לא אכפת לי לשלם אבל לפי מה שהבנתי ההבדל הוא קוסמטי בעיקרו
Printable View
לא אכפת לי לשלם אבל לפי מה שהבנתי ההבדל הוא קוסמטי בעיקרו
הוא לא.
טוב ננסה. כולה 18 שקל...אפילו לא חצי מנה פלאפל
ו ... ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
זה לא רק עניין של תוכנה.
בסנפ-און יש גם עניין של מין מפתחות כאלו שמתקינים על התקע עצמו ובנוסף יש את עניין התוכנה מול הרכב.
במחשב הישן שלי זה היה קרטריג'ים שכאלו ובחדש זו תוכנה שמגיעה על כרטיס זיכרון כי המערכת הפעלה של המחשב היא חלונות CE.
אני לא מתימר להיות מומחה גדול אבל למיטב ידיעתי זה לא מתקרב למכשירים של מאות ואלפי דולרים. לפחות לא ברכבים של לפני 15-20 שנה.
אולי כיום ברכבים החדשים האחידות והפתיחות טובים יותר
אם הבנתי נכון, כל המערכות האלה עובדות בדומה לsnmp מתחום המחשבים. יש סוג של בסיס נתונים ג'נרי וכללי אבל לכל יצרן יש את הבסיס נתונים הפרטי והקנייני שלו. אם יש לך מכשיר של היצרן אתה יכול לעשות הכול. בדקתי כל מיני מחשבים יקרים ויש כמה סקירות ביוטיוב אבל זה נורא יקר. מתחיל בסביבות החמש מאות דולר לפני משלוח ומיסים.
אני שואל בעיקר לגבי התמורה של ה 18₪
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
כן הפלאג נותן תמורה. בקשר לאפליקציה לא יודע
נסיתי להסביר ב #15, ואני רואה שזה לא מספיק , אז בבקשה עוד ניסיון.
1- בין הרכב לבין הפלג (או כל מכשיר בדיקה) מתנהלת העברת נתונים ע"פ פרוטוקול מוגדר מראש.
ההבדל העיקרי בין הפלגים השונים, הוא בעיקר בפרוטוקולים שהם תומכים.
הפלגים תומכים ב 4-10 וריאנטים שונים של פרוטוקולים, ורוב הרכבים תומכים 1-3 פרוטוקולים.
הבעיה שלפעמים, בחלק מהפרוטוקולים יש מידע חסר ( למשל -רק מנוע אבל לא גיר), ולכן כדאי להשקיע בפלג סביר 10-20$, ולבדוק את הפרוטוקולים שהוא תומך).
למשל הפלג הזה, תומך רק בפרוטקולים האלו -
Supports OBD2 protocols: ISO14230-4 (KWP2000),ISO15765-4 (CAN),ISO9141-2,J1850 PWM,J1850 VPW
לעומת הפלג הזה, שתומך ביותר פרוטוקולים -
kw902 scantool is a high-quality automotive scanning tool, supports all OBD-II protocols :
0.Automatic
1.SAE J1850 PWM(41.6Kbaud)
2.SAE J1850 VPW(10.4Kbaud)
3.ISO9141-2(5 baud init,10.4Kbaud)
4.ISO14230-4 KWP(5 baud init,10.4 Kbaud)
5.ISO14230-4 KWP(fast init,10.4 Kbaud)
6.ISO15765-4 CAN(11bit ID,500 Kbaud)
7.ISO15765-4 CAN(29bit ID,500 Kbaud)
8.ISO15765-4 CAN(11bit ID,250 Kbaud)
9.ISO15765-4 CAN(29bit ID,250 Kbaud)
A.SAE J1939 CAN(29bit ID,250*Kbaud)
B.USER1 CAN(11*bit ID,125*Kbaud)
C.USER2 CAN(11*bit ID,50*kbaud)
*Default settings(user adjustable)
מהרגע שהפלג מתחבר, ניתן להגיע לכל מה שהרכב חושף בפרוטוקול שאיתו הפלג התחבר.
הבעיה של איכות הפלג חשובה יותר ברכבים ישנים (לפני שהתקן "התייצב" ), רכבים חדשים יעבדו כמעט עם כל פלג.
2-התקן של OBD פותח במקור לנתוני מנוע, ולכן ברכבים יותר ישנים, ניתן לקרוא רק נתוני מנוע (אבל זה אומר שגם מכשיר מקצועי יוכל לקרוא רק מנוע). מי שיש לו ספק מה הרכב שלו תומך, שיחפש באינטרנט. למשל -
https://www.google.co.il/search?q=Tr...hrome&ie=UTF-8
3- מהרגע שהפלג מתחבר, יש שאלה של מה התוכנה מכירה ומה היא מציגה. חלק מהתוכנות, כמו טורק פרו, מאפשרות להוסיף ID שהתוכנה לא מכירה (ולכן לא מציגה במקור). במקרה כזה, ניתן להוסיף ID שמוצאים באינטרנט ולהציג אותם.
זיו, אני לא בטוח שאתה צודק מהסיבה שלמחשב המקצועי של סנפאון יש מעין מפתחות שהם אלקטרונים....
המפתחות מתלבשים על הפלג עצמו והם יחודיים לרכבים שונים.
אני מניח שהיצרנים מאפשרים גישה רק לחלק מהרבדים של הניהול עם הפרוטוקול הסטנדרטי ולרבדים עמוקים יותר באמצעות כלי ניהול שהם קניין רוחני שלהם.
חלק מזה הוא בכלל מעבר לקודים- אפשר לשלוט מהמחשב על אורות, צופר, להריץ בדיקה אקטיבית לגיר ול abs וכו
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b5d9ac25b8.jpg
בועז אני חושב שהמפתחות הן עבור תמיכה ביצרניות שונות.
אני נורא רציתי לקנות את זה :
https://www.autoenginuity.com/products/scan-tool.html
אבל זה 250 דולר בסיס +230 דולר לגרסה המורחבת של קרייזלר. מיסים ומשלוח דרך יושופס מביא אותנו ל800 דולר. יקר.
אני לא מכיר את זה.
אתה יכול לחפש סורקים משומשים של סנפאון מדגם mt2500.
צריך לוודא שיש מפתח k13 וקרטריגים ראשי של קריזלר לפחות עד שנת 99 וקרטריג׳ משני של גיר קריזלר.
אפשר למצוא כזה סט בכ 300-400 דולר.
תוסיף יבוא ומעמ.
זה מחשב- אין מס
משהו דומה לזה ( לא עברתי על הרכיבים והתאמה)
https://www.ebay.com/ulk/itm/252371663979
בלי להיכנס לפרטים מסובכים (שאני לא מבין בהם כלום) אלא להישאר ברמה ההדיוטית של "למה הדבר הזה טוב"...
הפלאג הזה, בכמה דולרים, לא אמור להחליף את מחשב הדיאגנוסטיקה היעודי.
ה-OBDII הוא, למעשה - לעניין שלנו, פרוטוקול שמוסכם על כל יצרני הרכב, להעברת/קריאת נתונים.
יש מערך קודים "משותף" ובנוסף יש קודים של כל חברה - התוכנה/ות יודעת/ות לזהות בין השניים ולהציע "פרשנות" לקוד שמופיע/התקלה - ובמקרה שלא "יודעת", ניתן לברר את פירוש הקוד באינטרנט (רוב התוכנות "שולחות" אותך לאתר עם פירוש - מציעות לינק).
יש כלי רכב שמאפשרים ל"פלאג"/תוכנה/אפפ גישה לנתונים רבים יותר (יותר נתוני מנוע ו/או רכיבים ברכב).
יש אפפ/תוכנות שמאפשרות יותר "משחקים", כמו תיאום בין נתוני המנוע/גיר/מהירות וכו' לבין GPS ואפילו מצלמה (נותן ממש מפה וגרפים של ביצועים ומיקום/מסלול).
יש אפפ/תוכנות שמחזיקות מאגר נתונים של קודי התקלות השונות של היצרנים השונים (המשותפים קיימים בכל התוכנות, בד"כ) ואפילו "הצעות לפתרון בעיות".
יש כלי רכב שלהם צריך מתאם יעודי - נדמה לי ש-BMW, אאודי, WV לא "עובדים" עם כל "מתאם".
ובהמשך לכך, לא כל כלי רכב מאפשר מחיקה של קודי התקלה וכיבוי של ה- Check Engine - שזו העבודה העיקרית של הדבר הזה..
לאנדרואיד ולאפל יש הרבה אפפ/תוכנות בחינם ויש הרבה בתשלום של כמה דולרים, והתקלות/קודים נקראים ומוסברים בצורה בסיסית וברורה לכל אחד (לא צריך להיות אינשטיין כדי להבין שפלאג 3 לא עובד סדיר ולא צריך להיות מומחה על מנת לבדוק - אולי הכבל לא מהודק לפלאג.. או ש"הלך" חיישן החמצן השמאלי..).
יש גם מתאמים קצת יותר יקרים (ועדיין לא במחיר שמתקרב למחשב ייעודי/מסורתי) שאותם ניתן לשלב עם תוכנות "אמיתיות", שניגשות להמון נתונים של הרכב (ממש כמו מחשב ייעודי) ויש כאלה, עוד קמת כסף, שאיתם ניתן לשנות כל מיני נתונים ולא רק לקרוא (לפני כמה שנים, קניתי כזה לחבר שהיתה לו קורבט C3 והוא החליף למנוע LS - כמה מאות דולרים ואתה שולט בנתוני המנוע כמו סנה... מגלגל ההגה/כמה כפתורים).
היום, זה לא כמו התקופה של המחשבים היעודיים היקרים (כשאני קניתי ואני מתאר לעצמי שגם בועז) - היום יש הרבה "פרוץ" ותחרות ומחירים/"ביצועים" בכל הקשת.
כאמור.
זה לא אמור להחליף מחשב יעודי, כמו שבועז מתאר.
לי יש מחשב יעודי לריינג' - עושה הכל, כולל מתי ואיך יפתחו החלונות ומתי הצפצפה תפצפץ ואיזה אורות ידלקו כשנועלים ואילו כשפותחים ולכמה זמן והכי חשוב... מאפשרת אין ספור משחקים עם מערכת מתלי האויר.. הוא גם משנה/משחזר את התיאום בין מחשב במנוע למרכזי ומפעיל ומבטל ומשנה את הקוד של האימובילייזר ועוד כל מיני משחקים - ההתקן/המתאם המדובר לא אמור להחליף אותו!
הוא גם עולה, בערך (במקרה של המחשב שלי לריינג', פי מאה פחות!!
מי שרוצה לדעת מה קורה עם הרכב, בעיקר במנוע, בלי ללכת למוסך בכל פעם (ויש גם תקלות/קודי שגיאה שיושבים במערכת בלי להדליק נורות אזהרה) ו/או להבין למה נדלקה הנורה ולכבות אותה (ואולי לא תחזור התקלה) לפני שהוא הולך למוסך ומבזבז כמה ימים/כסף (במיוחד מתסכל כשהמוסך, אחרי יום של "בדיקות", מכבה את הנורה ואומר "זה לא משהו קריטי... אם יחזור, תבוא שוב אבל נראה שזה לא יחזור.." וגובה כמה מאות שקלים) או סתם "לחפור" לעצמו... זה בהחלט שווה את הכמה דולרים שמבזבזים..
כל זאת, בהמלצת מנהל האתר - לעניות דעתי הצולעת :)
- - - Updated - - -
מהלינק שבועז צרף... רק שתבינו את טווח המחירים של הדבר הזה - ממתאם פשוט ל... אדם הפשוט ועד למחשב דיאגנוסטיקה של מומחה שחייב "שיהיה לו"...
קובץ מצורף 107703
אני לא מתימר להיות ספץ בתחום אבל מהנסיונות שלי עם פלאג פשוט וטורק פרו, הצלחתי לקבל נתןני מנוע בלבד ברכב האישי שלי.
אין אי בי אס ואין גיר.
בסנפאון הראשון שקניתי הצלחתי לקבל הודעה על חישן מהירות בגיר שבאפליקציה לא הופיע בכלל.
עם הזמן התנפל עלי מחשב יותר משוכלל מאותו יצרן ושידרגתי.
זה בהחלט לא כלי חובה ומי שמטפל במוסך יכול להסתדר גם בלי או עם אפליקציה.
מעבר לזה יצא לי לעזור לכמה אנשים לאתר תקלות בלי ללכת למוסך ושאפליקציה בוודאות לא היתה
פותרת...
יכול להיות שברכב אחר המצב שונה ויכול להיות גם שלא אחרת לא היתה הצדקה למחירים הגבוהים של הסורקים
אהבתי את "התנפל עלי" [emoji41] [emoji41]
גם עלי התנפל המחשב של הריינג'... כופף לי את היד והכריח אותי לטוס לקפריסין(גם ביקרנו/נפשנו באחוזה של הבן דוד המליונר של shmbo.. ).. פעמיים. הבאתי שני מחשבים - לי ולחבר(גורו.. ).
עד היום כואב לי(הכיס) מההתנפלות הזו..
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
ההבדל ששלך מתאים רק לרינג׳ ובגללו אתה לא שורף את האוטו [emoji41]
הכיס כואב לך מהמכלול כולו
התחלתי לקרוא קצת יותר ביסודיות על הנושא.
לפי הבנתי הרעועה, יש פרוטוקולים שונים שיצרני הרכב יכולים לבחור בהם. כל העניין התחיל בכלל כהוראה של הEPA ב1996 ליצירת דרך לבדוק את נושא הEMMISION והמנוע.
עם הזמן הנושא של מחשבי רכב נכנס יותר והיצרנים שמו יותר דברים על הפרוטוקול הזה. אם זאת, לפי מה שקראתי לרכב יש לפחות 2 BUS עם פרוטוקולים שונים. אחד לEMMISION שכולל את המנוע ואחד אחר, בדרך כלל ייעודי של היצרן, עבור כל השאר.
הקטע הוא שכל המכשירים היקרים פשוט יודעים את הפרוטוקולים הקניינים של אותם יצרנים. בגלל זה הם כל כך יקרים. מישהו ישב וקנה מהיצרן או פרץ את הפרוטוקולים האלה. בדר"כ זה גם מגיע בתוך מכשיר סגור וייעודי (ויקר). לכן זה עולה הרבה.
המפתחות של סנאפאון כמו שבועז ציין זה בדיוק זה.
תקראו פה:
https://theksmith.com/software/hack-...p-easy-part-1/
https://theksmith.com/software/hack-...p-easy-part-2/
מקפיץ.
יש עידכון לגבי אפליקציות חינמיות טובות יותר מTorque ?
אני עברתי מהגרסא החינמית לpro, עלה כ17₪ אאלט - שווה בהחלט.