תגובה: דיסקו 3 vs לנד קרוזר גרסאת 2016
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בכל מה שקשור ליכולות נטו - אין ללנדקרוזר 120/150 בכלל מה לחפש מולו
למרות שאני אוהד כירכרות מושבע עם האמירה הזו לא ממש מסכים.
גם במצבו הסטנדרטי מבחינת עבירות ויכולת שטח הלנד קרוזר לא ממש רחוק מהדיסקו 3
תוסיף לזה שאת הלנדקרוזר ניתן לשפר לשטח - מתלים איכותיים כולל הגבהה ונעילות מלאות קדימה ואחורה והוא נותן בראש לדיסקו מבחינת עבירות בשטח קשה.
לדיסקו 3 על אף המערכות הממוחשבות שלו זה עדיין לא זה כשמגיעים לעבירות קשה במיוחד שיש לדיסקו 3 בעיה עם מידת הצמיגים ומצאי צמיגי שטח מתאימים לג׳אנט 18 שיש לו.
דרור- זה נחמד שאני ממוקם עשיר על הסקאלה...
אצלי זה נבע יותר מהצורך ברכב מרווח, אחרי ס.ג.ו07 ,ועם 7 מקומות וחוסר ברצון לרדת
למטה בשנתון לטובת טיוטה. מה גם שהאישה לא מוכנה עדיין לסופה/סיקס בחניה.
פלוס נוסף וזה נכון האוטו משדר יוקרה גם אחרי עשור.
שלמה- בעניין העבירות טרם נתקלתי בבעיה אבל זה כנראה בגלל שאני עדיין בראש של הס.ג.ו 07 ועוד לא אתגרתי אותו ממש.
מה שכן אני פחות שש לעשות זאת וזה בעיקר בגלל צמיגי הכביש שיש עליו כרגע.
אני מכיר רכב כמו שלך שמרכיב צמיגי שטח לטיולים בלבד, טמבון קידמי tjm ועושה הכל, עשוש, ורדית ואפילו גיתה, לא פראייר בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
למרות שאני אוהד כירכרות מושבע עם האמירה הזו לא ממש מסכים.
גם במצבו הסטנדרטי מבחינת עבירות ויכולת שטח הלנד קרוזר לא ממש רחוק מהדיסקו 3
תוסיף לזה שאת הלנדקרוזר ניתן לשפר לשטח - מתלים איכותיים כולל הגבהה ונעילות מלאות קדימה ואחורה והוא נותן בראש לדיסקו מבחינת עבירות בשטח קשה.
לדיסקו 3 על אף המערכות הממוחשבות שלו זה עדיין לא זה כשמגיעים לעבירות קשה במיוחד שיש לדיסקו 3 בעיה עם מידת הצמיגים ומצאי צמיגי שטח מתאימים לג׳אנט 18 שיש לו.
++
דרור,
בעוונותי מטיילים איתי שני הרכבים הנ"ל, לעיתים יחד.
רמת העבירות די זהה, וכל רכב עושה את זה בסגנון שונה.
הדיסקו מנפנף גלגלים חסרי מהלך ומסתמך ביעילות רבה מאד על מערכות תומכות.
והקרוזר "אולדסקול" של נעילות ובקרת אחיזה משולב עם זויות מרכב ומהלך מתלה.
אבל הדיסקו ממש לא משאיר את הל"ק מאחור.
זה נכון בשבילים או כביש, אבל ברגע שנכנסת לשטח באמת, הוא מאחור.
מאחור בגלל זויות מרכב, מהלך מתלה שגורם לו להתנדנד קשות על מהלך מתלה אפסי כשהמתלה מוקשח במצב הגבוה.
ונחות כי צריך להיזהר מאד בגלל מידת צמיגים אומללה שעושה לו עוול גדול מאד, גם אם הצלחת לשים יד על צמיג AT איכותי.
מתלה נפרד חלש יותר פיזית.
זה כשהוא מתפקד, בלי קשר בכלל לאמינות המפוקפקת.
נכון הוא יעבור, אבל עם הרבה יותר תשומת לב כדי להצליח ולא להיפגע.
מסכים לגמרי עם שלמה, קח את הל"ק, עם שיפור מתלים קל והוא כבר משאיר את הדיסקו מאחור.
עכשיו תעשו את החשבון האישי הכללי מה מתאים לכל אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
++
דרור,
בעוונותי מטיילים איתי שני הרכבים הנ"ל, לעיתים יחד.
רמת העבירות די זהה, וכל רכב עושה את זה בסגנון שונה.
הדיסקו מנפנף גלגלים חסרי מהלך ומסתמך ביעילות רבה מאד על מערכות תומכות.
והקרוזר "אולדסקול" של נעילות ובקרת אחיזה משולב עם זויות מרכב ומהלך מתלה.
אבל הדיסקו ממש לא משאיר את הל"ק מאחור.
זה נכון בשבילים או כביש, אבל ברגע שנכנסת לשטח באמת, הוא מאחור.
מאחור בגלל זויות מרכב, מהלך מתלה שגורם לו להתנדנד קשות על מהלך מתלה אפסי כשהמתלה מוקשח במצב הגבוה.
ונחות כי צריך להיזהר מאד בגלל מידת צמיגים אומללה שעושה לו עוול גדול מאד, גם אם הצלחת לשים יד על צמיג AT איכותי.
מתלה נפרד חלש יותר פיזית.
זה כשהוא מתפקד, בלי קשר בכלל לאמינות המפוקפקת.
נכון הוא יעבור, אבל עם הרבה יותר תשומת לב כדי להצליח ולא להיפגע.
מסכים לגמרי עם שלמה, קח את הל"ק, עם שיפור מתלים קל והוא כבר משאיר את הדיסקו מאחור.
עכשיו תעשו את החשבון האישי הכללי מה מתאים לכל אחד.
תשובה צפויה.
המתלים של הלנדקרוזר לא ארוכים יותר בהרבה, הוא גם מניף פרונט בכל הצלבה הגונה, ברכב שמוגבה זה בכלל מורגש בהרבה כי לא נישאר לו מתלה מלפנים, אין לו נעילות רוחביות אלא TC שהועתק ופועל בדיליי ברור מה שמונע ממנו להיתקדם בצורה רציפה, וגם לקרוזר אין צמיגי שטח במידה המקורית.
היחיד בתצורה של סרן חי אחורי ו ifs קידמי עם מהלכי מתלה גדולים יותר מכולם בקטגוריה זה לדעתי הטרופר.
זה לא משנה כמה ה-ל"ק מניף, זה משנה ביחס להשוואה המדוברת, ואני מקווה שגם על זה אתה לא מתכוון להתווכח, שפתאום לדיסקו צמח מהלך מתלה גדול במתלה הנפרד שלו.
בסוף,
זו לא תיאוריה, זו עובדה שלמרות שהוא כנראה הרכב שטח עם מתלים נפרדים הכי ארוכים שתמצא כאן, ויש לו עבירות גבוהה מאד כשהוא מתפקד, הוא עדיין עם מהלך קצר יותר ביחס לקומבינציה המסורתית של סרן אחורי חי ומתלה נפרד קדמי כמו של הל"ק.
ואני שמח שגם אתה מאשר שהמתלים של הל"ק ארוכים יותר.. אתה חושב שבמעט, אני חושב שקצת יותר, ניחא, לא משנה מבחינתי.
שלמה הזכיר נעילה כשיפור, וגם אני ושים לב, התייחסתי לבקרת אחיזה של הל"ק.
טרופר לא בהשוואה בדיון הזה, אז לא מתייחסים אליו.
כמו שציינתי בהתחלה, זאת התצפית שלי מטיולים משותפים, באותם מכשולים.
הרבה חרא אכלנו בטיולים מדיסקו 3/4 (רכבים שונים, נהגים שונים), לרגע לא בגלל עבירות אלא בגלל כל מה שמסביב.
מעט מאד בעיות היו מהל"ק ה"נחות/ישן/בקרת אחיזה פחות טובה/לא מפנק/או כל תואר אחר" שתדביק לו כדי לנסות לעמעם את חולשות הדיסקו.
בסוף, הוא יותר עביר ובשיפור קל בכלל מתרחק.
אם הדיסקו זה הבחירה שלך, מה אכפת לך מה הדיעה של מישהו אחר?
אם תקרא מה כתבתי לפני ותבין שאני לא בעד הדיסקו 3 אלא להיפך.
אלה שתי רכבים שונים שאין מה להשוות ביניהם, הם לא באותה רמה, כל רכב והיתרונות/חסרונות שלו.
אם אני לא טועה ללנדקרוזר עד שנתון מסויים יש נעילה אחורית מלאה.
בכל אופן בוודאות ניתן להוסיף לו נעילת arb קדמית וגם אחורית. ניתן להגביה. מצאי צמיגי שטח או צמיגי ״חצי חצי״ הרבה יותר גדול. כל אלו אינם בנמצא בדיסקו 3.
שני דברים ניתן לעשות כדי לשפר עבירות הדיסקו 3 :
האחד לשנות חישוקים למידה 17 ואז אפשר לשים לו צמיגים ראויים.
השני לקנות ברשת מוצר אפטר מרקט שמרמה את מערכת המחשב כך שהרכב יכול לנסוע גם מעל 40 קמ״ש במצבו המוגבה או לוותר כליל על מערכת מתלי האויר ולעבור לקפיצים רגילים ובכך מאבדים את הקסם של הדיסקו 3.
סתם חיפוש קצר ברשת:
http://store.arbusa.com/ARB-Air-Lock...-P22820C7.aspx
בלנדקרוזר לדעתי מ 2005 אין נעילות, ב 120 וב 150 אין צמיגי שטח במידה המקורית, חובה להחליף מידה ולא תמיד אפשרי.
מצד שני 2 הכלים המדוברים יעשו את כל המסלולים המוכרים לנו בלי שום בעיה as is.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אם אני לא טועה ללנדקרוזר עד שנתון מסויים יש נעילה אחורית מלאה.
בכל אופן בוודאות ניתן להוסיף לו נעילת arb קדמית וגם אחורית. ניתן להגביה. מצאי צמיגי שטח או צמיגי ״חצי חצי״ הרבה יותר גדול. כל אלו אינם בנמצא בדיסקו 3.
שני דברים ניתן לעשות כדי לשפר עבירות הדיסקו 3 :
האחד לשנות חישוקים למידה 17 ואז אפשר לשים לו צמיגים ראויים.
השני לקנות ברשת מוצר אפטר מרקט שמרמה את מערכת המחשב כך שהרכב יכול לנסוע גם מעל 40 קמ״ש במצבו המוגבה או לוותר כליל על מערכת מתלי האויר ולעבור לקפיצים רגילים ובכך מאבדים את הקסם של הדיסקו 3.
אתה טועה ולא טועה - ל"ק 90 (פראדו) עד 2003 כולל, הגיע עם נעילה אחורית.
ל"ק 120 מ-2003 ומעלה, ללא נעילה, עם TC טוב לכשעצמו, אבל הרבה פחות טוב מזה של לנדרובר.
ב-120 אפשר לשים ARB. ברור. וגם מומלץ. כי הפרה המגושמת הזו טוחנת דיפרנציאלים ו-ARB זו האופציה הזולה והמתבקשת כשמשווים לעלות ביצה חדשה מקורית של טויוטה....
עבירות של ל"ק? כן, היא לא רעה כבר במקור. אבל אלה כלים שמפוצצים חלקי פלסטיק לרוב. אם לא משדרגים להם מתלים בהמון כסף הם מתנדנדים בטירוף עד כדי ריסוק הפגושים בכל חריצון בינוני. אני לא ממציא את זה - התרסק לי פעם פגוש של ל"ק 150 חדש מהניילון כשחציתי במהירות של חצי קמ"ש חריץ קטן שלא הייתם מתייחסים אליו אפילו. גם אני לא התייחסתי, אבל שכחתי באיזה פח אשפה אני נוהג באותו רגע..... הגלגל ירד מעדנות לחריץ, החרטום התחיל להתנדנד כמו שיכור, והפגוש הממולא בקלקר (...) ירד על אבן, קיבל ממנה לטיפה קטנה שבקושי השאירה לו שריטונת על ציפוי הלכה - ופשוט נתלש.
לגבי מהלך המתלים "האפסי" של הדיסקו - כדי להיווכח, יש דבר כזה שנקרא רמפת RTI. מציע לכם להעלות דיסקו על הרמפה כדי להיווכח במהלך המתלים האמיתי שלו. לא בטוח שהוא כל כך רחוק ממה שמציע הל"ק אם בכלל....
אם נתעלם לרגע מבעיית האמינות (...) הרי שהבעיה העיקרית של דיסקו 3/4 בשטח היא הצמיגים. בדיסקו 3 עם הבלמים הקטנים יותר, אפשר לאלתר עם ג'נטים 17' של ב.מ.וו ואז יש מבחר גדול יותר של צמיגים בחתך יותר נורמלי. בדיסקו 4 כבר אין אפשרות כזו...
בואו ונאמר ששניהם רכבי כביש-שטח טובים מאוד, נוחים מאוד, יקרים מאוד ופלצניים מאוד - ועל כן שניהם לא כוס התה שלי.
אבל אם אני מוכרח לבחור - הייתי לוקח את הטויוטה - רק כי הוא מסיבי יותר, פשוט הרבה יותר ואמין יותר - ועל כן גם מתאים יותר לדרישות שלי. וזה מתוך ידיעה ברורה שטויוטה כנראה לא מסוגלים לייצר/לכייל מערכת מתלים נורמלית - ועל כן צריך להשקיע בו המון במחלקת המתלים - בעיקר בבולמי זעזועים איכותיים, להיות מוכן נפשית וכלכלית למזרקים שייכשלו ולריסוקים מפתיעים של דיפרנציאלים (רק לפני שבוע פגשתי במדבר יהודה שניים, בשני מקומות שונים, עם קורונה ופיניון מרוסקים, שמחכים לגרר... ועוד אחד שריסק דיפ' בצפון) - עדיין זה יהיה זול ומהימן בהרבה מההפתעות היקרות של הלנדרובר....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
120 וב 150 אין צמיגי שטח במידה המקורית,as is.
יש.
לא הרבה מבחר אבל יש.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ו-ARB זו האופציה הזולה והמתבקשת כשמשווים לעלות ביצה חדשה מקורית של טויוטה.
לא בטוח, יש התאמה להבנתי עם דיפ' נעול של היילקס.
נדרשת התאמה, אבל זה עובד.
והמערכת שילוב פשוטה יותר מאשר ARB.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זו לא תיאוריה, זו עובדה שלמרות שהוא כנראה הרכב שטח עם מתלים נפרדים הכי ארוכים שתמצא כאן, ויש לו עבירות גבוהה מאד כשהוא מתפקד, הוא עדיין עם מהלך קצר יותר ביחס לקומבינציה המסורתית של סרן אחורי חי ומתלה נפרד קדמי כמו של הל"ק.
מדהים בעיני איך בכמה שנים שלא הייתי פה זה נהיה ה"קומבינציה המסורתית" ....
wow.
** זה לא נכתב בזילזול .. אלא בהפתעה.
אם לחזור קצת אחורה לנושא האמינות,
אני מסכים שלדיסקו 3 יש הרבה אלקטרוניקה שמפחידה לא מעט אנשים ועולה במוסך המוווון כסף.
עם זאת,
זה בדיוק מה שאמרו על הtd5 ומסתבר שעם השנים, ועם הפריקים של לנדרובר ברחבי הרשת נמצאו פתרונות אמינים וזולים למחלות הקבועות.
(סתם דוגמא, פתרון 3 האמיגוס ע"י קצת עבודה עצמית ומלחם או לחילופין 1000 ש"ח למקצוען לעומת עשרות אלפי ש"ח במוסך המרכזי).
יכול להיות שבגלל שהדיסקו 3 נטש את המבנה המסורתי (2 סרנים חיים כמובן :cool:) לטובת טכנולוגיה הוא קורץ פחות לאנשי ה-D.I.Y. ולכן הפתרונות פחות זמינים ברשת אבל אני לא ממש יודע כי אני פחות מחפש חומר לגבי הרכב הספציפי הזה.
אני כן בטוח שאת כל בעיות החשמל הללו ניתן לפתור, אפילו די בזול ובקלות (הרבה יותר מאשר בעיות מכניות) ברגע שאיזה יפריק יקדיש לזה את הזמן (דוגמת הבחור האנגלי עם ה-td5 שמרכז באתר שלו כמעט כל מה שצריך לדעת על td5).
מה אתם אומרים שכל אחד יתרום לגרשון כמה זוזים שיקנה דיסקו 3 לניסויים?;)
+1
מה שלא מכירים תמיד יותר מפחיד ומרתיע.
יש פה את asis נידמה לי שמדווח ואני מקווה שימשיך לעדכן לגבי הרכב, ניראה בטווח שימוש של שנה בשוטף הוא סביר.(555).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
+1
מה שלא מכירים תמיד יותר מפחיד ומרתיע.
יש פה את asis נידמה לי שמדווח ואני מקווה שימשיך לעדכן לגבי הרכב, ניראה בטווח שימוש של שנה בשוטף הוא סביר.(555).
וזה מזכיר לי את הכתבה/מאמר/חוו"ד של JACOB (אני חושב JACOB80) שקנה וסיפר על הטוארג שקנה... לשטח.
אני דווקא לא אוהב את ה-3... אני לא מסכים לדעה הרווחת שהוא כ"כ נוח - לדעתי הוא קשה מידי ובכלל... נראה כמו דיסקברי = מכוער פחד.
אם כבר (לא מפחדים מהאלקטרוניקה) אני הייתי קונה ריינג' - שנה שנתיים ישן יותר מה-3 אבל זה היה פותר את "בעיית המהלך" של דורון (מהלך גדול יותר מכל רכב שטח... מסורתי (חי/נפרד מלפנים) או עתיק (חי/חי)..) והוא גם נוח הרבה יותר, בשטח ובכביש.
דיווח מהשנה (...כמעט) החולפת, הרכב בשימוש יומיומי כ-30~40ק״מ ליום עם 220,000ק״מ
מה שהוחלף/תוקן עד כה:
מצבר 1800
פלאנג׳ עליון לרדיאטור 400
התחברות למחשב במוסך המרכזי בפ״ת 400
מערך מקיף של בדיקות (יומיים) במוסך בראשל״צ 2500
משאבת הזרקה 14000
טיפול תקופתי 3000
ברקסים 5000
משולשים קדימה (זרועות עליונות ותחתונות) 8500
ידית בלם חניה 400
נורת קסנון (תחליפי)500
סה״כ-36,500
נכון מחריד... אבל המון דברים לעיל הם סוג של יישור קו, מבחינתי לרכב הזה אני היד ה-4 והאחרונה.
אא״כ הוא יצליח להכריע אותנו קודם...
נו,
בשביל כל המצקצקים לגבי האלקטרוניקה שעושה בעיות, רוב מה שרשום כאן זו מכניקה.
ומבחינתי המצבר לא בהכרח צריך לבוא בחשבון, כי זה אלמנט גנרי שכל רכב נדרש להחליפו, אלא אם תקלה גרמה לו להיות מוחלף.
ובשביל רכב עם 220K, זו בושה.
לא פחות.
דורון,
מצבר "גנרי" עולה 1800 ש"ח???
בקינג החלפתי בפחות מחצי מחיר לפני שנה בערך.
והמחירים של ה"ברזלים" לא פחות משערוריתיים.
5000 ש"ח על ברקסים?
8500 ש"ח על זרועות??? (ד"א, למה להחליף זרועות? הן התעקמו או שהיה צורך להחליף את הבושינגים ואין אפשרות לפרק?)
ראיתי כבר אנשים ששילמו מחיר מחירון מלא על מצברים.
אלא אם יגידו שלדיסקו יש מצבר מיוחד וקסום שרק הוא מתאים לרכב, אז המחיר של המצבר לא בהכרח מעיד על הרכב הספציפי הזה, אלא על המחיר שבעליו הסכים לשלם עבור המצבר..
מצברים כבדים בגלל העופרת, יש מצב שהוא מלא בזהב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ASIS
דיווח מהשנה (...כמעט) החולפת, הרכב בשימוש יומיומי כ-30~40ק״מ ליום עם 220,000ק״מ
מה שהוחלף/תוקן עד כה:
מצבר 1800
פלאנג׳ עליון לרדיאטור 400
התחברות למחשב במוסך המרכזי בפ״ת 400
מערך מקיף של בדיקות (יומיים) במוסך בראשל״צ 2500
משאבת הזרקה 14000
טיפול תקופתי 3000
ברקסים 5000
משולשים קדימה (זרועות עליונות ותחתונות) 8500
ידית בלם חניה 400
נורת קסנון (תחליפי)500
סה״כ-36,500
נכון מחריד... אבל המון דברים לעיל הם סוג של יישור קו, מבחינתי לרכב הזה אני היד ה-4 והאחרונה.
אא״כ הוא יצליח להכריע אותנו קודם...
ואצלינו היו אומרים... אימאל'ה!!!!!!:(