגם זקנתי...
אם אתה חושב שאתה הראשון ששואל כאלו שאלות ונמצא במצב כזה, אז לא אתה לא הראשון.
כאשר עניתי לך חשבתי על מה מתאים לך, לא מה מתאים לי.
היה לי הרבה מאוד סוגי רכבים, אני מכיר לעומק כל אחד ואחד מהם.
קשה מאוד לעשות "ניתוח פסיכולוגי" למשהו דרך האינטרנט.
אז בא ונגיד שזה לא ניתוח פסיכולוגי אלא אפיון סטטסטי.
בגילך ובמצבך הרוב המכריע של הגיפאים נוסע על גימיני ומסיבות מצוינות.
זה הכי "גיפ" לשקל שאפשר למצוא מצד אחד.
ומצד שני הוא זול במקור ועל כן אפשר למצוא רכב חדש יחסית עם מעט קילומטר (מה שאומר אמין ותחזוקה זולה).
ב 40 אלף כולל "יישור קו" מה עוד תוכל לקנות?!
ויטרה קצת יותר ישנה, לא יותר.
או פאגרו, טראנו וכו הרבה יותר ישנים ועל כן הרבה פחות אמינים.
או סופה\סיקס במצב רע לשיפוץ (ואת זה אתה לא רוצה).
רוצה לנסות להתפרע ולקנות רכב פתוח ולנסות? בבקשה, אבל אתה ממש לא נשמע לי הטיפוס.
מוני,
אני מתנצל אם פגעתי בך באיזשהי צורה עם ההודעה האחרונה שלי, זאת לא הייתה הכוונה.
אני מעריך מאוד את הדעה שלך, והעלית טיעונים מעולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
רוצה לנסות להתפרע ולקנות רכב פתוח ולנסות? בבקשה, אבל אתה ממש לא נשמע לי הטיפוס.
פייר? אני שוקל להעלב מזה. :-)
מזאת אומרת לא הטיפוס? מי הוא כן הטיפוס?
(זאת נגיד, אפשרות נהדרת לצמצם את האפשרויות, אם אני באמת לא הטיפוס אז נשארתי עם אינדיאני וג'ימני).
ממש לא פגעת בי, זה בסדר.
ה"טיפוס" שנוסע בגיפ פתוח הוא אחד כזה דפוק שעל אף שזה קשה מעצבן כואב הוא נוסע מנהלתית בגיפ פתוח.
עם כל הרעש הרוח הדפיקות והריחות.
גם בשטח זה לא תמיד דבש (לעיתים רחוקות למעשה)
הרבה מאוד אבק ברחשים וכו..
למה לעשות זאת? כי אתה דפוק. כזה עם סריטה בגודל של מנהר (ראה ערך הגשש החיוור)
רוצה דוגמא לטיפוס כזה, דרור ברלי..
גם אני לצערי כזה (בחלק מהזמן) יש לי רנגלר נוח ונעים (יחסית כן)
ובכל זאת יש לי cj7 ספרטני ופתוח שמידי פעם אני לא יכול לעצור בעד עצמי ונוסע איתו לטיול.
למה? כי זה ממכר, אין כמו לנסוע בגיפ פתוח, נקודה (לדפוקים כן..)
אתה תופס עצמך ככזה?! לי לא נראה כך, אבל אולי אני טועה.
כל זה רק מכוונות טובות וללא שום כעס, להפך.
מי שרוצה פתוח - יודע שהוא רוצה פתוח. וזה חשוב לו..מאוד.
אביעד,
מההבנה שלי, אתה בגיל ובשלב בחיים שבו אתה לא צריך לעשות חשבון יותר מדי לאף אחד אחר, יש לך הכנסה פנויה לא קטנה יחסית למה שיהיה לך בעוד כמה שנים כשתהיה לך משפחה ולפני שתעשה את הקפיצה בקריירה שאחריה תעשה המון כסף, אתה עדיין לא סובל מבעיות גב ויש לך פנאי שיש רק לרווקים.
בחירה ברכב "הגיוני" או "מיושב" היא פשוט שטות. בגיל הזה קונים רכב שהוא הכל חוץ מהגיוני. בשלב הזה בחיים צריך להנות, ולא לעשות חשבונות איזה רכב יתאים לך עוד 5 שנים.
בקיצור... ואני מצטער אם אני חוזר על עצמי...
סופה. עם חזית סיקס.
לא תמצא ב40 אלף? (ומי יודע, אולי כן תמצא) - תמצא ב 50 אלף. תסתכל על זה כעל השקעה אם זה עושה לך טוב.
אסף.
השרשור הזה נפל לי מהשמיים, סיכוי טוב שאתחיל עבודה חדשה בקרוב. אחד מהתנאים (העבודה כוללת לא מעט נסיעות) הוא רכב ליסינג - 1.6 אוטומט ודומיו. הרכב שלי כיום הוא ג׳ימני שתכלס קצת מבאס מבחינת כח..
אבל זול ואמין.
באידיאל רוצה משהו ספרטני יותר, חזק ופתוח שיסע רק לטיול וחזרה, יש איפה לאחסן.
אופציה בורגנית יותר היא לנסות לקבל דאסטר/XV בליסינג ולקוות לטוב ואז להתפשר מבחינת יכולת שטח (אבל אז עלויות האחזקה והדלק על חשבון המעביד)
מה אומרים?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אביעד,
הדרישת סף שלי מהאוטו שלך הוא שהוא כבר יהיה בחניה ואפשר יהיה לחזור לטייל :-)
אתה מכיר את ההיסטוריה- גימני, סמוראי ארוך והיום צירוקי XJ
1. על הגימני אין לי מה להרחיב- החזקתי אותו שש שנים. בחלקן טיולים ובחלקן מנהלתית. יופי של אוטו. מפנק הוא לא. עביר ואמין הוא בהחלט כן.
2. על הארוך.... עכשיו הייתי חוזר אליו בלי להתבלבל לרגע. אבל וזה אבל גדול לי וכנראה שלא לך- לי חסרים מאוד הסלעים....
3. הצירוקי- הוא המפנק משלושתם, הנוח מכולם והמתפשר משלושתם.
הוא גדול מספיק אבל לא מדי.
יש לו יופי של מנוע- ועדיין לא מתוחכם מדי.
הוא עביר לא פחות מגימני מוגבה ונעול ואפשר לשפר אותו עד לשמיים.
בוא לסיבוב :-)
מה שאסף כתב מילה במילה. חוץ מההמלצה הספציפית על רכב.
אתה יכול לקנות מה בזין שלך עכשיו. מה עושה לך את זה? סיקס, סופה, סמוראי ארוך, דיפנדר קצר, SUV יפאני כלשהו? מה שמדגדג לך בבלוטות, זה מה שתקנה. ככה אני מחליט, והחברים שלי יעידו. כשהייתי סטודנט היה לי אופנוע, החלטתי לקנות 4X4. בא לי מול העיניים סמוראי, קניתי. אחרי שלוש שנים התחלתי עבודה ראשונה שמכניסה כסף - העפתי את סמי וקניתי סיקס מיידית. היתה לי היילקס, יום אחד החלטתי שאני רוצה צ'רוקי XJ בחנייה - היה צ'רוקי. החלטתי אחרי עשר שנים שבא לי ג'יפ פתוח שוב - מכרתי את הצ'רוקי וקניתי את מה שקניתי. אני לא חייב לאף אחד הסבר הגיוני, וגם אתה לא.
כל עוד אין ברקע אישה שלוקחת את המושכות לידיים ומנהלת אותך ביד רמה לפי רצונה וגחמותיה (אני לא מדבר על חברה אלא על אישה. חוקית. כזאת שנכנסה איתך מתחת לחופה ושמת לה טבעת על האצבע), שלא לדבר על ילדים - אתה עדיין יכול לבחור ברכב שטח שהכי מדגדג לך. בלי להסס.
זה לא רק עניין של כסף - לא כל אחד זוכה באישה שתאפשר לו ג'יפ פתוח או ג'יפ אמיתי בכלל.
אם לא תעשה את זה עכשיו, יש מצב שכבר לא תעשה את זה לעולם והמקסימום שתוכל לחלום עליו זה SUV יפני אוטומטי מפלסטיק מטלי. שזה בסדר, אבל עבור מי שבאמת אוהב שטח - זה ממש לא זה.
אצל גל יש CJ ארוך פתוח מוכן לחלוטין (טסט, כננת, שתי נעילות) שנראה טוב, ב-35, אם בא לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
השרשור הזה נפל לי מהשמיים, סיכוי טוב שאתחיל עבודה חדשה בקרוב. אחד מהתנאים (העבודה כוללת לא מעט נסיעות) הוא רכב ליסינג - 1.6 אוטומט ודומיו. הרכב שלי כיום הוא ג׳ימני שתכלס קצת מבאס מבחינת כח..
אבל זול ואמין.
באידיאל רוצה משהו ספרטני יותר, חזק ופתוח שיסע רק לטיול וחזרה, יש איפה לאחסן.
אופציה בורגנית יותר היא לנסות לקבל דאסטר/XV בליסינג ולקוות לטוב ואז להתפשר מבחינת יכולת שטח (אבל אז עלויות האחזקה והדלק על חשבון המעביד)
מה אומרים?
Sent from my iPhone using Tapatalk
רוב חוזי הליסינג וההשכרה שנתקלתי בהם, לא איפשרו נסיעת שטח ברכב שטח.
תבדוק את תנאי הליסינג שמציעים לך לפני שתקפוץ לרכב "כאילו" שטח ותצטרך לחתום על התחייבות שממשכנת את שתי הכליות שלך שלא תרד איתו מכביש סלול.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
בג'יפולוג יודעים הכל....
גם לשכנע בנאדם מבולבל לעשות משהו שטותי, וזה ע"י הכרזה שזאת שטות ענקית לעשות את זה.
ואתם יודעים מה?
שכנעתם אותי. המסר הוא ברור. "אם לא עכשיו אז מתי?"
ואולי כמו שמוני אמר ועוד כמה חברים שדיברתי איתם באופן פרטי אמרו, ואולי צודקים - אני כנראה לא בנאדם של רכב פתוח. אולי זה נכון. כמו ששגיא אמר, "מי שרוצה רכב פתוח יודע שהוא רוצה אחד".
אבל אני לא אשלול על הסף.
בקיצור, אני יודע שזה שטות ענקית, זה יעלה לי בכסף ובזמן, אבל זאת הדרך היחידה לאהבה אמיתית. להתמסר באופן מלא.
מחפש סיקס פתוח\סגור (גם סופה עם חזית סיקס תופס) או אינדיאני. עד 40,000 שקל.
אשמח להצעות בפרטי, בפומבי, בקישורים וכדומה.
אני יודע שאני אצטער על זה.
אבל למי אכפת?
נ.ב.
אל תראו את זה כסיבה להפסיק לתת לי עצות ולנתח את האופי או המצב הסטטיסטי שלי. אולי תתנו לי רעיונות נוספים.
השרשור הזה מצליח לצמצם לי את האופציות לא רע בכלל. :cool:
ושמישהו יקרא לברנרד....
סופה 94 סגורה, לצערי למכירה , מוכנה לטיול
אשמח לספק פרטים
יוסי