תגובה: חלקים לאלפאסוד מודל 83. (1983)
השירשור הנ"ל הזכיר לי נשכחות. 3 הרכבים הראשונים שלי היו AR , אומנם ממילנו ועם הנעה אחורית ולא מהמפעל החדש בנאפולי שבו יוצרה הסוד עם הנעה קידמית כשממשלת איטליה רצתה לעזור לדרום העני ושיכנעה את AR לפתוח להקים מפעל בנאפולי. ראית בבירור את ההבדל באיכות הפח בין התוצר ממילנו/נאפולי. וזו גם היתה הסיבה שב 83-84 נדמה לי הופסק היבוא של הסוד . נותרו לי במחסן עדיין חלפים של AR , לא של הסוד כך שלא בטוח שמתאימים. ה-AR השלישית לא מופיעה כאן : allfeta 2000 .https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4834be4a3f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...32d37ce300.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ed5311d7d8.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
השירשור הנ"ל הזכיר לי נשכחות. 3 הרכבים הראשונים שלי היו AR , אומנם ממילנו ועם הנעה אחורית ולא מהמפעל החדש בנאפולי שבו יוצרה הסוד עם הנעה קידמית כשממשלת איטליה רצתה לעזור לדרום העני ושיכנעה את AR לפתוח להקים מפעל בנאפולי. ראית בבירור את ההבדל באיכות הפח בין התוצר ממילנו/נאפולי.
ברור.... תוצרת מילאנו לא החלידה בכלל.................... אין חיה כזאת. כל האלפות האלה היו מכוניות מרשימות בעיצובן, בהנדסה ובביצועים שלהן ולא פחות ממדהימות על הכביש - אבל בנויות ומגומרות רע, כולן התפוררו למוות.
החלדתה המהירה של הסוד (היו מכוניות שהחלו להחליד כבר באוניה שהובילה אותן לארץ, לפני שבכלל נסעו...) מוסברת בפלדה זולה מאיכות נמוכה שאלפא שהיתה שקועה אז בצרות כלכליות גדולות ועדיין לא נרכשה על ידי פיאט, רכשה במחיר אטרקטיבי בגוש המזרחי. גם תהליכי ההגנה מפני קורוזיה בזמן הייצור שהיום הם סטנדרט מקובל, עוד היו בחיתוליהם אז אם בכלל. כל מי שבענייני מכוניות אספנות יודע שהמכוניות הישנות מחלידות מהר וזו מלחמה שאין לה סוף.
זו גם היתה הסיבה שב 83-84 נדמה לי הופסק היבוא של הסוד . נותרו לי במחסן עדיין חלפים של AR , לא של הסוד כך שלא בטוח שמתאימים. ה-AR השלישית לא מופיעה כאן : allfeta 2000 .
83' היו האחרונות גם בעולם. לקראת 84' הופסק הייצור אחרי 13 שנה והחלו לייצר את היורשת, אלפא 33 - שממש אבל ממש לא התקרבה לאיכויות הכביש של הסוד, אבל איכות הפח סוף סוף עלתה לסטנדרטים המקובלים (אז). את דגם הקופה של הסוד בעל העיצוב הספורטיבי יותר - הספרינט, המשיכו לייצר עד סוף 88'.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
...
למי ששאל,
האלפא סוד נמכרה מזמן מהרבה סיבות (אישתי).
אחת, בפליטת פה, גמגמה משהו שאני פירשתי כקארד בלאנש לקנות מה שבא לי, ותוך זמן לא רב נחתה טויוטה סליקה מודל 93', שנמכרה בתחילת השנה עקב חוסר שימוש. אבל השיעמום היה חזק יותר, ונחתה בבית פיג'ו 309 מודל 93' שמשמשת אותי עכשיו ליומיום יחד עם הלנדקרוזר.
5 קבצים מצורפים
נוסטלגיה,
רכב מושלם לסגר הקורונה. אפשר לעבוד עליה חודש שלם, ולא להספיק להשלים חצי ממה שדרוש.
קרדיט לתמונות - פבל צ'רניצקי.
למזלי השגתי אחת מושלמת, שממציא "התעסקות" של ניקוי והברקות
ואגב יש חלקים זמינים, מקוריים, לטיפול
גם לי היתה סוד בשנות השמונים, כולנו רצינו את התלתן אבל הסתפקנו ב 1.2
למי שיש כזאת עכשיו, מזכיר שישי מתחת לדוושת הגז בורג שמגביל את המהלך, תוציאו אותו ותקבלו ממנה עוד קצת...
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
גם לי היתה סוד בשנות השמונים, כולנו רצינו את התלתן אבל הסתפקנו ב 1.2
למי שיש כזאת עכשיו, מזכיר שישי מתחת לדוושת הגז בורג שמגביל את המהלך, תוציאו אותו ותקבלו ממנה עוד קצת...
>
תודה רבה:) עכשיו שמתי לב
יש לי מנוע 1350 (רגיל)
קובץ מצורף 128565
היתה לנו כזאת חדשה. אדומה.
עליה נהגתי פעם ראשונה אחרי הטסט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אלו השנים של האיטלקיות, הרבה בזכות רוני אהרונוביץ ומגזין טורבו/אוטו שהלהיב אותנו הצעירים של אז בתאורים מחרמנים משהו על המכונות האלה, בזכותו או בגללו החזקתי בלנצ'יה דלתא שהיתה לא פחות נפוצה אז מאלפא סוד, אותה לנצ'יה הוחלפה בהמשך שהתברגנו קצת בתמה טורבו שנת 92, שהיה רכב מופרע לזמנים של אז.. תענוג אז, לא בטוח שהיינו נהנים מהם היום באותה מידה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
אלו השנים של האיטלקיות, הרבה בזכות רוני אהרונוביץ ומגזין טורבו/אוטו שהלהיב אותנו הצעירים של אז בתאורים מחרמנים משהו על המכונות האלה, בזכותו או בגללו החזקתי בלנצ'יה דלתא שהיתה לא פחות נפוצה אז מאלפא סוד, אותה לנצ'יה הוחלפה בהמשך שהתברגנו קצת בתמה טורבו שנת 92, שהיה רכב מופרע לזמנים של אז.. תענוג אז, לא בטוח שהיינו נהנים מהם היום באותה מידה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
חיפשתי ומצאתי עותק מהמגזין של הנעורים שלנו מ 1982
קובץ מצורף 128569קובץ מצורף 128570
מי שלא יצא לו לנהוג באלפאסוד, לא יבין.
שלדת ההנעה הקדמית הטובה ביותר אי פעם, לטעמי.
לעניין אהרונוביץ, טעמו במכוניות וכוח השפעתו...
כתבתי כמעט את כל ההסטוריה של "טורבו" ו"אוטו" משנות ה-80 ואת מה שאני חושב על העורך הראשון של שני המגזינים האלה שהם ציון דרך. וכן, כמעט הכנסתי את זה לכאן. בניגוד לרבים אחרים, כולל לא מעט קולגות שלי, אני דווקא מאוד מחזיק ממנו. לכן כמעט יצא לי משהו מאוד ארוך שנשמע כמו שיר הלל או לחילופין, חס וחלילה, הספד למי שהלך מאיתנו.... ותודה לאל, זה לא כך. רוני אהרונוביץ חי ובועט ונחרץ כמו תמיד וממשיך לכתוב על מכוניות. עד 120 והרבה בריאות רוני!...
אז צנזרתי למינימום ההכרחי ותמצתתי לשלוש שורות את מה שאני חושב:
1. לרוני אהרונוביץ שמורה זכות הראשונים. הוא עיתונאי הרכב האמיתי הראשון בישראל.
2. הוא לטעמי האב המייסד, זה שחתום על כל מה שנקרא "תרבות מוטורית" בישראל.
3. כל מי שמחזיק מעצמו חובב מכוניות בישראל, חייב לו תודה.
לא, אני לא מגזים.
והנה מנוע הסוד...ראו מיקום הדיסקים, להקטנת המשקל הבלתי מוקפץ...
צולם במוזיאון אלפא ב2/2/20, רגע לפני הקורונה...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dd2e6c084d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5cb8c07f17.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מי שלא יצא לו לנהוג באלפאסוד, לא יבין.
אז צנזרתי למינימום ההכרחי ותמצתתי לארבע שורות את מה שאני חושב:
1. לרוני אהרונוביץ שמורה זכות הראשונים.
2. הוא עיתונאי הרכב האמיתי הראשון בישראל.
3. הוא לטעמי האב המייסד, זה שחתום על כל מה שנקרא "תרבות מוטורית" בישראל.
4. כל מי שמחזיק מעצמו חובב מכוניות בישראל, חייב לו תודה.
לא, אני לא מגזים.
אני מסכים עם הכל וקןרא נלהב של האתר שלו והתשובות שלו בפורום.
אבל, אי אפשר להזכיר את רוני בלי להגיד גם שהוא "טיפוס" שלעיתים יש לו פתיל קצר ותגובות לא הולמות לאנשים שסה"כ רצו לשאול שאלה, ואולי לא בדיוק מכירים את הנושא טוב, וחס וחלילה לא ניקדו, פיסקו או טעו בכתיב של השאלה.
אבל לסיכום, כן הוא כל מה שדרור כתב בתחום המכוניות (לא הרכב). אופנועים ובמובן מסויים גם רכבי שטח זה לא בדיוק ההתמחות שלו.
גם אני קורא את נטקאר ורוני.בעיקר עקב חסד הנעורים היות וגדלתי על טורבו מהיום הראשון.
אבל האין פתיל שלו כלפי שואלים תמימים שמעזים להפגין מעט בורות או חוסר שליטה בחומר, זו תופעה על גבול הגסות רוח.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הוא באמת טיפוס.
ככה הוא. ואם אתה לא מסכים עם דעתו, או חורג קצת מהכללים שלו, הוא עלול להתהפך עליך. זה למה לדעתי נטקאר הוא סוג של שוליים.
ועדיין, הוא היה עיתונאי רכב ובחן מכוניות כמו שצריך כשיותר מ-90% מהברנז'ה של היום עדיין שיחקה במכוניות מז'ורט בגן. אז כבודו במקומו מונח.
ואכן - גם לדעתי שטח זה לא התחום שלו.
שוב, לא לא רציתי ללכלך עליו אבל התכונה הזאת כל כך בולטת אצלו שאם רוצים להגיד מיהו רוני, אפילו בקצרה, זה חלק בלתי נפרד ממנו.
לפעמים זה לטובה, בעיקר כשבעט באוטו ועזב בגלל ריבוי הפרסומים והחסויות שהשפיעו גם על רמת וגם על תוכן הכתבות. אבל אצלו באתר, אני כבר החלפתי יוזר כ-5 פעמים כדי לא לענות לו...
ושאלה לדרור, יש לך מושג על מה כהן הרכב נוהג בעצמו? כי אני לא הצלחתי להוציא את זה ממנו.
לא מגדיר אותו ככוהן, כנביא או כמשיח...
פעם היו שהגדירו אותו כ"גורו"... מונח שרבים מרוכבי הכרכרות כאן מכירים היטב.
באמת שאין לי מושג על מה הוא נוהג היום וגם מה זה משנה בעצם?... אנשים מתבגרים, מתברגנים, לא רוצה לומר "מזדקנים"... בסוף אתה משתמש במה שנוח ומתאים למציאות שלך ולכיס.
אם זכרוני אינו מטעה אותי, בעברו של הגורו מכוניות ספורטיביות שהיו מיתולוגיות בארץ כמו MGB ומידג'ט, גולף GTI ופיז'ו 306GTI וכו'.... וזה היה בתקופה שמכוניות כאלה היו באמת נדירות כאן ורק אנינים אמיתיים שילמו הרבה כדי לשים עליהן יד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא מגדיר אותו ככוהן, כנביא או כמשיח...
פעם היו שהגדירו אותו כ"גורו"... מונח שרבים מרוכבי הכרכרות כאן מכירים היטב.
באמת שאין לי מושג על מה הוא נוהג היום וגם מה זה משנה בעצם?... אנשים מתבגרים, מתברגנים, לא רוצה לומר "מזדקנים"... בסוף אתה משתמש במה שנוח ומתאים למציאות שלך ולכיס.
אם זכרוני אינו מטעה אותי, בעברו של הגורו מכוניות ספורטיביות שהיו מיתולוגיות בארץ כמו MGB ומידג'ט, גולף GTI ופיז'ו 306GTI וכו'.... וזה היה בתקופה שמכוניות כאלה היו באמת נדירות כאן ורק אנינים אמיתיים שילמו הרבה כדי לשים עליהן יד.
הם קיימים גם היום, ה "אנינים " האלה נוסעים בפרארי,למבורגיני או כול דבר אחר שיש לו מעל 500 כ"ס ועולה באיזור מליון שקל.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
הם קיימים גם היום, ה "אנינים " האלה נוסעים בפרארי,למבורגיני או כול דבר אחר שיש לו מעל 500 כ"ס ועולה באיזור מליון שקל.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
ממש לא. אבל ממש ממש לא. קל להיסחף לטעות הזו.
לדעתי האישית, מי שבאמת אנין, חובב רכב אמיתי, עדיין יעדיף MGB או כלספורטיבית-אספנות אחרת על פני פרארי או מזראטי מודרנית או דגמי M של ב.מ.וו ו-AMG של מרצדס, קורבטים ו-GTRים וכו' וכו' מכוניות מאוד מהירות שהפכו לצעצועים של אנשים מסוג מאוד מסוים ולסמל של טעם רע שמתפתח מאוד מהר ומאוד בקלות, בסביבה שרוויה בכסף גדול ומלוכלך.
אני יודע שיש בזה מהההכללה ושאני עושה עוול לחלקם שאולי אפילו אשכרה גם אוהבים מכוניות. אבל גם לא נטעה הרבה או בכלל אם נכליל את רובם כסתם ערסים, רק עם המון כסף.
ואני באמת לא רוצה להמשיך לפתח את זה. להביא "הוכחות" המסתמכות על פרטי טעמם בנשים, בגדים, תכשיטים, מוסיקה והספורט המועדף עליהם.... אבל אנחנו יודעים היטב במה ובמי ובאיזה סוגי אנשים מדובר.
ולפני שמישהו אחר יזרוק לי את זה לפרצוף - ברור שאני מקנא!.....