אני כמו ניר
Printable View
אני כמו ניר
1. לוחית רישוי דהויה - האם היא מהסוג שנקבע לו ריקול?
2. מגן בוץ - אין כל חובה בהם, אלא אם הם התקנה מקורית של היצרן.
תקנה 364 - ברכב שגלגליו האחוריים אינם מוגנים על ידי כנפיים – אשר אינו רכב איטי ואינו טרקטור – יותקנו מגיני בוץ אשר מבנם והתקנתם על הרכב יבטיחו מניעת התזת בוץ וכל חומר הנמצא על פני הדרך אחורה על ידי הגלגלים.
אם יש אפשרות, בטסט אל תהיה צודק תהיה חכם.
הוא היה חכם.
לפני כמה חודשים נכשלתי בטסט עם רכב סטנדרטי ותקין לחלוטין על... כיתוב דהוי במדבקת משקלות. טוש פרמננט וקצת ויכוח עם הבוחן, תשלום על מבחן חוזר והכל בסדר.
זו הצגה שסופה ידוע מראש, המכון רוצה את התשלום על המבחן החוזר, עוד כמה שקלים ונגמר הסיפור.
אין מה להתעצבן.
אגב, גם אצלי חסר מגן בוץ מקורי אחד שנשאר אי שם בנגב. מעולם לא הכשילו אותי על זה, כבר הרבה שנים.
אחרי בחינה מדוקדקת של הלוחית ניתן היה להבחין בשינוי גוון של הרקע הצהוב בין החלק העליון (המוצל יותר) והחלק התחתון, אבל בחיאת דינקום, צריך להיות איש דפוס וותיק בשביל לראות את זה.
מגן הבוץ (זה ששרד כלומר) אכן מקורי. הבחור שם אילתר "מגן" מחתיכת גומי וחיבר לבית הגלגל עם שני פחפחים, זה יחזיק בדיוק עשר דקות בירידה הבאה לשטח. אני פשוט צריך להעיף את שניהם וזהו.
כמו שאמרו מעלי, אני יותר מבודח מכועס - בסה"כ אחרי ההפחדות של דרור הייתי מוכן לנורא מכל, ויצאתי משם עם כולה 100 שקל נזק.
כמאמר חז"ל: לכעוס זה להעניש את עצמך על זה שיש אנשים שהכושלאמא שלהם זונה :D
איש דפוס?....
אפילו עיוור לא יפספס לוחית דהויה.
הן מלבינות לחלוטין ואם אני לא טועה, מחליפים אותן חינם אין כסף.
אתה טועה ולא טועה.
אמורים להחליף לך אותן חנם אין כסף, אך ברוב המקומות לא מיידעים את בעל הרכב וגובים מחיר מלא.
היום העברתי טסט לג'ימני בת ה11 במכון א' בעיר נ'.
עבר בפעם הראשונה. בלי אף הערה. היו נחמדים ועיניניים.
אני רק הערה,
דרור,
יצא לי לראות את הסופה שלך, ובלי להכנס לפרטים היא כן מושכת תשומת לב (של בוחנים וכאלה).
מהרגע שהבוחן החליט שהרכב לא עובר לו טוב בעין, הסעיף הספציפי בטופס בדיקה כבר לא רלוונטי. הוא ימצא כבר משהו.
מקריאת הנוהל עולה שמדובר במימוש אחריות יצרן על לוחיות בנות מקסימום 5 שנים.
לא יודע בת כמה הלוחית שלי היתה, אולי אפילו מקורית (הרכב מ 2004), והיא כמו שאמרתי נראתה מצויין לגילה.
נשאלת השאלה איך הבנאדם אמור להוכיח מתי הותקנה הלוחית שלו..
תכלס זה לא שווה התעסקות, והמכונים מבינים את זה מצויין.
הרכב סטנדרטי לחלוטין. נועל צמיגי שטח מלא
לדעתי הפוסט משמעותי לדיון משום שנוצר פה רושם כאילו רודפים את בעלי הג'יפים באשר הם.
לא התעכבו על שום סעיף. פשוט בדקו כאילו זה פרייבט.
תסלח לי, גם אתה בתסמונת שטוקהולם?... הרי ברגע שאומרים כזה דבר היום, מחר זה כבר יהיה רשמי - "לא למשוך תשומת לב". מי שמושך תשומת לב, לא לתת לו שרות בבקשה. ואם האף שלי מושך תשומת לב או לא בא טוב בעין, אז אולי לא יתנו לי להיכנס לבנק, או למשרדי ביטוח לאומי?...
שרשורים כאלה, אין להם בכלל מקום או צורך במדינה מתוקנת.
או שבמכון הרישוי בודקים את כולם - לפי אותם קריטריונים: פרייבטים, משאיות, אופנועים, ג'יפים - כל כלי רכב, שבא טוב בעין או לא. ומי שתקין - יעבור.
או שקורה מה שקורה היום. מצד אחד כוח להשחית שמשרד התחבורע נותן למכוני הרישוי ומצד שני הטרור שהוא מפעיל כנגדם, מדיניות של התעמרות וסחיטת כספים מצד הרשויות כלפי הציבור, שמזמינה רמאויות וקומבינות ויצרה כאן תרבות עבריינית שלמה של נתינת ולקיחת שוחד שמגזרים שלמים במשק מתפרנסים ממנה וגררת לתוכה את כל מי שנתקל בפגעי הבירוקרטיה ונמאס לו, גם במחיר של להפוך בעצמו לעבריין. כי הבוחן או המאכער שמשנה לכם מידת צמיגים ברשיון או מעביר אתכם טסט בקלות תמורת תשלום, הוא לא העבריין היחיד כאן. גם מי שנעזר בשירותיו ומשלם לו הוא עבריין. לא פחות ממנו. מ ישהופך את כולם לעבריינים זו מדינת ישראל, באמצעות פקידוניה שיכורי הכוח ותאבי הבצע.
אני טוען כבר שנים שהפקידונים והמאכערים עושים יד אחת. אלה דואגים לפרנסה לאלה, שבתמורה מפרישים משהו מהבוחטות למיטיביהם נציגי השלטון. הוכחות לכאורה לדבר הזה יש בלי סוף. אחת לפחות נחשפה בשידור חי ממצלמה נסתרת - ואף אחד לא עשה כלום לזוג הקומבינטורים - רב המאכערים מצד אחד, והפקיד הממשלתי מצד שני.
ומה מדהים כאן? שלמחרת הוא בא לעבודה כאילו כלום לא קרה. במקום שדקה אחרי השידור היו נכנסים שוטרים לבית שלו, שולפים אותו משם והוא היה נרקב במעצר עד תום ההליכים ואחר כך מבלה את שארית חייו בשבירת סלעים לחצץ אי-שם בנגב כשהוא קשור לג'ולה של 30 ק"ג מברזל. כן - כי הוא חתיכת זבל מושחת, ופקידונים כמוהו אחראים לתרבות השוחד והקומבינה וה"לא בא לי טוב בעין" שפשתה כאן.
אין מה לדאוג - זה לא יקרה. הכל חלק ממדיניות שמוכתבת מלמעלה. אם נשיאים אונסים, ראשי ממשלה מתמרחי בגלידת פיסטוק ומשתרעים על מיטות מעופפות וראשי ערים לוקחים מעטפות, אז גם למנכל משרד ממשלתי מותר להיות שותפו של רב-מאכערים, וכל רב-בוחן במכון רישוי נהיה פתאום מלך, חורץ גורלות.
בינתים עולים על הכביש כלי רכב מסוכנים באמת, כאלה שאשכרה מסכנים חיים - של הנהגים שלהם, של נוסעי מכוניות אחרות שמסביבם, שלנו כעוברי אורח - אבל הם עוברים בסבבה כי הם פרייבטים ש"לא מושכים תשומת לב" ו"באים טוב בעין".
אנחנו מדברים על ג׳יפים וכו', בא רכב הסעות ילדים לטסט שנתי, ניכנס כאילו כלום והכל בסדר, תוך דקה מתחת הבור הבוחנים צועקים, מסתבר שהבחור נוהג בלי קליפר אחורי ועם ג׳פקה שלוחצת את הצנרת ברקס!!!! אמיתי לגמרי, הוזמנה ניידת למקום.
אלה הם הפושעים והעבריינים, ולא ג׳יפאים(בדגש ג׳יפאים ולא כל בעל רכב 4x4) שדואגים לתקינות מתמידה של הרכב מחשש לתקיעות בשטח ובכלל.
בפירוש יש מרדף אחרינו, אחרת את הרכב הזה עם הג׳פקה שמסיע ילדים חפים מפשע היו תופסים מזמן!
דורון,
אני מניח שהוא התכוון לרכב ההסעות, לא למכון...
הבנתי שהוא מתכוון לרכב ההסעות.
תיאור ההתנהגות והצעדים החריפים שננקטו במכון (משטרה), הם מה שאני מצפה מהם, כשיש להם סכנה ברורה מול העיניים.
בקיצור,
לשם שינוי, הם עשו מה שמצופה מהם, לא?