תגובה: 500 שקל ל"בדיקה" במוסך UMI חדרה???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
כמובן שאליהם לא חזרתי ולעולם לא אחזור למוסכים מורשים. אלא אם הרכב באחריות יצרן ואין לי ברירה.
לפני כשנתיים הלך לעולמו הרכב של אישתי קריזלר וויזר שטופל במוסך לא מורשה טיפולי 10,000 וטיפולי שבר ואני אכלתי מהרכב הזה מרורים (קריזלר וויזרהוא לא רכב פשוט).
לצערי אישתי רצתה לקנות קריזלר וויזר במקום זה שהלך לעולמו ואחרי הרבה בדיקות נמצא רכב שנת 2005 אם היסטורית טיפולים מלאה במוסך מורשה.
אני ממשיך לטפל ברכב במוסך מורשה מ.ס.א נתניה (פירסומת סמויה:rolleyes: ) ואני מרוצה וזה לא יוצא לי יותר יקר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
לדעתי צודק המוסך שגובה כסף ומשתחרר מאחריות לגבי המחשב. זה רכב לא מוכר למוסך, מגיע בפעם הראשונה, ומי יודע אילו קומבינות ומעקפים עשו בצמת החשמל שלו ומה עלול לקרות.
אמנם מדובר בתקלה נפוצה, ואמנם נדב מהאינטרנט קבע בחינם שזה חיישן מסילה (וסטטיסטית כנראה, הוא צודק) וצריך רק לנתק חוט אחד בשביל לדעת, אך מכאן ועד תיקון מקצועי וסופי של התקלה - הדרך ארוכה.
לא חסרות דוגמאות של מוסכניקים מנוסים שקבעו אחרי בדיקה שיטחית ש"הלך מנוע", "הלך גיר", ועוד 1001 תקלות שהסימפטומים שלהן היו דומים למה שהם ראו בעבר, ובסוף הלקוח המרוצץ שילם פעמיים, לפחות.
המוסך המדובר נוהג באחריות ומגן על עצמו מפני חכמולוגים שמנסים לעשות סיבוב על כל מי שאפשר.
יופי של גישה....
למה שלא יבקש גם שחרור מאחריות עם ילך מנוע אחרי הטיפול שלו?
או אם ילך גיר אחרי החלפת שמנים?
ובכלל, הוא לא מכיר את הרכב, אז אולי יפול גלגל בנסיעת מבחן? או שהרכב לא יעצור והוא ידרוס הולך רגל......
מה הקשר לזה שיש מוסכניקים אחרים טובים או רעים? מקצוענים או חובבנים? שיטחיים או חפפיניקים?
מוסך מורשה! שמספר כזה סיפור על המחשב של הרכב (שחיבור מחשב בדיקה יכול לשרוף את המחש של הרכב), לא שווה את הניר של התעודה שלו...
מוסך כזה צריך לשלול לו את הרישיון על הונאה.
בכלי רכב כפי שאנחנו מכירים בשנים האחרונות ( אלה שיש להם מחשבים )
יש הרבה יותר ממחשב אחד .
המחשבים מותקנים במקומות שונים בגוף הרכב .
בהרבה מערכות נעשה שימוש משולב בכמה מחשבים בו זמנית
מחשב הגיר מדבר עם מחשב המנוע לצורך התאמת מומנט המנוע על מנת לקבל שילוב הילוך מתוזמן
מחשב האביזרים מדבר עם לוח השעונים לצורך הדלקת מנורות סימון
ועוד ועוד אין סוף שילובים
כל המערכות מתקשרות בדרך כלל בחוטים . יש כלי רכב שיש להם מערכות קשר פנימיות
יש כלי רכב שהתקשורת נעשת על גבי מערכת החשמל הרגילה ( בחוטים שאנחנו חושבים שהם רק מדליקים מנורה ....)
יש כלי רכב שיש קווי תקשורת של סיבים אופטים ( בדרך כלל מערכות שמע )
לצורך ניהול כל המחשבים יש גם בקרי תקשורת ראוטרים / הבים בדיוק כמו במערכת מחשב משרדית
יש מקרים בהם במהלך התחברות עם מחשב סורק התקלות מחשבי הרכב מועברים למצב שרות
ואז חלק מתעבורת המחשבים ברכב מופסקת . / משתנה / מתאימה את עצמה למצב המתבקש
אלה פעולות שאין למוסך כל שליטה עליהם .
יש מצבים שמחשב הרכב מתחיל לבצע עידכוני תוכנה למערכות שונות ברכב מבלי שהמוסך יודע או יכול לשלוט בזה .
במקרים קיצוניים יש מחשבים / מערכות ברכב שלא חוזרות למצב עבודה רגיל ( בגים בתוכנה ...)
יש כלי רכב שבוצע בהם שינוי ושדרוג תוכנה שלא דרך מערכות היצרן
וכאשר מנסים להתחבר עם מחשב לאיתור תקלות המערכות נתקעות
מכאן ועד לפתרון הבעיה / לתיקון הרכב זה הופך למיקרה פרטי כל אחד והמזל שלו ( גם המוסך וגם בעל הרכב בצרות )
לכן יש מוסכים יש כלי רכב שבהם התחברות סריקה איתור תקלה שידרוג תוכנה יכול להיות פרשיה כואבת
הבעיה לא במוסך ( שיש לו נסיון )
הבעיה לא בבעל הרכב ( שאין לו מושג )
הבעיה אצל יצרן הרכב שמנסה למלכד את המוצר שלו על מנת להחזיק את הלקוח כשבוי
איציק
איציק, אני מאוד מעריך את מה שאתה כותב וסומך על המידע שאתה מביא לכאן , אבל לטעון שלמוסך מורשה יבואן, שעובר את כל ההדרכות הרלוונטיות אין שליטה על הנעשה מאחורי הקלעים של מערכת מחשוב הרכב נשמע לי אבסורדי.
מה שאתה אומר, זה שהיצרן מייצר מערכת עצמית שלא ניתן לצפות את התנהגותה?
מה זה בינה מלאכותית?
אתה בטוח שזה לא חוסר ידע והבנה של הצוות הטכני במוסכים?
אני מתעסק בתכנות מכונות ובקרים, יש תקשורת בין מערכות, אבל מחשב עושה מה שאמרו לו, וטכנאי שאומר לי הבקר עושה מה שבא לו, מיד מצביע על חוסר הבנתו במערכת, מחשב עושה מה שתכנתו אותו לעשות ולא שום דבר מעבר לזה.
ולגבי המוסך המדובר, גם לי היה טרופר דיזל 3.0 ולצערי שילמתי הרבה כסף מיותר למוסך הנ"ל.
אני ממליץ על א.צ. אוטומטיק בעמק חפר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
משהו קטן שהפך לבדיחה אצלנו,
הכנסתי את הטרופר למוסך umi חדרה( עריכה: הכוונה לאחים כהן )להחלפת קלאץ,
הודעתי למוסך שאני נוסע לחו"ל לשבועיים ושאין לחץ לסיים את הרכב ביומיים.
אחרי 3 ימים התקשרו להודיע שהרכב מוכן.
שלחתי את זוגתי לאסוף את הרכב, אחרי 5 דקות היא אומרת שמשהו לא בסדר, הידית הילוכים לא בסדר ומשהו לא מורכב נכון.
חזרה למוסך, עשו בדיקה לא מצאו כלום.
הגעתי הביתה, נכנס לרכב מיד ראיתי שכל הפלסטיקה מסביב לא מורכבת במקום.
והידית חופשיה מידי.
חזרתי למוסך וביקשתי שיבדקו עם הכדור פלסטיק בקצה הידית( זה שבתוך הגיר ) מורכב, כמובן שהוא לא היה.
שאלתי "מה? בוחן רכב לא יודע לשים לזה לב ואשתי כן?"
מה התשובה שקיבלתי???
"אבל איך הרכב נקי, אה? "
!!!
חטפתי קריזה, שאלתי, " אתם מוסך או מכון שטיפה? "
זו הפעם האחרונה שנכנסתי לשם.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
כמובן שאליהם לא חזרתי ולעולם לא אחזור למוסכים מורשים. אלא אם הרכב באחריות יצרן ואין לי ברירה.
מבלי להכיר את רשת מוסכי UMI, לא נראה לך שההכללה הזו קצת מוגזמת ?
מנסיון עם מורשי מכשירי תנועה, היו מוסכים מחורבנים כמו שתיארו פה, והיו מצויינים והגונים. כנ"ל עם סובארו ודייהטסו. ואגב, גם מוסכים מצויינים טועים לפעמים, הם פשוט לוקחים אחריות על הטעות וסופגים את הטעות.
בקיצור, אם מוסך X סרח, זו לא סיבה להכפיש את כל הרשת ...
איציק, המקצוע שלי עוסק במחשבים תקשורת מחשבים בקרים וכל מה שמסביב.
נכון אני לא עוסק ישירות במחשבי רכב אבל אני מכיר טוב מאוד את הטכנולוגיה ושיטות העבודה.
המערכות שאני עוסק בהן הרבה יותר מורכבות (מבחינה אלקטרונית) מהירות ומסובכות.
ובכל זאת אנחנו מוצאים את "הידים והרגלים" עושים דיבאגינג ובונים מערכות.
לא אחת אנחנו עושים reverse engineering למערכת על מנת להבין איך היא עובדת לתקשר איתה ולהכניס אותה למערכת שלנו.
יש לי חבר שפתח חברת סטרט אפ שחלק מהמוצר שלה עוסק בקבלת מידע מה CAN BUS של הרכב כולל דוושת תאוצה ABS הזרקה חום מנוע
ועוד עשרות פרמטרים.
המערכת מיועדת לעבוד על מגוון של רכבים (כולל משאיות) ולא היה שום סיכוי לקבל מידע על תעבורת התקשורת של הרכב (מידע שהוא יחודי לכל יצרן).
מה הוא עשה? קנה\בנה CAN BUS SNIFER ובאמצעותו ניתר את כל חבילות המידע שעוברות בערוץ ה CAN.
עבר על הביטים ועשה reverse engineering על המידע וחילץ כל מה שהוא רצה.
התברר שזה לא כל כך מסובך כי רוב התעבורה היא סטנדרטית לפי תקן OBD2 והמיעוט הוא יחודי (כמה עשרות חבילות).
לא לקח הרבה זמן וכל המידע היה ברשותו.
וזה כאמור ללא שום ידע שהיצרן נתן !
אז אם יש לך מידע מלא מהיצרן מה הבעיה לעשות אנליזה שלמה לכל המערכת?!
CAN BUS בנויה כך שהוא יהיה מאובטח במיוחד כך שאפילו אתה מקצר אותו שום דבר לא קורא, המערכות יודעות להגן על עצמם.
בקיצור, זה נראה כמו כיסוי תחת שמשהו שלא ממש מכיר מערכות אלקטרוניות עושה לעצמו.
חברים מדובר בטרופר דיזל, עד כמה שאני יודע זה לא שם של חללית... הרכב די פשוט לתחזוקה במיוחד עצמית, מנוע כזה שכשמתעמקים קצת בחומר ובמערכות מבינים שהוא לא נורא בכלל(עובד בצורה שונה מכל מנוע אחר במכונית פרטית) ודי פשוט וקל לתחזוקה.
יש לו מחשב מנוע ומחשב גיר סטנדרטיים לגמרי, עוד לא ניתקלתי במישהו שחיבר סורק לשקע obd2 וקיצר את המחשב, גם אם זה לא סורק טק2 של הרכב, אפילו יש כאלה שקיצרו את ההזנה של המחשב שבתקע שלו ולא עשו נזק או כאלה שקיצרו משהו אחר ברכב תוך כדי עבודה מבלי לנתק מצברים ועדיין הפיוז הראשי(80A) קפץ ולא שום דבר אחר.
בקיצור, התירוץ של המוסך נישמע כמו תירוץ כזה של "עזוב אותנו לא רוצים טרופר אצלנו במוסך", רק בדרך אלגנטית...
למוסך אין ביטוח נגד תקלות כאלה? או רק נגד תאונות דרכים...?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
יש לי חבר שפתח חברת סטרט אפ שחלק מהמוצר שלה עוסק בקבלת מידע מה CAN BUS של הרכב כולל דוושת תאוצה ABS הזרקה חום מנוע
ועוד עשרות פרמטרים.
המערכת מיועדת לעבוד על מגוון של רכבים (כולל משאיות) ולא היה שום סיכוי לקבל מידע על תעבורת התקשורת של הרכב (מידע שהוא יחודי לכל יצרן).
מה הוא עשה? קנה\בנה CAN BUS SNIFER ובאמצעותו ניתר את כל חבילות המידע שעוברות בערוץ ה CAN.
עבר על הביטים ועשה reverse engineering על המידע וחילץ כל מה שהוא רצה.
התברר שזה לא כל כך מסובך כי רוב התעבורה היא סטנדרטית לפי תקן OBD2 והמיעוט הוא יחודי (כמה עשרות חבילות).
לא לקח הרבה זמן וכל המידע היה ברשותו.
וזה כאמור ללא שום ידע שהיצרן נתן !
אז אם יש לך מידע מלא מהיצרן מה הבעיה לעשות אנליזה שלמה לכל המערכת?!
CAN BUS בנויה כך שהוא יהיה מאובטח במיוחד כך שאפילו אתה מקצר אותו שום דבר לא קורא, המערכות יודעות להגן על עצמם.
בקיצור, זה נראה כמו כיסוי תחת שמשהו שלא ממש מכיר מערכות אלקטרוניות עושה לעצמו.
אהה...
עכשו זה ברור לגמרי.
איזה מוסכניק בור וחסר מעוף שלא הצליח לעשות את כל זה בין הטיפולים לרכבים האחרים בתור למוסך, זאת להבדיל מהחבר שלך שזו העבודה שלו.
תקרא בין השורות של איציק,
רכב לא מוכר, שעבר אי-אלו שנים על הכביש ומוסכים אחרים (מוסכי מדרכה ובעלים שחושב שהוא יותר חכם מכולם יחד?), בשילוב הטכנולוגיה המודרנית יכול להיות פצצת זמן.
בלי להכיר את המוסך המדובר, אני כן חושב כמו נמרוד שמגיע למוסך כסף על בדיקה- כמה? זה כבר נתון למיקוח/פרשנות, לטכנאי מזגן/תנור/אינסטלטור וכו' בבית אתם לא משלמים על בדיקה גם אם הוא לא מתקן בסוף?
דורון אני הבאתי מקרה קצה שבו עשו reverse engineering לכל המערכת ללא שום ידע מראש על אופן פעולת המערכת.
בשביל זה אכן צריכים הרבה ידע ניסיון ולא מעט כשרון.
אבל זה ממש לא המצב במקרה הזה.
מדובר על מוסך שרות של היצרן ! שאמור להיות בו כל המידע כולל נהלים מפורטים על טיפול בתקלה ברמת צעד צעד.
טרופר אני לא מכיר, אבל רנגלר מכיר טוב. בספר הרכב של היצרן מפורט קוד תקלה ודרך טיפול צעד צעד ברמת תרשים זרימה.
אפילו מוסכניק "מסכן" שכל כך עסוק, יכול פשוט לקרוא את FSM ולטפל לפי הספר.
לא צריך תואר בהנדסת חשמל מהטכניון בשביל זה..
אנליזה של תקלה אכן לוקחת מאמצים וזמן ולפיכך צריך לשלם עליה.
השאלה כמה לשלם? בשביל זה יש שעת עבודה ולכל מוסך (במיוחד מוסך שרות של היצרן) נקבע מראש כמה שעות עבודה לכל פעולה כולל אנליזה.
כל רכב מודרני היום מוציא קודי תקלה. לא משנה כמה התעסקו בו. אם לא יוציא הרכב פשוט לא יסע. קריאת קודי תקלה היא פאסיבית לגמרי.
זה נותן לך אבחון ראשוני, ונותן כיוון כללי.
מכאן יש נוהלי טיפול שונים בהתאם ליצרן.
אם רק קוראים קודי תקלה, קשה לי מאוד להאמין שיעשה נזק, אם משהו מכיר מצב כזה אשמח לשמוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בקיצור, התירוץ של המוסך נישמע כמו תירוץ כזה של "עזוב אותנו לא רוצים טרופר אצלנו במוסך", רק בדרך אלגנטית...
זו כנראה השורה התחתונה.
דורון אף אחד לא אמר שלא מגיע לו כסף על בדיקת מחשב(שלוקח בדיוק חצי שעה אם לא פחות לסרוק את הכל, מניסיון), אבל מכאן ולאן שזה התגלגל הדרך ארוכה, גם מבחינת המחיר שהוא גבוה יחסית וגם מבחינת התירוץ שלא מקובל, לדעתי.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זו כנראה השורה התחתונה.
אנחנו מסכימים על משהו, למה אתה אומר שלא... 😉
אנחנו מסכימים על הרבה...
צריך להכיר במציאות: טרופר, פאג'רו Q, פראדו, טראנו - כל בני "תור הזהב" של ה4X4 בישראל הם כבר בני 12-15-20 שנה, אוטוטו רכב מיושן באופן רשמי. מוסכים גדולים, מוסכי יבואן, באמת ובצדק מבחינתם לא רוצים להתעסק עם כאלו כלי רכב. אם אני אגיד לך שמוסך של יבואן ג'יפ - מכשירי תנועה, או עכשיו סמל"ת - יצחק עלי אם אני אבוא לו עם הCJ מודל 79' שלי - זה לא יפתיע, נכון?
אז כמו שעם ג'יפ סיקס או סופה או צ'רוקי הולכים למוסכים מאד מסוימים, פרטיים, קטנים, שמתמחים בהם, ולא למוסך כללי של מכשירי תנועה - צריך לקבל את זה גם עם כל מותג אחר. שכחו מUMI, יוניון מוטורס, כלמוביל וקרסו. הם לא רלוונטיים.
לא יודע מאיפה הביאו את הסכום ההזוי הזה, בשתי הבדיקות האחרונות שעשיתי בשני מוסכי UMI שונים, לקחו לי 250 ש"ח +- לבדיקה שכללה התחברות למחשב ונסיעת מבחן.
מוסך שמבקש 500 שקל לבדיקה - מצידי שירעב למוות עד שיסגור.
לגבי החיבור למחשב והסרת האחריות - חרטא בריבוע, חיבור טק2 לטרופר לא ישרוף שום מחשב ושלא יספרו לכם סיפורי פוגי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לגבי החיבור למחשב והסרת האחריות - חרטא בריבוע, חיבור טק2 לטרופר לא ישרוף שום מחשב ושלא יספרו לכם סיפורי פוגי.
תראה כמה אנשים, פה באתר, תומכים בקישקוש הזה, אז מה אנחנו מתפלאים שהמוסך מנסה.......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אנחנו מסכימים על הרבה...
צריך להכיר במציאות: טרופר, פאג'רו Q, פראדו, טראנו - כל בני "תור הזהב" של ה4X4 בישראל הם כבר בני 12-15-20 שנה, אוטוטו רכב מיושן באופן רשמי. מוסכים גדולים, מוסכי יבואן, באמת ובצדק מבחינתם לא רוצים להתעסק עם כאלו כלי רכב. אם אני אגיד לך שמוסך של יבואן ג'יפ - מכשירי תנועה, או עכשיו סמל"ת - יצחק עלי אם אני אבוא לו עם הCJ מודל 79' שלי - זה לא יפתיע, נכון?
אז כמו שעם ג'יפ סיקס או סופה או צ'רוקי הולכים למוסכים מאד מסוימים, פרטיים, קטנים, שמתמחים בהם, ולא למוסך כללי של מכשירי תנועה - צריך לקבל את זה גם עם כל מותג אחר. שכחו מUMI, יוניון מוטורס, כלמוביל וקרסו. הם לא רלוונטיים.
דווקא אני עם הלנדקרוזר 73 שנת 98 הולך למוסך טויוטה שפילמן בפ"ת,
חוץ מהמחיר (שעושים לי הנחה פה ושם ושם ופה...) הטיפול מסור ומקצועי עד מאוד כבר שנים.
למוסך מגיע 250 ש"ח על בדיקה, אתם שוכחים שרצפה, ציוד, פועל עולה כסף.
אבל כאן הבעיה, בארה"ב בעלי ג'יפ רואים בושה להיכנס ל- stealer על לשון dealer, בעל ג'יפ שמכבד עצמו עושה לבד.
אצלנו יש פחד לגעת לבד, וואו זה מסובך, מפחיד, צריך תואר בהנדסה, כמו שיש לפועל במוסך...
אז בפחות מ 500 שח קניתי סורק ושני חמורים. בעוד קצת השקעה קניתי גם כלי עבודה. אמזון ואיביי חברים טובים. פתאום אחזקת הבהמה שלי עולה לירות במקום דולרים.
אז או שתשלמו או שתבינו לבד....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elro
דווקא אני עם הלנדקרוזר 73 שנת 98 הולך למוסך טויוטה שפילמן בפ"ת,
חוץ מהמחיר (שעושים לי הנחה פה ושם ושם ופה...) הטיפול מסור ומקצועי עד מאוד כבר שנים.
יחידי סגולה.. כשרק התחלתי עם הCJ הבנתי שאף מוסך לא רוצה לגעת בדבר הזה..
מצד אחד, אני יכול להבין אותם.. לא כולם יודעים מאיפה להשיג חלקים, הפוטנציאל להתקע על שטויות גדול (ברגים חלודים הברגות גמורות וכו').
מצד שני, מדובר ברכבים שהגישה אצלם בדרך כלל קלה, ואין התחכמויות. חובבן יכול לפרק תא מנוע של CJ (כולל מנוע) ביום עבודה...
ואז יוצא שחופן של בעלי מקצוע נהנים מההפקר של כל השאר.. מגיע להם.
מוסך הוא עסק כלכלי !!
מוסך זה לא מועדון לחבר
מוסך היא מערכת מורכבת המחייבת שליטה ובקרה על הרבה מערכות משנה
מוסך הוא עסק שנמצא בפיקוח ( של משרד התחבורה / משרד העבודה / רשרות מקומית ... ועוד גזלנים מזדמנים )
מוסך שמכבד את עצמו דורש מעצמו וגם מהלקוחות שלו
מהצד השני נמצא הלקוח
והלקוח " תמיד צודק " .... ?!
למוסך / למדינת ישראל / לכל העולם חסר כח אדם מקצועי
יצרני הרכב נמצאים בתחרות מטורפת סביב הזנב של עצמם
המוסכים נמצאים בתוך מחול שדים של הישרדות ( יום יום )
יושבי חכמי העולם ( אנשי הי טק ) וממציאים כל יום תעלול חדש
יושבים גזלני העולם ( אנשי הכלכלה והכספים ) ומחוקקים כל יום תקנה חדשה
מעל כולם נמצאים הירוקים שעד לא יעשו את העולם שחור לא ירגעו
על הגדר יושבים יבואני הרכב שחוגגים ( כי הבלאגן גדול )
ובעלי הרכב חושבים שהכל מגיעה להם
אז זה הוא שאולי מגיעה .... אבל אין מי שיתן לכם
ויש הרבה מוסכים שלא מוכנים להיות יותר פריירים
או שתשלם ( והרבה !!)
או שתחפש מי שיסיעה אותך
את הגרוטעות שאתם מוצאים בגרוש וחצי לא תצליחו להכניס לטיפול בכל מוסך
וכשתצליחו להכנס יראו לכם את הדלת בעדינות
וכשתבין שהכניסה יקרה והמוסך יבין שאתה לקוח רציני תקבל שרות טוב
בינתיים פה ושם יהיו שרשורי זעם
ובעתיד המצב יהיה רק הרבה הרבה יותר מסובך
איציק
איציק