תגובה: ריינוטייר- כמה זה יעיל?
נמרוד, ומי שכתב שנסע על BF AT עם רינוטייר ולא היו פאנצ'רים.... זה לא בגלל הריינוטייר - כשמשתמשים בצמיג שטח אמיתי ואיכותי, אין פאנצ'רים. יש חבר מכובד פה באתר (אולי המכובד ביותר) שבמשך תקופות ארוכות נסע בלי ספייר בכלל, כי פשוט לא צריך.
אני, ב16 השנים האחרונות מאז שהאסימון הזה נפל לי (לפני כן אכלתי הרבה חרה), החלפתי 6 סטים של צמיגי שטח איכותיים על הג'יפים והטנדרים השונים שהיו לי (גודייר, BFG, ג'נרל, וכיום טויו) - לא חוויתי מעולם פאנצ'ר רגיל או ירידת לחץ כלשהי. היו לי בדיוק 3 מקרים (ב16 שנה) שבהם קרה משהו לצמיג - שלושת הפעמים היו קריעות דופן קטסטרופליות. מתוכן שתיים על ברזלי זווית אכזריים ביותר שיתכן שהיו עוצרים גם זחל של טנק, והיו יכולות להמנע כמובן אם פשוט הייתי מסתכל לאן אני נוסע. במקרה השלישי, בשטח סלעי קשה, זו הייתה אשתי, שבפרוש התעלמה מכיווני הידיים שלי וקרצפה את דופן צמיג ימין על בולדר שאפשר לכנות אותו רק "פומפיה". שאשמתה הברורה אפשרה רכישה של סט צמיגי 33 חדשים כדבר מובן מאליו :rolleyes:
זו הסיבה האמיתית שאני בוחר וממליץ תמיד על צמיג MT אגרסיבי עם שלוש שכבות בדופן - לא האחיזה - העמידות. בלי תוספות ובלי קסמים.
רכב שאי אפשר להרכיב עליו צמיגי שטח - הוא לא רכב שטח! שהחבר לא יצפה שיזמינו אותו לטיולי שטח. תקבע איתו פיקניק 100 מטר מהחוף.
לא נסעתי על ATBF מעולם, רק על MT, ועל הMTZ, בלי החומר הזה המצב היה שונה לחלוטין.
נמרוד
מה ההבדל בין החומר של ריינו טייר לבין הגיפה הירוק שמכניסים באופניים ובטרקטורונים?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
נמרוד מערד,
גם אצלי, למעט מסמר 10 שחדר בסוליה בקושי, ובזנט שקטף את הדופן, לא היו פנ׳צרים בכמה מאות אלפי קמ של כביש ושטח.
והיו מסמרים וברגים שנתקעו ולא ניקבו את הצמיג.
BF/KM2, MTR
דורון
אני מדבר על חדירה מלאה של הצמיג והחומר, שליפה וזהו, מה שטוב בחומר אם הוצאת את המסמר ויוצא אוויר, מחממים את המסמר תוקעים אותו לחור עד לחומר ומוציאים הדליפה נפסקת.
נמרוד
נשמע מרשים מאד.
מצד שני, תפסיק לנסוע ליד נגריות..
השטח מציב מבחנים וגבולות גם לעמידות של צמיגי שטח איכותיים.
אחרי השחיטה אתמול בירידה לואדי מאסיל ובטיפוס "מעלה המח"ט", אני בספק אם גם הריינוטייר היה עוזר.
צמיגי שטח 33' די חדשים בעלי 3 שכבות בדופן נרצחו שם באמת כאילו על פומפיית שטח ענקית.
קוביות מרוטשות, ביסים בדפנות. זו היתה הנכבה של הצמיגים.
כמו שלא חייבים לשים צמיגים יקרים, לא חייבים להיכנס למקומות רוצחי צמיגם, אם אחרי שני טיולים צריך להחליף צמיגים, זה צריך להיכנס למשוואה של כדאיות, הטיול (מסלול).
נמרוד
לא זוכר מתי היה לי הפנצ'ר האחרון בצמיגי MT , מצד שני - צמיגי שטח לאופנוע עם פנימית HD כבר פנצ'ר שלישי בחודשיים האחרונים .
הריינוטייר יעיל גם בצמיגי אופנוע עם פנימית ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
לא זוכר מתי היה לי הפנצ'ר האחרון בצמיגי MT , מצד שני - צמיגי שטח לאופנוע עם פנימית HD כבר פנצ'ר שלישי בחודשיים האחרונים .
הריינוטייר יעיל גם בצמיגי אופנוע עם פנימית ?
תעבור לטיובלס
חוץ מאשר לב.מ.וו , אין חישוקי שפיצים לאופנועי שטח שמתאימים לטיובלס ...
מצד שני, אולי אם שמים את החומר של ריינוטייר על הג'אנט זה ישנה קצת את התמונה...
מצד שלישי, אני לא יודע אם בכלל מייצרים צמיגי שטח לאופנועים שמיועדים להיות טיובלס
Tubliss
לא tubeless.
שתי טכנולוגיות שונות בתכלית.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
קודם כל- לא טיוב לס זה ״טיוב״ [emoji56]
שנית, לאופנועים יש פטנט אחר שפיתחה מישלין ונקרא מוס.
זה סוג של ספוג שנראה כמו פנימית מלאה ונכנס במקום פנימית.
משמש במרוצים, בעל אורך חיים קצר שמחייב החלפות תכופות אבל מעניק שקט מפנצרים.
אם לא מוחלף בזמן הוא מתפורר וההרגשה היא נסיעה בלי אוויר.
https://youtu.be/xkPc27mU17s
איפה גיא רדר שיעשה סדר?
לגבי המוס, נדמה לי שהוא לא רלוונטי לרוכבים שיוצאים לעתים נדירות עם האופנוע, או לחילופין, רוכבים על כביש.
הוא קורס ודורש התעסקות חוזרת והשקעה כספית ניכרת וקבועה. כבר עדיף שהגלגל יתפנצ'ר פעם ב... מבחינתי.
אבל זה לא מנסיון, ובהחלט יתכן שאני טועה.
לעניין עצמו, שגיא: לפחות מנסיוני, הסוד הוא שמירה על גומי בריא וטרי מחברה טובה, הן בצמיג והן בפנימית, וקריאת שטח מושכלת. אם התפנצ'ר לך שלוש פעמים בחודשיים משהו מאלה מפוספס אצלך.
לגבי הריינוטייר,
הוא לא זהה לגי'פה של האופניים ואין העיה לנסוע איתו גם במהירויות גבוהות.
לגבי מוסים לאופנוע - רק למי שיש לו אופנוע שטח (ולא דו"ש), מהסיבות שצוינו.
טיובליס (מכיר את הדור הראשון, לא זה מהסרטון), הוא פתרון נחמד אבל לי היה נסיון לא טוב איתו _אולי בגלל שהגנטים שלי היו כבר עקומים וישנים מרוב מכות.
לגבי הדיסקו 4 והצמיגים.
יש בעולם צמיגי שטח לדיסקו 4. יכול להיות שלא בייבוא סדיר לארץ, אבל מי שיש לו כסף להחזיק אוטו כזה יש לו את הכסף גם לדאוג לצמיגים.
לגבי הורדת אוויר בשטח - שלא יוריד, המתלים של הרכב יודעים לתת את נוחות הנסיעה גם בלי ההורדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לעניין עצמו, שגיא: לפחות מנסיוני, הסוד הוא שמירה על גומי בריא וטרי מחברה טובה, הן בצמיג והן בפנימית, וקריאת שטח מושכלת. אם התפנצ'ר לך שלוש פעמים בחודשיים משהו מאלה מפוספס אצלך.
צמיגים חדשים וטריים של Kenda , פנימיות HD עבות להחריד , קריאת שטח - באמת ?? אני לא נוסע רק בשבילי קק"ל , יש הרבה מקומות שהצמחיה לא נותנת לך לראות בכלל על מה אתה נוסע ....
לא עושה סינגלים וטיפוס סלעים או שום דבר פראי אבל לא תמיד נצמד לשבילים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
כמו שלא חייבים לשים צמיגים יקרים, לא חייבים להיכנס למקומות רוצחי צמיגם, אם אחרי שני טיולים צריך להחליף צמיגים, זה צריך להיכנס למשוואה של כדאיות, הטיול (מסלול).
נמרוד
לא חייבים גם לקנות ג'יפ.
אפשר להסתדר יופי ביומיום עם איזה קרוסאובר מטופש.
אתה מתכנן מסלול, ובשטח מתברר לך שהולך להיות קשה... מה תעשה? תתקפל הביתה?
אין שום "כדאיות" בתחביב הזה. הוא לא כלכלי וכן מטופש. אבל זה מה שאנחנו אוהבים.... מה נעשה?