תגובה: היום נפתח מכרז רכב של המשטרה
נמרוד, אני מטייל עם החבר'ה האלה ורואה הכל, בדיוק מתי וכמה.
ויש גם ויגו 2010 שמסתובבת אצלי כפי שציינתי בשרשור האמינות.
אני ראש אבן אולי כי כורדי אנוכי... אבל לפחד? לא מפחד מכלום.
אני לא איש של טבלאות ולשבת מול מחשב שעות, יותר נוח לי עם ידיים מלוכלכות... מה גם שאין לי זמן לעקוב אחרי מכרזים כאלה, במיוחדנכדי לעשות השוואה של מה שכבר ידוע ב 90%.
אתה מוזמן לשבת על זה אם יש לך זמן, אני בטוח שלא נהיה מופתעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
נמרוד, אני מטייל עם החבר'ה האלה ורואה הכל, בדיוק מתי וכמה.,
נדב,
אתה באמת מאמין שבסטטיסטיקה המקומית שלך עומדת במבחן הגיוני מול סטטיסיטקה אכזרית קיצונית של עשרות ומאות כלי רכב?
ומצד שני, אם אתה יודע הכל היא טוב, אז באמת אין טעם לדיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אני לא איש של טבלאות ולשבת מול מחשב שעות,
הפוסל, במומו פוסל..
זאת המהות של סטטיסטיקה ושליפת הדומיננטיות של תופעה זו או אחרת.הנימוק שלך הוא צורה של אל תיתנו לעובדות לבלבל את מה שהחלטת מראש.
ושים לב,
אף אחד לא מכוון לתוצאה זו או אחרת, אחכ הזדמנות להוכיח מה אתה חושב.
כי אם אתה צודק, ממה אתה מפחד?
שאתה טועה?..
שוב חוזר הניגון....
לא החלטתי כלום, רוב הקהל יודע על מה מדובר כשמציגים רכב ממכרז משטרתי/מדינה ללא קשר לסוג הרכב, אתה כנראה מתכחש לעובדות כאשר אתה חושב שרכב כזה באמת שווה את המחיר שלו והוא אוטו מושלם.
אתה מוזמן להוכיח פה לכולם שהמצב אחרת ממה שאתה טוען.
לפי מה שאמרת אין בעיה לרכוש כזה רכב, מעניין אם אתה היית קונה רכב כזה שבעברו רשום מדינת ישראל במחיר מחירון+...
היום נפתח מכרז רכב של המשטרה
לרגע לא אמרתי שאפשר לרכוש רכב מושלם מהמכרז, זו לא הסוגייה.
טפסי התקלות של הרכבים מאפשרים לבצע ניתוח בלאי אופייני לדגמים בהתייחס למשתמש אחיד (המשטרה), וממנו להסיק סטטיסטיקה של עמידות ואמינות של דגם זה או אחר, בהתייחס למשתמש קיצון (משטרה).
זה כלי מאד משמעותי.
המכרז הזה מייצג יותר מאשר כל בעלי הרכבים האלו כאן באתר, בהתייחס למאפייני שימוש.
גם לא התיימרתי לנתח את התוצאות.
אתה אומר שאתה יודע מה ההבדלים בלי לבדוק, אז אני מאתגר אותך.
עד אז, האמירות שלך די באויר.
משתמש אחיד? מה זה? את הרכבים חרשו בכל מקום אפשרי ויותר, כל מיני נהגים ולא יחיד.
אני מתייחס באופן כללי לרכבים, לא בפרט לטויוטה, לא מבין לאיזה הבדלים אתה מתכוון ככה שאני לא צריך שתאתגר אותי ולא את האתגר.
יצא לי לעקוב בשנה האחרונה אחרי כמה וכמה מכרזים ועל אחד מהם גם השקעתי קצת יותר מחצי שעה כולל סיורים במגרש והצעות על כמה כלי רכב כאלו ואחרים.
אחרי שראיתי את נתוני הרכבים בפועל ועל הנייר ביחס למחירי הזכייה - אני אישית חושב שהמחירים הזוכים בטבלאות שמפורסמות לציבור הם חד משמעית מונפצים ומישהו במערכת הזאת מקפיץ אותם.
אין שום סיבה או אינטרס למשטרה (או לכל גוף שמוציא מכרזים קבועים על מוצר דומה שוב ושוב) לפרסם תוצאות מכרז אם הזכיות בו נמוכות מאחר והדבר יפגע ישירות בגובה ההצעות במכרז הבא, וזה עובד גם להיפך - כשמפרסמים מחירים גבוהים הניגש למכרז מראש לוקח בחשבון ש"המחיר הזוכה" במכרז שעבר היה גבוה ואם הוא רוצה סיכוי ריאלי הוא צריך להגיש הצעה בסכום קרוב לשם.
לדעתי "טבלאות הסגירה" שמפורסמות לציבור לא תואמות את המציאות והמחירים הם לא מחירי הזכייה האמיתיים ברוב אם לא בכל המקרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
משתמש אחיד? מה זה? את הרכבים חרשו בכל מקום אפשרי ויותר, כל מיני נהגים ולא יחיד.
בדיוק.
שימושים זהים עם החלפת נהגים.
כך אתה יכול לסנן את הגורם האנושי בתהליך.
אתה לא מסתכן שהתוצאה מוטה בגלל נהג יחיד שלא מייצג את כלל האוכלוסיה.
זה המדגם הכי טוב שתבקש.
גם שימושים מגוונים, גם סוגים שונים מאד של נהגים וגם תיעוד של התקלות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
לדעתי "טבלאות הסגירה" שמפורסמות לציבור לא תואמות את המציאות והמחירים הם לא מחירי הזכייה האמיתיים ברוב אם לא בכל המקרים.
מנסיון אישי מצומצם מאד במכרז כזה, לרכבים שידעתי טוב מה מצבם, התוצאות כן שיקפו את המחיר ששולם.
פשוט מאד, אני הצעתי כ-10% מעל למחירון שוק (לא מחירון רכב ציבורי) ולא זכיתי.
המחיר שפורסם היה מעל זה.
הסקתי את המובן מאליו, שיש מקורבים ממני שתמיד יידעו לתת בדיוק את העוד שקל כדי לזכות.
אני לא מדבר על הרכבים עם הביקוש הכי גבוה כמו לנדקרוזר ו-ויגו, אלא על כלים אחרים ששם אין סיכוי שהמחירים משקפים.
לצורך העניין אני הגשתי על 2 אופנועים, אחד עם מנוע תקול עם בעיה לא ידועה + צמת חשמל שרופה + חלקים חסרים, והשני פשוט שלדה עם בולמים וגלגלים. הראשון נמכר במחיר קרוב מאוד למחירון אזרחי (אחרי התיקון הוא בוודאות עובר מחיר של כלי זהה מיד ראשונה מאדם פרטי עם חצי מהק"מ שיש עליו), והשני כאמור שלדה על גלגלים - נמכר בכחצי מחיר מהמחירון, כאשר מנוע בלבד יעלה יותר מהחצי הנותר מהמחירון ועוד לא סיימת.
אלו 2 עסקאות שבפירוש מי שלקח אותם או שאין לו מושג מה הוא לקח, או גנב שרוצה לעשות מגנוב ומכלי כזה כלי אחד חוקי, או שהמספרים מופרכים.
מעבר לכל הטבלה של המכרז הספציפי הזה שנערך לפני 4-5 חודשים ועקבתי אחריו ואחרי והדוגמאות ההזויות ל"מחירי סגירה" הלא ריאלים שמופיעים שם, היתה דוגמה אחת בולטת מעל השאר - יונדאי I20 , שנת 2011, עם (שים לב) - 560,000 ק"מ!!!!!!!, שההצעה הזוכה עליה היתה לא פחות מ34,000 ש"חים. עכשיו אני אישית לא יודע וגם לא טרחתי לבדוק מה המחירון של רכב זהה פרטי אבל אני יותר מבטוח שהוא קרוב מאוד למחיר הנקוב, ואני לא רואה שום סיבה הגיונית כלשהי לאדם פרטי/ סוחר/ שיכור, להציע סכום כזה על רכב כזה עם נתונים כאלו אלא אם הוא פשוט רוצה לתרום כסף למשטרה, ולכן אני יותר מבטוח שחלק אם לא רוב נתוני הזכייה שמופיעים שם הם לא הנתונים האמיתיים אלא מחירים מוקפצים למעלה.
על מחירי הזכיה ברכבים עם ביקוש גבוה כמו הטויוטות, סביר שאין להם צורך לשחק כי שם השוק פשוט הזוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
, היתה דוגמה אחת בולטת מעל השאר - יונדאי I20 , שנת 2011, עם (שים לב) - 560,000 ק"מ!!!!!!!, שההצעה הזוכה עליה היתה לא פחות מ34,000 ש"חים. עכשיו אני אישית לא יודע וגם לא טרחתי לבדוק מה המחירון של רכב זהה פרטי אבל אני יותר מבטוח שהוא קרוב מאוד למחיר הנקוב, ואני לא רואה שום סיבה הגיונית כלשהי לאדם פרטי/ סוחר/ שיכור.
או שמישהו קימבן את הק״מ ברישום כדי להרחיק קונים ולקח הביתה חתיכת מציאה.
יותר הגיוני להניח שהקפצת המחירים היא שיטת העבודה כי זו רק דוגמה אחת מיני רבות, אבל אחת הקיצוניות שבהן.
צא מזה. המחיר המפורסם הוא המחיר שזכה .
זו עבירה לפרסם תוצאות מסולפות וגוף ציבורי לא יסתכן בכך.
מכרזים זו אומנות וההגיון של האזרח הפרטי הוא לא תמיד ההגיון של מי שמתמחה במכרזים.
יש פה חבר שמתמחה במכרזים ( פומפוי?).
הוא בטח קורא וצוחק מהצד...
נורא מגזימים כאן.
יכול להיות שלמישהו יד קצת יותר מידע על רכב ספציפי, אבל הכל שקוף והכל אמיתי.
אם תראו את כמות האנשים שמטיילת שם, אולי תבינו.
חבר שלי קנה לאחרונה היילקס ויגו 08 מסוחר ב-92 אלף כאשר הסתכלנו ביחד מה מחיר הזכייה שלה (85 אלף).
הסוחר הזה מתעסק בזה כתחביב (כל פעם רכב אחד או שניים מתחת לבית).
7,000 ש"ח לעסקה זה רע ? (יש כאלו שעובדים חודש שלם עבור שכר כזה, כאילו).
הרכב אמנם היה במכרז היותר "שווה" שזה הגופים הממשלתיים.
גם אני לא מתבייש לספר שהצעתי 122 אלף על הויגו שנמצא אצלי (לפני כמעט ארבע שנים) כאשר המחירון שלו היה 124 אלף.
אז ירשמו שמישהו "הקפיץ" מחיר.
אני קניתי רכב (ויגו 08) ששירת נהג אחד במינהל מקרקעי ישראל שנראה ששמר עליו מאוד, נסע 225 אלף ק"מ, הסטוריית טיפולים מלאה, ללא כל תאונה או החלפת כנף/דלת וכו' ,פגוש אספיר, כננת, מיגון תחתון, ארגז בגובה הרכב, פגוש אחורי עם וו גרירה, צמיגים וג'נטים רחבים, כל אלו לא שווים כסף ?
אני כבר עוד מעט 4 שנים עם הרכב ומברך כל רגע שלנו יחד.
אז שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
דניאל
יכול להיות שאתה צודק.
7k זה לא רע, אבל יש כאלה שזה לא מספיק להם, כמו הסוחרים "הגדולים" שצריכים לפרנס עוד כמה בדרך.
מה שמעניין פה ואין לכך היתייחסות זה ירידת ערך שיש לרכבים האלה בתור בעלות של ממשלתי לשעבר, ירידה בין 25%-35% .
מישהו היה במגרש? מה זה ההאמר הזה?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לפי מה שאמרת אין בעיה לרכוש כזה רכב, מעניין אם אתה היית קונה רכב כזה שבעברו רשום מדינת ישראל במחיר מחירון+...
אני קניתי כזה, במחיר מחירון מלא +, ומרוצה מאד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מעניין אם אתה היית קונה רכב כזה שבעברו רשום מדינת ישראל במחיר מחירון+...
רוב הסופות הן כאלה.
כולל יוצאות משטרה ומג"ב, ממוגנות לשעבר, שעברו אינסוף מדורי גיהנום.
הביקוש והמחירים - בשמיים. את מי מעניין מאיפה הג'יפ הגיע. רק מה מצבו בפועל.
אתה רואה קשר בין ה"מחירון" המגוחך למחיר השוק האמיתי שלהן?...........
דרור, סופה זאת סופה, כבודה במקומה מונח וגם פינה בלב.
המדובר ברכבים חדישים ולא בני 20 שנה, איך אתה יכול על אחד להוריד 40%, ועל האחר להעלות? או שאולי שוב זה בגלל הסמל?
כשהסופות יצאו למכרזים, זה היה בדיוק אותו דבר. הן היו בנות 5-8 שנים.
באו הסוחרים, גרפו את הכלים הטובים במחירים גבוהים יחסית. "שיפצו" אותם (פחחות וצבע אם היה צריך, סידרו מכניקה פה ושם, ריפדו מחדש מושבים, לפעמים הם ממש השקיעו והקונה קיבל גם ג'נטים מבריקים וצמיגים חדשים) ומכרו ברווח. הרבה-הרבה מעל ל"מחירון".
היום אין סופות, יש טויוטות.
טויוטות מתהדרות בהילת גיבורים, מוצדקת או לא.
דעתי על מכוניות טויוטה כדעתך, אבל מה זה חשוב או משנה? הביקוש גדול ואז המחירים עולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
צא מזה. המחיר המפורסם הוא המחיר שזכה .
זו עבירה לפרסם תוצאות מסולפות וגוף ציבורי לא יסתכן בכך.
מכרזים זו אומנות וההגיון של האזרח הפרטי הוא לא תמיד ההגיון של מי שמתמחה במכרזים.
יש פה חבר שמתמחה במכרזים ( פומפוי?).
הוא בטח קורא וצוחק מהצד...
לא עבירה חמורה - עבירות חמורות.
ושוב תאוריות הקונספירציה.
עכשיו שמישהו יסביר לי, איזה אינטרס יש לעובד ציבור (שלא מקבל שלמונים) לעבור עבירות חמורות (ולהסתכן באובדן הפנסייה התקציבית:cool:) רק על מנת שהמדינה תרוויח עוד כמה שקלים?
אני לא קונה את זה.
אני כן קונה, במיוחד לפי ה"אגדות המוטוריות" שרצות אפילו באתר פה, שיש "גאונים" ששווה להם לשלם את הסכומים האלה, בעבור "אגדות".. וכן, גם המקצוענים שמשלמים מחירים כאלה, יודעים לנצל טוב את "האגדות". ולמכור אותן ל.."גאונים".