תגובה: האם כדאי להתקין על סופה גפ"ם כרכב יומיומי
אז אתה בעצם אומר שציבור שנפגע באופן קבוע ע"י גוף אכיפה שמעסיק עובדים חסרי הבנה בסיסית בתחום אותו הם אוכפים ללא כל עקבות וכל המרבה הרי זה משובח, צריך לגלות סובלנות ויתרה מכך ללמד את אותו גוף על שלל ה"מוכשרים" שמאיישים אותו איך לדעת לנמק עוד 10 סיבות להורדה מהכביש במקום ה2-3 שהם היום רושמים.
אני לא מי-יודע-מה חושב שזה רעיון טוב מבחינת ציבור הג'יפאים.
לגבי נושא התאונות.. רוב התאונות הקשות שבהם מעורבים גיפים נובעות מטימטום של נהגים ולא בהכרח מליקוי מכאני.לכן אמרתי קודם שכאשר מתחילים לחפור עולה סירחון....כי עד אז אותי כבוחן לא מעניין אילו שיפורים יש לרכב. זה מחזק את דבריי באופן מסויים ומצביע על כך שאין קשר בטיחותי ישיר לתאונה שקשור להגבהה או נעילה. תמיד יש חריגים ואלו בדרך כלל המשופרים בהגזמה שלא תמיד מבינים את ההשלכות של מה שהם עושים. אני מאלה שחושבים שאם יצרן החליט לבנות רכב באופן מסויים זה אחרי שמהנדסים ישבו וחשבו ולרוב הגיעו לתצורה האופטימלית של הרכב. ואם ישנו אפטרמרקט כמו לחברת גיפ למשל ורובו מאושר על ידי החברה לרכבה על דגם הבסיס בארץ הייצור אין מניעה שגם פה זה יאושר.לכן אםנושא השיפורים יוסדר לא נראה אילתורים וקומבינות למינהם על הרכבים בארץ.
אני חושב שאם הם ילמדו ויבינו את המשמעות של מה שמוצב להם מול הפרצוף הם גם לא ירשמו את 2 וחצי דברים שהם רושמים היום. אנייכול להעיד על עצמי שנתקלתי בכמה מקרים של הורדות מהכביש על ידי סיירים של התנועה שנבעו מחוסר ידע וכאשר הגיעו לשאול אותי הרכבים הללו חזרו לכביש כמו שבאו בלי בעיה והיום אותם סיירים גם יודעים שלהבא אין טעם להוריד רכבים על אותם "ליקויים". ואני לא מדבר על ליקויים מכאניים מהותיים כמו תפוחים גמורים או צמיגים שחוקים....
אתה מבין למה אני מתכוון?
היו לי בחיים לא מעט הורדות מהכביש.
זה לעולם לא היה על תפוחים גמורים או צמיגים שחוקים.
זה לעולמים היה בגלל "צמיג בולט" או "הגבהה" או "סדק בפנס" או כל סיבה אחרת שאין בה סכנה או משמעות בטיחותית או משמעות כלשהי בכלל, העיקר להוריד מהכביש כי זה קל ואפשר למלא פנקסים. כאילו יש להם איזו מכסת של דו"חות מעל לראש (מה, אין?... באמת?.... ונניח שאין. אז איך ימדדו את תפוקתם ויעילות עבודתם?...)
ובאמת שאין טעם לילל שהכבישים מלאים בפרייבטים שסוחבים ליקויים יותר חמורים אבל אף אחד לא אוכף עליהם, כי הם באמת שקופים והג'יפים שלנו בולטים לעין.
לגבי תאונות?
למה להגיד "רוב התאונות נובעות מטימטום של נהגים"? חן, בחיאת, בלי פוליטיקלי-קורקט בבקשה... גם אתה יודע האמת היא שכל התאונות נובעות מטימטום של נהגים. ואתה, כמי שעובד בזירות תאונה מדי יום ביומו, יודע שאני צודק.
לשבת לא נכון מול ההגה זה טימטום.
לנהוג ביד אחת זה טימטום.
לנהוג ללא חגורת בטיחות זה טימטום.
לשחק בטמבלפון בנהיגה זה טימטום.
לשחק במולטימדיה בזמן נהיגה זה טימטום.
לשתות לפני נהיגה זה טימטום.
לעקוף בפס לבן זה טימטום.
לנסוע לאט בצד שמאל או באמצע ולהפריע לתנועה זה טימטום.
לזגזג בפראות בין נתיבים זה טימטום.
להידחף באלימות זה טימטום.
ויש עוד הרבה דברים מטומטמים שאנחנו רואים בכביש.
הכל נגמר בערימות פחים מעוקמים שהיו פעם מכוניות + שפריצים של דם ובכותרות בשחור ואדום והכל רק בגלל טימטום של בני אדם. אתה נתקל בתאונות בשטח, אני נתקל בהן ובתמונות זוועה (לפני שמצנזרים אותן) בדסק החדשות. אני עובר על הדיווחים מזירות תאונה ומתפוצץ מהבורות והטימטום שמכשירים את התאונה הבאה.
למשל 3 הנערות שנהרגו בדרום באאודי האדומה לפני כמה חודשים, ושם כולם מאשימים את הכביש. אבל בגלל שנהרגו שלוש ילדות בנות 17 שזה איום ונורא ומזעזע והלב נכמר ובוכה, אף אחד מהצבועים לא יעיז להטיח את האמת בפרצוף - ממתי כבישים אחראים לתאונות?... נהגת חדשה, ללא מושג בנהיגה בכלל, עשתה טעות טראגית. כי היא לא מיומנת, כי אין לה מושג מהחיים שלה, כי נהיגה מעניינת אותה כמו גידול חסה בשטחים, כי "לימדו אותה לנהוג" כלומר לעבור טסט ותו לא. ואז אמא ואבא קנו לה אאודי חדשה - מכונית איכותית ובטיחותית לעילא, בוודאי ללא כל ליקוי מכני, ו"הצמידו" לה חונך שכנראה אין לו מילימטר של מושג יותר מאשר יש לה עצמה. נגמרו שלושה חודשים של "חניכה" ועכשיו היא היתה מספיק "מיומנת" כדי לצאת למלחמה על הכבישים, לקראת מותה הוודאי. תאמין לי, כמעט בכיתי כשראיתי את התמונות משם. הלב שלי נחמץ. באמת, כי החברה הישראלית מקריבה את הילדים האלה על מזבח הטימטום והעקשנות - העיקר להתעקש לחיות בסרטים ולא לראות את האמת.
המכוניות לא אשמות בתאונות. הכבישים לא אשמים בתאונות. מזג האויר לא אשם בתאונות. הם היו שם לפנינו, הם יהיו שם אחרינו. אנחנו צריכים להתאים את עצמנו. מי שלא מיומן, מי שלא בוגר, מי שלא יודע לכבד, להתנהג ולהתמודד מול תנאי הדרך המשתנים - ייכשל. רק שלהבדיל מכל מיני תחביבים, כאן לכישלון יש משמעות אחת - מתים מזה.
רק אנשים גורמים לתאונות. לא מכוניות. לא כלי נשק ולא בניינים.
אף תאונה לא נגרמה כי הגבהת את הג'יפ ב-2-3 אינץ' או הנמכת את מכונית הספורט. אף תאונה לא נגרמת כי הצמיג חורג חצי סנטימטר מהכנפון, או כי יש סדק בבקליט אחורי, או כי הג'יפ פתוח, או כי הג'יפ סגור או כי יש פילטר פתוח או אגזוז פתוח או צ'יפ או ספויילר. ומה שהבוחנים והשוטרים עושים כשהם מתעסקים בשטויות האלה, זה להזנות את תפקידם ועבודתם.
הם לא מונעים תאונות. עובדה.
מצלמות לא מונעות תאונות. עוד עובדה. יש מצב שאפילו גורמות ליותר תאונות. יש על זה ויכוח בין מומחים מטעם המדינה לבין מומחים בלתי תלויים. נער הייתי וגם זקנתי, ואם למדתי דבר אחד בחיים זה שלעולם אסור להאמין לאף מילה של "מומחה" מטעם המדינה.
למרות שיש יותר אכיפה ויותר כבישים טובים וצי הרכב הולך והופך למודרני ובטוח יותר - יש יותר תאונות ויותר הרוגים ופצועים. עובדה.
לחפש מטבעות מתחת לפנס זה הכי קל. אבל גם במשטרה יודעים שזה לא אפקטיבי. למעט לצורך ניפוח קופת המדינה.
מדברים הרבה על "הרתעת עברייני התנועה". במיוחד כל מיני צעקנים מקצועיים כמו "אור ירוק" ודומיהם.
הם רוצים להטיל כאן פחד. פחד אינו הרתעה. שינאה ותיעוב אינם הרתעה. המשטרה מתגאה במספר מפלצתי של דו"חות, יענו, היא עושה את העבודה שלה - ואנחנו מפחדים מכל שוטר שאנחנו רואים, ועדיין יש יותר תאונות כי הפחד לא הופך אותנו לנהגים יותר טובים ופחות מטומטמים. שוב - עובדה.
כדי להילחם בטימטום צריך להשקיע בחינוך, לא בעוד בוחנים. להשקיע במורים, לא בעוד שוטרים ועוד ניידות.
בינתים ה"הישג" היחידי של נציגי החוק לדעתי - הוא בהפיכת אזרחים נורמטיביים לשונאים ומתעבים מעומק הלב של כל דבר שיש עליו סמל של מדינת ישראל.
ואנחנו חורגים מנושא השירשור.
אני מזכיר - הנושא של רדיפה והצקה ע"י שוטרים ובוחנים מספיק משמעותי למי שחושב להשתמש בסופה כרכב יומיומי. שלא תגידו אח"כ שלא הזהרנו.
אני מסכים עם כמעט כל מה שאתה כותב בעיקר עם העובדה שחינוך הוא הפיתרון, נכון להיום זה המצב הקיים ואני חושב בדיוק כמוך שצריך לשנות אותו ולכן הצעתי את מה שהצעתי. לגבי דעתך על הבוחנים ,אתה צריך להפריד בין בוחני תאונות לבין סייר בוחן שהשני לעניות דעתי והשמעתי את זה בכל פורום פיקודי אפשרי, אינו מקצועי מספיק והקורס שהם עוברים לוקה בחסר בהרבה דברים. זו דעתי. לגבי בוחני תאונות העסק אחר לגמרי. הקורס ברמה גבוהה מאוד החל במרצים שבאים מהטכניון וממוסדות אקדמיים שונים,וכלה בתכנים שהם מרתקים וברמה גבוהה מאוד. מבחני הקבלה לקורס מטורפים.....אני מזמין אותך לביקור ביחידה שלי ואני מבטיח לך שכאשר תראה ותבין מה אנו עושים תשנה את דעתך ולו במעט. אגב יהיה לך נושא לכתבה מעניינת.
חן אתה כותב דברי טעם.
אני אשמח אם תכתוב עוד ותביא עוד מהעולם שלך לכאן.
אכן דברי טעם. נקודת אור אחת קטנה, באפילה גדולה מאוד.
ועדיין - בנאדם שיש לו ג'יפ. תקין לגמרי, טסט וביטוח בתוקף. הכל חוקי ותקני. ברשיונות. ובכל זאת מפחד לנסוע בו ועל אחת כמה וכמה כשהסלולרי שלו במעבדה, ולא זמינה לו ברגע זה קבוצת הווטסאפ שמזהירה מפני מיקומי ניידות משרד התחבורע יימח שמם וזכרם.
מה יש לכבוד הבוחן להגיד על המצב הזה?.... נראה לך נורמלי?.... לי זה לא נראה נורמלי. ושום התייפייפות ומילים מכובסות לא יועילו.
דרור אתה טעוןןןןן.....לתקן את העולם לא נצליח ובטח לא את משרד התחבורה שגם לדעתי סובל מכמה חולות רעות וביניהן הבירוקרטיה והטימטום. לפחות בנישה שלי אני מנסה לחולל סוג של מהפכה בתפישה ולעניות דעתי משהו מצליח לחלחל .... .צריך להפריד בין משרד התחבורה למשטרה הן בגישה והן באינטראקציה עם האזרח. הבוחנים המשטרתיים עוסקים בנחשא המכונאות וההורדות כחלק נלווה לעבודה הכוללת והעיקרית שהיא חקר תאונות דרכים. בין השאר מתעסקים לפעמים בנושא הורדות ,אנחנו בראש ההיררכיה המקצועית בנושא. לעומתינו בוחני משרד התחבורה מתעסקים נטו בכשירות רכבים ובמבנה הרכב. מהיכרות שלי עם חלקם לא כולם חארות ואני יכול לגלות לכם שיש בארץ שבעה ניידות בדיקה בסך הכל וקבוצה מצומצמת של טסטרים שנעה בכל הארץ ובדרך כלל נמצאים בצמתים קבועים. ועכשיו סיפור קטן...כשהיחתי בשלב ההתמחות שלי כבוחן תאונות חלק מהתהליך הינו להצטרף לניידת כזו ולבצע הורדות. הייתי מתכוונן לפעמים שהם היו במגידו או במנהרות של נצרת.תמיד אבל תמיד באתי עם הסופה!!!! כל מי שהיה איתי שם התלהב כמו ילד קטן, עשו סיבוב. בדרך כלל בשדות של מגידו וחזרו מחייכים. למדו שהשד לא נורא.אפילו הצבתי אתגר בפניהם....ביקשתי שיציגו לי תקנהמסודרת שמגדירה את גובה הרכב. אין תקנה כזו שמתייחסת להגבהה של המרכב. הדבר היחידי שיש וראיתי זו תקנה שמדברת על גובה פנסי החזית. חומר למחשבה...
תוכל אולי לגרום להם, לבוחנים החביבים וחדי ההבחנה, שלא ידעו איפה הצומת של כביש 7 וכביש 3, שיפסיקו לעמוד שם כל הזמן?
אה, וגם- שאם הבוחן אומר "לך תחליף את הצמיגים האחוריים ותראה למכון רישוי חשבונית ואת הצמיגים וזהו, סע לשלום"
אז שלא יגלה אחר כך האזרח כ' שעל הטופס מודפס באדום עוד מבית הדפוס "בדיקה כללית" וגם "הורדה מהכביש",
ושהלכו לו שני ימי עבודה כי הוא לא בודק עם מדיד את העומק של החריצים שעוד נותר? כל שבוע?!
וכסף?
ודוח אזהרה מהשוטר המתלווה אל הבוחנים?
תחבורע
בעעעע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
regev
תוכל אולי לגרום להם, לבוחנים החביבים וחדי ההבחנה, שלא ידעו איפה הצומת של כביש 7 וכביש 3, שיפסיקו לעמוד שם כל הזמן?
אה, וגם- שאם הבוחן אומר "לך תחליף את הצמיגים האחוריים ותראה למכון רישוי חשבונית ואת הצמיגים וזהו, סע לשלום"
אז שלא יגלה אחר כך האזרח כ' שעל הטופס מודפס באדום עוד מבית הדפוס "בדיקה כללית" וגם "הורדה מהכביש",
ושהלכו לו שני ימי עבודה כי הוא לא בודק עם מדיד את העומק של החריצים שעוד נותר? כל שבוע?!
וכסף?
תחבורע
בעעעע
"תוכל אולי לגרום להם, לבוחנים החביבים וחדי ההבחנה, שלא ידעו איפה הצומת של כביש 7 וכביש 3, שיפסיקו לעמוד שם כל הזמן?"
לא יכול לומר להם...אם לא יהיו שם הם יהיו במקום אחר.
"ה, וגם- שאם הבוחן אומר "לך תחליף את הצמיגים האחוריים ותראה למכון רישוי חשבונית ואת הצמיגים וזהו, סע לשלום"
זה בא ביחד והמטרה היא לוודא שתחליף באמת את הצמיגים.
שהלכו לו שני ימי עבודה כי הוא לא בודק עם מדיד את העומק של החריצים שעוד נותר? כל שבוע?!
וכסף?
לא חייב מדיד!!! אם תביט בצמיג שלך היטב תגלה שיש "גשרונים" בין החריצים או הקוביות שמהווים מדיד לגובה הצמיג וזה נותן אינדיקציה מעולה. צמיג לא נפסל רק בגלל שחיקה אלא גם בשל יובש ותאריך.(נושא הצמיגים הוא תורה שלמה שיש לה משמעות רבה בעיקר בפן הבטיחותי).
אמרת בעצמך....אזהרה.
תבין לכל אחד יש את העבודה שלו והוא מבצע אותה כך או אחרת. העניין רחב יותר. אל תביט רק בבוחן שנמצא בכביש ,הוא סוף השרשרת. אם צריך לבוא בטענות זה למי שכותב את התקנות ואת החוקים. השינוי צריך לבוא ברמה הזו ואחר כך תראה שגם הבוחנים יתיישרו לפיו.
לגבי צמיגים....כל עוד הם תקינים ורשומים איש לא יבוא אליך בטענות. אם בוחן הוריד אותך מהכביש בגלל צמיג ואתה חושב שהוא תקין , תבקש ממנו שיסביר לך מה לא תקין בו. לא יספק אותך יש מה לעשות הלאה..... . בגדול צמיג תקין מציל חיים וזו לא סיסמה. אחריות שלנו לנסוע ברכב תקין.