יש תושבות שלא מתברגות אלא פשוט נכנסות על פין ובהחלט יכולות לקפוץ אם הרכב עף מהן (ובכל מקרה רק אחרי שהרכב נופל ולא כגורם לכך).
סתם במאמר מוסגר ואין לי מושג מה באמת קרה שם או באיזה תושבות מדובר.
Printable View
יש תושבות שלא מתברגות אלא פשוט נכנסות על פין ובהחלט יכולות לקפוץ אם הרכב עף מהן (ובכל מקרה רק אחרי שהרכב נופל ולא כגורם לכך).
סתם במאמר מוסגר ואין לי מושג מה באמת קרה שם או באיזה תושבות מדובר.
כמי שמכיר את הבעיה מקרוב
לא במקרה הזה !!
עולם הליפטים במוסך עבר מספר שינויים לאחרונה
התקנים ( תקני הבטיחות לא סגורים עד הסוף !! )
נפילת רכב מליפט הופכת לבעיה בשנים האחרונות
והסיבה היא איכות הניצרות שמאבטחות את זרועות הליפט אחרי שהליפט מתרומם
לא מדובר על נפילת הרכב או השתחרורת הכבל / שרשרת
הכוונה לניצרה שנועלת את האפשרות שהזרוע תסתובב ותזוז ממקומה מתחת לנקודת העיגון של הרכב
מה שמתרחש בפועל זה המכונאי כיוון את הליפט הרים את הרכב
מפעיל כח בנקודה כל שהיא על הרכב
הרכב מתנדנד . במידה וניצרות הזרועות נעולות הכל בסדר
לפעמים ( וזה תלוי בסוג הליפט ) הניצרה לא ננעלת או יושבת שן על שן
מכאן ועד לתאונה כמו בתמונה המרחק קצר
איציק
אגב נקודה למחשבה לכל מי ש"עומד על הראש" של המוסכניק שלו בהערות, שאלות וקושיות.
אח"כ כשמגיעים למוסך שאוסר הסתובבות לקוחות בשטח העבודה אנחנו כועסים עליו.
איציק, מבלי להיות חכם לאחר מעשה (אני, לא אתה) ה"פטנט" הזה של שן על שן "פישל" פה, חיי אדם...
כמה פעמים מכונאי נדרש להפעיל כח רב עם ידית מאריך ע"פ לפתוח הברגה סוררת או "להרים מנוע" בפטנט זה או אחר ע"מ להחליף תושבות מנוע וכתוצאה כל הרכב זז?
לא חשבו יצרני הליפטים, למתוח שרשרת רפויה מעט בין הזרועות מבלי שיקבלו פישוק כמו במקרה הנ"ל לאבטחה מוגברת?
סיפור אמיתי שארע לי:
עבדתי כטכנאי לא משנה של מה, היה לי טנדר איסוזו 2x4, הרכב היה עמוס מאוד, הקפיצים האחוריים עברו הקשחה כי הרכב היה עמוס תמיד.
בקיצור, הגעתי למוסך UMI רשמי לכל דבר, לבדיקה של רעש, בעל המוסך אמר לי "חכה, את הרכבים שלכם אני מעלה רק על ליפט גשר" = 4 עמודים, לא 2.
טוב, הלכתי להכין קפה... פתאום אני שומע צעקה, רץ החוצה ורואה את הרכב עומד על ליפט 2 עמודים ועובד במוסך נתלה על הטמבון הקדמי.
מסתבר, שמישהו שלא שם לב למשקל הרכב העלה אותו על ליפט 2 עמודים, הסיר גלגל קדמי לבדוק את מקור הרעש והרכב איבד שיווי משקל וכמעט עשה סלטה לאחור.
הגלגל הורכב והרכב עלה על ליפט 4 עמודים אח"כ, במזל לא היו נפגעים.
כנראה שיבואן איסוזו ידע למה הוא קורא לו איפון.
ארוע מבהיל, חשבתי באותו רגע על כמה רכבים אני הרמתי על ליפט בשנה עבודה במוסך ועל הסטטיסטיקה לדבר כזה.
פחד אלוהים!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אגב, אני מכיר גם רכב שהניע על ליפט גשר ונסע קדימה כשהמכונאי עם ידיים במנוע.
לא נעים.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk