צור (ytzur) אני חושב שאני לא היחיד שלא ברור לו עדיין מה הבעייה. לפי מה שרשמת עד עכשיו, לא נשמע שיש לך בעיית התחממות.
Printable View
צור (ytzur) אני חושב שאני לא היחיד שלא ברור לו עדיין מה הבעייה. לפי מה שרשמת עד עכשיו, לא נשמע שיש לך בעיית התחממות.
אם בדקת את מערכת הקירור ומצאת שכל החלקים בה תקינים . לפני השינויים הגופניים לרכב כמו תריסי וונטות נוספות ולפני יחסי העברה ונעילות . אני הייתי בודק את מערכת הפליטה הדלק והנשימה (האוויר) של הרכב . לא מכיר את הרכב , אבל במידה ויש טורבו, אז גם את המערכת שלו .
ytzur יש לך בעיה במערכת הקירור, אני הייתי עובר ובודק כל אחד מהמרכיבים במערכת בדיקה פרטנית.
לפני זה אולי כדאי לבדוק שאין בריחת גזים למערכת הקירור.
נוזל עם טמפ' רתיחה גבוה יותר לא יפתור את הבעיה, אני מניח שגם הנוזל שלך כרגע לא מגיע לרתיחה, הוא מתפשט ובגלל זה ניפתח הפקק ומעביר את הלחץ לעודפים.
ד״א, פקק לא תקין מתנהג בדיוק כך.
הקדימו אותי, אבל 2 האפשרויות שהייתי בודק בהנחה שהרדיאטור תקין הן:
1. מכסה רדיאטור לא תקין
2. בריחת גזים למערכת הקירור - לי הייתה בריחה קטנה מאוד דרך אטם ראש המנוע , בא לידי ביטוי רק במאמץ ונסיעה ארוכה מאוד (מעל שעה) , הטמפרטורה הייתה סביב ה 100 גם במאמץ, אך רדיאטורים היו נפרצים לי (טפטופים).
לאחר תיקון ראש המנוע הטמפרטורה ירדה ל 95 מעלות בעבודה רגילה וגם במאמץ לא עברתי את ה 105.
5 ליטר זה לא בריחה למיכל עודפים בגלל פקק לא מתאים או התחממות נקודתית. זה חצי מנוזל הקירור! יש לך בעייה חמורה של דליפה תחת לחץ, מהיכרות עם צ'רוקי הניחוש המושכל שלי - סדק ברדיאטור, או באחד או יותר מפקקי מים בבלוק מנוע. אל תשחק יותר ובטח שאל תמשיך לקשקש על נוזלי קירור, היה לך מזל עד עכשיו.
להרחיב - מה שסביר להניח זה שאתה מאבד מים כל הזמן, עד שאתה מגיע לחצי מכמות הנוזל, ורק אז אתה שם לב להתחממות.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יש דרך מאוד פשוטה לבדוק זאת. חבר מד לחץ יעודי למערכת הקירור.
כאשר המערכת חמה בדוק האם היא שומרת לחץ, אם לא יש לך בעיה.
אם פתאום הלחץ גדל ללא סיבה, דליפה
אובדן המים הוא דרך מיכל העודפים. רואים בבירור איך יוצאים המים.
הכיוון שסער נתן נראה סביר מאוד.
תודה על ההתייחסויות.
ירון
+1, ייתכן ויש לך נזילה שמופיעה רק תחת מאמץ שלא תראה גם בבדיקת לחץ עם מנוע קר. לי יש משהו דומה ובפירוק של צינור רדיאטור עליון מצאתי שכבה של משקע לבן בין הצינור לפלאנג׳, לדעתי זו אבקת כביסה שבה השתמשתי לניקוי המערכת כשרכשתי אותו, אני *חושב* שתחת לחץ ברח משם נוזל קירור בזמן מאמץ. טרם בדקתי זאת כי הרכב כבר חודש לא נסע..
האופציה הפחות נעימה היא סדק בראש שגורם למעבר של נוזל קירור למנוע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
עוד אפשרות שקוראת הרבה מאוד (למעשה הכי נפוצה) היא דליפה מהצלנדרים למערכת המים.
הדליפה לא קוראת כל הזמן רק בעומס ובחום גבוה.
יכול לקראת מטם ראש דפוק או סדק\עיוות בראש.
היה לי את זה פעם בדיסקו.
בהתחשב במהירות שזה קורה, זה סביר מאוד.
הועלתה האפשרות הזו, וכדאי לבדוק אותה...