תגובה: כמה שאלות על סמוראי שנת 90+
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
אוקיי תודה רבה :)
ועוד משהו קטן יש כאלה שרושמים שזה מנוע חדש 40 אלף ק"מ או 140 אלף ק"מ יש דרך לאמת את זה או שפשוט לבקש קבלות של המנוע ולראות שהוא לא יש וזהו? כאילו אני חושב על זה גם עם שמים מנוע חדש הק"מ ברכב לא מתאפס אז איך באמת יודעים?
ספציפית בסמוראי המד ק"מ גם הוא בעל רק 5 ספרות...אז מעל 99999 קמ אי אפשר לדעת. 40 אלף קמ יכול להיות 140,240 וגם 740.
קמ לא מעניין ברכב כזה, גם לא מספר הידיים. הדבר היחיד שצריך לעניין אותך זה המצב המכני שלו. שהרכב יהיה שמור ומוטופל כמו שצריך ולא מלא קומבינות. ותשאף לבודי ופח ושלדה כמה שיותר יפים עם כמה שפחות חלודות.
קשה למצוא רכבים כאלו...לי אישית בראש יש 1-2 שאני מכיר מחברים שיכולים להוות אופציה טובה.
בפירוש אל תתפתה למציאות וגם לא לשטויות כמו פנסי ערפל וחרטה בסגנון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
ספציפית בסמוראי המד ק"מ גם הוא בעל רק 5 ספרות...אז מעל 99999 קמ אי אפשר לדעת. 40 אלף קמ יכול להיות 140,240 וגם 740.
קמ לא מעניין ברכב כזה, גם לא מספר הידיים. הדבר היחיד שצריך לעניין אותך זה המצב המכני שלו. שהרכב יהיה שמור ומוטופל כמו שצריך ולא מלא קומבינות. ותשאף לבודי ופח ושלדה כמה שיותר יפים עם כמה שפחות חלודות.
קשה למצוא רכבים כאלו...לי אישית בראש יש 1-2 שאני מכיר מחברים שיכולים להוות אופציה טובה.
בפירוש אל תתפתה למציאות וגם לא לשטויות כמו פנסי ערפל וחרטה בסגנון.
אם ידוע לך על מישהו שמוכר אשמח לדעת אני כרגע לומד את החומר הנדרש של הכתבות פה לבדיקות ואני אקח יום עם אזור שיש בו יחסית כמה מוכרים ובכל הכוח עד שנמצא את הראוי :)
היי, אני לאחרונה רכשתי סמוראי סגור, 94.
זהו רכב השטח הראשון שלי ואין לי נסיון מכאני עשיר אז בזה לא אוכל לעזור אבל כן חרשתי את האתר ויש פה באמת ימבה ידע וניסיון, לדעתי יותר ממה שאפשר להפנים ללא התנסות.. אז אני רק יכול להמליץ לך לחרוש גם את הארץ בחיפוש אחר סמוראים, לפגוש את האנשים ולנהוג על הכלים האלו ולהרגיש שאשכרה יש להם נשמה..אחרי כמה רכבים שתראה דברים יתחברו לך וכנראה שיהיה לך יותר קל להחליט מה כמה ולמה..
לגבי נוחות ונסיעות על הכביש, אני קניתי את הסמוראי שלי בדיוק לפני מעבר מהמרכז לאילת, אז נכון שלקח לי לפחות שעה יותר מאשר אם הייתי נוסע על פרייבט ונכון שמספר המשאיות שעקפו אותי בדרך היה לפחות דו ספרתי אבל הגעתי בקלות והגעתי עם חיוך:)
בהצלחה
- - - Updated - - -
ולכל הסמוראים באתר,
היי, אני עידן ואני סמוראי חדש(;
לדעתי אין התלבטות 4X4 להתחלה רק סמוראי ופתוח! ג'יפ אמיתי מהנה לנהיגה שמעלה חיוך כל פעם מחדש.
נכון הוא איטי וקופצני בכביש (אני אישית גם בכביש נורא נהניתי איתו. פשוט יש משהו מקסים ומיוחד באופי הנסיעה שלו).
אבל החלקים שלו יחסית זולים לשאר ה4X4 הוא זריז וכיפי בעיר, אפשר לטפל בו לבד ללא בעיה עם ידיים טובות.
כל פעם שנכנסים לשטח זו חוויה. שדה הראייה מצויין ונותן ביטחון בעליות שעם 4X4 אחרים רואים רק את השמיים.
תחכה בסבלנות לאחד שלך, תלך לבדוק הרבה ואפילו מעל התקציב רק כדי לראות איך נראה אחד במצב טוב ובסוף תמצא אותו.
תזהר מנבלות ויש הרבה בשוק אחרת ההנאה הופכת למטרד של בילוי במוסכים/הנאה וסיפוק של לתקן לבד.:cool:
בהצלחה, אמנון!
תודה רבה חברים אני מקווה שאחרי החג אני אתחיל להסתובב ולחפש.
עוד כמה שאלות קטנות האם יש סוג של שירות כזה של מישהו שמבין או מכונאי שאפשר לשלם לו נגיד 500-600 ליום והוא מצטרף לבדיקה של הרכבים?
והשאלה השניה הבנתי שזה רכב מאוד גניב האם יש פתרון נחמד התחלתי לאחרונה לחפש איזה מתקן ג'פיאס או משהו כזה על סוללה חיצונית שאולי יהיה אפשר להחביא באוטו אבל אשמח לשמוע את הפתרונות שלכם :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
עוד כמה שאלות קטנות האם יש סוג של שירות כזה של מישהו שמבין או מכונאי שאפשר לשלם לו נגיד 500-600 ליום והוא מצטרף לבדיקה של הרכבים?
והשאלה השניה הבנתי שזה רכב מאוד גניב האם יש פתרון נחמד התחלתי לאחרונה לחפש איזה מתקן ג'פיאס או משהו כזה על סוללה חיצונית שאולי יהיה אפשר להחביא באוטו אבל אשמח לשמוע את הפתרונות שלכם :)
מצטער על הדאבל פשוט לא מצאתי איפה עורכים את ההודעה הקודמת בנוסף לשאלות תגובה לפני רציתי לדעת באיזה שנים ודגמים של הסמוראי יש דגם ארוך?
87-88
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
והשאלה השניה הבנתי שזה רכב מאוד גניב האם יש פתרון נחמד התחלתי לאחרונה לחפש איזה מתקן ג'פיאס או משהו כזה על סוללה חיצונית שאולי יהיה אפשר להחביא באוטו אבל אשמח לשמוע את הפתרונות שלכם
אתה יכול לקחת את הרכב לאחת הסדנאות המוכרות ולתאם בדיקה רשמית, זה בערך המחיר שציינת. לא הייתי רץ עם כל רכב אלא רק אחרי שראית כמה והבנת מי נגד מי. המדריך באתר עוזר מאד לצמצם את זה.
תחפור בפורום פה ותמצא המלצות לאמצעי מניעת גניבה/איתור שאפשר להתקין על הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אתה יכול לקחת את הרכב לאחת הסדנאות המוכרות ולתאם בדיקה רשמית, זה בערך המחיר שציינת. לא הייתי רץ עם כל רכב אלא רק אחרי שראית כמה והבנת מי נגד מי. המדריך באתר עוזר מאד לצמצם את זה.
תחפור בפורום פה ותמצא המלצות לאמצעי מניעת גניבה/איתור שאפשר להתקין על הרכב.
עוד משהו קטן יצא לי לראות בפייסבוק בקבוצה של פשפשוק ג'יפים איזה 2 סמוראי שבפייסבוק רושמים מספר 1 ובן אדם אחד במחיר מסויים וביד 2 אותו תמונות ומקום ואנשים אחרים ומחירים שונים האם לוותר על ללכת לבדוק אותם מחדש שזה סוחרי רכב? בעיקרון זה גם מאוד רחוק זה בדרום ואין לי בעיה לבור שם בטיול החיפושים אחרי האחד שלי אבל השאלה האם כדאי להתעסק עם רכבים כאלה?
כחלק מהליך הניפוי, תתעדף את מה שמריח לך יותר טוב כמשהו ששווה את המאמץ. אתה לא מחפש כבד להשתלה
חברים שאלה קטנה ראיתי עכשיו רכב בפייסבוק שנראה טוב בתמונות אבל בדברים שרושמים נראה כאילו הרכב מושקע והבעלים ממש משקיע ברכב עכשיו רציתי לדעת האם שווה לחרוג מהתקציב של 25 אלף ולהוסיף עוד 5 שזה סכ"ה 30 אלף לרכב זה מה שהמפרסם רושם.
" סוזוקי סמוראי שנת 96 מוגבהה 4אינץ בולמים של ראנצו 9000 מתכוננים 4 מצבים. מנוע הזרקה עם מחשב הצתה חיצוני של msd והדרס של לואו ריינג(מוסיף כח),יחסי העברה 6.4 בטראנספר+תושבת לטראנספר של קאסטום רוקר פאנל צמיגים בי אף 235 ברישיון + וו גרירה בולם הגה כפול ועוד הרבה תוספות...מזגן עובד קור חום רכב במצב נדיר"
כמובן שאני אבדוק את הרכב ואם הוא נראה אקח אותו גם לבדיקה לפני קניה השאלה אם זה דברים שבאמת אומרים שבעל הרכב אכפת מהרכב ואם זה דברים שמתחיל כמוני אמור להיות אכפת מהם ולהשקיע יותר?
מהתיאור, מדובר בכלי מלחמה. מצד אחד רכב שמוכן לכבוש כמעט כל מעלה ומכשול ומצויד בכל טוב שיש להציע עם הסתייגות בגיל ואיכות השיפורים, מצד שני הרבה דברים שאולי יהיו מיותרים לאחד כמוך.
לקנות רכב בדוחק כלכלי זה לא נכון. אם יש לך הכסף בכל מקרה כספייר, זה כבר משהו אחר. בכל מקרה מדובר במחיר התחלתי עליו ניתן להתמקח בהתאם ליכולת שלך ובדיקה גם כן תעזור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
חברים שאלה קטנה ראיתי עכשיו רכב בפייסבוק שנראה טוב בתמונות אבל בדברים שרושמים נראה כאילו הרכב מושקע והבעלים ממש משקיע ברכב עכשיו רציתי לדעת האם שווה לחרוג מהתקציב של 25 אלף ולהוסיף עוד 5 שזה סכ"ה 30 אלף לרכב זה מה שהמפרסם רושם.
" סוזוקי סמוראי שנת 96 מוגבהה 4אינץ בולמים של ראנצו 9000 מתכוננים 4 מצבים. מנוע הזרקה עם מחשב הצתה חיצוני של msd והדרס של לואו ריינג(מוסיף כח),יחסי העברה 6.4 בטראנספר+תושבת לטראנספר של קאסטום רוקר פאנל צמיגים בי אף 235 ברישיון + וו גרירה בולם הגה כפול ועוד הרבה תוספות...מזגן עובד קור חום רכב במצב נדיר"
כמובן שאני אבדוק את הרכב ואם הוא נראה אקח אותו גם לבדיקה לפני קניה השאלה אם זה דברים שבאמת אומרים שבעל הרכב אכפת מהרכב ואם זה דברים שמתחיל כמוני אמור להיות אכפת מהם ולהשקיע יותר?
אני מכיר את הרכב שאתה מדבר עליו די טוב, הייתי חלק מתהליך הבניה שלו, ומזמן הוא היה רכב מאוד מרשים, מאז הוא עבר 2 ידיים ולא יודע מה קרה לו.
יש בחור שמוכר סמוראי מסולסל במצב טוב יחסית, צמיגי 215 נעילה אחורית והגבהה קטנה.
רכב גיבור שמור יחסית שלא עבד קשה אצל הבעלים הנוכחי בשנים האחרונות.
אם רצה קישור תדבר איתי בפרטי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אני מכיר את הרכב שאתה מדבר עליו די טוב, הייתי חלק מתהליך הבניה שלו, ומזמן הוא היה רכב מאוד מרשים, מאז הוא עבר 2 ידיים ולא יודע מה קרה לו.
יש בחור שמוכר סמוראי מסולסל במצב טוב יחסית, צמיגי 215 נעילה אחורית והגבהה קטנה.
רכב גיבור שמור יחסית שלא עבד קשה אצל הבעלים הנוכחי בשנים האחרונות.
אם רצה קישור תדבר איתי בפרטי
חברים מחר אני כנראה הולך לראות כמה רכבים ופתאום בחיפוש היומי שלי ביד 2 ראיתי שנכנס למכירה גם סמוראי 1 ארוך שנת 87 פתוח.
עכשיו השאלה האם הארוך יכול לעבור בשטח כל מה שהקצר עובר? ואם אפשר לדעת קצת יותר מידע (חיפשתי בפורום השוואות ומידע אבל רוב המידע ישן ולא ממש רלוונטי כמו כאלה שאומרים שעדיף לקנות ארוך ולהשקיע ולשפץ אותו ולהגיע בסוף למחיר של סמוראי 98 אבל כמו שאני רואה הוא עולה אותו דבר ככה שאין מרווח להשקעה)
בעיקרון זה רכב לזוג. אבל מידי פעם אני מניח שיצטרף חבר או 2. או שאני ארצה קצת ציוד פשוט אני מתחיל בקטע אז אין לי מושג לאיזה כיוון זה ילך ואיזה שיפורים של ציוד אצטרך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
חברים מחר אני כנראה הולך לראות כמה רכבים ופתאום בחיפוש היומי שלי ביד 2 ראיתי שנכנס למכירה גם סמוראי 1 ארוך שנת 87 פתוח.
עכשיו השאלה האם הארוך יכול לעבור בשטח כל מה שהקצר עובר? ואם אפשר לדעת קצת יותר מידע (חיפשתי בפורום השוואות ומידע אבל רוב המידע ישן ולא ממש רלוונטי כמו כאלה שאומרים שעדיף לקנות ארוך ולהשקיע ולשפץ אותו ולהגיע בסוף למחיר של סמוראי 98 אבל כמו שאני רואה הוא עולה אותו דבר ככה שאין מרווח להשקעה)
בעיקרון זה רכב לזוג. אבל מידי פעם אני מניח שיצטרף חבר או 2. או שאני ארצה קצת ציוד פשוט אני מתחיל בקטע אז אין לי מושג לאיזה כיוון זה ילך ואיזה שיפורים של ציוד אצטרך
סמוראי ארוך עדיף על סמוראי קצר.
הסמוראי הארוך שאתה מדבר עליו זה האדום/בורדו?
אני מכיר אותו וממה שהבנתי מכמה חברים שבדקו אותו - הוא לא במצב טוב..להרחב אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי.
גם עם סמוראי ארוך לא הייתי מסיע אנשים מאחורה.
אתה צריך להבין ולחקור קצת על הסמוראים - יש הרבה הבדלים בין סמוראי 98 - סלילים, קצר, מוזרק
לסמוראי ארוך 88- מתלה עלים, קרבורטור, ישן יותר בעשר שנים.
לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אני מכיר אותו וממה שהבנתי מכמה חברים שבדקו אותו - הוא לא במצב טוב..להרחב אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי.
אתה צריך להבין ולחקור קצת על הסמוראים - יש הרבה הבדלים בין סמוראי 98 - סלילים, קצר, מוזרק
לצערי עשיתי היום שיחות לכל הסמוראים שיש כרגע בשוק בתקציב שלי וטיפה מעל הופתעתי לגלות שרובם נשמעים כמו סוחרי רכב (שאמרתי אני רוצה פרטים על הרכב שאלו איזה מהם) אז חלק גדול מאוד נפסל מבחינתי פה.
השאר היו כאלה עם מנוע חדש אבל שלא רשום בקבלות וכאלה ללא טסטים מסיבות מוזרות.
לאחר סינון רב נשארתי עם 2-3 אופציות.
רכב 1: שנת 90 צבע כחול עם ברזנט שזקוק לתיקון חלון ימין לא עובד ומד דלק לא תקין כרגע לפי מה שנשמע בטלפון מחיר 20 אבל גמיש לפי מה שהוא אומר יד 4.
רכב 2: שנת 91 שחור עם ברזנט אדום נשמע מאוד טוב תוספות קטנות כמו הגבהה 2.5 וצמיגים ברשיון ההגבהה לא ברשיון הוא אומר בגלל זה הגבה קטנה לא בודקים את זה אז לא רשום ברשיון( פה השאלה האם זה יעשה בעיות או שזה בסדר?) כל השאר נשמע מאוד סבבה אני חושב ללכת לבדוק גם אותו סביבות 25 אלף יש על מה לדבר אבל לא יותר מידי.
רכב 3: רכב במצב טוב אומר שעבר השקעה גדולה אין טסט אבל אין גם תוספות בכלל שמור מאוד רוצה 26 אלף גמיש קצת.
זה כרגע הסינון הראשון שלי בימים הקרובים אסע לראות אותם ולבדוק אישית ואם יהיה צדיק אמשיך לבדיקה במקום מסודר.
עכשיו לשאלות.
1: שני הרכבים הראשונים עם ברזנט ורציתי לדעת מה העלות פחות או יותר של סגירה פיברגלס או משהו יותר רציני כי הרכב יחנה מחוץ לבית אין מקום בחניה.
2: לגבי הרכב הראשון כמה יכול להגיע עלות לסדר את מד הדלק והחלון במקרה הכי גרוע שלהם במוסך מומלץ? ואת הברזנט בסימן שאלה בגלל שאני יעדיף אולי לסגור במקום לתקן.
אשמח לעזרה בנושא הזה התלבטות קשה =\
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
לצערי עשיתי היום שיחות לכל הסמוראים שיש כרגע בשוק בתקציב שלי וטיפה מעל הופתעתי לגלות שרובם נשמעים כמו סוחרי רכב (שאמרתי אני רוצה פרטים על הרכב שאלו איזה מהם) אז חלק גדול מאוד נפסל מבחינתי פה.
השאר היו כאלה עם מנוע חדש אבל שלא רשום בקבלות וכאלה ללא טסטים מסיבות מוזרות.
לאחר סינון רב נשארתי עם 2-3 אופציות.
רכב 1: שנת 90 צבע כחול עם ברזנט שזקוק לתיקון חלון ימין לא עובד ומד דלק לא תקין כרגע לפי מה שנשמע בטלפון מחיר 20 אבל גמיש לפי מה שהוא אומר יד 4.
רכב 2: שנת 91 שחור עם ברזנט אדום נשמע מאוד טוב תוספות קטנות כמו הגבהה 2.5 וצמיגים ברשיון ההגבהה לא ברשיון הוא אומר בגלל זה הגבה קטנה לא בודקים את זה אז לא רשום ברשיון( פה השאלה האם זה יעשה בעיות או שזה בסדר?) כל השאר נשמע מאוד סבבה אני חושב ללכת לבדוק גם אותו סביבות 25 אלף יש על מה לדבר אבל לא יותר מידי.
רכב 3: רכב במצב טוב אומר שעבר השקעה גדולה אין טסט אבל אין גם תוספות בכלל שמור מאוד רוצה 26 אלף גמיש קצת.
זה כרגע הסינון הראשון שלי בימים הקרובים אסע לראות אותם ולבדוק אישית ואם יהיה צדיק אמשיך לבדיקה במקום מסודר.
עכשיו לשאלות.
1: שני הרכבים הראשונים עם ברזנט ורציתי לדעת מה העלות פחות או יותר של סגירה פיברגלס או משהו יותר רציני כי הרכב יחנה מחוץ לבית אין מקום בחניה.
2: לגבי הרכב הראשון כמה יכול להגיע עלות לסדר את מד הדלק והחלון במקרה הכי גרוע שלהם במוסך מומלץ? ואת הברזנט בסימן שאלה בגלל שאני יעדיף אולי לסגור במקום לתקן.
אשמח לעזרה בנושא הזה התלבטות קשה =\
חברים ככל שאני ממשיך לחפור פה בפורום תוך כדי בדיקות של רכבים בזמני הפנוי.
יצא לי לנבור בסוג של וויכוח עתיק לגבי סמוראי מה עדיף עד 96 או מ96 זאת אומרת לגבי הקפיצי עלים והסלילים וההזרקה וכל זה.
עכשיו השאלה שלי פה אליכם זה האם השתנה משהו בנושא הזה כי שם היה רשום שהסלילים פחות טובים בגלל השוק הלקוי והשיפורים וכל מיני כאלה והייתה תגובה שרשמו שעוד 3 שנים זה ישתנה והפוסטים הכי חדשים מ2006 אז רציתי לדעת האם כיום יש אולי לאן לכוון מהבחינה הזו של העלים והסלילים יש עדיפות או שזה כבר נהיה לא רלוונטי עם השנים?
ועוד משהו קטן מצאתי איזה חברה או בן אדם לא סגור על זה שנקרא שמאי על גלגלים ועושה בדיקות לרכבים לפני קניה והוא נשמע מאוד טוב לבדיקה שאני רוצה לעשות לפני שאמצע את האחד.
והוא אמר לי בשיחה הראשונה שלנו שעדיף בלי הגבהות כי עושים על זה הרבה בעיות בטסטים אז רציתי לדעת מהנסיון שלכם יש עם זה בעיות?
גיפ בטסט זו בעיה, נקודה. או שלא... כל מקרה לגופו ויש פה דיונים ארוכים עם דוגמאות לכאן ולכאן.
סמוראי ספירלה עדיין פחות מוצלח מבחינת שוק שיפורים מסמוראי עלים. האם זה אומר שצריך לוותר אם מצאת אחד באמת במצב מצוין? אני חושב שלא, כי אתה עוד בצעדים ראשונים וגם עם השוק הקיים אפשר להגיע עם סמוראי כזה רחוק מאד.
לא יספיק לך עוד שנה שנתיים, תמכור ותקנה גיפ אחר.