תגובה: מה עושים עם החול שבתוך קורות השלדה?
יואב עבר תהליך דומה בשלדה שהוא שיפץ. כתב הכול בפורום.
אם אתה יכול להרים את השלדה שתהיה כמו נר אז פשוט תעביר בה הרבה מים בלחץ ואחר כך, אחרי שהיא יבשה, קח מרסס שמן על אוויר, חבר לו צינורית גמישה ותשפריץ צבע יסוד טוב עמיד מים, אולי צבע של יכטות ברזל, בפנוכו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מעולם לא הקדשתי לזה מחשבה עד היום...
מי נתן דעתו בנושא?
אני.
אני דווקא כן נתתי דעתי בזה ויש לי פתרון/רעיון מאוד רלוונטי.
אבל, כמו שאמרתי:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מצויין, יש לנו כבר דרור, בועז, אני מחכה לברנרד שישלים את שלישיית התאב"ל הקלאסית (תגובות אוטומטיות בלתי רלוונטיות) . אבל זה יקרה רק אחר הצהריים כשהוא יתעורר בפנסילבניה.
עד אז, אם יש התייחסויות רציניות למישהו, בבקשה.
ירדת לשפל מדרגה.. בחיי. תתבייש לך.
אני, דווקא יש לי כמה רעיונות רלוונטיים לגמרי אבל לא אספר לך, עד שתתנצל - אני גר בניו ג'רזי, לא בפנסילבניה!!!
ושלא תחשוב "שעלית"על פתרון/תרופה... במקומות/בשירשורים אחרים אני כן אגיב..:)
מדי פעם מעבירים צינור מים דרך החלונות בצידי הקורה, עדיף עם שיפוע. החול מתערבל וזורם החוצה דרך החלונות בהמשך השלדה וכל מני חורים אחרים.
עדיף להזרים כמות של מים ולחכות שהמשקעים הקשים יהפכו לבוץ ואז לשטוף עד שיוצאים מים צלולים.
אכן עברתי את התהליך (עדיין בהרכבה).
אצלי השלדה הגיע לערום מלא כולל ניקוי בהתזה ותאמין לי שמה שאתה מצאת זה כלום לעומת מה שנוסף בעקבות הניקוי.
אז כמו שכתבת מרימים את החלק הקדמי ומתחילים לשטוף טוב טוב עם גרניק דרך כל החורים הקיימים ומכל זווית אפשרית, אתה תתפלה אבל למים יש לאן לצאת ובסוף הם יוצאים נקיים.
הופכים כיוון ושוטפים שוב. סה"כ 4 כיוונים.
אחרי שהכל מתיבש טוב טוב לצבוע את השלדה מבפנים ע"י השפרצה של צבע מפיסטולט ניקוי וצינורית קטנה בערך 20 ס"מ שמולבשת על הקצה.
הרעיון הוא לצפות את הפנים בבשכבת הגנה עבה של צבע יסוד טוב ורצוי גם צבע גמר. פשוט להתיז והרבה שיגיע לכל מקום, השאריות יצאו דרך החורים והקצוות. מה שנשאר זה לדאוג למברזים במידות הנכונות.
אה, ואם יש צורך לבצע ריתוכים ושינויים בשלדה אז כדאי לפני הצבע?
אישית כשאני יגיע למעמד מעבר לכל התהליך הזה אני סוגר את כל החורים בצדדים, מלפנים ומאחור באופן סופי ואוטם אותה מכל הכיוונים אחרי ציפוי פנימי.
אגב נמרוד, ישנם חורי ניקוז מקוריים בשלדה ליד תושבות הקפיצים הפנימיות מאחור, רק שהם כל כך קטנים שאבן הכי קטנה סותמת אותם ואז מתחילה החגיגה.
אם אתה חושב שלא תוכל לנקז את החול והחרסית החוצה, אתה תמיד יכול להספיג אותה בשמן מנוע.
יהיה לך עיסה רווחה בשמן, שאפילו תבודד את המתכת מחמצון.
אחרי התמונות של יואב אני חוזר על ההמלצה שלי שכבל פלדה עם קצה מפוצל בצורה רצינית בצד אחד ומהצד השני הוא מחובר למקדחה/מברגה ולתת לו להשתולל בתוך הקורה עד שהכול בפנים הופך לאבק ואז עם לחץ אוויר להעיף החוצה הכול.
לדעתי אפשר להגיע למצב שהקורה תבריק מבפנים
שום דבר לא יהיה נקי באופן מוחלט, מהסיבה הפשוטה שאתם לא רואים מה קורה שם. רק מנחשים. וגם הגרניק הכי חזק שתכניסו לשם, עוצמת הזרם שלו יורדת בסד"ג ככל שצריך לנקות מקומות רחוקים יותר במעמקי הקורה.
רק לפני שבוע, לכבוד הטסט עשיתי ניקוי עצבני באמת לגחון - בעזרת צינור כיבוי שנידבו לי באדיבותם לוחמי האש של כבאות ראשל"צ שהיו צריכים לרוקן את המיכל באחת הכבאיות שלהם לפני טיפול בקפיצים שלה. למ ישלא ניסה מעולם - טובי הגרניקים שבהישג ידנו יכולים לבוא ללמוד משהו מהצינור הזה. נקיון כזה הג'יפ לא קיבל, באחריות, כנראה מאז יום היוולדו - ועדיין, איפה שהזרם המים לא פגע ישירות, הליכלוך לא מיהר לרדת.
ולכן,במיוחד כשאתם לא רואים בדיוק איפה ועל מה אתם משפריצים, גם כשיוצאים מים "נקיים", תאמינו לי שהרבה מאוד בוץ יישאר דבוק בכל מיני פינות. שלא לדבר על קצה הקורה, שיהפוך למאגורת בוץ - כי רוב הבוץ לא ייצא מחורי הניקוז ושאר החורים נמצאים בקורות.
ואני לא רוצה להביא לכם דוגמאות מגעילות ודוחות שנדבקות בעקשנות באותו מקום חשוב שכולכם מבקרים בו לפחות פעם אחת ביום. אם רוצים שיהיה נקי באמת - מוכרחים לקרצף את זה, פיזית. כך גם כאן.
משום מה, הרעיון של דורון עם שמן מנוע משומש נראה לי הכי מקורי והכי טוב. בתנאי שהשילדה עוד לא התחילה להחליד ולהרקיב מבפנים. הסיכוי שזה אכן כך - קטן ביותר.
ארז צודק. יש שני חורי ניקוז אובליים מיד אחרי התושבות הקדמיות של הקפיצים האחוריים. צריך להעמיד את הרכב בשיפוע בעלייה קלה ואז הם יכולים לנקז הכל. אתמול בערב שיחקתי קצת עם הגרניק בכל מיני חורים ואכן יצא הרבה מאד מהג'יפה, אני אמשיך באיזה בוקר חמים ונראה שאכן אפשר להוציא את רוב רובו של מה שמצטבר בתוך השלדה.
מכיוון שהשלדה במקרה שלי מאד יפה ונקייה - אחרי שניקיתי אותה היטב אני לא מוצא שום סדקים ושום פגמים מהותיים, כולל כל תושבות הבולמים/קפיצים/תיבת הגה/מייצב/קצוות - והחלודה שטחית בלבד, אני מתכוון לתת עליה עוד סיבוב יסודי עם גרניק מבפנים ובחוץ, לטפל בה בממיר חלודה וצבע שחור נקודתית איפה שצריך, ובפנים להתיז שמן מנוע או משהו בסגנון.
לפני השמן. אולי תנסה לצבוע בריסוס מה שאפשר.
אפילו ברמה של לשפוך פנימה צבע ממיר חלודה לסתום את החורים עם דבק, לשנות שיפועים כדי שהצבע יגיע ליותר מקומות ולנקז.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שום דבר לא יהיה נקי באופן מוחלט, מהסיבה הפשוטה שאתם לא רואים מה קורה שם. רק מנחשים. וגם הגרניק הכי חזק שתכניסו לשם, עוצמת הזרם שלו יורדת בסד"ג ככל שצריך לנקות מקומות רחוקים יותר במעמקי הקורה.
רק לפני שבוע, לכבוד הטסט עשיתי ניקוי עצבני באמת לגחון - בעזרת צינור כיבוי שנידבו לי באדיבותם לוחמי האש של כבאות ראשל"צ שהיו צריכים לרוקן את המיכל באחת הכבאיות שלהם לפני טיפול בקפיצים שלה. למ ישלא ניסה מעולם - טובי הגרניקים שבהישג ידנו יכולים לבוא ללמוד משהו מהצינור הזה. נקיון כזה הג'יפ לא קיבל, באחריות, כנראה מאז יום היוולדו - ועדיין, איפה שהזרם המים לא פגע ישירות, הליכלוך לא מיהר לרדת.
ולכן,במיוחד כשאתם לא רואים בדיוק איפה ועל מה אתם משפריצים, גם כשיוצאים מים "נקיים", תאמינו לי שהרבה מאוד בוץ יישאר דבוק בכל מיני פינות. שלא לדבר על קצה הקורה, שיהפוך למאגורת בוץ - כי רוב הבוץ לא ייצא מחורי הניקוז ושאר החורים נמצאים בקורות.
ואני לא רוצה להביא לכם דוגמאות מגעילות ודוחות שנדבקות בעקשנות באותו מקום חשוב שכולכם מבקרים בו לפחות פעם אחת ביום. אם רוצים שיהיה נקי באמת - מוכרחים לקרצף את זה, פיזית. כך גם כאן.
משום מה, הרעיון של דורון עם שמן מנוע משומש נראה לי הכי מקורי והכי טוב. בתנאי שהשילדה עוד לא התחילה להחליד ולהרקיב מבפנים. הסיכוי שזה אכן כך - קטן ביותר.
אני.. יש לי פתרון לשני ("שני".. כמו אותו שחקן כדורגל, ש"מדבר שני השפות"... קרע אותי) הבעיות.
גם לניקוי יסודי עם "גרניק", בכל מקום, וגם לראות בדיוק מה קורה שם.. בפנים.
אבל נמרוד עקשן..:cool:
אה, זה אתה, הבחור מניו ג'רזי שנעלב ששדרגתי אותו בטעות לפנסילבניה?
קבל התנצלות מעומק הלב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
.
אבל נמרוד עקשן..:cool:
תוותר לו,
יש לו טויוטה הוא לא יודע להודות בטעות ולהתנצל.
עד ששלחתי הוא כבר למד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אה, זה אתה, הבחור מניו ג'רזי שנעלב ששדרגתי אותו בטעות לפנסילבניה?
קבל התנצלות מעומק הלב.
:):):):).
אתמול כתבתי לחבר, בקצרונת, על המאבק על ה"יוקרה" בין פנסיבניה לניו ג'רזי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
תוותר לו,
יש לו טויוטה הוא לא יודע להודות בטעות ולהתנצל.
עד ששלחתי הוא כבר למד...
למד? לא ממש... אבל יש התקדמות.
אז ככה.
יש לקנות מחבר ל"גרניק", ש"הולך" בתוך צנרת:
http://www.sewerjetgazette.net/how-t...essure-washer/
לפני ואחרי השימוש בצינור לניקוי (וגם לפני ואחרי הצביעה - כבר העלו לינקים לחומרים), אפשר להשתמש בדבר הבא, על מנת לבדוק מה המצב/ההתקדמות:
http://www.ebay.com/itm/HD-720P-5M-U...25.m3641.l6368
ובא לציון גואל.
אני גם עשיתי ניקוי יסודי כמו שיואב הסביר עם גרניק לאחר כמות מאוד גדולה של מים שהזרמתי פנימה באמת החלו לצאת מים נקיים לאחר כמות לא מבוטלת של בוץ שיצא משם לאחר מכן התזתי פנימה עם האקדח נפט המון טינר להמשך הניקי ולאחר יבוש יסודי סגרתי את כל הפתחים עם נייר דבק והתחלתי להשפריץ צבע יסוד מדולל שמיועד לצביעה על חלודה שיטחית וצבע ישן ברגע שכל הפתחים סגורים ואתה משפרץ את הצבע אתה רואה בעין איך הוא רץ לאורך כל השלדה ויוצא מהצד השני.
מאוד חשוב לסגור את הפתחים בצד השלדה עם נייר דבק בזמן שכל פעם אתה מתיז צבע מחור אחר!
ככה כמה שכבות של יסוד ואתה מסודר ראיתי בחו"ל שיש כאלו שגם מתיזים שמן מנוע לשילדה ...
וסתם רעיון שעבר לי בראש מה עם פקקים מגומי לחורים בצדדים? ככה בתקופת שלא מטיילים אז מוציאים אותם לאיורור השלדה ומתי שמטיילים אז יכנס הרבה פחות חול ובוץ לשילדה הרי רוב החול נכנס מהפתחים הגדולים בצדדים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talb_s
אני גם עשיתי ניקוי יסודי כמו שיואב הסביר עם גרניק לאחר כמות מאוד גדולה של מים שהזרמתי פנימה באמת החלו לצאת מים נקיים לאחר כמות לא מבוטלת של בוץ שיצא משם לאחר מכן התזתי פנימה עם האקדח נפט המון טינר להמשך הניקי ולאחר יבוש יסודי סגרתי את כל הפתחים עם נייר דבק והתחלתי להשפריץ צבע יסוד מדולל שמיועד לצביעה על חלודה שיטחית וצבע ישן ברגע שכל הפתחים סגורים ואתה משפרץ את הצבע אתה רואה בעין איך הוא רץ לאורך כל השלדה ויוצא מהצד השני.
מאוד חשוב לסגור את הפתחים בצד השלדה עם נייר דבק בזמן שכל פעם אתה מתיז צבע מחור אחר!
ככה כמה שכבות של יסוד ואתה מסודר ראיתי בחו"ל שיש כאלו שגם מתיזים שמן מנוע לשילדה ...
נשמע כמו תוכנית טובה. נתקדם מחר בבוקר. בועז אל תבוא עם בגדי שבת :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נשמע כמו תוכנית טובה. נתקדם מחר בבוקר. בועז אל תבוא עם בגדי שבת :rolleyes:
אז גם אני רוצה התנצלות...
מה זה האפליה הזו?!