חי חי וקיים.
Printable View
חי חי וקיים.
תודה ג'ו,
ברנר של קונדיטורים גם הולך ? או סתם גזייה קטנה מערכת התה ? :)
בתחושה שלי, הצינור שאסף דיבר עליו לא ממש אטום, ואם אני זוכר נכון אז הוא נשלף ממקומו ע"י אדון וייס אחר במסגרת הבדיקה המקדימה לפני חודשיים-שלושה, וזה מתאים למסגרת הזמן שהבעייה החלה. אני יכול להחליף את צינורית הגומי הקצרה שמחברת את צינור הברך לניפל בסעפת, או לפחות לשים שם בנדים להידוק הולם...
גם האטם בצד השני, זה שבין הברך למכסה השסתומים לא מרגיש לי הדוק במיוחד.
ומה לגבי האל-חוזר ? איפה הוא אמור להיות, כי בבדיקת שאיפה/נשיפה לא הרגשתי בקיומו ...
כל זה כשלעצמו אינו מסביר את הבדלי ההתנהגות כשהחלפתי את מנוע הצעדים.
וכהערת אגב: המחשב לא דיווח על מנוע הצעדים אלא על חיישן המצערת ...
נשמע כסוג של תרוץ. בנתיים זה בגדר שמועות.
נדב,
חישן מצערת-מנוע צעדים- אותו חרא, זה הדרך של המחשב לדווח שהוא לא רואה מה שהוא צריך לראות תחת הנתונים.
ברנר קונדיטורים........אהבתי, תכין קרם ברולה ישר על הסעפת, יסתום את הנזילות בוודאות!
הלו, הקונדיטורית זו אחותי, ואתה לא תזלזל בקרם ברולה שלה ... אתה מהלך על חבל דק ... :cool:
ובינתיים... טוויסט בעלילה:
ביום ראשון נסעתי לבאר-שבע (43 מעלות באין-צל) לעשות את התקינה למערכת הגז. אחרי שהבוחן סיים להסתובב סביב הרכב עם מונה-גייגר של גז, עברנו לבדיקת זיהום האוויר (כמו בטסט, רק יותר מוקפד). על גז הכל דבש, אבל כשביקש להעביר לבנזין הג'יפ השתנק, השתעל וכבה.
האינטואיציה של ערן אושרה במהרה ע"י חיבור שעון לחץ דלק - הלכה משאבת דלק (בפתיחת סוויץ' בונה לחץ לכמה שניות, ואז הלחץ דועך בהדרגה).
לאחר סאגה של החלפת 2 משאבות דלק (כי החדשה הראשונה היתה טובה בעיקר על תקן משקולת נייר בלתי יציבה), הג'יפ חזר לעבודה תקינה על בנזין והתקינה הושלמה באדיבות הבוחן הנחמד, ואפילו בראשל"צ :)
ולמה אני מספר לכם את כל זה ? כי הבוקר באתי לבדוק איך הרכב מניע על מנוע קר - והניע בנגיעה כמו שאני רגיל :)
אני עדיין מניח שמנוע הצעדים שלי תקול ואבדוק את זה שוב כשיהיה לי כוח וזמן, או כשיגיע מנוע הצעדים החדש שהזמנתי ...
אעדכן בהמשך ...
לא נגמר ...
מדי פעם, התנעה קרה עובדת תקין (כמו שקרה בהודעה הקודמת), אבל לרוב לא. גם כשמניע תקין, אם אני מכבה ומנסה מייד להתניע שוב הרכב לא מתניע. זה כנראה תלוי במצב האחרון שמנוע הצעדים נשאר מהנסיעה האחרונה...
את פיית הואקום למכסה השסתומים בדקתי וזה לא זה (גם אטמתי זמנית עם היד). ניסיתי גם את שיטת מבער הגז (בלי להדליק ובלי קרם ברולה כמובן) - נאדה.
הוחלף גם מנוע הצעדים שןב לחדש מהקופסה (הגיע מנוע הצעדים שהזמנתי מחו"ל, אבל הוא לא אותו המק"ט שהזמנתי אלא זהה למק"ט של המנוע המשומש שקיבלתי מאלי. אין שינוי בהתנהגות.
עוד רעיונות ?
תבדוק לחץ דלק כשזה קורה ואפילו לפני הנעה. יש במשאבת דלק שסתום אל חוזר שאמור להחזיק לחץ דלק ולפעמים גם נכנס אוויר. אתה יכול גם לנסות לנקז לחץ לפני ההנעה ולראות אם יש זרימה יפה וחלקה בלי אוויר. רק זהירות שלא יקפוץ לך לפנים.
אם לא היה לחץ דלק אז גם פתיחת מצערת לא היתה עוזרת. אני מפספס פה משהו ?
שוב , הרכב כן מניע התנעה קרה אם אני לוחץ קצת על הגז. וגם אם אני משאיר את מנוע הצעדים במצב של זרימת אוויר פתוחה ולא מחבר אותו לחשמל.
יותר מזה: אם אני פותח את מנוע הצעדים ידנית ומרכיב הכל אז הגביפ יניע בנגיעה ויחזיק סל"ד. אם בשלב זה אכבה את המנוע ואנסה להתניע שוב, הוא לא יתניע.
או שנפלתי על סדרה של מנועי צעד תקולים, או שמשהו גורם למחשב רק לסגור את מעבר האוויר ולא לפתוח אותו ...
אגב, את כל עניין הדלק אפשר לוודא בקלות: לנסות להתניע התנעה קרה על גז (אפשר לאלץ את זה) ולראות איך הוא מתנהג. מקווה לזכור לבדוק את זה היום בערב ...
אם אתה מנסה כמה התנעות או התנעה ארוכה הוא מניע?
אתה יכול לחבר שעון לחץ מזרקים ואז להניע ולדומם ולתת לג׳יפ לעמוד יום שלם ואז לראות אם הלחץ ירד.
אסף.
לא מכיר את המנוע הזה....
אבל אולי החיישן חמצן תקול?
(נותן נתון לא נכון שמשגע את המחשב שסוגר מנוע צעדים/סוגר דלק)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
בהנעה של מנוע קר המחשב עובד בחוג פתוח כלומר חיישן חמצן לא משתתף בחגיגה.
או שתחליף את חיישן הטמפרטורה שעל בית הטרמוסטט (על אף הקריאה הנכונה לכאורה) , או שלבינתיים תחדש את החוטים שלו, מהחיישן ועד המחשב. או אולי גם וגם.
אני מניח שבתוך ובצמוד לראש, אפילו שבתוך מסילת הפלסטיק, הם די קשים עד מתפוררים.
התחדשתי במתאם ל-odb 😊
קריאת הטמפרטורה במחשב זהה לשעון הנוסף שמותקן לי בצמוד אליו. המחשב מדווח טמפרטורת נוזל קירור של 19 מעלות ועדיין הבעייה קיימת. חיישן מצערת גם נראה מגיב יפה ורציף. מה אמורה להיות קריאת המינימום שלו ?
עברתי על השרשור שוב ויש לי שני סנט לתרום
הראשון, תפרק ותנקה היטב את הבית מצערת כולל המעברי אוויר הפנימיים,
השני, תחליף בנוסף גם את החיישן וואקום (MAP)
יואב
מה אמור להיות ערך הוואקום ?
אם אני זוכר נכון, ה- OBD הראה בין 15- ל- 20- PSI
הסיפור מתבדר...
אתמול בערב רציתי לוודא שהבעייה היא לא בגלל הרכבה שגוייה של חיישן המצערת (הוא נדרך מעט בהרכבה, נותן ערך מינימום של 12% ב- OBD), אז ניתקתי את חיישן המצערת וחיברתי לחיישן אחר מחוץ לרכב (הראה 6%) - ללא שינוי בהתנהגות.
רק כדי לוודא שהעסק מתנהג כמו שאני מכיר, עזרתי למנוע להתייצב בסרק ושחררתי לאט את המצערת, המחשב הצליח לתקן ולאזן את המנוע. כיביתי וניתקתי את מנוע הצעדים מהצמה, וכרגיל הרכב מניע בנגיעה ושומר סל"ד.
ואז חיברתי שוב את מנוע הצעדים ואיפסתי. התקלה שלו במחשב, וראה -זה-פלא: הרכב הניע והעלה סלד מעל הסרק הרגיל. כיביתי וניסיתי להתניע שוב מספר פעמים ובכל פעם הסל"ד עלה יותר גבוה. גוועאלד !
בעוד אני מחפש באינטרנט מגרשי שדים, רוחות רעות וחייזרים, הסל"ד התחיל לרדת עד שהתייצב בסרק רגיל אחרי כמה דקות. בשלב הזה המנוע כבר היה חם מדי להמשך בדיקות ...
היום בבוקר 5 נסיונות התנעה קרה ברצף בלי שום בעייה...
רעיונות ? המלצות למגרשי שדים ורוחות ?
אה, ורק כדי להשלים פרטים: ניסיתי אתמול (לפני הבדיקה הקודמת וההשתלשלות שאחריה) להתניע התנעה קרה על גז - ללא שינוי בהתנהגות, כלומר לא קשור בשום צורה למערכת הדלק...
נראה לי שבלי לשים לב ביצעת פרוצדורת איפוס מנוע צעדים.
אסף.
ואיך עשיתי את הדבר הנהדר הזה בלי לשים לב ?